Tragedie aeriana, avion Airfrance disparut
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Cred ca fiecare din noi am trecut in viata printr-o calatorie cu avionul in care ne rugam sa scapam cu viata. |
Not me...
![](help.gif)
Acum serios, daca fiecare din noi am avea experienta unui zbor cu turbulente, din care sa ne intrebam daca mai scapam cu viata, cred ca ar da faliment industria aeronautica, multi ar renunta sa zboare, daca ar avea alte alternative.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Bic spune:
Monica din Brazilia, multumim pentru amanunte.
Pentru cei pasionati, aici un blog post foarte interesant care contine un scenariu posibil.
Departe de a ma linisti, acest blog nu m-a facut decit sa-mi dau seama ca zburatul cu avionul e o loterie si dar bunul D-zeu ne poate ajuta sa ajungem la final cu bine.
Eu, terorizata fiind de zburat cu avionul ca multi alti romani, ma incalzeam cu gindul ca "nu, domne, astia nu zboara daca primesc avertisement de vreme proasta." Trebuie sa ne amintim, totusi, ca aceste companii de zbor sint niste organizatii care vor sa faca profit. Asta se traduce in a impinge limitele pina cind nu se mai poate. Daca fiecare avion care are o mica banuiala ca ajunge in furtuna s-ar intoarce, costurile ar fi enorme si din pacate nimeni nu e dispus sa plateasca in plus pentru siguranta. In plus, industria aviatica e si mai putin dispusa sa faca sacrificii in conditiile economice de azi, cind majoritatea companiilor aeriene sint in faliment.
Mai sint si acei imbecili grabiti - i-am vazut eu de multe ori in zboruri trans Atlantice - pe care ii maninca in dorsal sa ajunga cit mai repede. EI sint indivizii care vor reclama compana de zbor pentru intirzieri, in loc sa se gindeasca ca viata lor mai in siguranta daca asteapta sa treaca pericolul de furtuna.
Din pacate, cred ca avertisemntul de furtuna trebuie sa fie catastrofic ca un avion sa nu plece. Iar, asa cum a confirmat Monica si cum explica si in blog, in acea zona sint furtuni tot timpul, ceea ce ar inseamna sa nu mai zboare niciodata.
Sotul meu a plecat din Bucuresti acum 2 ani, in ianuarie, a doua zi dupa ce a fost inchis aeroportul din cauza de caderi masive de zapada. In acelasi timp, la San Francisco, unde urma sa aterizeze, erau avertismente de furtuni cum nu se mai vazusera de vreo 30 de ani. A ramas avionul spre SF in Londra de unde pleca? Nici vorba. Cred ca numai bunul D-zeu l-a ajutat pe sotul meu sa aterizeze fix intr-o pauza de furtuna. Chiar si asa, s-au dat cu roller coasterul si au inconjurat Bay-ul de trei ori pina sa aterizeze.
Asa ca, in loc sa ma linisteasca argumentele stiintifice, imi dau seama ca trebuie sa-mi intaresc credinta in D-zeu si sa-mi vad de viata. Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Din cite am citit si eu prin presa de aici:
Zona in care s-a prabusit avionul nu este acoperita cu radar, fiind in mijlocul oceanului, iar acesta acopera zonele cotiere in principal.
Airbus-ul 330 este un aparat construit pe sistem vechi, cu mult metal, ceea ce-l face sa reziste mai usor fulgerelor. M-am ingrozit cind am citit ca modelele recente, construite cu nu stiu ce material mai usor, nu sint la fel de protejate.
Anul trecut s-au inregistrat in jur de 500 morti (enorm, totusi) pt aproximativ 2 miliarde de pasageri transportati. Ceea ce incita sa afirmam ca e mijlocul cel mai sigur de transport.
Un avion este fulgerat in medie de 2 ori (!!!) pe an. Asta inseamna ca aparatele rezista la asa ceva, iar pilotii stiu sa se descurce.
Imi aduc aminte de un accident de acum 2 ani, unui avion i s-au oprit ambele motoare in zbor. Cica era un caz rarissim, nici nu stiu daca s-a mai intimplat vreodata. Dar asa a fost sa fie atunci. Cine stie ce s-o fi intimplat acuma, ce concurs nefericit de imprejurari...
Si apropo de companiie sigure, mai tineti minte scena din "Rain Man", cind Tom Cruise vrea sa-si urce fratele autist, Dustin Hofmann, intr-un avion. Acesta, cu o memorie exceptionala ii spune ca acea companie a avut un accident de avion. Tom Cruise ii propune o alta companie, DH ii "scoate" un alt accident. Povestea se repeta cu alte citeva companii, pina cind, TC, exasperat, il intreaba ce companie n-a avut nici un accident. Evident, vine raspunsul prompt: "Quantas"...numai ca nu era nici un avion al acestei companii care sa treaca prin aeroportul in care erau ei. Morala e alta: filmul si implicit publicitatea mascata au avut un efect considerabil, foarte, foarte multi oameni au retinut mesajul si au ales Quantas pt ca "n-a avut nici un accident".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Si asta cu "n-a avut un accident" e valabila pina se intampla, Doamne fereste, primul....oooof, trist.
Cu toate astea, cum bine spune Marox, avionul este pe drept cuvant considerat cel mai sigur mijloc de calatorie.
Daca ma gandesc la soselele romanesti....sigur fac atac de panica, [e cand daca ma urc in avion sunt putin crispata pina ajunge sus dar apoi ma simt ca pestele in apa. Si culmea, am rau de inaltime, daca ma urc intr-un turn, lesin toata, dar in avion nu
Dana mama lu'
Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=th8X2asX-Bg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Daca ma gandesc la soselele romanesti....sigur fac atac de panica, [e cand daca ma urc in avion sunt putin crispata pina ajunge sus dar apoi ma simt ca pestele in apa. Si culmea, am rau de inaltime, daca ma urc intr-un turn, lesin toata, dar in avion nu ![]() ![]() Dana ![]() ![]() "Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" ![]() Hobby www.youtube.com/watch?v=th8X2asX-Bg" target="_blank">Melodia mea de azi :-) |
Cam asa si eu. Am rau de inaltime, dar cu avionul n-am nici o problema. Eu chiar n-as vrea sa ma apuce vreo panica din aia de sa nu ma mai pot urca in avion, desi am trecut prin destul de multe turbulente in aer. Hehe, cu ce avioane se zbura pe vremuri pe cursele interne...pai cine a supravietuit alora, are 7 vieti
![](icon_smile.gif)
mathilda spune:
sunt super indignata cum aproape toata presa din romania scrie despre "moartea "violetei bajenaru cand oficial nu s-a gasit nici un cadavru. deci mai exista sperante. si unde este protejarea informatiilor, vietii private. cum si de unde au jurnalistii numele si tot despre viata femeii?
Llaura spune:
Oamenii uita sa fie discreti la asa necaz, mai ales intr-un oras mic. Numele este de pe lista de pasageri.
A fost si un canadian in avionul ala, e si el in ziar nume poza familie tot, tonul e mai rezervat, e drept.
mathilda spune:
laura,
nu vreau sa incep discutia pe tema asta dar in ziarele din belgia de pilda s-a dat site-ul air franta http://alphasite.airfrance.com/flight-air-france-447-rio-de-janeiro-paris-charles-de-gaulle/?L=1 si membrii familiei pot suna.
in canada cred ca familiile celor disparuti si-au dat consimtamantul si probabil si poze de familie caci stim f bine ce inseamna aici protejarea intimitatii si a vietii private.
Llaura spune:
Si romanii si-au dat consimtamantul, crezi ca le mai pasa. Ai dreptate, hai sa nu incepem o discutie, ce e in ziare e deja suficient.
joklk spune:
Probabil ce scriu acum e off topic dar in Romania nu e nevoie de nici un consimtamant sa ajungi in presa sau mass media. Va spun din experienta. Fiica mea a ajuns acum opt luni la stiri doar fiinca a fost nascuta prematur si un elicopter Smurd a transportat-o intr-un centru universitar unde erau mai multe sanse sa supravietuiasca, fara ca pe noi parintii sa ne intrebe cineva ceva.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza