Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (122)
Raspunsuri - Pagina 18
ankalaura spune:
Eliza ma intreaba aseara cum e cu strabunicii. Si de ce a murit tatal maica-mii, a fost cumva in razboi?
Da, a fost in razboi, dar a murit de batranete, nu a murit in razboi.
"Aaa, se vede treaba ca a castigat" zice ea.
Pana la urma am povestit despre razboi, cum s-a numit si pe unde a luptat bunicul meu, si nu m-a mai intrebat de cum a murit.
In urma cu vreo 2 ani am avut probleme destul de mari cu ea...
Maica-mea o dusese la cimitir, si ii tot explica despre parintii ei, ca i-a iubit mult, dar ca ei acum nu mai sunt, etc... Nu stiu precis ce i-a explicat.
Cert e ca Eliza mi-a adus la cunostinta ca ea nu vrea sa aiba copii.
De ce?
Pentru ca atunci cand cresc copii, parintii imbatranesc si mor.
Si de fapt, nu mai vrea sa creasca, pentru ca nu vrea ca noi sa murim.
Deci a decis, nu mai vrea nici sa creasca, si nici sa aiba copii...
Pana la urma am lamurit-o, a trebuit sa mai treaca cel putin un an...
In perioada respectiva avea stari schimbatoare (ea este un copil extrem de sensibil), plangea des, o intrebam de ce plange si spunea ca si-a amintit ca daca noi o sa imbatranim vom muri... Ma rog, uita repede, iar radea si alerga...
Deci eu prefer sa discut orice altceva cu ea... Ieri ma intreba ce e forta gravitationala. Stie ea cam cum e cu forta asta, stie de ceva timp (ba in trecut chiar m-a intrebat cum de nu cad ingerii de pe nori, si unde stau ei de fapt, ca ea nu i-a vazut cand a fost cu avionul...)
Eu nu i-am zis ca ingerii stau pe nori... Probabil a vazut prin poze.
NARCI - relax mama. Cine sa te judece? Cand i-am aratat, acum dou azile, lui barbatu-miu articolul din gandul, a zis exact ca si tine... "nu s-au putut abtine sa nu mentioneze chestia cu fostul..." 
ELIZA - tu de ce lucrezi? Cu cine sta puiul in timpul zilei? Daca ai mai zis si am ratat, sorry... Citesc cam in diagonala... Daca sunt magarita ca intreb, click ignore ![]()
CARMEN - pai de acord cu tine, si? Zici copilului de energie? Sau cum faci? Ca dupa aia vine si iti zice ca nu stii nimic, ca stie ea de la gradi ca Doamne Doamne e un mosulet cu toiag si barba alba si lunga...
Eliza venise acasa si mi-a spus (poate va mai amintiti, ca ziceam la vreme aia)... "Mami, stiu acum de ce nu am eu inca o surioara sau un fratior. Pentru ca NU AI SCRIS LA BARZA!"
Avea ea o fetita la gradi, mama ei era insarcinata, si asa ii zisese copilei, desi era mai mare cu un an ca Eliza, i-a spus ca au scris la barza scrisoare.
Asa ca am scris si noi la barza, am primit si raspuns in plic, cu barza cu bebelusul in cioc. Pentru ca nu mi s-a parut nimerit sa contrazic copilul de 4 ani abia impliniti...
Ulterior, am avut noi o discutie despre cum creste bebelusul in burtica. Ea mai crescuse, si am schimbat explicatia. Nu m-a mai intrebat de barza...
La chestiunea cu "seful" zic mai tarziu ![]()
Gabriela82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dana81 Mai spuneti-,i si mie cum sa-imai dau ousorul, in ce mancaruri ca eu nu stiu decat cu branzica ![]() OOKA sa nu ma interpretezi gresit nu e o comparatie intre copii sau o lauda...ca eu lesin dupa manutzele pocului, era o curiozitate![]() MAMI de CLARA ANDREEA06.08.08 |
eu am facut ieri cartofi+conopida la cuptor cu ou, iaurt si branzica.
am pus in tava cartofii fierti in prealabil(in coaja) si conopida oparita peste care am turnat amestecul de ou cu iaurt, iar cand aproape erau gata am pus branza deasupra si am mai lasat vreo 10 minute.
am facut intr-o tava mare si intr-un colt am pus ptr irina doar galbenus cu iaurt si branzica dulce de-a ei. a iesit f bun si a papat.
de printesaCând ultimul copac a murit, când ultimul râu a fost otravit si când ultimul peste a fost prins, doar atunci ne vom da seama ca nu putem mânca bani.
boticelina spune:
Buna dimineata mamici si pepenasi!
Anka cam pe acolo se invarte si dilema mea vis-a-vis de Dumnezeu, nu in sensul ca DD a facut dinozaurii ci doar vreau sa las loc si dinozaurilor. Vreau sa merg pe ideea ca sufletul nostru e parte din divinitate, cam cum zice Carmen...
Cu vecina bagareata si eu cred ca a auzit ea "cate ceva" si a vrut sa se convinga ca-i asa. Dar putea sa se abtina de la comentarii...
Turtu o sa-i spun adevarul copilului, ca am fost impreuna, ca am fost mariati dar ca nu ne-am inteles si ca el a ales sa nu ramana cu noi. Am pastrat "just in case" si niste cópii dupa fostele mele acte/poze si o sa le fac "pierdute" prin vreun sertar din casa, copiii sunt bagareti si sigur se va bucura sa se convinga singura ca asa a fost. Nu m-a suparat intrebarea ta, stai linistita 
Iza si caprita mea are momente cand nu-i convin unele lucruri tare de tot. Incerc s-o linistesc dar nu ma scurg pe jos daca inca mai suspina. Acum lucrez la a o dezvata sa-mi faca lucruri care mie imi displac. Si astea sunt tot niste limite, pe care eu consider ca trebuie sa le internalizeze si sa le respecte. De ex. nu-mi place sa fiu ciupita si sa mi se vare degetele in nas si nu o las sa sara calu. Si pe noi ne-a invatat mama sa n-o deranjam 20 de minute dimineata cat isi bea cafeau, nici macar nu vorbea cu noi si, desi nu ne pica bine, am invatat sa-i respectam momentul ei de relache. Si zau ca nu suntem traumatizati...
Ana mersul de-a busilea e important si pentru perceperea spatiului si a pozitiei in spatiu, pentru senzatiile de profunzime si alte alea. Eu sunt usor amarata ca a mea nu are curaj sa mearga de-a busilea, o vad ca mersul direct in picioare nu o ajuta sa exploreze, adica Garga nu trage de cartile din rafturi, nu deschide sertarele decat daca o pun eu in fund langa sertare si asta pentru ca atunci cand se vede in picioare alearga bezmetica dupa mingiute, scormoneste in cosurile cu "reciclabile" din balcon, nu are efectiv timp sa-si puna mintea la contributie, sa gaseasca solutii... Eu tot incerc s-o pun pe burta, poate poate pleaca dar in 30 de secunde se declanseaza Jihadul, nu-i place nene si pace, e o putoare patentata
, intinde mainile in aer, chitzaie scurt ca sa intind si eu labele si o ia la goana...
Fi-mea a invatat sa arate cu degetul spre ce o intereseaza. Azi dimineata o pusesem in fund pe masa si eu imi bobinam cerealele cu lapte (fierbinte nene, ca io asa servesc) si tipa tot arata spre cana mea. I-am zis "frige" dar nu s-a lasat pina nu a muiat deshtu' putin in strachina mea. S-a cam fript (usor, ca totusi nu sorb laptele la 100 de grade), si-a dus labuta la piept, a intins-o din nou, i-am zis iar "frige" si n-a mai bagat-o. "S-a fript" ca-sa-zic-asa
dar, lesson learnt... ![]()
Ooka si noi, si noi... avem turturele care au ouat de nebune prin vreo 3 cuiburi fiindca tampitelele astea de pisici le-au invadat teritoriul. Nu demult am prins-o pe Pisi-mic dormind in cuibul gugustiucei 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
Chuny spune:
Carmenela, mie nu imi place deloc de nenea asta care zice asa. Faza cu imobilizatul mainilor ca sa priceapa bebe ca tu esti seful mi se para cam horror, zau asa ! :-)
O am pe Anna in brate acu si nu pot sa dezvolt, dar cred ca parintele impreuna cu copilul trebuie sa gaseasca drumul impreuna. Si cred ca trebuie sa acceptam din start ca nu suntem parinti perfecti si nu avem copii perfecti. Si ca avem si unii si altii perioade cand nu ascultam regulile si ne razvratim si perioade in care suntem si noi si ei mai linistiti. Super interesanta discutia oricum, mai revin dupa-masa.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
ariadnabr spune:
carmenela
sunt de acord partial cu nenea. Dar mai degraba decat tinutul de maini si imobilizat, as aplica time-out sau naughty step si astea aplicate dupa 18 luni pentru ca abia atunci vor intelege ceva din el. Pana atunci, merg cu trasformarea manifestarilor negative in manifestari pozitive si incerc pe cat posibil sa o fac sa inteleaga NU, de exemplu, ii place sa imi bage degetele in nas si in ochi, pun mana in fata degetelor ei, ii zic "nu" si ne jucam bau, chestie care o distreaza. Daca insista, o pun jos, sau in patut la ea si zic iarasi "nu". Toate astea facute fara graba, cu calm si blandete. Stiu clar ca intr-un final va pricepe ca "nu" e nu si ca ceea ce face nu imi place. N-am lasat-o niciodata sa planga mai mult de 5 min. Dar, perfect de acord. A mai zis si Mada exista mai multe genuri de plans, si ele trebuiesc identificate. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ileanna spune:
Carmenela nici mie nu imi place ce zice nenea ala.
La mine daca copilul meu plange inseamna ca are nevoie de mine si punct. Momentan asta e rolul meu. In timp nevoia lui de mine se va diminua natural, pe masura ce ii cresc increderea in el si dorinta de independenta. Iar astea nu se fac cu pedepse.
Sau daca copilul meu plange inseamna ca nu-i convine ceva si ca are dreptate. Al meu are dreptate daca nu-i place ca-l imbrac / dezbrac. Si are dreptate daca nu-i place ca vreau sa-i schimb pampersul. Dar in alcelasi timp are dreptate si ca nu-i place sa stea cu el plin
. Incerc sa-i fac totul cat mai putin neplacut. Daca nu reusesc, asta e. Dar fac tot posibilul.
Ce am citit eu este ca pana la un an se pun toate bazele emotionale ale omului. Iar eu nu am de gand sa i le pun aratandu-i cine e seful sau pedepsind-ul sau etc. Am de gand sa-l fac sa creasca in multa caldura, incredere ca oricand este cineva pe care se poate baza. In orice secunda. Nici nu vreau sa stie cine este seful si nici nu vreau sa aiba nici un sef. Nici pe mine si evident nici mai tarziu pe altcineva.
Vio si barbatul meu facea cam ca al tau. Acum s-a lasat. Are incredere in mine si in acelasi timp are maaaari emotii in ceea ce priveste ideile si metodele mele educationale ![]()
ariadnabr spune:
Am mai citit o data ce ai scris si...
Io zic ca rutina si persistenta da rezultate mai rapide decat fermitatea. Prin persistenta ma refer la faptul ca daca ai zis "nu" sa nu mai zici "da". O data interzis un lucru, ramane interzis. Eu nu ii zic nu decat la lucrurile potential periculoase, la obiceiurile gen tras de par, bagat degete in nas, muscat sau lovit...etc. La plansul de "alint" ca sa ii zic asa, nu reactionez imediat sau ii distrag atentia cu altceva. Dar pot sa spun ca Julia nu prea are momente din astea. De obicei exista un motiv pentru plans. Oricum, zilele astea, reactioneaza prin plans/tipat/urlet la frustrare gen a scapat o jucarie si pe asta il cam ignor. Dar tot n-o las sa planga mai mult de 5 min.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
the_andreea spune:
Hallo!
Anka,Theo e la fel,a avut o perioada in care ne spunea ca nu vrea sa creasca ca noi imbatranim si murim.Mi se parea oribil,spus din gurita ei si incercam sa o abat de la sub asta.Ma durea perceptia ei,dar e realitate.Acum sustine sus si tare ca ea nu o sa se casatoreasca,ca vrea sa stea toata viata cu noi.Si ea a aflt de la mama cum ca tata a murit(nu stiu detalii) si a fost f nedumerita,"de ce l-a luat Doamne-Doamne la El pe bunu'".Cat despre dinozauri,asta a fost acum 4 ani,ne-a intrebat pe rand cum au disparut,si eu i-am spus ca a venit o apa mare si s-au inecat si tat'su ca a cazut foc din cer.Pana la urma,am combinat ambele variante,si unii au murit ia apa ceilalti in foc ![]()
Monica,eu sunt ca mama ta.La mine cafeaua de dimineata e sfanta,nu deschid gura pana nu-mi beau cafeaua.E unul din momentele mele preferate si nu renunt la el.Si asa am ajuns la dilema mea,o pb delicata de altfel,care stiu ca o sa-mi aduca multe dezaprobari,dar asta e,m-am obisnuit.
Tot citindu-va pe aici,am ajuns la concluzia ca nu prea merit eu minunile astea de care ma bucur in fiecare zi,in egoismul meu.Copiii mei sunt perfecti(pt mine) in comparatie cu altii (nu ca sa face comparatii,dar aud,vad,citesc) si cu toate astea eu am nevoie de momentele mele,numai pt mine.Am zile cand vreau sa fiu lasata in pace,sa nu vb deloc,sa nu ma intereseze nimic din jur,nu am chef sa rasp la telefon,sa uit de orele de masa si stransul de haine,jucarii si alte cele.Pur si simplu sa fiu eu cu mine.Oi fi facand parte dintr-o categ speciala ?oi fi singura?(ca pe voi nu va "aud" ca va plangeti de astfel de nevoi
).
In alta ordine de idei,pe ai mei copii i-am invatat sa se joace singuri,sa aiba momentele lor de "intimitate",pt ca nu pot sa stau toata ziua numai cu ei.Si merge.La mine in casa exista o regula "Theo in camera ei are voie sa faca ce vrea" (si nu a intrecut masura niciodata,adica nu si-a bagat degetele in priza,nu a spart geamuri,nu exista alte pericole,gen substante,chibrituri,bibelouri,pahare,etc,m-am asigurat).Iar Casian,cand are chef sa planga,plange,punct.Dupa ce m-am asigurat ca e schimbat,mancat,ca nu are nicio cuta care sa-l deranjeze,dupa ce am incercat sa-l linistesc in fel si chip,il las sa planga.Ma duc ,dau o tura de casa,fumez 2-3 tigari(pt ca ma enervez si eu) si pana la urma ne calmam amandoi.Asta e,asta sunt si nu ma pot schimba.
Nu astept rosii,nu astept flori,nu nimic.V-am expus pct de vedere al unei mamici imperfecte.imi iubesc copiii,atat de mult ca doare,dar vreau sa am si momente in care sa fiu eu.
Mno,va las,am scris cat o zi de post,de mi s-au ars si cartofii si trebuie sa fac altii.
O zi faina va doresc!
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
ankalaura spune:
Dana - eu ii pun ou (galbenus) in orice "fel II". Azi ii dau pastai cu pui, si pac bag si nitel galbenus. Alteori ii pun cartofi piure cu branzica si niscai galbenus. Mai pun si in conopida cu rosie si cascaval.
Boti - ia zi de mancaricile alea cu dovlecel... Supica si ce zici ca i-ai facut lu' Garga acu' cateva zile. Am un dovlecel in frigi si nu stiu ce sa fac cu el
Kim - merge grozav metoda cu molfaitul tubului. Si eu apelez la ea ori de cate ori am nevoie sa stea cumintica putin. Si daca vreau sa i-o iau, trebuie sa ii dau ceva in schimb. Cel mai tare ii plac peria (care, evident, nu se foloseste la pieptanat ci la ros...) si sosetele impachetate...
Carme - cre' ca Ralu zicea de mingile alea de sarit, cu coarne sau maner. Asa mari ca a ta nu am vazut in Carrefour. Alea de sarit insa nu merg asa devreme. Decat daca vrei sa nu te mai indrepti de spate... ![]()
Nenea ala cam are dreptate cu fericirea de mai tarziu...
Irlandezio - la noi... cam da... mai ales in comunitatile mai putin dezvoltate sau la generatiile mai vechi, domneste chestia asta cu interzicerea tuturor lucrurilor. Cred ca v-am mai zis... deja ma simt prost ca are fi-mea un prieten, si cand se intalnesc, cam alearga, na, sunt copii, doar nu o sa stea pe banca si o sa ia notite 
Bai frate, si e bunica-sa numa' cu gura pe el "nu alerga, vezi ca transpiri, stai linistit, plecam acasa daca nu te opresti... "
Il schimba de haine de 4 ori pana pleaca
Ma astept ca in curand sa imi spuna ca nu imi pot stapani copila si ca ea il provoaca sa alerge atat 
De limitele astea aberante nu ma mai leg.
Ci de limitele decente.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine cu adevarat, nu este impunerea unor limite decente (vezi priza, scari, pamantul din ghivece - cu pamantul din parc am mai putine probleme, o sa explic si de ce,...)ci atitudinea aia
"Lasa-l ca e mic"
"Da-i si lui ca pofteste" (de exemplu guma de mestecat la bebelus!) 
"Lasa ca e copil, e normal sa manance dulciuri"
Da frate, dar mai cu masura, ca dupa aia, ajungi cu el la gaurit dintii, si nu, nu il protejeaza nici pasta de dinti "thebestofthe best" si nici spalatul pe dinti de pe vremea gingiilor roz de sugar nu isi mai are rostul.
Si daca nefericirea copilului meu, acum, inseamna o singura ciocolata Kinder o data la doua zile, pentru ca fericirea lui de mai tarziu sa insemne bani economisiti in loc de dat la dentist, atunci da, sunt o mama capcauna care face interdictii copilului ![]()
Mai am de citit din urma - aia cu imobilizatu' mainil;or nu am citit inca. Tre' timp sa citesc si sa si diger...
Acuma le ambalez si iesim in parc