Gravidute prin FIV (41)
Raspunsuri - Pagina 15
KLU1973 spune:
elenada, ce bine ca sunteti bine...ma bucur pentru voi...sunt in grafic piticii tai nu-ti face griji...felicitari !!!
miramar, si eu casunasem pe dr meu ca vreau cerclaj profilactic dar a refuzat categoric datorita reprizelor de sangerari si hematomului pe care-l am; daca la tine nu-i nici un motiv sa nu faci cerclaj dupa parerea mea este o masura de siguranta in plus si oricum se face pana prin saptamana 21 daca nu ma insel...
bulinanico, bine ai venit !!! sa ai o sarcina usoara, lipsita de intamplari neprevazute si bbei sanatosi !!!
buluna, eu nici nu vreau sa ma gandesc ...am termen de livrare dupa 1 august...am facut un pact cu buburuza mea Pup si io si asteptam vesti de nota 10 asa cum iti doresti.
Klu 30+
Avalon spune:
KLU, Moniland si tuturor celor care mi-au raspuns legat cde DT si TT, multumesc foarte mult pentru raspunsuri... KLU, ti-am scris si la unguroaice, am fost plecati intr-o mica vacanta si nu am mai "apucat" sa va raspund. Vad ca pentru voi se apropie cu pasi repezi momentul cel mare, dar cred ca Moni o ia inainte, ca gemenii ies mai devreme din burtica... eu va doresc sa suportati cat mai usor ce a mai ramas din trimestrul 3!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 15+
Moniland spune:
Elena, ma bucur ca sunteti bine toti 3. Iar bebelusii sunt in grafic ca si greutate. Cand e urmatoarea eco? Ati vb ceva de nastere?
Miramar, eu cred ca depinde si de dr. Mie nu mi-a recomandat cerclajul chiar daca am consultati 2 dr. Au zis ca ei preventiv nu fac asa ca am mers pe mana lor. Alti dr. o fac preventiv asa ca...
Avalon, chiar daca o iau inainte, dar in niciun caz luna aceasta
Nico, bine ai venit!!!!
32+Laura Ioana Irina Maria
KLU1973 spune:
avalon, ma bucur ca esti bine...ca sunteti bine Multumesc pentru urari mai am destul asa imi place sa cred si tie sarcina usoara in continuare si fara evenimente neprevazute !!!
Klu 30+
ayda_m spune:
Neatza
Elena eu zic ca e ok greutatea bebeilor,stai linistita
Nusy te asteptam cu vesti de la eco...cand ati programat cezariana?
Ayda 34+
li_am spune:
Raluca, Ana, Kineta, felicitari, sa fiti sanatoase si voi si minunile voastre!
ce mai faceti fetelor? am tot citit de cerclaj profilactic si inca nu mi-e clar, se pare ca totusi nu a fost dovedit clinic ca intr-adevar ajuta, mie doctorul nu mi l-a recomandat (inca), de fapt e cam impotriva... nici eu nu stiu ce sa cred, mi-e cam teama, la prima sarcina abia-abia am evitat dezastrul de vreo doua ori (s-a scurtat colul la 22 s si am intrat in travaliu prematur - oprit cu tone de tocolitice)... acum ma uitam pe hartiile vechi si am gasit o observatie pe o fisa medicala la o eco 20 s - risc de nastere prematura mic deoarece colul masoara peste 15 mm, respectiv 23 mm!! Abia acum am gasit hartia, acum doi ani probabil ca nu mi-a atras atentia, nu aveam habar de lungimea normala a colului... Oare trebuia sa inteleg ca exista un risc de nastere prematura, eu am interpretat ca nu ar fi, atata vreme cat colul e peste 15 mm... De data asta, la 14 s avea 35 mm -aparent in standarde... Pe 14 ma intorc in austria si abia pe 17 sunt la control si parca as inclina sa-i cer doctorului meu sa-mi faca cerclaj... voi ce stiti, ce experiente ati mai avut, ce ati mai citit, auzit?
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 15+
poze
Miramar spune:
Probleme inca nu am si pana acum n-am avut nici una. Dar mi-a bagat o prietena cuiul si in plus la masuratorile de saptm. trecuta - 16 saptm. (bebe avea 17 ca e Greuceanu ) la col scrie: col intern inchis, iar la exterior colul se vizualizeaza situat posterior, linear si cu o lungime vizibila de 28,3 mm (deci sub 3).
Nu mai stiu ce sa spun - diseara ma duc iar la doctor sa-mir ecolteze pentru analiza secretii (de vreo 2 zile parca as avea si ceva simptome de candida ). O sa vorbesc clar cu ea ce si cum.
Imi e si putin teama - ca inteleg ca se face sub anestezie generala (nu-l afecteaza pe bebe?) si trebuie stat si in spital o zi.
In plus daca il fac profilactic sper ca nu ma pune dupa sa stau la pat si alte restrictii ca eu trebuie musai sa vin la servici.
Va rog pe cele care ati facut sau aveti mai multe informatii sa scrieti ca sa pot lua o decizie.
16+
Avalon spune:
Li_am, Miramar, cerclajul daca e facut profilactic nu implica nicio restrictie. Procedura in sine este foarte usoara, anestezia e similara celei facute la punctia ovocitara, dupa ce te trezesti ai o usoara scurgere maronie in ziua respectiva, atat. Eu merg la serviciu, duc o viata normala din toate punctele de vedere, sofez, medicul mi-a dat voie si la viata sexuala dar noi inca suntem reticenti la asta... cand o sa ne simtitm pregatiti probabil o vom face, singura avertizare a fost "daca exista sangerare sau durere dupa contact, atunci reluam pauza".
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 15+
Avalon spune:
completez: dupa cerclaj pe mine m-au oprit o noapte in spital si la "ordinul" medicului mi-au facut asistentele injectii din 6 in 6 ore cu un amestec litic (pentru prevenirea contractiilor). A doua zi am plecat cu masina proprie din parcare si nu am avut niciun fel de jena sau durere. Medicul meu are maini de aur si am incredere in el totala ca a facut bine ceea ce a facut, desi cerclajul eu l-am dorit si el a incercat sa ma convinga ca nu este nevoie de el, colul meu fiind de 4,4 cm.
Avalon 15+
Miramar spune:
Multumesc Avalon - o sg. intrebare mai am: exista ceva riscuri dupa? de complicatii ceva?
Pardon si mai am una - eu sunt acum in 16 + 4 zile- daca ar fi sa fac cerclaj cel mai devreme as putea sa-l fac saptm. viitoare deci 17 +4 zile sa zicem (gestational dat fiind ca data trecuta bebe crescuse inaintea calendarului s-ar putea sa fiu 18-19) e prea tarziu pentru profilactic?
16+