Ingrijirea dintisorilor de lapte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciccolina spune:

hello,

fetita mea are un an jumatate si de la 8 luni, de cand i-a aparut primul dinte, se spala singurica. Bineinteles, ca periajul nu este foarte corect dar sunt fericita ca si-a creeat obieceiul si ca-i place.
Voi ce pasta folositi? Eu am luat cu fluor pentru ca m-am decis sa nu-i dau zimafluorul acela. Am stabilit cu pediatra ca ii facem fluorizare locala dupa aparitia tuturor dintilor. Se pare ca asta ar fi varianta optima. Ati auzit despre procedeu?

Am fost foarte bucuroasa de tot ceea ce a scris Ingeras.
Noi acum sunt in acelasi proces cu pampersul dar vad ca tot nu vrea sa ceara la olita.
Deocamdata o punem noi pe olita cand ar cam fi cazul si ori face acolo ori face tot in pampers dupa ce se ridica. Ingeras, cat avea cea mica atunci cand ai pornit campania "pampersu'"?
Pe mine ma bate gandul sa o mai las putin dar, pe de alta parte as vrea sa profit de faptul ca este cald si pot sa o las mai dezbracata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

La noi a functionat exemplul personal. Am inceput de vreo 2-3 luni. Inainte o spalam cu un degetar de silicon cu niste peri moi, de la nenedent dar dupa o vreme l-a refuzat.
Acum, ma spal eu in fata ei si vrea si ea. Apoi ne spalam una pe alta


Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca


felicitari! exact asa fac si eu si functioneaza.



Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria
POZE DARIA

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ciccolina

hello,

fetita mea are un an jumatate si de la 8 luni, de cand i-a aparut primul dinte, se spala singurica.

Imara, la petite bassa :)


Chiar asa,de la opt luni??????,
Coool SI CE STIE SA MAI FACA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oacojocaru spune:

la ce varsta apar dintisorii? este posibil sa inceapa pe la 3 luni? eu stiam ca in jur de 5 luni ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns li_am spune:

Si noi ne chinuim cu spalatul pe dinti, avem trei periute normale si vreo doua electrice (recomandate de pediatru) dintre care un Phillips sonic (iti vibreaza si creierul dar e eficienta). Numai ca cel mic le apuca pur si simplu cu dintii si le suge parc-ar fi bomboane... Acum am intrat si in panica, astazi cand il spalam pe dinti am observat o depunere galbuie pe dintisorii de jos, pe interior, oare e tartru? noi inca adormim cu bibe (un an si 10 luni), evident dupa ce ne spalam pe dinti. Voi ati renuntat la bibe de seara? Mie pediatrul mi-a zis pe la un an deja sa nu-i mai dau, dar nu am alta metoda de a-l culca, inca nu are rabdare sa asculte povesti sau daca devine interesat, atunci nu mai vrea sa doarma... si in plus de asta l-am obisnuit sa adoarma pe intuneric (deci nu pot sa aprind lampa sa-i citesc ca nu mai adoarme), eu nu sunt prea creativa la povesti... of!

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 27+ AMR 13 sapt

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamagea spune:

buna,fetelor!fetita mea de 1an si10 luni nu prea e prietena cu periuta.o spal cat de des pot,dar nu e suficient.voi incerca trucurile prezentate de voi.problema e ca de doua zile am observat o pata alba pe unul din dintisori.sa fie inceput de carie?asa devreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Eu imi spal baiatul in fiecare dimineata pe dinti cu periuta degetar si cu pasta speciala. Are 5 dintisori la 8 luni. Mai intai il spal eu bine si apoi ii dau lui degetarul in mana pt a se "freca" si singur (lui ii face placere sa-l roada), dar cred ca atunci cand o sa creasca o sa devina o obisnuinta sa se spele pe dinti, asa cum este fireasca toaleta nasului, urechilor si guritei dupa baita.
Sa avem pui cu dinti sanatosi!

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna la toata lumea,

Alessio are 1 an si 5 luni. Ca si voi cand i-a aparut primul dintzuc periat,spalat,etc....crescand mai maricel...a devenit mai constient. Refuza categoric.Nu am mai insistat.Acum cand eu ma spal sau sotul, il luam "martor".Si cum noi folosim periuta electrica.....il fascineaza si mereu sta cu noi si se uita.Acum accepta mai mult sa fie spalat pe dinti dar nu intotdeauna. Faza naspa e ca vrea periutele noastre!Si de aici porneste toata nebuneala si plansetele! Ca normal ca noi nu-i dam periuta si se oftica,incepe sa planga si de aici refuzul de a se spala pe dinti! Asa si noi avem vreo 4 tipuri de periute,2 feluri de pasta.....
Am ascultat o data sfaturile privind periajul la copii de pe Prima si spuneau ca inainte de a spala copilul pe dinti, sa-l intrebam pe el, cu ce pasta vrea sa se spele...sa nu decidem noi..il lasam pe el sa decide asa i se va parea ca nu a facut ceva impus...sau cu ce periuta vrea...deci tre' sa-l lasam pe el sa decida sa nu se simta obligat.




S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

la fel si la noi
exemplul personal
daca e la noi ne spalam odata cu ea
si ea ne imita
daca e la buna se spala buna odata cu ea(RHYANNA)
sarah are 3 ani dintii sunt cariati de cand au iesit ,asteptam dentitia definitiva,intre timp dam 2 pastelute de zimaflor pe zi ,seara la culcare dupa periaj(ea stie ca doar asa ii vor creste dintii buni inapoi
NU AM AVUT EU CALCIU SA LE DAU
stim de la YOLANDA(15 ANI)asa a fost si ea si a doua dentitie e perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Cat are acum fetitza ta? A mea are 1 an jumatate si deabia acum e la fazele pe care le povestesti tu adica face singura la olitza caca si pipi face mai mult pe ea... din pacate...

Mergi la inceput