FIV sau inseminare cu donatoare/donator(20)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

fetelor-nu va stresati cu chisturi de la stimulare...ele dispar de regula f usor..eu de ex am un chist pe care il stiu de 2 ani,avea 6cm,dupa stimulari mi-a scazut la 5cm...dr. mi-a zis ca nu e un pericol decat daca creste peste 7cm..ba sunt unele care ajung si la 10cm si apoi dau inapoi(vb de chisturi lichide)..
In teste de ovulatie nu cred,un eco intravaginal e mult mai exact,sigur dr. vede ce avem noi pe acolo,eu tind sa cred ca daca dr a zis ca nu ai ovulatie atunci asa este,dar speranta moare ultima:)
pt toate fetele
bafta tuturor !luna aceasta trebuie sa auzim de reusite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maya_I

Acum ma vad si pe mine pe listuta, nu credeam ca m-qa scris cineva... multumesc, simt ca fac si eu parte dintr-un grup. Azi vedeam filmuletele de la ArgesTv in care aparea una din fete, Mirela. Ma gandeam la faptul ca de de fiecare data in ochii lumii, daca un cuplu nu are copii femeia "e de vina"... Ma tot gandesc ca acum cativa ani, vreo 5-6, am fost la dr. Nicolae Suciu, poate ati auzit de el, mi-a dat mie tratament cu Costilbegit, pe care nu l-am suportat, ca nu ma simteam in stare, atat de rau imi era de la el, parca eram drogata, dar ma rog, l-am tinut cele 2 luni cat era indicat si fireste ca n-a dat nici un rezultat... dar in nici un moment nu s-a pus problema ca si sotul sa-si faca spermograma... Mi-e atat de ciuda, ca doctorii prea usor prescriu tratamente femeilor fara sa spuna, cum ar fi firesc: incepeti cu o spermograma!!!!! Asa puteti economisi timp, bani si energie, in unele cazuri! Cred ca putini medici recomanda de la inceput spermograma, de fiecare data se presupune ca problema e feminina... hm

Optimista

maya cum e posibil sa nu te trec pe listutza,esti de-a noastra
sa-ti zic ce am patit eu
dupa un an de casatorie ne-am hotarit sa facem un copil
am vazut ca minunea nu s-a intimplat intr-un an de zile ,m-am dus sa fac niste investigatii
am gasit o dr super in oras care mi-a zis ca vom face niste instilatii pt verificarea tromepelor dar mai intii il testam pe sot(spermograma)
am descoperit azoospermie asta in 1998,habar nu aveam ce inseamna sau cit e de grav
am fost la un endocrinolog ,i sa repetat spermograma si ia dat un trat cu FSH,lh,testosteron -homeopate si pregnyl de 500ui si ca in timp vom rezolva prin trat,iti dai seama ,a facut citeva luni trat si apoi am renuntat
in 1999 gasesc alt dr ginecolog(cica mai bun)si imi zice "nu exista 0 spermatozoizi e o aiureala,unul de cit avem nevoie tot va fi)
ma internez in spital si imi face 5 instilatii la un ciclu,groaznic,nu va pot spune cit de dureroase au fost(HSG nu e nimik pe linga alea-asa a fost la mine +ca am facut pe la Giulesti si 3 perfuzii pe trompe si tot asa nu erau chiar dureroase ca instilatiile jum de zi ma zvircoleam prin pat dupa ce mi le facea) ca cica as avea prob cu trompele ,ajunsesem prin z11 de CM (alea se fac imediat dupa ce se opreste singerarea) si cind ma externeaza imi da si 5 pastilute de clostylbergit(care alea se dau doar in z3-7 sau 5-9 ,nici decum cum mi le-a dat el,eu atunci poate eram la ovulatie) si imi zice "daca nu ramin gravi ,ne intilnim luna care vine iarasi la instilatii"(mi-a zis ca se fac 3 luni la rind),bine ca a 2a luna nu m-am mai dus
si uite asa am trait mai multi ani cu ideea ca se va intimpla (cum mi-a zis ginecologul) si ca in timp functia spermatica isi va reveni cum mi-a zis endocrinologul,ce sa facem dr care se cred specializati pe infertilitate ,dar care poate nu au habar nici cit stim noi aici de pe forum....
ma uit in urma ,la toti anii astia prin cite am trecut ,daca ma credeti imi vine sa renunt,parca nu ma mai tin puterile sa mai lupt degeaba si sotul imi zice mereu sa ne gindim de adoptie
sper sa gasesc putere si banuti sa mai incerc un FIV pt final,putere in caz de esecul de care mi-e asa de frica....
sper ca nu v-am intristat,dar in ultimul timp sint asa de trista,imi vine sa pling mereu ...

doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

cip-cip,te rog eu sa vii cu vesti bune in curind,eu sint alaturi de tine

ma decisesem sa fac o pauza de forum ,dar nu pot sa plec chiar acum cind intri tu in focuri
tu tot timpul ai fost alaturi de mine si acum voi fi si eu aici sa te incurajez si sa ma rog pentru tine

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

simonete,nu-ti fa griji,eu cred chistul este foliculul de luna trecuta care nu s-a spart,sigur va disparea,sa faci un eco in primele 3 zile luna care vine

diana,eu cred ca ecografia e sfinta,doar daca crezi ca ai incredere in dr care ti-a facut
si daca Dracea sau Mutuliga ti-a spus ca ai ov polichistice ,eu cred ca asa este,ei sint dr specializati in infertilitate
chiar daca dr aia la care ai fost este buna daca nu este specializata in infertilitate ,degeaba
vei vedea si parerea dr Zadori

raluca,si la mine cu FSH cresteau tot asa mai incet foliculii,dar nu-ti fa griji ca vei face gonal atit timp cit va fi nevoie ca sa creasca barosani si la mine cu closty in z9 am avut un folicul de 25mm,iti tin pumnii ,sa vii cu vesti bune

eu si acum ma gindesc ca foliculul meu miraculos sa nu fi avut ovocit ,ca prea a crescut repede si mare....

mara,bine ai venit la noi ,am mai citit la FIV Iasi despre tine,unde ai facut inseminare?sa fie cu noroc,iti tinem pumnii sa vii cu vesti bune

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

Buna dimineata!
Poftiti la . la toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

gabri-ela ti-am raspuns pe PM
cip-cirip multa multa bafta

Va pe toate cu drag

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montytaiana spune:

buna
pupici pt toate fetele
si sper eu viitoare mamici
si pt mamicutele actuale care au reusit aici alaturi de noi
o saptamana buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

buna fetelor.
bytzi anul trecut cand am fost la Polizu la dr care o aveam in mumentul acela mi-a zis in ziua 14 ca am ovare micropolichistice. Apoi mi-au mai zis 2 dr, printre care si Dracea. Eu urmez un tratament in prezent cu medformin, il iau de vreo 4 luni. In mod normal acest medicament se da la diabetici, doar ca el prin compozitia lui se foloseste si in tratamentele pt ovarele micropolichistice. Cand am fost la Mutuliga la primul control in ziua 1 mi-a facut transvaginala si mi-a zis ca ovarul drept nu are aspect micropolichistic, ci doar strangul. Apoi la alta eco mi-a zis ca amandoua sunt micropolichistice. In ceea ce mi-a zis Mutuliga nu pun prea mare baza deoarece se contrazicea singura de la o intalnire la alta. Dr Klein este f priceputa in ceea ce face, nu am nici cel mai mic dubiu ca a gresit, este singura dr din spitalul Municipal din Buc care face asa ceva, mi-e greu sa cred ca nu e competenta.Am fost la ea in cabinet in timp ce asteptam sa imi vina randul si am vazut cum consulta alte paciente.Am o prietena care a fost pacienta ei si dr Klein a fost singura care a reusit sa ii vada sarcina in timp ce alte dr ginecolog grozave ii spuneau ca are ovarele inflamate si ii dadea tratamente de era sa ii nenoroceasca copilul, iar acum are o frumusete de baietel de 2 sapt. Mi-a zis ca ovarele mele au aspect normal. Nu contest ce mi-a spus anul trecut dr din Polizu si nici ce mi-a zis Dracea, doar ca in urma tratamentului poate peretele ovarului s-a subtiat, poate a inceput sa lucrezi ovarul mai bine....nu stiu ce sa zic. Mi-am facut o programare pt 9 iunie la dr sa imi faca un consult si apoi sa vad cand ma cheama pt histeroscopie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

Liniste multa azi....toata lumea se pare ca e in perioada de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya_I spune:

Buna, fetele

Bytzi, ei cum sa iei pauza? Ce ne facem noi aici fara tine? Noi avem nevoie de incurajarile tale si tu de ale noastre.... Ce pot sa zic, intr-adevar ti s-au intamplat multe chestii nasoale, te-au chinuit mult acei medici carora ar trebui sa li se spuna macelari. Unul din asta in care ai cea mai mare incredere ca te poate ajuta te poate nenoroci. Din pacate pt o problema atat de delicata cum e infertilitatea multi dau tratamente dupa ureche fara sa recomande exact tratamentul de care are nevoie acel om. "Lasa-i pe prosti, ca ei ne cauta pe noi si ne roaga si cu bani. Ia lasa-i sa mai umble, sa mai scoata bani din buzunare, etc" - asta pare sa fie deviza lor. Sa stii ca eu am ajuns la concluzia ca mai multe stiti voi, fetele ca tine, care stiti de problema asta de ceva vreme decat unii medici. De asta, mai departe, in incercarile mele am sa va cer mereu sfatul inainte de a face ce-mi zice medicul, caci voi sunteti adevarate enciclopedii in domeniu...

Optimista

Mergi la inceput