Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (121)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut cu buna seara de la Bistrita!

carmenbudea, bine ai venit la noi! Eu zic ca faci parte din grupul nostru, daca vrei ofcourse, dat fiind ca ai si tu copil de iulie-august Legat de problema voastra...nu stiu ce sfat sa iti dau, eu am 2 copii, cel mare a mancat la fix 3 ore noaptea pana pe la un an si nu aveam ce sa-i fac...asa vroia, asa m-am executat Nasol a fost ca dupa ce brusc si dintr-o data nu sa mai trezit...mie mi-au trebuit inca vreo 2 luni sa imi revin...sa pot dormi o noapte intreaga, ma trezeam fix la 3 ore gata sa fug cu el in brate la bucatarie sa prepar laptele Apoi cand mi-am revenit si eu...si-a revenit si el insensul ca a cerut din nou "ceva" orice...am trecut pe ceai, si cam rau am facut...ca a inceput sa topeasca vreo 3 sticle de ceai pe noapte si 2 pampersi...nici nu mai stiu exact cand si cum ne-am revenit amandoi undeva dupa un an jumate cand i-am scos de tot sticla cu bibe si am introdus canita cu cioc...cam asta ar fi.Ah, o paranteza, cel mic, nu se trezeste noaptea pentru nimic, uneori, foarte rar pe la 5-6 dimineatza isi serveste laptele, dar in general la 7 ne da trezirea...ca sa vezi ca fiecare copil este in felul lui propriu si personal, cu siguranta ve-ti gasi si voi un echilibru, intre ceea ce stii tu ca trebuie facut si ceea ce vrea puiul tau.

io am intrat de fapt sa intreb si eu ca si turturica cum facem cu fragute/zmeura/capsuni ca indata se coc si na..copilul meu pofticios...sigur va dori din fiecare.
Vecinii nostri de curte, care au si gradina, au capsuni, de cand au inceput sa se coaca, cum vede stefan un capsune copt cum il ia si il mananca...si cel mic normal ca intinde mana...si cere I-am dat capsuni si na patit nimic...sa inteleg ca as putea incerca si cu zmeura? Indata se coace si aia si stau tufele incarcate, mai sunt si strugurasi si coacaze si mure de gradina deci cum fac? il las sa guste sau nu?

Despre noi as avea multe sa zic numai timp si dispozitie sa gasesc, in mare, matei se exprima din ce in ce mai mult, cuvantul preferat este "ada" pe care il repeta pana ii dai ceea ce vrea si cere cu mana intinsa si degetul indreptat in directia dorita...necazul este ca foarte rar si nimerim ce anume vrea, daca nu-i ce vrea imi da peste mana si impinge obiectul apoi continua "aaada!!!ada!aaaada!" si uite asa...cam din 3-4 incercari are satisfactia sa puna mana si sa linga (ofcourse) obiectul cu pricina.
Asa, si are o pasiune nebuna sa ceara cana pe care o duc eu la gura, sau paharul cu ce o fi in el... si asta e chiar nasol ca uneori am cafea/bere asa ca musai sa-i dau paharul dupa ce golesc continutul in alt pahar nebunie mare...ca nu se lasa, adica nici daca i-as da altul identic...il vrea numai pe cel care il duc eu la gura...asa ca e o intreaga nebunie sa consum ceva langa el....

In rest, la faza haioase intra si pusul sosetelor si a papucilor. Eu pun o soseta el o ia pe cealalta si o potriveste langa picior, o lipeste asa pe el si face o moaca foarte ... multumit de realizare, cumva "na, ca ma descurc!" la fel si cu papucii este foarte haios.
Mai nou pune jucarii intr-o cutie, gen cuburi de lemn, cuburi de alte natii si ca jucarie preferata...o sa radeti O sticla de nurofen goala, da fara dop, in care isi vara limba, degetul, si o baga in gurita dupa care o scuipa afara cu viteza si ii pune un capac ( o palarie de plastic micuta de la un joc cu plastelina - a lui stefan) No, pai atata treaba poate sa aiba cu palaria aia micuta si sticla de nurofen de nu aveti idee! Se distreaza copios cum aseaza el palaria pe sticla si apoi se enerveaza ca nu le poate lua deodata in mana...cred ca in capul lui palaria este un capac si capacul nu sta pe sticla O sa incerc sa-i fac cateva poze
Oh ce m-am lungit... asa e daca scriu rar

Mai revin si va mai spun cum ne jucam noi, insa alta data, acum este tarziu si imi pica ochii de somn.

WE placut tuturor si sa auzim numai de bine!

proud mammy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

revin ca mi-am adus aminte de ceva Si vreau sa va cer si voua parerea...sotul zice ca sunt deplasata.
Anul trecut am "donat" gradinitei unde este Stefan o plasa mare de cuburi de lemn. Bun. Treaba este ca educatoarele nu le folosesc pe motiv ca nu sunt colorate, cei drept pe cele colorate le-am retinut eu acasa Acuma, as vrea sa le intreb daca le folosesc (eu stiu ca nu, ca l-am intrebat pe Stefan si el mi-a zis ca nu au in grupa cuburi de lemn numai in alte grupe) ca daca tot nu le folosesc as vrea sa mi le dea inapoi sa le dau grupei waldrof unde va merge stefan din septembrie. Ce parere aveti? As fi deplasata sa intreb acest lucru? Eu...in mintea mea ma gandesc ca ar fi chiar pacat sa stea aruncate intr-un sertar sau dulap cand, poate alti copii ar putea face ceva cu ele, doar pentru ca nu sunt colorate(vopsite) nu inseamna ca nu sunt bune...
Educatoarea cand le-am dus na fost deloc impresionata...mi-a zis atunci ca "nu-s colorate, copiilor le plac culorile...dar a, lasati-le ca om vedea ce facem cu ele" La momentul respectiv poate trebuia sa le fi luat inapoi...daca tot nu erau incantate de ele...dar eu am insistat ca nu conteaza ca sunt de culoarea lemnului, ca pentru ei prea putin conteaza, cel putin al meu are jumate colorate, jumate de lemn si la el nu conteaza ....
Dar imi tot sta gandul la ele, sunt prea multe sa nu fie folosite, iar cei de la waldrof sigur vor avea ce sa faca cu ele....

proud mammy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna seara!

mada m-am amuzat copios de comparatia cerealelor cu compozitia de clatite

azi ne-a iesit si noua primul dinte insotit cu febra, ei bine febra a urcat pe 39 cu 5 si nu a fost bine, am scazut-o apoi iar a urcat, m-am gandit eu ca nu are cum sa fie de la dinte si am dat o fuga la budimex. cand am ajuns acolo parca nu mai avea nimic, numai gura ei se auzea desi era super aglomeratare rosu in gat insotit de niste bubitze tot in gat, basicutze de fapt, cica o sa faca febra 2-3 zile si febra mare, in fine, problema e ca daca se sparg basicile nu o sa mai vrea nimic sa pape. ne-a dat tantum verde si un preparat din glicerina, stamicina, vit a si anestezeina, n-am gasit-o pe ultima si mi-au facut la farmacie compozitie doar din celelalte pana una alta ii dau asa, apoi om vedea ca pana luni n-am de ales. speram sa fie bine. am cantarit-o si nu are 9500 cum mi-a cantarit-o asistenta medicului de fam ci 9150, dar tot e bine, ca aluta 450 g intr-o luna jumate fata de 200 g in 3 luni

David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008

Mergi la inceput

in legatura cu relatia sotz-sotzie de multe ori ne amuzam ca suntem colegi de apartament, dar cand pleaca dimineata ma pupa, cand vine acasa ma pupa, nu ne mai zicem de 2jde ori pe zi ca ne iubim, dar avem si noi momente de tandrete. la inceput eram disperata daca nu era tandru cu mine, acum m-am obisnuit si daca el nu ma vrea imi pup copiii pana nu mai pot important e sa nu dispara respectul o data cu tandretea excesiva, ca de iubit il iubesc la fel ca in prima si el pe mine la fel desi au trecut 10 ani de cand ne stim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

aseaaaaa...

ana, eu zic ca daca le-ai dat cuburile, nu mai sunt ale tale.deci ele pot sa le utilizeze cum vor

din ciclul - si copilul meu mananca scame, am gasit-o azi pe Anais cu o mamaruta in gura.am reusit sa scot doar un piciorus...

in alta ordine de idei, de doua zile Anais e pasionata de revista The Economist gasita pe undeva prin baie. O invarte, o pupa, o rupe, doarme cu ea.Are niste copii draguti din Africa pe coperta.Vazand pasiunea copilului pentru pobleme geopolitice planetare, azi am invatat sa aratam cu degetul si sa-i recunoastem pe Putin si pe Evo Morales, presedintele Boliviei.Cu Putin ne descurcam binisor, cu Evo ceva mai greu dar insistam si maine.Urmeaza Obama.Pana la 2 ani ii recunoastem pe toti.
In rest face aceleasi lucruri ca si Sofia Marinei

Va pupa Narci

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morcoveatza spune:

Am reusit si eu in sfarsit sa citesc din urma ca in ultimele zile nu stiu daca am stat 2 ore adunate la calculator. Nicholas e tare marait, cred ca incepe sa ne chinuie dintisorul 2, primul se vede bine acum

Am admirat bostana pe picasa, toti niste dulci si am pus alte poze cu Nicholas

Mada si Cristina-26 – multumim pentru felicitari

Mada de Irlanda – super sfatul cu timp pentru cuplu, si relatia noastra o luase sontac, sontac la vale, noroc cu nasa lu’ piticu, a mirosit ea ceva si acum cand are timp mi-l mai ia 2- 3 ore pe pitic la plimbare.

Maitreyi – si Nicholas smulge cu mana firicele subtiri de lana din patura de pe pat, la inceput le baga in gura pana cand intr-o zi le-a vomitat; de atunci nu le mai baga in gura, dar de smuls tot le smulge de fiecare data cand are ocazia

Narcisa - noi zburam spre Romania pe 10 iulie, parca ziceai ca voi mergeti in iunie, nu?

Lapte noaptea – eu nu am auzit de vreo problema daca bebe mananca noaptea; Nicholas nu bea lapte peste zi aproapre deloc, dar noaptea baloteaza 500-600 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

'Neatza!

Din ciclul..."ce face/nu face bebele casei"

Antonia zice:
mama, tata, DAia(DAria), ham (la catei), plescaie din limba precum un calut cand vine vorba de animalu' respectiv, ia uite sau iete, te e?(ce e?)wow (cand se mira de ceva), jeie la mizerie (cand dau cu matura sau strang frimituri de pe masa:D), miam- miam (cand ii place ceva de papa), gata, da si cam atat deocamdata.

De inteles intelege o multime de lucruri de ma lasa si pe mine masca asa ca nu ii subestimati ....astia mici intregistreaza tot:D!
Nu zice "nu" , dar da din cap a negatie....mai ales cand e prinsa cu matza'n sac cu cate o prostioara.
Baga o mutritza de-aia de ..."cine...Eu!!!!?" si da din cap de nu-nu!
CAnd ii zici "da sa pup" intinde fruntea (daca are chef:P)
Cand o intrebi "pana unde cresti tu mare?" iti arata becul(pana la bec)

O intamplare haioasa :
Era sor'mea pe la mine si-i zice Antoniei care bobina un biscuite...."da-mi si mie sa pup o fata!"
FAta...ocupata asa ca i-a dat ignore!
O intind eu cu fruntea spre MAdi s-o pupe!
MAdi...."nesatula" in speranta ca o sa-i dea copilul sa o pupe de buna voie ii mai zice o data.
Bebe...ioc interes!
MAdi..."bine....nu vrei sa-mi dai sa te pup...atunci imi dai si mie din biscuitele tau?"

LA care Antonia reactioneaza prompt :ii intinde fruntea sa o pupe si-i arata cu degetul becul!!!
Adica..."ia tu de pupa aici si fa-ti damblaua, ca biscuitele nu-l vezi ...TRE SA CRESC MARE PANA LA BEC!"

CAm atat deocamdata, ca sunt solicitata de inaltimile sale printesele casei!
Pupicei tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

turtu o-ri-bil ce pove tu acolo cu fetita si laptele nocturn. Mi s-a strans carnea pe mine la modul propriu.

ana si io zic sa intrebi linistita daca au ce face cu cuburile alea, ca daca nu ... tu mai poti incerca sa le gasesti o utilitate.

narci hai ca m-ai omorat cu Anais si The economist . Sper ca aveti destule cunostinte in domeniu ca sa nu va ia fata in baza peste fo 2 luni. Super tareeee.

Mergi la inceput

'neata!

problema cu laptele noaptea n-ar fi o problema daca bebele ar manca si mancarica in timpul zilei, zic eu. nepotul meu pana la 1 an si ceva s-a axat pe tzatza. noaptea ca sa nu planga primea tzatza pe post de suzeta si ziua nu manca mai nimic, iar acum la 5 ani are 18 kg, este foarte putin stau hainele pe el ca pe umeras, abia daca mananca ceva la o masa, plus ca il alearga maica-sa prin casa cu mancarea.

Mergi la inceput

aseara cand eram cu ea in sala de asteptare la budimex, ma faceam ca o legan pe genunchi si mai zicea si nani nani, daca ma opream dadea din cap si zicea si ea 'nai nai'

Mergi la inceput