Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (121)
Raspunsuri - Pagina 9
ariadnabr spune:
Am revenit.
M-am tot gandit zilele astea la o chestie, bazata pe o observatie intre femeile romane si femeile de pe aici, unele...si am ajuns la concluzia ca educatia pe care am primit-o vis-a-vis de comportamentul fata de barbat e nu total, dar partial gresita. Am fost invatate ca barbatul trebuie urcat pe un pedestal si "servit", ca nu putem fi fericite fara atentia si afectiunea lui, intrebarea mea e: de ce? De ce trebuie sa ne lasam afectate de asta. Inteleg ca e uman sa iti doresti sa fii iubita si apreciata, atinsa si inconjurata de dragoste. Dar am impresia ca noi le dam lor prea multa putere asupra noastra. Stau si ma gandesc ca daca vom fi mai putin afectate de lipsa de "x" si putin mai reci, se vor simti ei aiurea si poate se schimba ceva. Ma uit la fumeile de pe aici, si le vad barbatii in limba dupa ele, au o relatie egala si parca de multe ori imi doresc sa fiu mai mult ca ele. Nu stiu, poate e doar o aberatie de mama obosita si trezita prea devreme in dimineata asta...![]()
Ignore me daca ma aberez 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
the_andreea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariadnabr Am revenit. M-am tot gandit zilele astea la o chestie, bazata pe o observatie intre femeile romane si femeile de pe aici, unele...si am ajuns la concluzia ca educatia pe care am primit-o vis-a-vis de comportamentul fata de barbat e nu total, dar partial gresita. Am fost invatate ca barbatul trebuie urcat pe un pedestal si "servit", ca nu putem fi fericite fara atentia si afectiunea lui, intrebarea mea e: de ce? De ce trebuie sa ne lasam afectate de asta. Inteleg ca e uman sa iti doresti sa fii iubita si apreciata, atinsa si inconjurata de dragoste. Dar am impresia ca noi le dam lor prea multa putere asupra noastra. Stau si ma gandesc ca daca vom fi mai putin afectate de lipsa de "x" si putin mai reci, se vor simti ei aiurea si poate se schimba ceva. Ma uit la fumeile de pe aici, si le vad barbatii in limba dupa ele, au o relatie egala si parca de multe ori imi doresc sa fiu mai mult ca ele. Nu stiu, poate e doar o aberatie de mama obosita si trezita prea devreme in dimineata asta... Ignore me daca ma aberez ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------------- Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Juliawww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia |
Maaaaaaama,cu riscul de a mi-o lua iarasi pe cocoasa,nu ma pot abtine.Ai atins unul din subiectele pe care sunt tare inversunata
Nu e vb doar de educatia pe care o primesc femeile ,ci pe care o primesc toti copiii,si mai ales baietii.Si era un banc pe tema asta:
Se intalnesc 2 femei pe strada,una cu 2 copii mari,proaspat asezati casa lor.Si este intrebata:
-Ei,cum o duce fata ta?E bine in casnicie?
-O,fata e nimerit extraordinar de bine.Baiatul e painea lui Dzeu,el calca,el spala,elface mancare;ea sta toata ziua in pat si isi face unghiile,si isi vede de ale ei.
-Si baiatul?E bine si el?
-Vaaai,baiatul a nimerit cum nu se poate mai rau.Aia nu face nimic toata ziua,decat sta in vf patului si se uita la tv.El saracul,spala,calca,face mancare si se mai duce si la serv.
Este exemplul tipic de gandire rom,parerea mea.Si mai e una care am intalnit-o si la sotul meu (care de altfel e perfect

Cre'ca devine obisnuinta,

Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
MissJJ spune:
Oooohhh ce debate pe aici mai mai si sa lipsesc tocma eu.![]()
Is de acord ca si educatia data copiilor participa la chestia asta, eu de ex in relatia cu a meu barbat eu am zis de la inceput si tu poti spala si tu poti face mancare o omleta ceva ca nu-ti cade nimica si tu ma poti ajuta cu, copilul eu nu-s sclava, da si eu imi fac partea mea sa ai haine curate mancare calda etc da si tu o faci pe a ta si a meu barbat ma ajuta am noroc da are si el pe ale lui.
Acuma conteaza si cum il invata femeia ca na proaspat casatoriti vrei sa impresionezi inveti sa faci mancare faci curat zici vai iubire lasa ca fac eu tu stai si te uita la tv, sa-ti mai aduc ceva etc te da pe spate cu un buchet de flori si iar faci si zici stai iubire ca fac eu si tot asa.
Bine sunt si categoria educati de mamica, grrr ce urasc faza asta, nu fa mama ca femeia tre sa faca tu stai si fii un imputit ca face mami/sotia eu urasc asta si urasc barbatii fara coloana care orice zice mami merge, ca doar nu traieste cu mami frate sta cu mine.
Plus si femeile au vina lor nu numa ca ii invata si etc, dar multe suntem cu frica vai ma lasa ce ma fac, fiti frate mai barbate da nu e usor singura da nu oi sta cu el nici de dragul lumii nici ca vai ce m-oi face fara el si nici pt copii pt ca un copil simte si decat sa creasca intr-o casa unde mama si tata is ca doi straini mai bine nu.
Eu stiti ce recomand comunicare cu toate ca ei nu vor well a meu tre sa ma asculte n-are choice, eu zic pe fatza ce si cum eu si inainte sa ne luam i-am zis uite mama cum sta treaba eu ofer aia aia si aia si vreau aia aia si aia. Eu cresc copii tin casa rezolv tot ce trebe tu sa ma respecti sa aduci banii acasa sa ne oferi un nivel de trai si tot asa.
Casnicia e o relatie implica doi oameni, nu unul da si unul primeste nu unu e sclav si altu rege si tot asa.
Is alaturi de tine te sustin luptam pt o cauza avem teluri comune si ne iubim, dar ne respectam.
Aici, inuk ma refer, is de acord cu Mada mai femeile is setate altfel si barbatii is stilul ala crescuti de mami ca sunt si de aia, da la ei casnicia e de genul fiecare le are si pe ale lui fiecare merge si cu prietenii lor da si impreuna fac impreuna familie/casa/etc da au si ei time off fiecare. Si merge frate relatia.
Noi, femeile mai ales din romania, avem stilul ala daca ne bate stam sa ne bata ca-l iubim, daca suferim stam si suferim in tacere ca daca ii zicem ne face ia o pauzari si sentimentaliste si etc nu frate ce-i asta cand m-am nascut am fost cumva mai jos ca tine sau ce?
Nu is extremista de aia nu zic ca barbatu egal cu femeia ci fiecare are partile lui pe care numai ei poa sa le faca dar tre sa lucram impreuna fiecare isi face partea lui de deal si uite asa merge relatia, eu nu ma plang ca nu se uita la mine ci ma dust off de hainele de mama si nemachiata neingrijita si ma epilez ma parfumez iau ceva lenjerie sexy si ma dau la el.
De acord cu Anka am trecut de faza cu pupaturi si plimbat mana in mana vreau sa ma simt sexy sa ma simt dorita si nici lor nu le displace.
Bine nici sa dai in extrema cealalta sa fii mereu cu fusta la c** si machiata ca de mers in club cand impingi la carutz si mai esti si pe toace de 12 cm, fiecare lucru isi are locul lui, poti sa fii si mama si gospodina si amanta (ca sa nu zic celalat cuvant, c****, in pat cu barbatu, nu in alta parte) se poate de toate nu e usor n-a zis nimeni ca e usor da se poate.
Ex la noi suntem impreuna de 4 ani casatoriti de unu, dar de valentine de ex nu am avut bani de mers cine stie unde si facut cine stie ce eram obositi si nu aveam chef da am culcat copii am facut niste papa bun am pus masa frumos am taiat capsuni frisca prajiturele in forma de inimioare flori sampanie sex dupa si quality time toghether si mereu ne facem timp de cate putina atnetie si eu ii fac lui surprize si el imi face mie nu diamante sau ceva ca nu avem atatia bani da mici chestii si merge nu lasam sa decada sau sa intervina prea mult rutina, ma gandesc si la mine dar si la el.
Aaa si am uitat sa zic ca pe mine mama m-a crescut ca sa nu imi trebuiasca sotz sa fac eu cariera sa nu ma casatoresc etc, dar uite ca eu nu am vrut asta eu mereu mi-am dorit familia mea si sincer cred cadaca vrei poti, nu am ales nici o extrema nici alta am ales o cale de mijloc, am mai avut un prieten de lunga durata inainte de Flo dar dupa 4 ani am zis sorry baby ne ducem fiecare pe drumul lui, ca nu aveam acelasi teluri si aceleasi vederi si pareri despre casnicie, asa ca, cu toata durerea ca ne-am despartit amiabil, cu toate ca l-am iubit mult, am zis ca nu esti exact ceea ce caut si nu vreau sa ma trezesc dupa cativa ani ca nu ne potrivim si ajungem sa ne uram, nu mam ne despartim oi gasi pe cineva sa mi sepotriveasca si uite ca am gasit.
"God is in the detail"
Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959
katalyna spune:
eu niciodata n-am putut suporta sa tac atunci cand am dreptate, asa am facut de la inceput cu el, suntem egali din punctul asta de vedere, de cele mai multe ori eu am ultimul cuvant. cand vine de la serviciu isi pune singurel sa pape ca e baiat mare, cunosc multe femei care atunci cand vine barbatul pleaca cu tot cu copil in casa sa ii dea sa pape, ca saracul a fost la serviciu, dar eu am stat degeaba acasa?
eu cunosc foarte multe cupluri tinere care nu mai sunt cum erau parintii nostri, adica femeia supusa si fara vreo opinie, care statea efectiv la cratitza si atat.
David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008
MissJJ spune:
Katalyna pai na asta nici eu nu suport cand am dreptate si de multe ori am cand nu am recunosc mai am gresit sau ceva da urasc cand el sau alte persoane nu recunosc. 
Mai eu de ex ii fac mancare cand vine de la servici eu in genere fac mancare fresh in fiecare zi, dar daca de ex is f obosita sau mi-a fost rau sau am fost plecata comandam si gata nu a zis el nimic niciodata ca de ce nu am facut mancare sau ceva sau daca noi suntem plecate undeva si el vine inaintea noastra isi ia singur de mancare sau isi pune daca e facuta mancarea, de obicei daca stiu ca plec fac mai devreme si i-o las in figider sa isi puna singur.
"God is in the detail"
Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959
ankalaura spune:
Bai am luat super incaltari la fata! Cu talpita de piele si cu amprenta mica de cauciuc moale, mai putin de juma' din talpa
Super super, fix ce imi doream. Si o bareta haioasa, asa, pantofior pantofior, nu botosel
O sa pun poze.
Si am luat si un bolero tare dragut, alb, tricotat, mai cu gaurele, si cu doi cicurasi la gat, pe siret, tare haiosi... Ea tine cate un ciucuras in fiecare mana.
Si sosete albe cu danteluta haioasa 
De la SuperBaby exposhow, in Herastrau.
Mi s-a parut mai misto ca la baby expo, mai mic ca intindere, dar parca mai dragut.
Am luat si PomPottes - pe care de un an juma' il asteptam in Romania
- si care costa... 4 lei tzutzurica [BANG] Si 14 lei pachetul cu 4. Dar e grozav la drum frate... Si in parc, etc.. Nu te mai cari cu lingurita si borcanasul dupa tine, cu barbita si cu arsenalul... Pentru Eliza la gradi, ca altfel nu ii primeste cu chestii de-astea care ar putea cadea pe jos, gen iaurt sau altele. Asa ca ii pun un PomPotte si am rezolvat...
Cateva standuri cu niste hainute dementiale, si ca pret la fel de dementiale, dar na... Macar a inceput sa apara si ALTCEVA decat chinezariile obisnuite.
I-am luat leggings rosi Erikai, 10 lei.
Si mai aveau pantofi si sandale tare misto, piele complet si talpa moale de cauciuc, super culori, finisate ca lumea, modele grozave, 95 de lei (in ideea alora de 130 - 150 din magazine).
Bine inteles si aberatii, leagan de lemn, 6 milioane (ce sa zic, super design...
) sau scaunel de masina, 15 milioane,... si desigur, maretul Stokke verde la patruj' de milioane si ceva 
Jucarii misto de lemn, jocuri deosebite, pe care nu le vezi in Carrefour, si destul de multe alte chestii.
De exemplu, la magazinul de unde am luat noi pantofiorii, era o umbrela de carut, ASORTATA la o gama de fetite, aveau rochite, bolero, bluzita, ... cu acelasi imprimeu ca umbrela... Iar umbrela costa 150 de lei
Desigur, rochitele oarecum pe masura, putin sub, putin peste...
O sa studiez pliantele cu magazine online si o sa va dau sa vedeti
Fug sa o culc
ana_a spune:
eu nu am nici o treaba cu sotul pe tema asta, el a fost crescut de soacra sa se descurce, la fel voi proceda si cu baietii mei ![]()
De regula el gateste pentru cina si intodeauna micul dejun sambata si duminica, are grija de copii de cate ori este nevoie fara sa-i cer, ma rog, nu face parte din categoria descrisa de ariadnbr si andreea
Deci nu-s toti asa, nici toate mamele, cel putin soacra face exceptie.
Insa, aveti dreptate...sunt o gramada de neveste in jurul meu care se fac foc si para sa fie acasa pentru a pune masa pentru sot, nu mai zic ca sunt mamici care isi cresc puii singurele...si aici ii dau dreptate adreei pentru ca mama mea este genul de mama descrisa de ea
care la pupat pe fratele meu in fund si acum trage roadele...interesant insa ca tine partea cumnatei mele si il face pe el lenes si incapabil...si om bun de nimic
fara sa vada pe undeva vreo gresala in educatia pe care i-au facut-o...imi amintesc ca era la liceu si dimineatza ii pregatea paine cu unt si miere/lapte si ii facea soldatei sau "catanutze" cum se spune pe aici
am intrebat-o odata ca de ce ii face asa ceva...si raspunsul ei a fost "pai este grabit si sa nu piarda vremea" Mda...si acum tot el este cel incapabil si bun de nimic...
In plus...mie imi este greatza sa iau masa cu ai mei...pentru ca mama il serveste pe tata ca o servitoare...nu am vazut in viata mea asa ceva, omul nu se ridica nici pentru un pahar de apa, mama se ridica de la masa sa-i aduca un pahar si ii intinde si sticla de apa aflata la 10 cm de el, ii pune si in pahar si ii aduce si un mar din cosul de fructe din care isi putea lua si singur daca intindea numai putin mana
Poate avand un astfel de exemplu in casa eu m-am lecuit, nu l-am servit niciodata pe al meu, si nici nu am sa o fac, nu imi este greu sa pun in doua farfurii cand mancam impreuna, insa nu am fost pusa in situatia sa fug acasa sa-l hranesc sau sa sar ca arsa de la masa ca el vrea inca o felie de paine si painea este in dulap...
Aici ploua, este urat...eu sunt cu amandoi copii ca Paul este la colibita, izoleaza cabana unde vom merge la vara, nu stiu cum o sa se intoarca de acolo pe ploaie ca sau dus cu barca peste lac...
Matei cere numai "tai, tai, tai" si mi se miorlaie la usa...asa ca mai devreme l-am scos in ploaie 5 minute, mai mult m-am udat eu decat el...dar macar m-am mai trezit ca sunt rupta de somn si ei sunt plini de energie!
proud mammy
ankalaura spune:
Aici vedeti www.bebeloo.ro/ro/details/414/pantofi-lindsay" target="_blank">pantofiorii Erikai, exact culoarea asta am luat, desi initial as fi vrut modelul Astrid, dar nu ii incapea labuta, erau cam stramte baretele alea. Si aici www.seekairun.com/smallersoles.html" target="_blank">se vede talpa dar e galbena, desigur.
Si am gasit si magazinul pentru Europa, care livreaza prin tari diverse, www.seekairun.eu/ni%C3%B1a-c-67.html" target="_blank">AICI, iar livrarea e gratis pt comenzi de peste 100 de Euro in cazul Romaniei.
Interesant ca e in US, pretul e acelasi, dar moneda difera
Ce sa zic, am cam lesinat la pretul de aici - da' maica-mea cica ii ia ea, ca vroia sa ii ia de 1 Iunie... Si i-a luat.
La haine, scump tare tare.
Mi-a placut mult un stand cu jocuri si jucarii - www. magazinulpiticilor.ro - Am pus o pauza ca sa nu apara ca e reclama. Tare misto jocurile, dupa cutie nu imi dadeam seama cat de interesante! Si foarte ALTFEL decat ce se gaseste in carrefour sau altele.
Sosetele si bolero-ul Erikai le-am luat de la www. bebetto-romania.ro Pe net nu sunt preturile. Oricum, preturi misto.
Si daca vreti sa muriti de inima, mergeti la www. jo kids PUNCT ro si cautati BALANSOARUL OLGA ![]()
Tecky spune:
Of ce vreme nasoala a fost azi,sa speram ca maine va fii mult mai frumos...
ankalaura sa stapanaeasca sanatoase fetele noile achizitii!Superbi pantofiorii Erikai.
mada imi place cum ai descris relatia ta cu Flo,din poze se vede ca aveti o relatie speciala.

Raluca are gingia de sus foarte umflata de o saptamana si se vede dintisorul dar inca nu a iesit....
katalyna spune:
foarte draguti pantofiorii mai ca-ti vine sa-i pui in vitrina, superbi.
si soacra-mea e genul de femeie care nu l-ar lasa pe fi-su sa ridice un bat...bine ca multi ani ea a stat acasa si el a intretinut-o si trebuia sa-si justifice si ea intr-un fel cheltuaiala
si atunci nu-l lasa sa faca nimic. o perioada am stat la ea adica 5 luni
atat am rezistat si ne facea dimineata micul dejun, era chiar enervanta pot sa spun. chiar acum am avut un mic conflict, el nu face ceva de buna voie, nu-l deranjeaza farfuriile in chiuveta, daca nu mai are loc le pune pe masa una peste alta si tot nu se apuca sa le pele
m-a sunat fratelo si mi-a zis ca l-a sunat dr care l-a operat si cica a vb cu doctorul de la spital care i-a facut analizele si i-a spus ca 99.9 % e bine si de acum tre sa faca la 3 luni tomografie si analize, timp de 2-3 ani si daca e bine apoi o sa faca mai rar![]()
David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008