PRIETENE FARA TITLU (38)
Raspunsuri - Pagina 3
monica70 spune:
Buna dimineata,matinala rau sunt azi,nu?
Din pacate mi-a dat desteptarea Diana pe la 6,30 azi,a cerut iaurtel si s-a urcat langa mine in pat ,dupa care s-a tot ras si s-a prostit pana pe la 7 cand a zis ca ii e frig.Imediat i-am pus termometrul de frunte si avea 37.La subsoara avea 37,1 i-am dat nurofen si ... a trebuit sa o ducem la gradi ca azi ii duc la Macea la parcul dendrologic,stia si voia musai sa mearga si ea.Pe la 8,30 cand a plecat de-acasa nu mai era calda,dar nici in prea mare forma nu era . E ea de vreo saptamana secretiile alea prin nas-gat,dar avea stare buna ,ba chiar manca bine.Acum am anuntat educatoarele ca pe cand se intorc sa ma sune daca li se pare ca nu-i ok ca sa mergem sa o luam sa doarma acasa.Giorgi chiar a zis ca a observat ca de cateva zile e cam maraita si la gradi - nu mai zic de fitele de-acasa Sper sa fie ok pe la Macea,vad ca se anunta cca 20 de grade si soare,doar dupa-amiaza ploua iar. Nu stiu daca am facut bine sa o las sa mearga asa ... Dar poate mai bine ii va fi la aer curat,mai ales daca e cald.
MONI 29s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Eu m-am trezit la 8,30 odata cu Diana, am ramas iar acasa ca sotul are treaba in Timisoara. Diana se joaca cu papusile, le face de mancare, a improvizat pe covor o bucatarie.
Anda, foarte bine ca ai pus poze, o sa ma uit imediat. Cu adoptatatul, mai zic sa astepti, poate ramai totusi gravida si cand creste un pic si al doilea bebe, ii mai aduceti un fratior.
Denisa, pe 11 o sa fiu pe faza, dar sa nu ne lasi cu ochii in soare, scrie neaparat cum a fost.
Zici ca lui Emma ii place mult spaniola? Nu e chiar asa usoara limba, deci cu atat mai mult merita felicitata pentru progrese. Avantajul e ca se invata mai repede la varste mici.
Ca tot vroiam sa aduc vorba, cum merge cu pedepsele? Ca la Diana n-a functionat deloc, dar deloc. Era foarte incantata, vroia sa-i mai pun stickere pe dulap si cat mai multe culori..n-am rezolvat mare branza cu ea.
Si eu sper ca Emma sa scape de operatie, din poze nu se mai vede ceva la gurita, asa ca...vb proverbului: tot raul spre bine!
N-am mai lucrat cu ea nici la litere, nici la cifre, le stie si am luat decizia sa facem o pauza. Are alte preocupari acum.
Bee, ai scris tu ca o durea gatul pe Anutza, clar e viroza daca s-a molipsit si Razvan. La medic ati fost? Sanatate celor mici si ai grija si de tine, sper sa nu o iei.
Ce misto a fost faza cu copiii tiganusi, ce conteaza etnia daca sunt cuminti si se joaca frumos? Fetitza ta e opusul Dianei, are abilitati sociale dezvoltate si asta e un atu mare.
Moni, imi pare rau sa aud de Diana ca e bolnava, acu' sincer eu n-as fi lasat-o in excursie, febra poate urca in orice moment, mai bine statea acasa cu tine si o supravegheai. Sa speram ca nu se intampla nimic si ca o sa-i faca bine aerul curat, cum zici.
Diana n-a mai facut puzzle ca le stie pe toate, daca ii cumpar unul nou, sunt convinsa ca se apuca, ma bate gandul sa merg azi in Real si sa-i caut ceva cu personaje din Disney. Vad eu cum ajung.
Am vrut azi sa spal geamurile, dar iar vine ploaia si e rece afara. Nu stiu cum rezolvam cu Anamaria, daca vremea asta capricioasa nu tine cu noi.
Ma duc sa-mi adun rufele, ca sa nu stau degeaba.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID eram sigura ca tu in locul meu n-o lasai sa mearga.
Am fost dupa ea la 12,30 sa o aduc acasa,am vorbit cu Giorgi la telefon si-a zis ca nu se simte prea bine: atipise pe autobus la intoarcere si cand s-a trezit a vomitat. N-a vrut sa manance nici la gradinita,nici acasa,doar s-a culcat cu bibele cu iaurt.Febra arata 37,2 deci tot asa aiurea,de-aia nu se simte ok.I-am dat niste panadol acum.E ciudat tare,ca ea la 39 + intotdeauna a zburdat ca o caprita si la doar 37 e ... fix ca mine: nicio febra nu e mai nasoala la mine ca 37 ... abia ma tin pe picioare si uneori am frisoane. Mai e si chestia ca sculandu-se la 6 era si obosita tare.Sa vedem cum e la trezire,oricum pana marti nu mai merge la gradi (luni e liber) si sper sa isi revina pana atunci.Daca e tot asa maine dimineata mergem la pediatra.Sigur e vreo viroza ca si mami a fost cam cu frisoane si-a durut-o gatul zilele trecute,dar ei i-a trecut cu miere + propolis.Diana nu vrea nicicum sa guste mierea cu propolis in ea
Cu vremea nu stiu ... azi arata pe sambata ploaie dar cald pana la 30 de grade.Pentru azi arata ieri ploaie dupa-amiaza,dar acum deja arata doar usor inorat.Nici ei nu stiu
Merg sa bag si eu un pui de somn langa Diana.
MONI 29s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."
Ingrid S spune:
Moni, era de asteptat sa-i fie rau pe masina, bietul copil! Daca nu serveste mierea cu propolis, de ce nu-i pui in ceai? Sa nu-i dai lapte, stiu ca par moara stricata si repet asta mereu si mereu, dar cand e rosu in gat, nu-i face bine.
A mancat ceva azi? Cum mai e cu febra?
Diana nu vrea sa plece din casa de langa mine, profita de timpul cat nu-s la servici, deseneaza si rade toata ziua. Tare vesela e...
A dormit regulamentar 2 ore si eu langa ea, acum imi bat capul cu ce s-o mai distrez.
Maine merg la lucru doar eu, abia astept sa conduc (Bee, eu sunt fan al vitezei, dar in oras parca-s Argus, am 100 de ochi).
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID nu i-am dat deloc lapte azi.
Pana la urma ne-am trezit amandoua pe la 16,30 ,ea era cam bleaga,i-am luat febra cu ala de frunte si s-a ridicat repede la 38,asa ca am trecut direct la un supozitor cu novocalmin.N-a vrut sa manance nimic,era morcovita ,asa ca i-am pus pe DVD Cartea Junglei sa se mai invioreze si am sunat pediatra,sa vina ea incoace daca poate.La aia tocmai ii lovise azi unul masina,dar pana la urma a zis ca vorbeste cu barbatu-so si incearca sa vina cu a lui.Intre timp Diana s-a indurat de-a mancat juma' de banana (noroc cu Cartea Junglei ) si a venit si mami cu niste pepene si-a mancat si din ala o felie.I-a scazut destul de greu febra de la novocalmin,cand era mica stiu ca scadea destul de instant ... dar era doza mai mare,raportat la ea,evident ...
Pe cand a sosit pediatra deja si-a recapatat forma Diana,si-a scos biblioraftul si i-a aratat pana si articolul ala din ziar doctoritei .Concluzia - are rosu in gat si i-a prescris nurofen alternativ cu supozitor panadol ,plus augumentin.Initial m-a intrebat ca ce-am observat la care reactioneaza mai bine Diana la asta sau la zinnat? Zinnat nu i-a prescris never,augumentin a mai luat,asa ca am ramas la asta.A zis sa nu o obligam sa manance ,sa bea lichide multe si sa stea in casa momentan - cam atat.Si ca bine facem ca o trimitem la Felix,ca schimba aerul.
Taica-su i-a mai adus de la socru-meu din gradina zmeura,a mancat Diana si din aia si acum a mancat chiar si o felie de paine cu unt si niste supa de varza cu ursuleti I-am mascat mierea + propolis in ceai,dar abia a baut cateva guri,mai incercam.Deci ma astept sa creasca iar febra mai incolo . Nu tuseste,nu-i curge nasul,doar se-aude harait din el.Acum vad ca se distreaza cu ce i-a pus taica-su: emisiunea "Copiii spun lucruri traznite" ,nu stiam ca ii place asa ceva! Bine ca macar mai tace un pic,ca de vreo ora-doua turuie non-stop,recupereaza cat a fost bleaga mai devreme
Bee spune:
Bna fetele.
Moni, sanatate Dianei! Iar se grabeste doctorita voastra cu antibioticul? Numai pentru rosu in gat si febra aparuta azi? Sorry, nu te supara pe mine...........Stii ideile mele.
Ai mei tot bolnaviori ambii. Razvi cu febra peste 38 si ffffff marait. Asta este. Doar Nurofen, ceai cu miere si lamaie, vitamina C cu propolis (asta le place muuuult). Nu-i duc la doctor, decat daca mi se pare mie ca e mai mult decat o viroza. SI cum nu mi se pare........asteptam si rabdam. Ca asta noapte n-am inchis ochii pe motiv de racnete de la Razvan. De mancat? Ana papa ok, ca de ob. Razvan aproape nimic, dar ma asteptam. A mancat azi doar putina sunca (goala) + iaurt dimineata, banana la pranz si seara paine goala. Maine sper sa fie mai bine.
Gata bateria la laptop.
si Noapte buna!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
Ingrid S spune:
Moni, zici ca m-am tras la indigo cu Bee, gandim la fel. Putea sa amane antibioticul, mai ales ca Augmentinul e destul de tare. Dar, din cate imi amintesc eu, Diana n-a prea luat antibiotic in ultimul timp (a se citi luni de zile), nu-i asa? Na, nu-i bai...speram sa-i scada febra si sa se vindece.
Nu uita de iaurt, bun pentru flora intestinala, da-i cat poate sa bea si atunci nu-i mai trebuie Biotics.
Bee, macar Ana papa ok, la Razvan se manifesta mai puternic boala, recupereaza dupa ce ii trece cu mancarea. Asa era si Diana, la febra nu papa nimic, ii dadeam ce dorea sufletelul ei si dupa vreo doua-trei zile manca de rupea. Sanatate la cei mici!
Ma duc la culcare, mi se inchid ochii. Noapte buna, fetelor!
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
monica70 spune:
Acum am iesit si eu din
BEE si INGRID cum sa ma supar? Si eu de obicei mai astept cu antibioticul,la fel pediatra ca ea intotdeauna i-a facut reteta pentru antibiotic,dar a zis sa i-l dau doar daca nu scade febra mare 39 timp de 3 zile.Doar fix acum o luna jumate cand a avut Diana amigdalita i l-a prescris din prima.Acum ... la fel.Poate stie ea ce stie.Si eu i-am zis ca de vreo saptamana era Diana cu secretiile alea ce se-auzeau fornaind si nu i-au trecut nici cu ser,aspirat,ba chiar si niste Humex i-am dat eu vreo 3 zile din proprie initiativa. Plus ca peste o saptamana vreau sa o trimit la Felix si nu ma risc,vreau sa fie ok pana atunci.Fix la fel am patit cu ea anul trecut cu o saptamana inainte de a merge la mare si atunci tot de-aia i-am dat antibioticul ... n-am mai asteptat 3-4 zile de febra mare doar cu antitermice.Acum n-a avut chiar asa de mare febra ,in schimb a fost cam bleaga si miorlaita de la ea,ceea ce e cam neobisnuit la Diana - cum va ziceam ea zburda efectiv intotdeauna si la 39+ febra! Sper sa isi revina We asta ca mai are de mers la gradi doar patru zile de marti pana vineri si joi e si serbarea.
Pe la 22 i-am dat iar nurofen ca urcase iar - 38 la ala de frunte si probabil ma mai trezesc la noapte pentru vreun supozitor sau sirop panadol,depinde cum evolueaza.E asa de smechera,nicicum n-a baut ceaiul ala cu propolis in el,parca banuia ea ceva desi nu i se simte gustul.
Ce imi pare rau e ca tocmai de vreo doua saptamani a inceput sa manance bine,parca se si vedea pe ea,iar acum de la antibiotic iar n-o sa aiba pofta de mancare .Ma bazez ca recupereaza ea la Felix ...
Noapte buna
PS BEE mersi de ideea de vit C+ propolis o sa ii iau si eu,ca ieri chiar mi-a consumat o pastila din vit C simpla (a mea) si a zis ca e buna
monica70 spune:
Buna dimineata ... nu la cafea, ca inca n-am baut-o,dar urmeaza.
Diana s-a trezit un pic pe la 2 si i-am varat urgent o portie de panadol - ca iar avea 38 pe frunte.Dupa care a adormit la loc pana dimineata.La 8 nu mai avea febra si m-a intrebat ca ... atunci poate merge la gradinita? I-am dat doar antibioticul si abia pe la 9 i-am mai dat niste nurofen cand a zis ca ii e frig,desi nu avea febra - inca.Cred ca antibioticul a inceput sa isi faca usor efectul ca a inceput si sa tuseasca usor si deocamdata rar.Poate daca nu i-l dadeam de- aseara ,nu mai incepeam nici azi cu el nemaiavand febra mare ... Asta e acum,macar sa dispara secretiile alea din gat-nas cu ocazia asta.
De mancat a mancat aproape un ou fiert moale cu un pic de paine si n-a baut decat apa.In schimb nu taceeee o secunda.De la 8 s-a dus si s-a echipat singura si-a inceput sa faca pe educatoarea,acum s-a apucat de desenat ,dar incontinuu ma trage de mana "mamiii ...." sa imi arate si explice fiecare amanunt din desene O sa le fac si poze,ca a facut progrese: a facut geamuri patrate la casa,nu rotunde ca mai demult
Bee spune:
Buna dimineata.
Bolnavii mei sunt la nisip. Cred ca e cea mai zdravana raceala pe acest sezon (din octombrie socotesc eu). Nu ca ar fi cu febra, ca febra e mica, dar clar o dau amandoi in bronsiolita/ bronsita. Aud deja wheezingul la ambii. Si azi e vineri. Tb sa vad ce solutii de aerosoli am in casa si sa incep sa-i execut pana nu se inteteste distractzia. Sau ma duc la doctoritza? CA tb sa stiu doza la Ana. Sau de fapt, parca i-am facut si ei in octombrie. Tb sa ma uit in caietzel.
Liliana, cu ce-i faci tu de obicei aerosolii lui Nicolas? Ai mei faceau ventolin si flixotide. RAzvi nu-mi reactioneaza la ventolin, ci doar la adrenalina. O sa incerc totusi din nou cu ventolin, poate a mai crescut si raspunde mai bine. Intrebai de utrogestan. Eu nu am luat decat acum a 3-a oara. Intravaginal 3/zi. Am avut sigur deficienta de progesteron si sangeram. LA o sarcina normala, n-ar fi cazul sa iei.
Ingrid, cu condusul si eu sunt ffff atenta, ca doar stam in Bucuresti si aici traficul e cum e. DAr clar de cand sunt gravida, sunt mai putin agresiva, deci mai putina adrenalina si mai putina concentrare! Iti dai seama catzi ochi imi trebuie ca plec zilnic in orash cu ambii copii dupa mine. Si asa a fost mereu. Ieri eram cam nervoasa din cauza lui Razvi si pt ca depasisem putin suma pe care mi-am propus-o la cumparaturi! L-am executat pe sotzul meu pt asta. EL saracul nu-mi zice nimic de bani niciodata ca stie ca incerc sa fac "din.......bici", dar l-am simtit stresat cu o chestie si m-a incarcat si pe mine si de aici belele diverse.
fetele si o zi buna!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia