Gravidute prin FIV (41)
Raspunsuri - Pagina 16
Avalon spune:
Miramar, cu mare placere!
Nu exista niciun risc dupa cerclaj (ca in cazul amniocentezei de exemplu), poate doar daca este facut de un doctor nepriceput, dar cred ca ti-ai ales un medic ginecolog cu experienta... Cat despre termenul maxim de efectuare a procedurii, am inteles ca pana la 22 saptamani se poate face profilactic. Cerclajul nu se poate face doar in situatia in care colul s-a deschis, sunt contractii sau sangerari (indiferent de varsta sarcinii).
Sper ca v-am fost de folos, eu consider ca trebuie sa limitam riscurile cat mai mult, ne-am chinuit atat ca sa reusim sa obtinem aceste sarcini, incat chiar nu are rost sa riscam mizand pe faptul ca daca acum colul se prezinta bine, in viitor nu vom avea surprizele oribile ale altor femei... "paza buna trece primejdia rea"!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
15+ 

Miramar spune:
Multumesc Avalon - o sa discut cu doctorita diseara. Am mai vorbit o data de principiu prin saptm. 9 - nu parea prea incantata de ideea de a-l face profilactic dar nici nu a negat cu vehementa. Ramasese sa mai vorbim - asa incat diseara vom vorbi. Sper si sa nu-mi iasa vreo infectie ceva la analize si sa trebuiasca sa ma tratez inainte de asta. Despre doctor da am mare incredere in ea, de 4 ani merg la ea, am facut diverse tratamente si interventii pana acum si am fost multumita. Are experienta si in general lumea e multumita de ea, inclusiv pe forum am citit lucruri bune.
16+ 
elenada spune:
Hello
Si eu am facut cerclaj profilactic la 16 saptamani. E drept ca atunci aveam putin colul deschis dar nu ceva alarmamt. Nu am avut nici o problema dupa cerclaj.
Ziua la orele 13 intram in sala iar seara la orele 18 plecam acasa.
Cred ca e bine sa il ai.
Azi am fost la Polizu la dr care ma monitorizeaza de curand. El s-a incumetat si mi-a controlat colul uterin pe masa pt ca la ecografie era acoperit de capul baiatului. Colul meu se tine doar in cerclaj. E scurtat aproape sters si e foarte moale.
Piticii amandoi sunt in prezentatie craniana pregatiti de decolare.
Stau acum in pat si sper sa stea si piticii cumintei si cat mai mult in burtica.
Eu una sunt foarte optimista si nu cred ca voi naste prea devreme.
elena
+32
Ana Maria &
Matei Stefan AMR 6 sapt
Burtica mea la 28 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Ioanatugs spune:
Nusy a ramas la Bucuresti pentru ca a nascut azi o fetita superba, de 3.100 gr. 50cm, scor Apgar9, prin cezariana. Daca nu avea programare ieri, nastea natural, pentru ca avea deja dilatatie. Felicitari Nusy, tauras drag si sa va traisca printesa!

li_am spune:
Hm, am citit toata ziua pe net de diverse studii clinice si nu am un rezultat concludent inca. Singurul lucru ce reiese din majoritatea studiilor efectuate (pe care le-am gasit eu pe net, evident) este ca cerclajul profilactic nu este indicat decat in cazul unor pierderi consecutive de sarcina (sau nasteri premature) din cauza colului incompetent (majoritatea studiilor recomanda cerclaj abia dupa 3 avorturi sau nasteri premature consecutive...). Asta pare sa fie singurul finding asupra caruia majoritatea literaturii de specialitate s-a pronuntat in unanimitate. in rest, pe studii clinice cerclajul terapeutic nu a evidentiat rezultate bune (nu s-au salvat sarcini, nu a existat un procent mai mic de nasteri premature) si cele mai proaste rezultate le-a avut cerclajul de urgenta...
Avalon, observ ca tu esti pro, eu mai degraba ii dau dreptate doctorului meu, mi se pare o decizie atat de greu de luat, ma schimb si eu dupa cum bate vantul... tu macar ai incredere ca ce ai facut e bine, eu ma lupt cu incertitudinea inca... of. va multumesc pentru raspunsuri si sper sa ramana o discutie pur teoretica si sa nu avem niciuna complicatii de niciun fel...
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria -
15+
poze
KLU1973 spune:
elenada, am vb azi cu dr meu si mi-a spus ca dexametazona are efect un termen de 7 zile dupa care va trebui repetat...si tot asa...
Iti doresc sa stea piticii la tine in burtica atat cat trebuie pentru a nu mai fi nici un pericol !!!
Ma bucur ca esti optimista...tin pumnii 
Klu
30+
Moniland spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioanatugs [red]Nusy a ramas la Bucuresti pentru ca a nascut azi o fetita superba, de 3.100 gr. 50cm, scor Apgar9, prin cezariana. |
FELICITARI NUSY!!!! Sa ai o fata sanatosa, frumoasa, cuminte, mancacioasa si tu sa te refaci repde, repede.
Ioana

32+
Laura Ioana
Irina Maria
ayda_m spune:
NUSY FELICITARI!! Sanatate multa tie si bebelinei si refacere usoara!
Ma gandeam ca a nascut de nu a intrat deloc sa ne spuna ceva.....ca ieri avea programare la dr....maine am si eu programare la Elias pt analize...oare voi reusi sa o vad?
Ayda
35+

elenada spune:
Klu azi am facut din nou dexametazona.
Mi-au facut doze mari si se fac doua doze.
Dr meu a zis ca nu mai este nevoie. Eu sper sa nu fie sa sa pot tine piticii macar doua saptamani.
Voi sta numai in pat. Ma voi ridica doar sa merg la toaleta si atat.
Sper din suflet sa fie bine.
Nusy felicitari. Bine ai venit pe lume comoara mica sa fii sanatoasa fericita si norocoasa toara viata. Sa cresti mare si sa iti asculti parintii.
elena
+32
Ana Maria &
Matei Stefan AMR 6 sapt
Burtica mea la 28 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!