Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Satulica, ia-l pe Marcu daca nu poti chema o prietena sa stea cu el sau sa vina cu tine, si intreaba un taximetrist, sa te indrume sau ia un taxi. Eu am mers in toata tara si m-am descurcat bine asa. Daca vrei sa stai linistita si sa fiti bine si tu si bebel, fugi!

Pupam!

9+ Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!

prima poza http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=77922

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

satulica Macar fara efort...Eu am luat tratament de sustinere dupa indelungi investigatii pe net dar asa de capul meu pt ca am ajuns la doctoritza abia la 8 saptamani, asa ca vreo 3-4 saptamani am luat tratamentul pe riscul meu. dar imi era foarte frica sa nu pierd sarcina. Sa stii ca doctoritza m-a felicitat pt tratament, a fost intru totul de acord cu el si drept urmare il continui si acum pana la urmatorul control din 25 iunie, cu exceptia magneziului pe care nu il mai iau pt ca si-a indeplinit treaba. In plus eu nu am avut pana acum, si sper nici sa nu am, probleme gen sangerari sau dureri, doar ca am pierdut o sarcina acum 6 luni si nu stiu de ce, investigatiile sunt foarte multe si nu se recomanda la o singura sarcina pierduta. Ma rog...tratamentul luat de mine este:

4 utrogestan/zi intravaginal 2 dim+2 seara(este progesteron natural, nu are ce sa iti dauneze in trimestrul 1 si se recomanda in caz ca ai avea deficiente hormonale si organismul tau nu ar produce suficient progesteron)
4 magne B6/zi 2 dim+2seara (este bun la relaxarea uterului si combate contractiile)
1 acid folic/zi seara (pt dezvoltarea normala a sistemului nervos al lui bb)
1 aspenter/zi la pranz (se foloseste doar in trimestrul 1 de sarcina si se recomanda pt fluidizarea sangelui si prevenirea formarii de cheaguri)
1-6 no-spa/zi la durere (nu am luat deloc pt ca nu fost cazul)

Sper sa te ajute informatiile mele, desi nu te pot sfatui eu sa iei acest tratament, medicul e singurul in masura sa iti spuna ce solutie e in cazul tau, dar asta dupa o evaluare a starii tale si eventual un eco.

9+

odiseea noastra
nepoteii mei

Haideti sa il ajutam pe Mihaitza

Mergi la inceput

oana80 Felicitari pt eco! Eu am luat vreo 2 ani acid folic de 1mg (din momentul cand ne-am hotarat eu si sotul sa concepem un bb), iar de prin ianuarie iau de 5 mg, dar doar pt ca sub forma asta il gasesc pe piata. Nici inainte nu ceream eu de 1mg, doar de ala se gasea la farmacii. Iar complexe de vitamine inca nu iau, am inteles ca se recomada din trimestrul 2 sau dupa ce faci analizele. Eu ma pregatesc sa le fac luni.

pinguin_roz Fina mea care a nascut in februarie 2009 a avut un hematom toata sarcina care nu s-a resorbit dar care nu l-a jenat pe bb deloc, urmand sa rezolve problema intr-o perioada ulterioara.

9+

odiseea noastra
nepoteii mei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui micki_mica

help!
tocmai m-au anuntat ca se renunta la postul meu si ca ma dau afara cu textul de rigoare...blabla dr mea de fam e in concediu pana luni, am incercat sa ii anunt in scris azi si am atasat copie dupa rez de la eco unde se vede sarcina dar nu vor sa o inregistreze...
ce ma fac?!?!?! acum ca au aflat verbal, ca scris nu vor sa accepte vestea, cica mai cauta ei o solutie, dar firma e in minus si nu le convine nici lor... le-am trimis pe mail hartia semnata de mine cu copia de la eco poate asa ar fi valabila...sunt disperata...sunt insarcinata in 2 luni si ma dau afara

Mihaela 7+

Cred ca mailul trimis e o dovada scrisa ca i-ai anuntat, nu? Mai bine incearca sa intrebi la sectiunea juridica. Eu nu prea ma pricep, dar din cate am auzit o gravida e ultima pe lista in caz de restructurari.

Edit pt mancat litere.

9+

odiseea noastra
nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre_lina spune:

Din cate stiu, o gravida nu poate fi data afara, dar nu vreau sa dezinformez.

9+ Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!

prima poza http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=77922

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donna_n spune:

larisel ai zis la un moment dat ca pentru o sarcina pierduta nu se recomanda analize deoarece sunt prea multe de facut. De acord... Dar poti sa imi spui te rog in ce circumstante ai pierdut sarcina? Oprit din evolutie sau pur si simplu avort spontan? Eu am inceput seria de analize deoarece cauza a fost alta decat embrionul , care traia. Si eram doar curioasa sa stiu...
bubu draga 8 saptamani am avut si eu si aveam deja burtica de 2-3... Toti au spus ca sunt nebuna, dar am pierdut sarcina de o sapt si burtica inca nu s-a tras complet, si acum nu e vb de autosugestie ca nu mai am cu ce! Asa e..sunt la care se vede mai repede, mai ales daca esti inalta si slaba ca mine Bucura-te de ea! Si la mine exista varianta sa fi fost 2...si e chiar foarte posibila, dar nu vreau sa ma mai gandesc...
pinguin_roz ma bucur foarte mult ca sunteti bine! Am stat cu sufletul la gura pana te-ai intors de la doctor! Sanatate si cat mai multa odihna! Te pup
satulica sunt de acord cu ce ti-a spus larisel. Mergi pe tratamentul asta deocamdata ca numai bine iti poate face! Dar e cel mai important sa mergi la doctor. Nu te nelinisti, sunt mii de femei care trec prin asta si au totusi bb-i sanatosi. Te asteptam cu vesti!
Aaaa...larisel am uitat sa-ti spun: ai niste bebelici... superbi!!!!! Sa-ti traisca si sa creasca!
Va pup pe toate!

"Two are better than one, for if they fall one will lift up the other."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Vreau sa ajut si eu la administrarea paginii de inceput. Cum nu ma prea pricep si nu am parola, o sa trec aici lista cu sarbatoritii ce trebuie actualizata, poate aveti timp vreuna dintre "meseriase" sa operati.

10.01.1979 ma_mica
11.01.2008 Ioana de ioanact
02.02.2006 Luca de simonette
04.02.2006 Marcu de satulica
08.02.1984 rox_y
13.02.2008 Yannis-Cristian de simonette
27.02.2007 Nicolas-Mihai de suzy78
08.03.1979 gabryelle
14.03.2007 Luca-Andrei de rebiana27
16.03.2005 Felicia de mami_dulce
04.04.1988 donna_n
08.04.1982 ancaroro
20.04.2007 Ana-Maria de oana2007
26.04.1981 iuli_truli28
07.05.1974 simonette
19.06.1979 rebiana27
12.07.1981 lillyka
30.07.2000 Radu-Mihai de mamidepuiuti
16.11.1979 larisel
22.11.2006 Sara-Maria de mariucasara

9+

odiseea noastra
nepoteii mei

M-ai pus si pe mine!!!! Multam' de gest, esti o dulce!
Am vazut pozele cu puiutzii... m-a cuprins o nostalgieee...
Pup gasca!!

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

satulica la ce clinica trebuie sa ajungi in Targoviste? La ce dr urmezi? Intreb asta pentru ca eu sunt din Fieni si ma gandeam ca poate reusesc sa te indrum cumva..
Pana ajungi la dr. sugestia mea este sa stai cat mai relaxata si sa nu depui efort. Ia No-spa, ajuta in astfel de situatii.
Sper ca totul sa fie bine!

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

donna_n Eram in saptamana 10 si au inceput sangerarile intr-o seara, care s-au accentuat si au devenit cu cheaguri pana dimineata. Aveam si dureri ca cele menstruale. Binenteles ca am plans de numa si asta numai bine nu mi-a facut. Doctoritza ginecolog la care eram inscrisa lucra la spitalul din Medgidia, eu fiind din Constanta, si avea program doar de 2 ori pe saptamana la cabinetul din Constanta si binenteles doar dupa-amiaza. Am ajuns deci in acea zi tocmai dupa-amiaza la ea si desi eram o urgenta am asteptat vreo 2 ore pana m-a primit. Ma rog...mi-a dat tratament cu injectii hemostatice, utrogestan si no-spa, dar ea nu facea eco...urma sa fac a doua zi. Binenteles ca nu am putut sa astept si am facut un eco intr-o policlinica oarecare, ocazie cu care am aflat ca bb a scazut ca varsta a sarcinii, dar eu nu credeam si dadeam vina pe ecograf ca nu e performant si nu vede bine...Cert e ca a doua zi sangerarile au devenit abundente si am ajuns cu chiu cu vai la Medgidia (vreo 40 de km de Constanta) si m-am internat. Pana sa ma urce pe masa am mers la toaleta si cred ca am pierdut atunci embrionul, era intuneric si nu stiu, da parca am simtit ca am eliminat ceva mai mare. La consultatie a conchis ca e colul deschis si slabe sperante sa se poata salva ceva, dar totusi m-a internat cu diagnosticul iminenta de avort si m-a pus pe perfuzii cu tratament intensiv de sustinere a sarcinii. Eco era stricat in spital. Abia a doua zi l-au reparat, cand s-a constatat ca nu mai este embrion in uter. Atunci m-a chiuretat de urgentza, plangeam cu lacrimi de crocodil in timpul operatiunii, desi aveam anestezie locala. Desi nu m-a durut foarte tare fizic, durerea psihica nu o puteam controla. Si-a facut mila de mine si m-a externat in aceeasi zi...oricum e mai bine acasa. Nu mi-am revenit foarte repede, dar sperantza de a avea un bb m-a ajutat sa merg mai departe si sa incerc din nou. Analize trebuia sa ma duc sa fac dupa ce imi veneau rushii, ceea ce s-a intamplat tocmai peste 36 zile, timp in care m-am documentat pe unde am putut, m-am dus prin decembrie la doctoritza sa mi le dea, dar veneau sarbatorile si trebuia sa aman...asa ca am lasat-o balta.
Din cate am aflat cauzele avorturilor spontane si ale sarcinilor oprite in evolutie sunt multiple: anatomice (forma si starea uterului de ex), hormonale, infectioase (exclus in cazul meu intrucat le aveam facute dinainte de sarcina si am anticorpi, desi nu le-am facut nici pe astea chiar pe toate ci doar pe cele ce provoaca avort spontan dar nu si malformatii), imunologice, genetice si nu sunt sigura ca nu mai sunt si altele. Pentru fiecare categorie se pot face multiple investigatii, dar daca nu acoperi toata gama si le faci partial risti sa nu afli oricum si totul sa fi fost in zadar. Cand se pierde o singura sarcina, cel mai adesea se da vina pe un defect genetic care nu se investigheaza decat dupa cel putin 2 pierderi. Ma gandesc ca asa a fost si in cazul meu si nu se va repeta.

Scuze ca m-am lungit asa, dar vroiam sa fie foarte clar care este parerea mea despre analizele pt raspunsul la "de ce". Pentru mine era mult prea costisitor si am preferat sa ma ajut cu ganduri pozitive.

9+

odiseea noastra
nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donna_n spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

donna_n Eram in saptamana 10 si au inceput sangerarile intr-o seara, care s-au accentuat si au devenit cu cheaguri pana dimineata. Aveam si dureri ca cele menstruale. Binenteles ca am plans de numa si asta numai bine nu mi-a facut. Doctoritza ginecolog la care eram inscrisa lucra la spitalul din Medgidia, eu fiind din Constanta, si avea program doar de 2 ori pe saptamana la cabinetul din Constanta si binenteles doar dupa-amiaza. Am ajuns deci in acea zi tocmai dupa-amiaza la ea si desi eram o urgenta am asteptat vreo 2 ore pana m-a primit. Ma rog...mi-a dat tratament cu injectii hemostatice, utrogestan si no-spa, dar ea nu facea eco...urma sa fac a doua zi. Binenteles ca nu am putut sa astept si am facut un eco intr-o policlinica oarecare, ocazie cu care am aflat ca bb a scazut ca varsta a sarcinii, dar eu nu credeam si dadeam vina pe ecograf ca nu e performant si nu vede bine...Cert e ca a doua zi sangerarile au devenit abundente si am ajuns cu chiu cu vai la Medgidia (vreo 40 de km de Constanta) si m-am internat. Pana sa ma urce pe masa am mers la toaleta si cred ca am pierdut atunci embrionul, era intuneric si nu stiu, da parca am simtit ca am eliminat ceva mai mare. La consultatie a conchis ca e colul deschis si slabe sperante sa se poata salva ceva, dar totusi m-a internat cu diagnosticul iminenta de avort si m-a pus pe perfuzii cu tratament intensiv de sustinere a sarcinii. Eco era stricat in spital. Abia a doua zi l-au reparat, cand s-a constatat ca nu mai este embrion in uter. Atunci m-a chiuretat de urgentza, plangeam cu lacrimi de crocodil in timpul operatiunii, desi aveam anestezie locala. Desi nu m-a durut foarte tare fizic, durerea psihica nu o puteam controla. Si-a facut mila de mine si m-a externat in aceeasi zi...oricum e mai bine acasa. Nu mi-am revenit foarte repede, dar sperantza de a avea un bb m-a ajutat sa merg mai departe si sa incerc din nou. Analize trebuia sa ma duc sa fac dupa ce imi veneau rushii, ceea ce s-a intamplat tocmai peste 36 zile, timp in care m-am documentat pe unde am putut, m-am dus prin decembrie la doctoritza sa mi le dea, dar veneau sarbatorile si trebuia sa aman...asa ca am lasat-o balta.
Din cate am aflat cauzele avorturilor spontane si ale sarcinilor oprite in evolutie sunt multiple: anatomice (forma si starea uterului de ex), hormonale, infectioase (exclus in cazul meu intrucat le aveam facute dinainte de sarcina si am anticorpi, desi nu le-am facut nici pe astea chiar pe toate ci doar pe cele ce provoaca avort spontan dar nu si malformatii), imunologice, genetice si nu sunt sigura ca nu mai sunt si altele. Pentru fiecare categorie se pot face multiple investigatii, dar daca nu acoperi toata gama si le faci partial risti sa nu afli oricum si totul sa fi fost in zadar. Cand se pierde o singura sarcina, cel mai adesea se da vina pe un defect genetic care nu se investigheaza decat dupa cel putin 2 pierderi. Ma gandesc ca asa a fost si in cazul meu si nu se va repeta.

Scuze ca m-am lungit asa, dar vroiam sa fie foarte clar care este parerea mea despre analizele pt raspunsul la "de ce". Pentru mine era mult prea costisitor si am preferat sa ma ajut cu ganduri pozitive.

9+

odiseea noastra
nepoteii mei

Multumesc mult de informatii. Imi pare rau de ce s-a intamplat. E clar ca ia mult timp si milioane sa fac toate analizele si nu e cazul..dar parca ma gandeam ca nu mi-ar placea sa mai trec inca o data prin asta ca sa le fac. Totusi am hotarat ca daca analizele la toxo si cmv vin negative le las balta si astept 3 luni cum a spus medicul si gata... Desi sa astept pana in octombrie mi se pare ataaaat de mult. Asta e..vedem cum evolueaza lucrurile pana atunci. Multumesc inca o data pentru raspuns! Ai dreptate - cel mai bun lucru pe care pot sa il fac este sa fiu pozitiva

"Two are better than one, for if they fall one will lift up the other."

Mergi la inceput