Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (105)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

[S] Rebecca la 1 anisor. Povesteste-ne despre tine!!!

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

salutare,fetelor,si de la noi. eu sunt cam muta, nu prea am energie. abia de reushesc sa va citesc seara, dupa ce se culca maimutzele, dar sunt cam secata de vlaga si pana sa mai si raspund... deja pic lata de somn. trezitul asta in fiecare dimienatza la ora 5:30-6:00 ma omoara.

esme, mutzumim de intrebare, suntem bine, nu am de ce sa ma vait. sau.... ma rog.
am incercat sa ne bucuram de weekend-ul asta lung (luni au fost rusaliile si am avut liber). plus ca a fost o vreme ... torida, as putea spune. cred ca s-a ajuns pe la 28 grade. exact pe inima mea. asha ca sambata si duminica am "deschis" plaja. am fost acolo la 9 iar la 12, cand venea puhoiul, noi eram pe drumul de intoarcere. alexandru a stat cu picioarele numai in amre, deshi era tare rece apa. pana acum vad ca nu are nimic. teodora s-a bucurat de nisip, as putea spune ca prea tare, a shi gustat din el. a fot frumo. cu ocazia ata ne-am dat seama ca vrem defapt concediu la mare. aha ca o a anulam rezervarea in elvetzia, la munte, si sunt in cautare de vacantza la mare, ceva care a nu ne usuce de bani, ca acum numa d-astea au ramas. bine, eu nici nu vreau prea departe, cel mai bine ar fi coasta de est a frantzei sau cel mult in spania, in costa brava. inca mai caut, poate gasesc ceva pana la urma.

in rest, sunt putzin ingrijorata cu alexandru. i-am facut niste teste de alergie si a ieshit alergic la ceva ce este in casa. nu shtiu sa spun acum, ca a fost sotzul dimineatza cu el la doctor. abia ashtept sa vina acasa, sa imi zica cum se numeshte bacteria aceea, sa incep cautarile pe internet. cica alergia este destul de mare, pe o scara de la o stea la 5, el are 5 stele (nu shitu ce sistem este asta). trebuie tratat, trebuie facut ceva, ca altfel ajungem la astm, si ma ingrozeshte asta. cica o sa vina o tanti sa se uit in casa, sa ne da sfaturi. sa vedem ce facem.

eu azi sunt iar numai intr-o fuga. m-a trezit navetista mea la 6. am incercat sa dorm putzin cu ea pe la 9, dar nu a dormit decat juma de ora, pana m-am bagat eu in pat, pana m-am invartit nitzel, ala a fsot timpul. apoi a trebuit sa ma duc prin orash. frigiderul era gol, trebuia sa cumpar un cadou pt o colega de a lui alex, la car merge azi la petrecere, am mai "agatzat" si niste tricorui pt fata, ca, saracutza, nu avea haine. apoi s-a facut 12 si m-am dus sa il iau pe alex de la scoala. acum mandra doarme, eu vorbsc cu voi, in loc sa fac o ciorbitza, mai stau putzin si ma duc sa il duc pe alex la petrecere, apoi sa il iau, si uite asha nu am eu timp sa ma plictisesc miercurea.

sa shtitzi ca am vazut poze cu fetitze cu rochitze, cu baiat tunsulici, cu familei frumoasa la munte (gabitzule,m-ai omorat cu pozele alea). evident ca nu am intrat sa ii urez la multzi ani lui ylari, dar o pup acum dublu, paote shterg din gresheala. am vazut puiutzi bolnaviori, pe care ii pup si le urez sanatate.
am vazut de asemenea ca multe fete vorbesc de concediu, unele chair au plecat, dupa ce s-au luptat cu bagajele :). mai am putzin si incep si eu capitoul liste, ca de facut bagaje tot in ultima clipa le fac. eu inca "lucrez" la tzinutele de nasha si se soara de mireasa. am ceva, dar nu strica sa mai iau, nu? dar in orashul asta mic, nu gaseshti nimic. as vrea sa ajung prin haga sau roterdam, dar asha am o lene.... deshi sunt aci, la o aruncatura de batz. pana la urma cred ca raman cu ce am si daca mai am timp in romania, ma duc acolo, ca sunt sigura ca oferta este mai bogata decat aici.

asha, nu shtiu ce mai vroiam sa va pov. tac eu tac, dar si cand ma apuca....

aaa, sa nu uit, esme, te-am laudat la lume aici ca am mancat un tort delicios la tine. si au zis ca nu mai vorbesc cu mine pana nu le dau retzeta. asha ca, fie-ti mila de mine, spunemi ce minuni ai pus tu acolo de a ieshit asha de racoros si bun.

acum chair ca va las. ma duc sa fac juma de ciorba pana se trezeste mandra si plec la petrecerea lui alex.

va pup si mai vin eu.... mai pe toamna.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Buna fetele si de la noi !
scriu pe fuga cu mandra agatata de piciorul meu si din amintiri.
multumim ca nu ne-ati uitat cu urarile de ziua noastra, nu mai enumar fetele dragi, au fost multe, le pupacesc , multumim, fiecare urare ne-a mers la inima.
Lily70, sa-ti traiasca printesa, frumos ai scris tu acolo, m-ai emotionat
La multi ani Iulia si Sara Maria, Eric, Olivia sa fiti sanatosi si frumosi !

Msb, sa va fie de bine dezmotarea, a fost superba printesa ta, ca un ingeras, am vazut si un puiutz cu plete care dupa ce s-a dezmotat s-a tunsulit, tare sexos este acum, nu ma ajuta neuronul sa-mi amintesc cine ...
La multi ani Ylari o viata superba alaturi de iubirile tale dragi !
Magnetism, felicitari pentru decizia luata, uite la ce sunt buni prietenii, Doamne ajuta sa fie bine !
Noi ne-am dezmotat cu cantec , dupa ce a tras o reprija de urlete cand s-a vazut printre atatia invitati, care mai de care mai pupaciosi si bagaciosi si galagiosi, a facut un nani si si-a revenit. Noi am facut acasica cu preparate facute de mine care au fost super apreciate, in 5 ore aveam totul pregatit: oua umplute, rosii umplute cu vinete, chiftelute, ciuperci umplute si cartofi umpluti la cuptor, pui shanghai, carnaciori fripti, ficatei prajiti, legume trase la tigaie, icre, bulete de cascaval, paine de casa... si atat imi aduc acum aminte. S-a mancat pe rupte fetelor, ori oamenii astia au venit nehaliti de o luna ori... erau bune.
Am avut si noi tort cu printesuca dar cu martipan, tare bunicios a fost.Dar a fost nebunie nu stiu daca o sa mai repet figura curand, mare tambalau dom'le, acum am inceput sa-mi revin si eu. Poze am facut putine, din motive de printesuca miorlaici dar o sa -mi fac timp sa le descarc poate azi si vi le arat.

Multa sanatate Mufitei, am inteles ca e bolnavioara, si puiului de Chinabulina.

Va pup , ma duc sa imbrac mandra si iesim pe afara nitel.

Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008
uite ce mare sunt !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fetele.

MsBB, multumesc de primire, am mai dat vreo doua ture pe-aici da’ ai fost prea ocupata in week-end si probabil prea obosita, ti-au scapat postarile mele. Am mai scapat de sarcinile de serviciu si mai gasesc timp sa scriu una-alta si despre noi. Ti-am admirat pozele, v-am admirat pe tine si pe Andra, dar mai ales pe Andra care mi-a placut la nebunie. Aaa, mi-au placut papuceii tai rosii, sunt super, sa-i porti sanatoasa. Sper ca nu fac vreo gafa, erau papucei, nu ?

Georgiana, ce rau imi pare sa aud (citesc) ca ai probleme de sanatate. Daaaa, ti-am admirat printesa, ptiu-ptiu sa n-o deochi ca tare-i frumusica. Te pup si iti doresc sanatate, sa ai grija de tine.

Iulia, si voi bolnaviori ? Of, of ! Sanatate multa, sa dea Dumnezeu sa va treaca repede. Cand citesc despre medicul tau de familie parca citesc de al meu. Tocmai de aceea merg eu in Bucuresti, in Buzau nu am incredere in nimeni. Inca o data, sanatate !

Lorich, spor la treaba.

Leeloo, super noul look al lui Tudor, sa-i fie de bine. Chiar ca e radicala schimbarea de la buclele pe care le avea …

Inais, la noi tocmai s-a terminat nebunia zugravelii blocului asa ca stiu cum e. Naspa ! Bafta !

Gabitza, de acord cu tine, nici eu nu-s pentru tunsu’ copilului zero da’ ce te faci cu tati ? Cum il convingi ?

Ylari, tare faza cu socru-tau care a mancat mierea fetii mai ales ca stia ca e pentru Eva. Uooof … Trimit un sa treaca durerile. Si iti transmit si eu la multi ani, sa fii sanatoasa si iubita.

Simonita si Laurita, unde sunteti ???

Va pup, ma duc sa pregatesc papica pentru parc. Papa.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danicris
Gabitza, de acord cu tine, nici eu nu-s pentru tunsu’ copilului zero da’ ce te faci cu tati ? Cum il convingi ?

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Pai il pui si pe el sa se tunda zero

Cu mierea halita de socru... asta e, pe urmatoru borcan o sa scriu mare EVA. Poate se prinde... Dar am fost de rasul curcilor ca la inceput credeam ca se duce din ea ptr ca se zahariseste, dar s-a dus tot borcanul... si l-am si prins.

Multumesc fetelor ptr urari, nu va mai scuzati ca io va iubicizez pe toate!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Unde se duc mesajele cand se duc? E a nu stiu cata oara cand imi apasa Daria pe ceva si il pierd
Am fost la dr sa ne spuna ce sa luam cu noi sa ne controlezeinainte de plecare. daria are 76cm, 10,350kg si dintii cat un copil de 2 ani.
Leeloo tare schimbat e tunsuliciul tau, e baiat mare de acum.
Adrianaplecam in Antalya. Azi am fost putin pe la curcan si pe la gasca, mi-am uitat telefonu ca vroiam sa va sun, oricum am stat putin, ca asa fac eu cuplez doctorul cu coaforul.
Iulia, ca intrebai de vaccinuri, la 1 an priorixul la 13 luni infanrix penta, asa e in schema lor, tu poti sa le faci cum vrei sau sa nu le faci, important e sa fie cel putin 1 luna intre cele doua, asa mi-a zis.
Mi-a dat si scheme de alimentatie, imi place ca imi da totul scris ca eu uit repede.
Ma duc sa pap papanasi pt ca m-am cantarit si am ajuns la concluzia ca la cate kg am 1 in plus sau in minus numai conteaza.

Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

da, da Dana si la noi a fost liber si vreme faina..doua uikenduri consecutive lungi si cu vreme faina...nu stiu cand a mai fost asa ceva in Belgia, ca sa nu spun ca cica mai urmeaza un uikend cu vreme buna.

M-am uitat in calendarul catolic si am vazut... Rusaliile sunt pe 23-24 mai. De unde rezulta ca si la doi ani fata mea va avea petrecerea de ziua ei. Deci, anul viitor, duminica pe 23 mai fetele care sunt in zona sunt invitate cu ai lor pitici la petrecere .

Asa...deci vrei musai sa stii ce rateuri am dat ca sa fac tortul respectiv. Ok...urmeaza povestea tortului.

A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi fost nu s-ar mai povesti o fetita care urma sa implineasca un an. Parintii ei au decis sa faca o mare petrecere si pentur petrecerea respectiva sa pregateasca toate cele in casa lor, ca oameni gospodari ce erau. Au cumparat cele necesare, lapte, oua, zahar, unt, fructe si alte mirodenii si au purces cu cateva zile inainte la prepararea celor necesare. Pentru tort, mama fetitei a hotarat sa fac blaturile cat de devreme...asa ca joi seara a inceput...a spart oua, a pus zahar, le-a batut, a pus portocale, una alta...blatul la cuptor a iesit frumos si dragut. Asa unul, inca unul si inca unul. Astea erau doua pentru balaur si unul pentru tortul mare, care ar fi trebuit sa aiba trei etaje...ca un castel mare si frumos ce se voia a fi. Cum era deja tarziu in noapte mama a hotarat sa faca celelalte doua blaturi vineri. Zis si facut, vineri a incercat...sa faca blatul mare si cel mic. Ok!...Cel mare din 8 oua, blat care trebuia sa fie de cacao...8 oua sparte, puse in castron, zahar, rom, mixer, bjjjjjj, cresc, se intaresc, bjjjj, cresc si mai mult, bjjjj, puf si totul cade brusc. Sa moara mama nu alta de nacaz si suparare...pune castronul cu zaharul la frigider ca sa isi dea timpsa gandeasca ce sa faca cu ele, intre timp face blatul mic din 3 oua. care iese normal...Era deja vineri seara, nu mai erau oua suficiente deci inca un blat mare nu se mai putea face...drept urmare castelul din trei etaje ramanea cu doua.

Ce sa faca cu ouale...ce sa faca...pai sa faca crema de vanilie. Acu' ea aia mai buna si mai buna iese daca e facuta doar cu galbenusuri, albususrile eventual adaugate batute la urma...si apoi daca pui galbenus si albus impreuna in lapte fierbinte tre sa fii foarte atent sa nu se faca zdrente...Circ mare nu alta...Prin urmare pune mama 2L de lapte cu doua batoane de vanilie si 100 ml de rom la fiert (da 100, trebuia inecat necazul). Scoate ouale cu zahar din frigider le mai mixeaza putin...degeaba...mai adauga patru linguri de faina, laptele fierbinte peste, amesteca bine si apoi pune totul la fiert. Dupa ce totul fierbe extrage batoanele de vanilie...nu mai strecoara crema ca nus e facuse nici cea mai mica umbra de zdreanta. Crema este, blaturi sunt....mai trebuie sirop, fructe si ganache de ciocolata. La primele doua nu e nimic de stricat.

Trei linguri de zahar brun (casonade) cu o juma de litru de apa si inca 100 ml de rom...de inecat amarul, la fiert in olcuta si apoi pus la racit. Un kil jumate de capsuni proaspete si bune curatate de codita si taiate in feliute...

Ganacheul de ciocolata trebuia sa contina 350g de ciocolata alba si 75 ml de frisca lichida. Care se puneau frumos impreuna la foc mic si cand frisca era incalzita, dar nu fiarta se luau frumos de pe foc...se lasa ciocolata acolo pana la inia o pauzare completa si apoi se amesteca totul frumos...lasat la racit ...bun de folosit...

Dar fiind o poveste nu poate sa fie totul bine de la inceput...prin urmare pune mama ciocolata cu frisca la topit, intre timp dintr-un imbold masiv spre multi tasking taie si stanteaza biscuitii, de atata concentrare isi aminteste de ganache cand incepe sa miroasa a zahar ars...Unul s-a dus...Arunca totul, ia alta craticioara mai face o data toate cele necesare...ii mai raman exact 200 g de ciocolata alba...suficient sa faca peretii de ciocolata. Pune din nou ciocolata si frisca la foc, intre timp trebuie sa scoata niste biscuiti din cuptor...sa ii scoata din tava, sa pun saratele la copt...din nou se umple casa de mirosul dulce amar de zahar ars...

Ce ne facem, ce ne facem...

Noroc ca datorita ghinionului cu blatul nereusit cantitatea de crema de vanilie era imensa asa ca era o speranta...

Asambleaza mama tortul, taie blatul mic si cel mare in trei. Pune cate o foaie de blat o uda bine cu niste siropel racorit, aseaza un strat bun de felii de capsuni in asa fel incat sa nu se mai zareasca umbra de blat, un strat bun de crema si iar blat. Dupa ce termina cu blatul mare il pune si pe cel mic deasupra cu aceleasi etape dupa care il fixeaza cu niste betisoare. Deasupra unge tortul cu crema...care a ramas in cantitate suficienta.

Cu o ata masoara mami lungimea cercului mic, apoi cu alta ata lungimea cercului mare. Ii trebuiau niste fasii de hartie neunsa de lungimea celor doua ate + 2cm si latime cu 2cm mai mare decat fiecare etaj. Dar cum hartia neunsa nu era de gasit...s-a optat solutia folie de aluminiu. Intr-o craticioara topeste ciocolata ramasa, cu atat grija incat i-au luat 15 minute pentru operatiune, apoi o intinde frumos cu o spatul mica metalica pe toata lungimea si latimea celor doua fasii de folie de aluminiu. Imbraca mai intai etajul superior cu cioloata apoi etajul inferior. Pune tortul in firgider si sambata...spera ca totul e ok cu el.

Sambata cu ceva noroc folia de aluminiu a ieist usor de pe tort, iar in "cutiuta" formata de peretii de ciocolata au fost puse capsuni, mure, afine, zmeura...ar fi mers foarte bine ciorchini de coacaze rosii care sa atarne de pe marginea peretilor...dar tati nu a gasit nicaieri nici vineri si nici sambata. Ar fi mers foarte bine niste gem de fructe rosii incalzit si pictat peste fructe ca sa le dea luciu...dar nu a mai fost timp fiindca o anumita fetita nu a vrut sa doarma aproape deloc in acea zi.

Si uite asa tortul care trebuia sa aiba trei etaje, un etaj mare de cacao cu frisca si visine, doua etaje cu crema de vanilie si capsuni, si sa fie invelit in ganache de ciocolata si pereti de ciocolata a ajuns tort de doua etaje, fara cacao, fara visine, invelit in crema de vanilie si cu pereti de ciocolata...Si in ziua de azi ma doare sufletul ca nu a ieist asa cum trebuia...mai ales ca ar fi ajuns la toata lumea cu tot cu supliment...

dar am incalecat pe-o sa si v-am spus-o uite-asa.

Pe scurt a fost tort cu blaturi de pandispan simplu, crema de vanilie (ca dea de cremsnit), capsuni multe, rom mult si in crema si in siropul pentru blat iar reteta defapt o am dintr-o revista de ducliuri din italia, evident adaptata la nevoile mele

o zi faina,

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Dupa ce am cetit epopeea tortului lui Lorelei sunt... lesinata pe aici...merg sa mananc si eu ceva dulce...orice...gasesc eu ceva prin casa!

In alta ordine de idei sunt in priza de azi dimi...rau de tot!!
Noi planuisem ruptul turtei pentru luni, 8.06. Daaaaaar azi aflam cu toti (inclusiv subsemnata) ca nasa tre' sa plece din tara taman luni. Fir'ar si fir'ar...tortul era comandat pt luni, planurile pt luni. In wkd asta noi plecam din Bucuresti fara Iasmina la o nunta...ce ne facem si ce ne facem?? Bunicii (care nu-s din Buc.) luasera belete de tren pt a veni vineri si a pleca marti dupa dez-motzare...nu puteau sta mai mult...am pus-o!
In concluzie am hotarat ca facem vineri...adicatelea de ziua ei...adicatelea peste 2 zile...adicatelea...cu o zi inainte de a pleca noi...adicatelea...nu stiu ce sa fac mai repede. Sunt in criza de timp, de detoate!

O sa fug azi la cump., maine sa pregatesc cate ceva, am schimbat data tortului, sper sa reusesc sa ma grupez vineri...! Uoffffff...lucrurile astea pe nepusa masa ...cica ies cel mai bine!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Vreau sa fiu fetita lui Esmeeeee

Ina, bafta multa sa razbesti cu toate, sunt sigura ca o sa-ti iasa perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

nu mai povestiti de torturi plizzzzzz si asa sunt cat toate zilele.

Tinem pumnii pentru dezmotarea cu succes a lui Iasminuta.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Mergi la inceput