IN BANAT LA NOI ACASA (10)
Raspunsuri - Pagina 16
claudia74 spune:
Dau cafa si plec cu fusbal cu baiatul,iar dupa masa merg la lucru :

o zi faina sa aveti, va tzuc pra tache.
40 days remaining till 
INGERASUL EMMA AIDA
ALATURI DE SEBI
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
L5845 spune:
Multamim da
, bafta la flacau la fusbal si uite sheva racoros sa manshi inaince sa pleshi la lucru
.
Va
si va
pra tace!
www.onetruemedia.com/shared?p=88028d9eaeae0f93a00846&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Povestea licuriciului EMMA !
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!" - G. Funakoshi
" Un copil este o iubire devenita vizibila" - Novalis
Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
monica-elizabet spune:
salutare fetele
sa aveti un we fain, nu mai intrasem de multicel pe la voi sa va pupacesc ![]()
Laura, tu ai astm? ca nu am inteles prea bine...sanatate multa daca-i asha....
si ruxica mea are astm din acela ce se delanseaza la viroze...al tau de care-i? pe baza de alergii?
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
L5845 spune:
Monica ani de zile, am crezut ca astmul care mi s-a declansat prima data pe la 8 ani (de la praful de porumb, din locul unde-l tine bunica) s-a cronicizat, dar se pare ca nu e asa. Pana acum, luam Ventolin (la nevoie) si Miofilin (doar seara, ca sa nu folosesc Vento noaptea). Acum m-au testat la tot ce se poate, au descoperit ca sunt inca alergica la praful de casa (acarieni) si ca acum e forma usoara. De-a lungul timpului, am observat ca si la viroze se accentua starea de rau astmatic, dar si dupa cate o "portie" zdravana de nervi (fara sa ma cert efectiv cu cineva, suficient sa ma supar foarte tare). E adevarat ca in atatia ani de cand stiu de astm, am facut te miri ce tratamente (Diprophos, Paspat, Zaditen+mers in statiune la Govora si la salina de la Slanic-Moldova cativa ani la rand) si in plus, m-am invatat sa evit pe cat pot, orice agent alergen care ar putea declansa o criza.
Oricum, am fost foarte trista sa vad ca foarte multa lume se confrunta cu asa ceva, sub diverse forme.![]()
Eu m-am dus la spital, pentru ca dr.e si imunolog si doar asa puteam ajunge la el, ca nu are cabinet particular si nici in policlinica. Vroiam sa caut alte raspunsuri, pe parte de imunologie, dar daca tot am si astm, m-au testat zdravan si pentru asta.
Fetita ta cu ce tine in limite astmul, in afara de perioada virozelor?
Sanatate multa si fara crize.
www.onetruemedia.com/shared?p=88028d9eaeae0f93a00846&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Povestea licuriciului EMMA !
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
si 
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!" - G. Funakoshi
Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
monica-elizabet spune:
Of...deci tie nu ti-a trecut niciodata...eu tot sper sa scapam de el la un moment dat cand o sa mai crestem si o sa aibe o imunitate mai ridicata...asa ne-a spus dr...dar cine mai stie...numai Dumnezeu...
la noi s-a declansat acum 1 an si putin de zile adica pe la 3 ani jumate si a facut vreo 4 crize pana sa ajungem cu ea la dr intr-o faza fff grava, cand a vazut-o s-a speriat rau si ne-a trimis direct la tubul de oxigen la spital...nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca nu ajungem la timp la spital...Doamne fereste!
de atunci luam budesonid(dimineata si seara cate un puf in fiecare zi) chiar daca tuseste, chiar daca nu
atunci cand criza se accentueaza ca sa prevenim criza ii dam Aerolin Spray si predsim sirop
o perioada a luat si Singulair cate o pastiluta in fiecare seara...dar dr a vazut ca si cu el si fara tot cam aia era asa ca am renuntat la el.
Astmul aici in brazili este fff des intalnit si ei nu fac o tragedie din asta dar eu am innebunit cand am aflat ca are..iti dai seama...
m-am speriat rau cand m-am vazut cu ea intubata acolo 

de cand am inceput tratamentul pentru astm...ii multumesc lui DD si dr ca nu a mai intrat niciodata in criza desi raceli si viroze au fost....multe...tuseste, raceste des...dar...doar atat a fost...si speram ca tot asa sa ramana
pe masura ce a trecut timpul i-a mai redus din doza medicatiei...speram sa scapam de ea definitiv...
cam asta e la noi cu astmul...asa il tinem sub control...
dr zice ca are noroc ca nu e pe baza de alergii ci doar declansabil la viroze...dar oricum o ferim si de praf, si de fum de tigara de deo/parfumuri/etc...stii tu de fapt...
multa sanatate si ai grija de tine 
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
L5845 spune:
Si eu acum sunt pe Singulair si Aerius+Ventolin (la nevoie) pentru 3 luni momentan. Parerea mea e sa nu-ti faci griji, pentru ca ea fiind copil, are toate sansele sa scape de el. La mine problema e ca pe vremea aia, tratamentul de baza era Prednisonul sau orice continea corticosteroizi si antibioticele. Acum nu se mai merge pe medicamente din gama asta. Dar am vazut ca scriai de Predsim, e cumva un derivat? Daca da, ai grija sa nu manance sarat, pentru ca sarea e contraindicata la administarea de cortizoni, altfel apare predispozitia pentru retentia de apa, pe romaneste, se umfla...ceea ce n-ar fi ok deloc, ii deregleaza functia rinichilor.
Iar cu partea de sistem imunitar, nu stiu ce sa zic.... pentru ca eu tocmai pentru sistemul meu imunitar am fost la dr. La mine e prea puternic, de asta iau si Euthyrox, s-a compromis functia tiroidei (practic fiind sist.imun prea puternic, o macina si trebuie suplimentat cu pastila pentru a-i echilibra functia). Si cum se stie ca atunci cand exista o boala autoimuna in sistem, este foarte probabil sa mai existe si alta boala autoimuna, imi faceam griji ca nu cumva si insuf. ovariana pe care o am, sa nu fie tot autoimuna. Cica nu e cazul, mi-au facut analiza sistemica, dar raspunsul nu e batut in cuie, pentru ca ar trebui sa fac si o alta analiza, care din pacate in Ro nu se face (inca nu am "sapat" la laboratorul unde e posibil totusi sa se faca).
Tu ce poti sa faci, este sa o feresti de orice ar putea sa-i provoace vreo criza si sa ii dai tratamentul care vi s-a recomandat, pentru sunt sanse foarte mari sa se vindece complet, fara posibilitatea revenirii bolii. Doamne Ajuta sa fie bine si sa uite cum e cu crizele de astm.
si 
Spre tzel!
Doi zapaciti!
L5845 spune:
Acum m-am uitat pe net si am vazut ca si Budesonid e din gama corticosteroizilor de ultima generatie. Incearca sa vb cu dr. sa vezi daca nu cumva ar putea sa-i dea ceva ce sa nu fie corticosteroid sau macar sa-ti spuna daca pe timp lung ar putea duce la probleme cardiace la maturitate.
Nu stiu daca e asa, de asta ziceam sa intrebi medicul. Eu am luat mult timp Miofilin, care e si vaso-dilatator si bronho-dilatator si cu toate astea, are efecte negative asupra inimii, la administrare indelungata.
Si mie mi-a recomandat un aerosol tot din gama noii generatii de corticosteroizi cum e si Budesonid, dar doar in caz de sarcina, pentru a evita o eventuala criza. Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce clipe ai trecut cand a fost nevoie sa mergeti la spital.
Cand eram eu mica, nu se stia de aerosoli pentru copii cu astm
si ajungeam cand faceam criza, sa-i rog pe ai mei sa ma duca la spital....ca altfel, ma tinea criza 2-3 zile, timp in care nu prea dormeam decat asa, in sezut, culcata nici nu se punea problema si ma epuiza atat de tare ca parca cine stie ce facusem. Mergeam la spital, imi facea intravenos 2 fiole de Miofilin si 2 de Hemisuccinat de hidrocortizon si in 1/2 de ora eram ca noua. Vremuri grele....ca sa nu mai zic de faptul ca astmul meu, de fapt cred ca aparut in urma virozelor/gripelor/racelilor, cand tata nu o lasa pe mama sa-mi faca tratamentul complet cu antibiotic de 3/5/7 zile, cica sa nu devin imuna la atatea pastile...poate avea si el dreptate pe de alta parte.Asa ca un rest mic de acum, cu mai unul si inca unul....a dus la aparitia astmului. Acum regreta, dar nu are sens, pentru ca nu se poate da timpul inapoi, esential e ce e de acum incolo.
si 
Spre tzel!
Doi zapaciti!
monica-elizabet spune:
si multam pentru info Laura si tie numai bine si sanatate
chiar de azi noapte am inceput prevenirea unei eventuale crize, alex(baiatul meu tusea de ceva timp, are viroza si acum ia pasat-o si sora-sii) ![]()
asa ca azi noapte au behait stereo
Duminica placuta
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
L5845 spune:
Sanatate multa puilor tai Monica si daca te mai pot ajuta cu informatii, cu cea mai mare placere.
Sper ca toate sa se rezolve si la mine, la un moment dat, intr-un fel sau altul
.
Claudiaaa unde te-ai ascuns azi? Sper ca n-ai fost la lucru si ca ai avut o duminica faina.
O seara linistita la tata lumea !
si 
Spre tzel!
Doi zapaciti!
claudia74 spune:
m-o cam prins riseala,ma dor tache,ieri am lucrat,apoi am gatit, salele ascea nu ma mai lasa,is capsata rau ![]()
![]()
, dau o cafa si ma apuc de curatenie in casa :

tache.
33 days remaining till 
INGERASUL EMMA AIDA
ALATURI DE SEBI
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'