Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (122)
Raspunsuri - Pagina 17
Kimmy spune:
Ralu,am folosit ham de vreo 3 ori,prima data 2 minute,ca se lasa pe burta,a doua oara vreo 2 minute ca isi tot pierdea echilibrul,si nu mi se parea ok sa-i sustin greutatea cu hamu,si acum cteva zile iar cateva minute,da a mers tare frumos,hamul era mai degraba de decor,si senzatie de siguranta.
De manute,eu doar ii dau degetul si ea merge,nu o mai sustin de mult.Ea si la inceput statea foarte bine pe picioare,nu prea a trebuit s-o tin din greutate.Si mai am un noroc,ca sunt micuta,si nici nu trebuie sa ma aplec tare cand ne plimbam...asa ca salele mele au fost destul de menajate
norocoasa de mine
Cristina
,cred ca Ana a pus in cuvinte exact ce vroiam sa scriu si eu.
Mada
,nu te mai stresa,zau!Cat zici ca manca e ok,si greutatea iar nu e catastrofala,eu zic ca mai degraba membrul nou are probleme cu greutatea...cum domle sa ai 6 kg la 8 saptamani?Bebeloi in toata regula
.Uite Timi s-a nascut cu aproape 4 kg...si la 11 luni are 9...api nu cred ca sta mai bine ca Julia...Si manca mai putin..(zilele astea nici nu e pun la socoteala ca iau cutzitu
)Timi in zilele bune,bea 300 ml de lapte,100 gr iaurt,si cam 100-150 gr de solide/masa
..s-o iau pe campii???Nuu,asta e.Or creste.
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
Carmenela spune:
Neata,
Scurt, ca sunt under preassure...
Ana-a..si eu sunt impotriva premergatoarelor, se pare chiar ca si Allegra...
Daca o pun moare de inima neagra....
Ralu, deja am murit de oftica..Cum mai, mama, mai...adica la carrefour sunt asa de mari cu doar 30 de lei? As incepe sa gasesc motive, ca nu sunt asa de bune, ca alea alea...dar realitatea e ca mor de nervi..

Kimmy, dupa descrierea ta cu cazutul cred ca ar trebui sa o inveti sa indoaie genunchii. O iei in fatza ta si o "fortezi" sa indoaie genunchii ca sa poata sta jos. dupa ce invata cred ca va cadea in fund. Alle asa a facut, cel putin....
Vio, incerc sa intru diseara sa iti spun ce citesc in cele mai renumite carti de psihologie infantila din lume. Nu pretind ca urmez sfaturile, cred ca si eu o cam rasfatz, dar nu sunt in stare sa ii aud plansetul mult timp. Ideea e ca da...noi gresim... Sper ca nu te superi, ca m-am bagat in aceeasi oala, si stiu prin ce treci, dar realitatea e ca trebuie sa le arati ca tu/eu esti/sunt ferma si ca desi ii iubim, au limite care le sunt impuse. Ceea ce am retinut si m-a intristat este o fraza dintr-o carte a unui profesor de la Harvard: fericirea de mai tarziu se bazeaza pe putina nefericire controlata la un momet dat in copilaria mica... 
Ata ete...Incerc sa intru diseara sa citez din ce spune nenea ala, poate pe voi va ajuta. Da si modalitati de "pedepsire" non violente care zice el ca functioneaza in 100% din cazuri...Repet...eu nu am putut pana acum sa ii urmez sfaturile, pentru simplu fapt ca nu rezist la plansetele ei...ceea ce nu e bine...
pup iu ol.
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina inteleapta si puternica
Carmenela
ana_a spune:
Mada, imi pare rau ca va chinuiti asa de rau cu relfuxul asta, imi amintesc ca la odiseea lui Stefan era o fetita care avea aceeasi problema ca si voi si in jurul varstei de un an au scapat cu toate. Cat despre greutate, zic si eu ca celelalte fete sa nu-ti faci probleme atata timp cat este vioaie si vesela!Si dupa cum am vazut eu in poze...la cat de vesele si razacioasa era...eu zic sa te linistesti si o sa fie bine pana la urma.
fetelor, ai vostrii stau la pozat?
Matei nu sta...cum vede aparatul foto cum o ia la fuga spre mine sa puna mana pe el...scot numai jumatati de poze, sau poze in miscare...cam din 20 de poze ies 3-4 cat de cat bunicele...
Azi dimineatza dupa ce am intrat in casa i-am facut cateva poze, si unele au iesit reusite, insa tot in goana dupa aparatul foto ![]()
Pun acum si pe picassa cateva sa ne mai vedeti si pe noi.
Uraaaa a iesit soarele!!! Matei doarme, sa trezit prea de dimineatza...insa numai bine ca dupa ce se trezeste mancam si iesim la plimbare!!!
Azi vad ca am limbarnita....cine stie pana deseara va bombardez cu mesajele mele
si apoi dispar cateva zile ca daca da caldura fugim sus la munte.
proud mammy
Kimmy spune:
Mada,acu m-am uitat pe spreadsheet,si Timi la 2 luni avea 6 kg
...mno,bebeloi,si de atunci tot mai putin a luat,pana in momentul in care,nu a mai luat deloc!Drept,ca nu a scazut inca,dar cu bolitul asta,cred ca intram si la categoria asta...
Carmen
,mersi de sfat,la noi functioneaza.Daca ne plimbam prin casa,si eu am ceva de facut,ii spun puiule,stai putin jos,automat se pune frumos in fundic.Dar sunt acolo,si se tine de degetul meu.Problema e ca daca e pe langa pat,sau ceva mobila si isi pierde echilibrul,e lata ca butucu...
.O sa incerc s-o invat stand si in fata ei,pup.
Ana,super articolul ![]()
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
M&M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ana_a fetelor, ai vostrii stau la pozat? Azi dimineatza dupa ce am intrat in casa i-am facut cateva poze, si unele au iesit reusite, insa tot in goana dupa aparatul foto Pun acum si pe picassa cateva sa ne mai vedeti si pe noi. Uraaaa a iesit soarele!!! Matei doarme, sa trezit prea de dimineatza...insa numai bine ca dupa ce se trezeste mancam si iesim la plimbare!!! ![]() Azi vad ca am limbarnita....cine stie pana deseara va bombardez cu mesajele mele si apoi dispar cateva zile ca daca da caldura fugim sus la munte.proud mammy |
idem Mihaita...
Cristina, mami de Mihaita 30.07.2008

O sansa pentru Stefanel

Si Mihaita are nevoie de voi!
TELEDON PT MIHAITA
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
M&M spune:
Sibbyle, o sa ma vad maine cu prietena mea...sper sa fiu in stare sa sa o sustin, cat de cat..
M -am amuzat cu alergatul Annei...
ariciul ciufulit !!
Ariadna, Mihaita are 8200 grame...Nu ma mai stresez de ceva timp, daca asa e el!!..Felicitari pentru nepotel!!
Iza, poate ii da vreum dintisor Timeei!!!
Cristina, mami de Mihaita 30.07.2008 
O sansa pentru Stefanel
Si Mihaita are nevoie de voi!
TELEDON PT MIHAITA
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
ana_a spune:
Vio, eu fac parte din categoria mamicilor ca nu cred ca gresesti daca "ii faci poftele" la aceasta varsta, nu cred ca o "sa se urce in cap" mai tarziu. Sunt de parere ca acum au nevoie de noi, sunt si ei derutati si nu stiu cum sa-si gestioneze conflictele interioare, nu stiu sa se exprime, normal ca nu le place sa fie hurducati si luati pe sus cu japca la imbracat
Pune-te cateva secunde in locul ei si vezi daca ti s-ar parea placut/confortabil sa vina cinevea sa te imbrace/dezbrace cand are chef
si sa nu-ti lase si tie un gram de decizie...uite ca acum am alta treaba/vreau sa sar/sa fug inpielea goala...etc si tu taman acum vrei sa ma imbraci si sa ma scoti afara
Mno...poate eu gresesc...nu stiu... o sa vad cand or fi ai mei adolescenti daca o sa stea sau nu cocotati in capul meu
Cel putin Stefan este un copil fff cuminte si intelegator, are iesiri de furie numai asociate cu o plictiseala mareee de care in mare parte nu este el vinovat.
Mda...sa trezit Matei, revin cu alt mesaj, scuze daca pare fara capat.
Asa, si inainte sa dispar sa iti spun ca nici Matei nu sta la imbracat...eu de cele mai multe ori "il astept" si daca e sa mergem undeva si stiu ca am nevoie sa il schimb, ma pregatesc cam cu o ora inainte
sa nu intarziu, sau sa risc sa se faca noaptea si noi sa nu fim gata...
proud mammy
ariadnabr spune:
Vio nu ar trebui lasata sa planga. Nici Juliei nu ii place sa fie imbracata/dezbracata dar eu ii dau cate o chestie in mana, de obicei ceva ce poate rontai si o imbrac cu cantec, gadilat, joaca. Si sa stii ca nu mai face scandal decat daca e foarte obosita. Eu sunt adepta transformarii in joaca a unor chestii, mai degraba decat sa fiu ferma. Daca ai impresia ca face urat acum, sa vezi ce te asteapta in terrible twos
Acum serios, ei nu au alta modalitate de a-si exprima frustrarile decat prin plans. De asemenea se spune pe aici ca pana la 1 an nu poti sa rasfeti un bebe. De fapt are nevoie de "rasfat" pentru a forma un copil sigur pe el. Ei au nevoie sa invete ca parintii vor fi intotdeauna acolo pentru ei, dar fiecare pas, e un proces de invatare. De la a suge la primele jucarii puse una peste alta si pana la litere si numere. Invata, zilnic. Trebuie avuta multa grija cum mani****ti toate aceste manisfestari insa. Bebeii astia sunt ca niste bureti, imita si invata tot.
In fine, eu nu sunt de acord, sau nu mai sunt de acord cu modalitatea romaneasca de educare. Sper sa nu ma intelegeti gresit sau sa supar pe careva iar, pur si simplu, am descoperit ca obtin mai multe rezultate cu blandete si conversatie decat cu fermitatea, vorbesc aici de Sonia normal.
Gata ca m-am intins iar ![]()
Pup
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
Carmenela spune:
Booooooon, hai ca am culcat gogoasa, scriu 5 minute,ca nu stiu cand se trezeste...
Ce zice nenea in carti (daca vreti, va dau si titlurile, daca aveti cum sa faceti rost de ele).
Ca incepand cu varsta de 8 luni pana la 18 se pun bazele educatiei si ca bad habbits invatate in aceasta perioada se dezvata foarte greu mai tarziu. Pe scurt, de exemplu, copilul ppoate invata ca tu esti jucaria lui si mai tarziu sa refuze sa se joace cu copii sau jucarii daca tot te are pe tine in preajma sa ii fci poftele. Plansul de rasfatz se recunoaste de orice parinte, in plus plansul de asistenta "prea rapid" este de asemenea de evitat. Adica zice nenea ala ca daca copilul plange dupa ce a incercat ceva si nu a reusit sa faca, inseamna ca iti cere asistenta si atunci sari de popou in sus si il ajuti. daca plange inainte de a incerca, inseamna ca iti cere asistenta, dar fara efort si atunci tre sa sari de popou in jos si sa il incurajezi, dar sa nu il ajuti. daca il ajuti atunci, copilul invata ca poate incepe sa planga doar daca vrea ceva, fara sa faca niciun efort...Un moment in stabilirea autoritatii este acela al schimbatului scutecului, cand un copil sanatos nu poate fi tinut locului mai mult de 3-4 secunde (doar daca e somnoros sau are altceva mai bun de facut, cum ar fi sa ciuguleasca mai stiu eu ce jucarie...). Stabilirea autoritati se face prin faptul ca ii vorbesti si esti ferma chiar daca blanda cand schimbi scutecul, si el vede ca orice ar face tot ce vrei tu se intampla...Pe baza urii copilului de a fi tinut pe loc se bazeaza o pedeapsa care zice nenea ca ar functiona la copii incepand cu 12 luni...si anume cand face o boacana desi i-ai spus "NU" (conditia este desigur sa se stie semnificatia cuvantului "nu"), iei cupilu si ii tii mainile pe langa corp pentru 50 de secunde, ferm, in asa fel incat sa ii impiedici orice alta miscare. La inceput e posibil sa rada, dar va dori sa plece si atunci nu trebuie sa ii dai drumul. Dupa 50 de secunde, timp in care normal ca incepe sa urle, ii dai drumuul si ii zici ca il iubesti, dar ca lucrul ala nu mai trebuie facut si ca daca mai face, o sa aplici acelasi tratament.
Dr.asta care e psihiatru, zice ca normal ca initial copilul va avea o gramada de frustrari(nefericiri), care vor converge din limitele impuse si regulile casei, dar ca aceste reguli cu cat mai repede invatate, cu atat mai usor de acceptat sunt si copilul mai usor de educat.Dupa perioada de 18 luni va incepe o perioada de negare, peste care zice el ca va fi mai usor de trecut daca regulile casei sunt deja internalizate...
Si gata, ca s-a trezit bomboniki. Sper sa va fie de folos ce am scris, mie mi se pare interesant, sper sa reusesc sa si aplic atunci cand va fi cazul. Allegra e o cuminte, insa ma indoiesc ca va fi singurul copil de pe planeta care nu va contesta autoritatea mea.
Carmenela
Carmenela spune:
PS. Sa nu credeti ca asta zice sa fim niste zbiri! Zice ca sa ii iubim si giugiulim toata ziua, dar sa fim ferme cand sunt lucrui care nu trebuiesc facute...
Zice el ca the key este distragerea atentiei, pentru evitarea lu'demanding planset.![]()
No, gata, ca demanding planset a inceput si alerg sa fiu ferma...Ha, ha, haaaaaaaa
Paaaaaaaaaaaaaaa
Carmenela