Licurici de ianuarie-februarie 2009 (24)
Raspunsuri - Pagina 12
edinutza spune:
La multi ani tuturor copiilor,mici si mari!![]()
Intai vreau sa spun ca am pierdut 3kg
mai urmeaza 2 ca sa trec de primul target,ca apoi vin alte 5
!ieri am dat-o in bara ca am mancat cativa cartofi prajiti si o inghetata,dar de astazi m-am pus pe treaba din nou!imi da curaj pt ca cei din jurul meu au observat automat mica schimbare!
Iris_te iert dar nu te uit:astept pozele
!cioco am gasit intr-un super market la raionul pt diabetici,este cu edulcorant,un pic mai scumpa ca cea normala dar ce sa fac imi place dulcele!
Bebelusi_bine ai revenit!ma bucur ca sunteti mai bine!da ce a crescut Vlad,este tare frumos
!tu cred ca glumesti cand spui ca vrei sa slabesti,nu?esti f bine asa dupa parerea mea!
Pyc,Cristi_frumosi copii!
Paula_cata imaginatie!bravo ,macar asa se distreaza si copilu
!scump mai e !
Carmen_
Stefan ce seamana pe amandoi!intai am zis ca seamana pe tine,apoi cand l-am vazut pe Radu am zis ca tot e el,nu stiu cu care sa raman!este un bebe reusit!
Dark_felicitari
!frumos loc,m-am delectat putin cand am vazut pozele,mie imi lipsesc mult peisajele cu multa verdeata,aici nu prea este trebuie sa calatoresc ceva ca sa imi odihnesc ochi!
Ledi_esti tare draga mea!ce lux!wekend in 2
eu habar nu am cum e,am si uitat si ce a fost
bine recunosc ca imi place si asa in 3!e bine ca ai un ajutor,noi nu avem aici,mama a plecat si sora mea sta in Tenerife,asa ca...ne ramane varianta suna un prieten dar nu am asa incredere!pupici la baiatu mare!
Flo_multa sanatate socrului!Dumnezeu sa il intareasca!
Selene_sper sa fie bine totul!ce nasol ca este inca frig!nu ai ceva aparat de incalzit?pana se face din nou cald sa ii dai drumul peste noapte!
Yashi_bafta la slabit!functioneaza ai sa vezi
!nici eu nu prea am cu ce ma imbraca si este tare nasol!
na ma duc sa calc,of ca tot timpul se aduna,nu prea am chef da musai!va pupacesc
Mamica de Ainoa care este darul lui Dumnezeu pentru mine!http://community.webshots.com/user/Edinutza?vhost=community
miereamara spune:
Eu cred ca gresim din start cand ne imaginam ca viata noastra va mai fi la fel dupa nasterea unui copil sau doi sau trei. Avem high expectations si cand nu reusim sa ne regasim momentele de liniste devenim frustrate, nervoase, etc si banuiesc ca e normal.
"Normalitatea" asa cum o percepeam noi inainte nu mai exista si asteptarile noastre trebuie sa se adapteze noilor conditii. Nu mai putem sa facem un dus de 30 de minute si ne rezumam la unul de 5 minute, timp in care ne spalam cu sapun prin partile esentiale si restul clatim cu apa
. Mancam pe fuga, nu ne mai trezim odihnite la 10 ci ne trezim cu ochii impaienjeniti de somn la 5-6-7 si prima gija nu mai este sa punem cafeaua pe foc si sa aprindem tigara, ci sa scoatem tzatza sau sa pregatim biberonul. Cand plecam in oras prima grija nu mai e sa asortam pantofii cu geanta si sa ne punem rimel pe gene ci sa fim sigure ca nu am uitat nimic din arsenalul babybag, biberoane, jucarii, diapers. Faci sex cu sotul cu urechea ciulita la interfon si la primul scancet te opresti spre exasperarea masculului care nu intelege cum brusc din primul barbat al casei a ajuns undeva la coada listei de prioritati. Matza rasfatata nu mai intelege cum brusc te transformi intr-o vrajitoare care ii arde o matura pe spinare la auzul miorlaului dulce care altadata te facea sa razi, dar acum te scoate din sarite pt ca iti trezeste copilul. Ai kk sub unghiile care altadata etalau o manichiura fratuzeasca dusa la perfectiune.
Bale pe haine si eventual piure de fructe uscat sau lapte regurgitat. Cand mergi la cumparaturi te opresti prima data la raionul de bebei, nu la cel de cosmetice si bijuterii. Cand vorbesti cu prietenii le faci capul patrat despre cat de funny e bebe cand face pisu pe tine si aia se uita oripilati la tine, mai ales dc nu au copii. Cand iti spune cineva ca e prea gras/slab copilul esti gata sa sari la gatul lui.
C'mon people lumea asa cum o stiam noi nu mai exista!
Dar e mult mai frumoasa acum, cu un zambet stirb de bebe care iti insenineaza dimineata si te face sa uiti de toate "inconvenientele".
O sa avem toata viata sa recuperam somnul pierdut , dar noptile astea in care ne pazim copilasii nu o sa le mai avem niciodata. Si zau ca imi dau lacrimile cand ma gandesc ca maine, peste o saptamana, o luna, un an, bebe va creste si va devenit tot mai independent si vor veni alte griji.
Credeti ca vom putea dormi inainte de prima zi de scoala a copilului sau cand va lua carnetul de sofer si va pleca o noapte intreaga.
Cred ca atunci vom fi mult mai ingrijorate si stresat decat suntem acum.
E o vorba, copii mici, griji mici, copii mari, griji mari!
Eu nu pot sa-l aud plangand mai mult de cinci minute. Nu il las sa planga si il adom in fiecare seara leganat pe brate sau pe picioare.Curand nu o sa mai vrea el sa fie tinut in brate si eu o sa fiu cea care o sa adoarma plangand, de ciuda ca mi-a crescut copilul si nu mai are nevoie de mine.
Nici mie nu-mi place sa adorm singura. Si daca eu, ditamai iapa la 31 de ani simt nevoia sa fiu tinuta in brate inainte sa adorm, apoi e de la sine inteles ca un copilas mic simte nevoia ca mama sa-l poarte in lumea viselor.
In plus parerea mea este ca un copil ale carui nevoi sunt satisfacute imediat se va transforma intr-un adolescent si mai tarziu un adult, cu incredere in viata, fara anxietati.Pentru ca acum toata lumea lui este mama. Si are nevoie ca lumea lui sa ii ofere siguranta si consecventa pt ca la varsta asta, alaturi de nevoile fiziologice, cele legate de confort psihic sunt primordiale pt a-l ajuta sa-si construiasca increderea in sine si mediul inconjurator. Care mediu inconjurator, ma repet, este format din mama si tata.
Parerea mea, of course
, ramane de vazut mai tarziu daca instinctul meu de mama m-a inselat. Eu sper sa nu!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Ciufik spune:
asa, profit de tati de bb
, nu in modull la care va ganditi, insa schimba la bebe si eu pe forum
.
Miere -
, frumos sintetizat. asa e. deci, se schimba viata dupa bebe, nu? ca parca nu credeai asta. ![]()
Ledi - la ziua de kkt pe care ai avut-o mai meriti vreo 5 we-uri cu sotul. te iert, nu mai sunt verde, sunt mai galbena asa
.
Bebelusi - ce mare e Vlad.
DarkBendis spune:
Miere, de acord cu tine
. Inclusiv la faza cu matzele ![]()
As mai adauga vreo cateva lucruri:
1) niciodata nu am crezut ca baby wipes pot fi folosite la atat de multe lucruri: sters copil, sters frunte mamica, sters suprafete, sters... ce vreti voi. Inclusiv sters sub-brat
cand nu mai am timp sa fac dus... si ar cam fi nevoie
.
2)niciodata nu am crezut ca ma poate trezi cineva din somnul al mai dulce de dimineata si sa-i raspund cu un zambet maaare
3) niciodata nu am crezut ca ideea de family holiday - aia in care mergem in vilegiatura in gasca: parinti, copii, bunici, cumnati etc inchiriem o vila pe undeva si petrecem la gramada - o sa-mi surada. Deja planuiesc una pentru la anu'
4)niciodata nu mi-am imaginat ca alaptatul in public va fi... pur si simplu alaptat in public. La bebe ii e foame, ii dau sa pape. Nu-i convine cuiva? Sa se uite in alta parte. I-ar conveni mai putin sa-i urle bebe de foame in cap.
5) candva ma pasionau posetele, toalele mai trasnite (gen corset, tinute Victorian goth, costumele de piele), si "budigaii" din aia "smecheri". In corsete si toale de piele nu mai incap, in afara de sutienele de alaptat altceva nu "consum" iar posete... care posete? Geanta mare sa-mi incapa wipes-uile, Sophie, aparatul foto, elefantul Bobo, scutecele de rezerva, macar o zdranganea... iar daca se si asorteaza cat de cat cu hainele de pe mine, totul e excelent!
6)Curatenia in casa/gatitul poate astepta. Bebe care tipa de foame/sete/plictiseala/oboseala nu mai poate astepta.
si lista poate continua...

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
miereamara spune:
Ciufik nu imi amintesc cand am zis ca nu se schimba viata dupa bebe!
Viata se schimba insa e important sa nu ne schimbam noi, adica sa devenim ciufute si sa ne acoperim "eu-l" cu bale si lapte regurgitat. E doar o perioda care va trece, din pacate:((
Imi mentin parerea ca un rimel plasat bine pe gene dimineata iti face ziua mai buna si iti indulceste parerea despre tine.
Chiar dc fac dus de cinci minute sau uneori uit sa il dau seara jos:)), rimelul dimineata e pe gene:)))
lisa79 spune:
faza cu sexul
e foarte adevarat...nu am monitor,dar stau cu urechile ciulite sa nu scota fata un sunet![]()
viata ni s-a schimbat,frumos si e doar inceput.toate grijile care o sa ni le vom face,vor fi clipe extraordinare.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
flowerbee spune:
Buna,
Dobreclaudia, sa stii ca si noi facem vaccinul de 4 luni la aproape 5 si apoi vom recupera, pt ca intre vaccinuri trebuie sa fie minim 30 zile si max 6 luni. Noi trebuia sa il facem la 4,5 luni dar din cauza antibioticului, il vom face la aproape 5 luni.
Uffff, noi iar avem probleme cu mancatul...probabil ca de la antibiotic.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
crisspy spune:
Hello si de la noi,
La multi ani tututor copilasilor nostri!!!
Am fost in parc de la 12:20 la 4:30, harmalaie mare nene cu toti picii cu ziua lor care mai de care mai tipator. Ca sa nu mai zic ca de dimineata m-am trezit cu muzica la maxim. Stau foarte aproape de o gradi si sarbatoreau copii nevoie mare, cred ca au adus astia un DJ ceva ca prea era muzica aleasa, d'asta de topaiala pt Duraceli.
Acum a venit tati de munca si i l-am pasat sa-mi mai revin ca ma rupe de spate. Vrea sa vada el tot si mijlocul meu nu mai rezista.
Porumbita ultimele zile de "concediu" le petrec cu piticu', din cauza asta nici nu sunt foarte activa pe forum. Maine vine si mami al meu si poate ma mai odihnesc si eu un pic pana sa o "iau de coada". Am un chef de munca ca de pere acre da' asta e, nu am ce sa fac. Dar o sa fiu aici pe forum de la 10 la 6:30 non-stop.
Ehe Bebelusi bine ati revenit. Multa sanatate lui Bladut dar si tie, aveti "parametri" de invidiat. Am vazut pozici, ce dulce e Bladutz (stiu ca nu-ti mai place sa-i zicem asa dar asa i-l cheama si pe fratele meu si asa ii zic si lui).
IrinaC nu pot decat sa-ti spun sa ai multa rabdare. Imi inchipui ca iti este foarte greu da' sunt sigura ca Radu te sustine asa cum poate el mai bine.
Ciufik bafta cu divesificarea, sa ne spui si noua cum a primit Andrei noul fel de mancare.
Va pup, o seara usoara la toata lumea.
P.s. Nu mi-a luat decat aproape 2 ore sa scriu randuletzele astea amarate. Razvanica avea chef de joaca
Crisspy mamica fericita de
Razvan Andrei 16.02.2009
http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Razvanica#
miereamara spune:
Haha, apropo de viata before and after, uite acum am realizat ca de azi dimineata umblu cu doua pete mari de kk pe maieu, cand m-am uitat in oglinda nu stiam ce's petele alea maro, dar cand le-am mirosit mi-am dat seama imediat:)))
Am uitat sa adaug ca n-am crezut niciodata ca voi avea rabdare o ora sa asamblez un carut/playground/scaun de masa/swing, etc, etc, cu surubelnite si scheme sau ca ore in sir voi putea asculta aceeasi melodie tembela de la mobile, on and on and on....sau ca un film poate fi savurat pe bucati scurte de 10 minute in decursul unei saptamani
, timp in care in primele cinci minute ma chinuiam sa imi aduc aminte ce s-a petrecut in ziua anterioara sau ca un kk de bb poate fi motiv de discutie vreun sfert de ora, cand tatal intra pe usa ostenit de la job si in loc sa-l intampini languroasa, imbracata intr-un halatel care iti acopera juma de fund (ceea ce drept vorbind nu e greu deloc avand in vedere dimensiunile "obiectului" in cauza dupa nastere, tu il intampini extaziata de faptul ca bebe a facut kk dupa trei zile si minune...era galben cu seminte de mustar, ca la carte, dar totusi esti ingrijorata ca e un pic rosu la funduletz, desi tu i-ai dat cu crema si pediatrul te-a asigurat ca e totul in regula, si ca mai are (sau ti se pare)acelasi tip de iritatie si un pic pe degetul mic de la piciorul stang si ca ai citit tu nu's ce articol, pe care i l-ai forwardat bineinteles amaratului de tata cu indicatii precise si un titlu impozant "IMPORTANT!!!!" scris cu un font mare ca sa-l orbeasca si o culoare rosu turbat ca sa fii sigura ca nu-l omite printre zecile de emails cu adevarat importante primite de amarat de la servici.
Daca i-a curs si un pic nasul la copil sau a stranutat de doua ori intr-o ora, si incepi sa turui si despre asta, e clar! Sotul in mod sigur va avea "ore suplimentare" la servici impuse de un deadline E-X-T-R-E-M de important:)))))
DarkBendis spune:
Miere, tu ai montat oaresce microfoane sau camere video la mine in bordei? Ca faza aia cu domnul caca dupa 3 zile "sounds far too familiar" ![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"