~~Copiluti de mai-iunie 2005 (106)~LMA
Raspunsuri - Pagina 13
Mercedes spune:
denisa-intradevar acolo unde a fost cristian nu e bine sa l mai duci.Uite am gasit eu ceva salvat in calculator despre ce ar tb. sa stie un copilas de grupa mica la sfarsitul grupei deci in marea majoritate a cazurilor la 4 ani + - cateva luni.
GRUPA MICA
I. EDUCAREA LIMBAJULUI
1. Comunicarea orala
a. Sa-si spuna numele si prenumele.
b. Sa pronunte corect sunetele limbii române (vocale si consoane).
c. Sa se exprime în propozitii simple.
II. EDUCATIE PENTRU STIINTA
1. Activitati matematice – operatii intelectuale
a. Sa clasifice obiecte dupa criteriul culorii.
b. Sa sorteze obiectele dupa criteriul marime: mare, mic.
c. Sa perceapa dimensiunile spatiale: sus, jos.
2. Cunoasterea mediului
a. Sa enumere parti componente ale propriului corp.
b. Sa cunoasca numele parintilor.
III. EDUCATIE PENTRU SOCIETATE
1. Educatie moral-civica
a. Sa se joace singur sau cu alti copii.
b. Sa salute când vine sau pleaca de la gradinita.
2. Educatie practica
a. Sa rupa hârtia.
b. Sa plieze hârtia în doua, dupa demonstratie.
IV. EDUCATIE ESTETICA
1. Educatie muzicala
a. Sa cânte un cântec scurt sau un fragment.
b. Sa poata reproduce înaltimea sunetelor dupa modelul educatoarei.
2. Educatie plastica
a. Sa recunoasca culorile: rosu, albastru, galben.
b. Sa utilizeze corect creionul în exprimarea libera a gestului grafic (chiar si prin mazgalituri).
V. EDUCATIE PSIHO-MOTORIE
a. Sa stea într-un picior (3 sec.).
b. Sa alerge în directia aratata de educatoare.
c. Sa arate diferitele parti ale corpului uman (nas, gura, picioare, mâini, cap).
Ce mai stiu e sa recunoasca cifrele de la 1 la 3 dar nu doar mecanic, sa inteleaga ce inseamna o masina doua masini in sensul asta
Mercedes spune:
Si tot eu
La multi ani cu multa sanatate si fericire alaturi de parintii tai dragi ISABELLA-ANTONELLA de danelutza!
ChrisDun spune:
'Neata !
LA MULTI ANI Principesa Isabella de danelutza, sa fii fericita si sa ai o viata frumoasa!
Denisa, imi pare tare rau ca te confrunti cu asa oameni. Oare n-ai putea sa faci o plangere (la o organizatie internationala) pe motiv de discriminare, sovinism, etc? Zic si io...
Nu poti merge la un psiholog infantil independent, sa il evalueze si sa iti dea o parere profesionista ?
Nelia, cum sunteti ? Ce fac urechiusele lui Lisandru ? Parca ieri ar fi trebuit sa predai ultimul referat... tin bine minte ?
Noi azi avem serbarea la gradi. Am reusit sa ii confectionam fetii niste coarne - am gasit de cumparat dintr-acelea asemanatoare cu ale carcotasilor, numai ca mult mai mari si cumva spiralate. Le-am imbracat in hartie maro, si sper sa le poata picta mama astazi, cu acuarele, sa le dea un aer mai firesc
Ma intreb daca sa ii pun sau nu o bandana pe cap, pe post de basma (in povestile ilustrate, capra are si basma / batic) 
Sanatate multa bolnaviorilor. Week-end placut !
monu spune:
avem o mare problema. alexia vrea sa zboare. vrea aripi si bagheta si face stelute si poate zbura. cum sa o dezvat?
gusta spune:
Denisa asta e descriminare pe fata.Si sincer poti sa te superi pe mine dar barbatul tau ar trebui sa ia un pic de atitudine ca dupa copilul va avea numai de suferit.Nici Mara nu deseneaza,dar recunoaste culorile face o diferenta intre mic si mare.Sincer imi pare asa rau ca nu te pot ajuta cu nimic ca daca erai aici undeva crede-ma ca veneam eu si discutam .Eu zic sa intri in sot si sa mergeti acolo.Dar nici in engleza nu vor sa discute cu tine ca mi se pare strigator la cer.
Monu trebuie sa vorbesti cu ea ,ca eu am una care incaleca matura si zice ca e cu calutul
.
Marilena si Mara Augusta
gusta spune:
La multi ani Isabella sa cresti mare ca frumoasa esti,sa ai parte numai de impliniri si bucurii si tot ce iti doresti.
Mami de Isa hai zi ce ai facut bun pentru ziua copilului.
Marilena si Mara Augusta
Cloreta spune:
LA MULTI ANI ISABELLA!
Fetita scumpa, sa fii sanatoasa si cuminte, sa iubesti pe mamisipe tati mult de tot, si ai tot ce e bun in viata!
Denisa, musai sa faceti ceva, doamne ce oameni!
Si asta cu desenatul e un scartz, poate inca nu ii place copilului, nu poti sa ii pui asa eticheta asa doar pentru asta.
Gusta, vazut niste poze frumoase rau, arati exceptional iar MArutzu e o frumoasa.
Chris, de 1 iunie am vb cu o directoare de la muz satului, la ateliere cica ar fi de la sase ani in sus copilasii dar la desen e posibil sa primeasaca si mai mici. Daca aflu maimulte iti spun, incaz ca esti interesata.
Succes la serbare!
Au avut si la noi pitcii niste costume super faine, tare draguti erau imbracati in pui, broscutza,soricel, pisica etc. itivenea sa ii mananci.
Monu, am avut si noi perioada cu zburat, vraji, trece, discuta cu ea.
Mercedes spune:
gusta- nu stiu cat de ok ar fi sa vbdenisa sau altcineva cu educatorii pe tema discriminarii si eventualele probleme care ar fi si sa ti mai lasi copilul acolo in continuare. Denisa si ar spune oful sa zicem ca se rezolva sa ramana in continuare dar copilul va avea de suferit in viitor, problema e ca nu mama ar sta acolo ci copilul.
Am avut probl din astea cu cristi al meu la 3 ani la o gradi in lb maghiara, a fost efectiv exclus pe motiv ca nu stie limba( intelegea dar nu vb in magh in schimb vb perfect in romana ceea ce ceilalti nu o faceau)au inceput cosmarurile acasa( facea pisu in pat noaptea desi el demult s a lasat de asta si a culminat ca mi a cazut in genunchi aprox la 3 ani si 3 luni si mi a spus ,, mami vreau acasa nu vreau la gradi la d-na x..). L am scos dupa o luna jumate aprox de la inceperea gradinitei din acea gradinita nu inainte de a vb si ai spune ce am avut pe gura cu edu ... si acum imi pare rau ca nu i am facut atunci reclamatie ca merita...La 4 ani l am dat la o alta gradi si a fost ok.
Desigur parerea mea...
gusta spune:
Mercedes eu am vorbit din ce stiu eu un pic din Olanda si cred ca in Germania ar fi la fel.Toate aceste gradinite sunt supuse unei institutii si acolo ar trebui sa se faca o reclamatie.Asta e descriminare pe fata si cum am mai zis cel mai multe poate face sotul Denisei pentru ca de ea nu o sa asculte niciodata.Si cum ai zis si tu singurul care va avea de suferit este Cristian.
Marilena si Mara Augusta
patriciaRO spune:
Isabella
Sa cresti mare, sa fii fetita desteapta si sa fii ascultatoare. O pupam pe mami. 

Beatrice, mamic de Alex pifos
www.flickr.com/photos/piticii2003/sets/72157617213793188/" target="_blank">Hobby-ul meu