Gravidute si mamici de Sibiu (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe26 spune:

Buna fetelor,

Vad ca ati luat o pauza.......Sau cel putin nu vad eu mesajele voastre (am mai patit-o odata, nush ce se intampla......)

Ma gandeam zilele astea ca avand in vedere ca o sa nasc la Eva in BV ,unde il inscriu pe bebe la primaria de acolo sau la cea de aici?

Si inca ceva,am cautat pe net actele necesare pt dosarele de alocatii si concediu de cresterea copilului si am vaz ca ca sunt o gramada de adeverinte care trebuiesc ridicate de la primaria unde ai domicilui.Ma gandesc cu groaza dk e asa pt k eu nu am viza de flotant pt Sibiu sau mutatie pe Sb ........

Este vreuna dintre voi care a facut actele de curand ca sa ma poata orienta si pe mine?Pana la urma, un sfat ceva....Ma streseaza mult faza cu actele mai ales ca am vaz ca trebuie si livretul de familie care noua nu ni l-a dat de la starea civila in ziua in care ne-am casatorit si nu ne-am dat seama pana acum ca ne va trebui....

Oricum vreau sa merg sa intreb si la primarie sa intreb,sau trebuie sa merg in alta parte???
Acum am tot timpul deoarece nu mai merg la servici si se pare ca o sa am cu ce sa-mi umplu timpul avand in vedere ca sunt atatea hartagorii.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

BEBE26 Stai linistita ca merge totul bine...nu ai pierdut nicio postare..numai ca ne apuca cateodata linistea...

In alta ordine de idei am sa-ti raspund punctual la intrebari:

-bebele o sa fie inregistrat la primaria din Brasov care nu este f departe de clinica(800 m), se poate merge pe jos (sunt multe sensuri unice si e mai aiurea cu masina.Taticul trebuie sa mearga de dimineata si sa-si ia nr de ordine. Fata de Sibiu, intrarea la ofiterul starii civile -cel ce completeaza certificatele- se face in baza unor nr de ordine. Completarea certificatului de nastere se face electronic si dureaza cam 15 min.Dupa ce ai certificatul de nastere trebuie sa mearga intr-o alta locatie pentru a obtine o "negatie"-act care demonstreaza ca nu ai depus la BV dosarul pentru obtinerea trusoului.

-formularele tip ce trebuie completate pentru alocatie, indemnizatie, trusou si ajutor de nastere se gasesc la Primaria de pe B-dul Victoriei la xerox-ul lor si costa cam 0,5 ron pagina. Despre astea iti spun ca sunt necesare 4 dosare
1-trusou-150 ron (vin banii la cateva luni dupa nastere si te anunta telefonic cand ajung)
2-ajutor de nastere(eu am crezut ca se elibereaza la cazurile sociale..da se da la toata lumea)-230 ron- aici primesti un biletel si ti se dau 3 zile in care trebuie sa se prezinte sotul tau cu buletinul tau(sau tu)sa ridice/ridici banii.
3-alocatia-200 ron /luna si nu se acorda pentru luna in care s-a nascut bebe...
4-indemnizatia -se poate introduce dosarul la 126 zile dupa nastre (in cazul in care nu ai sta in concediul prenatal)sau la 63 zile dupa nastere sau minim 60..depinde cum te avantajeaza mai bine pe tine.

In ceea ce priveste dosarul de indemnizatie lucrurile stau in felul urmator:

-nu are relevanta ziua in care depui dosarul...pentru ca operarea lui o sa aiba loc abia luna urmatoare. De ex..chiar daca depui dosarul pe 1 sau pe 31 august..indemnizatia o sa intre in cont in jur de 20 oct...in schimb daca depui dosarul pe 1 sept, indemnizatia o sa intre in jur de 20 nov.

Ci livretul de familie nu te stresa ca noua nu ni l-a cerut nimeni..

Toate cele bune si ne mai citim ...

AnaMaria,posesoarea comorii ***RAZVAN***
Pentru cei care sarbatoresc azi:
Un ocean de sanatate, un munte de noroc, un camion cu bani si un sincer La Multi Ani!

Mergi la inceput

Despre noi...

M-am inscris in concursul Buzunarul anului de la www.scoaladebani.ro ..sunt pe locul 19 din cateva mii de participanti(mi-au murit laudatorii) si aici am de invatat tot felul de chestii, de dat tot felul de teste..etc

Si daca tot am de invatat, am zis sa termin pe anul asta cu invatatul si in 20 noiembrie am de dat examenul de definitivat..mi-am terminat lucrarea si acum recitesc sau invat ceva legi cu care nu am lucrat!

Razvan este un scump..ne uimeste pe zi ce trece, ieri a facut 5 lunite si am facut jumatate de chef (cealalta jumatate o facem de SF Andrei)..era topit dupa lumanarea care ardea pe tort si apoi s-a gandit mai bine ca diversificarea lui n-ar sta rau cu ceva grazura de cioco...

L-am oprit la timp

Va las ca da semne de trezeala si nu se cade sa nu-l dragalesc un pic!

Imbratisez virtual fiecare mamica cu sau fara burtica si pupam tot asa fiecare pui mare sau mic!

Un ocean de sanatate, un munte de noroc, un camion cu bani si un sincer La Multi Ani!

Mergi la inceput

Merci mult Ana pt info
Ca de obicei prompta si cu info cat mai complete

Am fost ieri acolo si fata de problema cu livretul de care inca n-am dat de ea, am dat peste o alta si mai mare...Fara viza de flotant nu am cum sa-mi depun dosarul pt alocatia de stat si indemnizatie aici in Sb
Acum tre sa vad cum rezolv cu viza.......
Si apoi sper sa nu-mi trebuiasca buletinul pana mi se elibereaza viza....din cate am inteles la internare iti trebuie buletinul....
mi se ridica parul in cap cand aud de acte.....si cand ma ganesc ca asta e abia inceputul........

Va pup mamici si viitoare mamici
Veronica

Mergi la inceput

Pai ti-ai depus actele pentru flotant? Dureaza maxim 10 zile lucratoare (legal), dar daca vb cu cei la care depui actele se intampla si mai repede!

Mergi la inceput

Pai eu acum stau cu chirie dar nu am contract de inchiriere si am vb cu proprietarii si abia maine(vineri) mergem sa depundem actele......avand in vedere ca e de la 8.30 program si majoritatea persoanelor sunt la servici....

Si nush cum de pe tine nu te-a intrebat nimeni de livret pt k mi s-a dat lista cu actele necesare pt dosare si imi trebuie livretul in original si copie.Dar......inainte de asta tre sa inscriu copilul in livret si acum iar dureri de cap ca pe langa faptul ca tre sa-l iau de acs (tre sa vad cum fac si asta) trebuie sa vad dk pot face inscrierea copilului in Sb ca nu o sa am domicilul aici ci doar viza......

Veronica

Pupici pt mamici si bebelusi
Dosarul pt Alocatia de nou-nascut nu se poate depunde decat in loc unde nasti copilul sau in loc de domiciliu (asa mi-au zis).........nu mai pot simt ca-mi explodeaza capul de nervi

Mergi la inceput

Ana mai am o rugaminte la tine........

Iti aduci aminte cu ce acte trebuie sa mearga taticul sa inscrie nasterea copilului la Primaria din Bv?

Sau ma poate ajuta si altcineva cu informatii care a mai nascut la BV?

Si inca ceva de la ghiseu de aici mi sa spus ca-mi trebuie negatie pt alocatia de nou -nascut nu pt trusou.............

Va multumesc anticipat
Veronica

Mergi la inceput

salutare tuturor!

Scriu in graba ca am una bucata de fiu in brate!

Daca asa ti-a zis, inseamna ca asa e....cred ca am incurcat eu!

Actele sunt:

CERTIFICAT DE NASTERE

Certificatul medical de constatare a nasterii
Actul de identitate al mamei
Certificatul de nastere al mamei – daca este divortata sau necasatorita
Certificat de casatorie
Declaratia de stabilire a numelui copilului in cazul in care parintii au nume de familie diferite
Buletinul de identitate al declarantului in situatia in care parintii copilului nu sunt casatoriti

TERMENELE DE DECLARARE A NASTERII

Copilul trebuie declarat in termen de:

pupici
- 15 zile de la nastere

Mergi la inceput

Buna dimineata dragi mamici!

Imi cer scuze ca scriu off-topic , dar mai am cateva costumase de mos si craciunite care isi asteapta "proprietarii" mici si scumpi!

Uitati-va AICI!

Toate hainutele sunt noi, sunt aduse din Anglia si sunt superbee!

Trimit coletele oriunde in tara..pt Sibiu, fac predarea personal!

Va multumesc, va doresc o zi buna si un pup mare de la bebele meu mai mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxie24rop spune:

Buna tuturor!

Sper ca toata lumea e bine sanatoasa si asteapta cu nerabdare Craciunul!

Apropo de Craciun, pe cine intereseaza, pe 17 decembrie la Biblioteca Astra (sediul nou, cred) va avea loc concertul de colinde al corului de camera Caedonia (al carei membra sunt). Intrare libera si locuri berechet. Iar pe 19 decembrie la Sala Thalia (din nou, cred!) e festivalul coral Timotei Popovici, unde sper ca vom canta si noi (din nou intrare libera si locuri berechet).

Asadar, daca vreti sa ascultati ceva colinde faine, haideti pe 17 la ora 6 la Astra sau trimiteti-va bunicii, parintii sau amatorii de colinde. Revin cu amanunte daca se schimba locatia.

Pupici pentru mari si mici

Mergi la inceput