Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (121)
Raspunsuri - Pagina 10
pica1 spune:
Ile sa stii ca Vladut are ceva din amindoi. E un scumpic foc cum sta el la iarba verde acolo. Sa ii faci poze si in nisip ... Sunt tare invidioasa pe tine ca te duci de acum la mare. Sa imi zici si mie pe unde se maninca bine in Vama caci la mine asta e marea problema care o am eu cu locatia respectiva si urmeaza sa mergem si noi...
Andreea al meu copil nu se mai trezeste noaptea de pe la 1,5 luni.
Daca Carmen nu stie ce sa fac acu Ianis care ii bea cite putin lapte de nu stiu cite ori pe noapte, la mine e pe dos... Sebi nu prea mai bea lapte nici dimineata si nici seara. Am incercat sa ii dau in timpul zilei diminuind cantitatea de solide la masa, dar se pare ca prefera efectiv sa bea apa...Dimineata mai devreme de ora 9 daca ii dau sa bea lapte ia bibele si se joaca cu el de stropeste toti peretii, iar seara nu mai vrea sa adoarma cu lapte sau sa il bea inainte de culcare...Pina la urma citi ml trebuie sa bea un copil de varsta lui?
Ankut super pantofiorii. Intradevar balansoarul ala e fain, dar si mie mi se pare cam exagerat la pret. Unde e mai exact in Herastrau chestia aia si pana cind e?
irolf1 spune:
Va mai amintiti de mine?
Prima data sa le urez LA MULTI ANI! Codrin si Antonia sa cresteti mari si frumosi
(scuzati intarzierea
)
Maine mai am un examen si termin, am avut 2 saptamani pline, am citit incrucisat pe aici, dar am vazut ca au revenit fetele. Ma bucur mult
. Sper ca dupa ce termin si cu asta sa intru in normal, ca ma simt tare depasita
ati scris ceva, nu gluma si tre sa o iau incetisor![]()
Ca sa nu ne uitati de tot, am pus cateva poze pe picasa.
Sanatate pepenasilor bolnaviori, va
pe toate si o noapte linistita
ankalaura spune:
PICule, e SuperBebe Expo Show, la Roata mare. Nu e mare, cica 1000 mp, e un cort mare. Dar 1000 mp e putin tare pe langa Baby Expo. Maine e ultima zi. Nu pot sa zic ca merita cine stie ce, dar eu am gasit ca nu gasisem in alte parti - sosete, incaltarile astea, bolero-ul ala alb... Ca te duci in magazine si ceri o jachetica, un bolero ceva, si iti arata tantea toate vestele prostesti si bluzele de trening in mii de culori traznite, desi tu zici ca vrei ceva alb... Si se mai si mira, zice "dar e frumos si asa doamna, ca e copil, la copii nu trebuie sa asortezi culorile, sa fie cat mai colorat ca asa e frumos, ca e copil" 
Ai ajuns la magazinul cu Primigi? Ziceam ca mergem si noi maine, daca o fi deschis, macar pentru cultura generala daca cu pantofii am rezolvat, da' suntem in urma cu cumparaturile, si mai vrem sa mergem si la dinozauri, daca om mai prinde...
Cu umbrela nu am rezolvat, deci maine ar trebui sa ajung si la Cora, ca tot avem si cumparaturi de facut... Trebuie sa ma uit cum va fi vremea, ca daca e urat ca azi, nu stiu ce o sa fac din toate astea...
pica1 spune:
In legatura cu ce a spus Ariadna de diferentele de educatie privind relatia sot/sotie sau barbat/femeie la romani si alte natii eu una nu sunt neaparat de acord. Consider ca comportamentul supus al femeii vis-avis de barbat il gasesti si in romania, cit si in alte tari, fiind mai des intalnit in mediul rural sau in comunitati mai putin dezvoltate.
Egalitate...hmmm...eu ma gandesc ca intr-o relatie este vorba mai mult de completare decit de egalitate, adica fiecare face ce stie mai bine (si nu ma refer la statul pe canapea cu telecomanda in mana). De exemplu eu sunt cea care face cumparaturile (imi ai amai putin timp si cheltui mai putin, asta pe testate si verificate), ma duc cu masinile la service cind e nevoie (sunt mai tehnica si ii cunosc pe cei de acolo), eu ma ocup cu reparatii si modifcari in casa si in jurul ei, dar sotul se ocupa cu negocierea pretului pentru fiecare modificare, in schimb eu daca pot sa cer ceva ce ar putea sa intre pe garantie o fac si cer asta pina in panzele albe. Eu fac de mancare ca imi place, dar nu imi place sa pun masa si asta mai ales dupa ora 20:00 seara. Totusi nu fac in fiecare zi de mancare si imi place sa maninc in oras cel putin o data pe saptamina sau sa comandam ceva de la restaurantul din colt. Am decis impreuna ca operatii gen curatenie, ingrijit plante, tuns iarba sa le lasam in seama altora mai priceputi, iar noi sa facem lucruri care ne fac sa ne simtim bine. Precizez ca oricare din lucrurile pe care le-am scris ca le fac eu le face si sotul meu in cazul in care eu nu am disponibilitatea necesara.
Si totusi, consider ca armonia intr-un cuplu este intretinuta de compromisuri, fie ele de orice natura, atata timp cit persoanele implicate sunt constiente de acestea si de faptul daca merita facute sau nu.
pica1 spune:
Ankule am fost la aia care au pantofi de la primigi, dar m-au desumflat ca nu aveau frumosi pe marime asa mica.
ankalaura spune:
Erika se mai trezeste. Uneori mai mananca, dar rar, poate o data la doua saptamani... Dar la 8 luni inca manca noaptea un bibe zdravan.
Totusi, si cand era bebe mic mic, papa si se culca imediat. Asa ca nu am fost chinuita de trezirile de noapte cum stiu ca patesc alte mamici ca ii plimba pana ametesc, si ii batzaie si ii hatzane si nani nani si lai lai lai si bebe nimic, el are chef sa admire stelele...
Sunt nopti cand doarme cap-coada.
Mai nasol e ca asta mare se trezeste si ea cu noaptea in cap! Daca mai doarme ea, o mai pacalesc si pe asta mica. Daca se trezeste asta mare, s-a terminat frate! Dar mai nou am tupeu sa le las singure in sufragerie, se uita la un desen, se joaca... Si mai ciupim si noi juma' de ora de somnic in felul asta.
Eu dorm iepureste mereu, asa e modelul meu, ca altfel nu stiu daca as fi avut curaj totusi sa le las pe amandoua....
Cu barbatii, eu sunt de-aia rea.
In ultimma vreme, m-am mai moderat, dar, cred eu, mai ales pentru ca nu am avut pe cine sa imi ascut ghearele si dintii. Ca barbatul asta al meu e tot de-ala perfect, ca in bancu' Andreei. Ca daca nu era, il mancam nene, dar ce zic eu ca il mancam, nici nu ma vedea la altar nene, da' il lasam sa ma astepte, nu ii ziceam ca nu ma marit cu el de fapt...
Si imi mai place o chestie. Nu ne certam nene. Se zice ca na, toti se mai cearta. Ei uite ca noi nu ne certam. Mai avem puncte de vedere diferite, dar ni le cam stim, si nu ne apucam sa dezbatem pro si contre ca sa il convingem fiecare pe celalalt. Si deci nu ne certam niciodata.
Dar, desigur, e important ca amandoi sa traga la aceeasi caruta. Ca daca unu trage singur si alalalt sta cocotat pe caruta, nu merge.. Nu merge cu fraiereala, ca in povestea cu croitorasul cel viteaz... Ca uriasul tragea copacul si croitorasul era cocotat pe crengi...
Si daca tragi la aceeasi caruta, inseamna ca poti sa preiei de la celalalt cate ceva, ca acum nu mai e ca acu 100 de ani, barbatu sparge lemne si femeia invarte in mamaliga.
Si daca tot profitam de tehnica, si daca avem de spart lemne, dam telefon la unii specializati din pagini aurii, de ce nene sa invart numa eu in mamaliga??
Si cu exemplul, tata mereu a ajutat-o pe mama, si ne citea povesti si ne plimba, se juca cu noi, ne punea masa, spala vase, aspira, si mai mergea si la serviciu, desigur... Si nu as fi putut niciodata concepe ca barbatul meu sa fie altfel. Poate ca am avut si noroc, dar cred ca daca era altfel, nu ajungeam sa ne insuram...
Hai ca ma duc la nani ca maine imi dau astea alarma... Pardon... in dimineata asta... acusi, peste 5 ore...
Aaaa, TECK - am uitat. Eu nu tin dieta soro, eu doar nu prea mananc. Si am luat niste pastile de la care nici foame nu imi mai e, dar mananc putin ca asa trebuie, beau lichide, mananc legume si fructe (mai ales morcovi si mere) si mananc lactate ca am oaresce probleme cu calciul. Eu, de regula nu prea mancam sau mancam foarte putin, dar mai mancam seara, pe la 7. Nu stiu de ce nu slabeam! Dulciuri nu mananc. Asta iarna am avut eu o serie de pofte cu eclerele alea de care va ziceam, si ma mai starneau fetele cu amandinele, dar de regula nu mananc dulciuri...
Acuma sunt happy, incep sa intru in haine, mai am ceva ceva de spabit, dar oricum se vede clar ca am dat jos 8 kile...
narcisa.s spune:
Ankule...da balansoarul ala produce ceva sau doar te leagana???Oricum, preturi nesimtit de mari...Si la papuci, si la rochii...Aici, cum ti-am zis, n-am gasit pantoiori de piele cu pret mai mare de 10 euro.Am cumparat o pereche de tenis Puma de piele, pentru Anais cu aproape 10 euro.mie mi se pare mult, dar mi-ai explicat ca astea sunt preturile.Si am priceput.Asta e, cu asta dansam...
In casa noastra, exista egalitate, dar Vil conduce.Discutam amandoi tot ce avem de discutat dar decizia ultima ii apartine lui.Si mie imi convine asa, ca doar de aia e barbat.Si noi am avut contradictii si am vrut sa am ultimul cuvant, mai ales la inceputurile relatiei.Dar mai apoi am invatat ca e mai bine sa am liniste in casa decat sa mor cu dreptatea de gat, pentru ca amandoi aveam argumente si ne contraziceam la ininit...Asa ca...iecare cu ale lui.Nu-mi merge -ul de la ranta, uck!
Va pupa Narci pe toate.Sa aveti o duminica linistita...
Ah, Vicky, te-ai decis ce aceti la aniversarea de 1 an a Mayei???
Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii
Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici
Tecky spune:
Neata!!
Eu ma pregatesc sa merg cu Raluca la socrii la curte la un gratar.
katalyna ma bucur mult ca i-au iesit bune analizele fratelui tau.
ankalaura mersi de raspuns,ai dat mult jos,felicitari si sa o tii tot asa.
Va pup 
ElizaClara spune:
Buna dimineata!
Aveti un spor la scris...Eu am avut o saptamana foarte aglomerata si am reusit sa citesc doar ultimele pagini. Am vazut ca se discuta subiecte interesante.
In legatura cu relatie sot-sotie, sunt perfect de acord cu cele spuse de Pica, ca e ok complementaritatea si nu egalitatea, la fel cum nu cred ca e important sa contabilizezi ce face fiecare (daca eu am dus gunoiul, sotul trebuie sa faca nu stiu ce). Important e ca fiecare sa faca tot ce poate la momentul respectiv. Mie imi face placere sa gatesc, dar ma bucur la fel de mult cand sotul meu gateste uneori in weekend (mai ales ca face retetele lui Jamie Oliver). Trebuie sa recunosc ca sotul meu e din acea categorie speciala si anume e perfect (cel putin pt mine). Noi poate nu ne inscriem in tiparele clasice, dar tot ce conteaza e ca noi suntem multumiti si cred ca important e sa existe comunicare si sa nu stai sa aduni resentimente pt ca la un moment dat se ajunge intr-un punct fara cale de intoarcere.
In momentul de fata Filip poarta Bobux si mi-au sarit in cap o gramada de "d-ne cu experienta" ca ii trebuie pantofi de nu stiu ce fel. As vrea sa ii mai iau tot Bobux, dar pe ultimii i-am comandat in America si a platit soacra-mea shippingul mai mult decat am platit eu pantofiorii, asa ca intrebare pentru fetele din Timisoara sau din apropiere: unde gasesc sandalute frumoase?
O duminica frumoasa!
ariadnabr spune:
Neatza,
Am starnit discutii vad
Eu ma refeream in genere la dependenta noastra de barbat pentru a fi fericite. Pe astea de aici le vad oameni buni mult mai relaxate in privinta despartirilor daca nu merge relatia. Sunt unele care au 4 copii si au toti tati diferiti! Si nu e o problema pentru ele. Si au cautat pana au gasit omul potrivit. De aia zic ca poate educatia pe care am primit-o e putin gresita.
Anyway, ieri am fost la un Adventure Park si ne-am distrat de numa'
. Ma gandeam ca Julia se va plictisi dar am gasit si o sectiune pentru sub 5 ani si s-a distrat si ea. Am avut o zi excelenta la soare si la iarba verde, cu distractiile de rigoare pentru copii. Am pus poze pe picassa de la aventura noastra de ieri 
V-am pupat,
O zi buna 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia