Burtici fericite de septembrie-octombrie (66)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

fetelor, astazi sunt tare daramata am incercat sa-mi platesc credit cardul cu cel al lui sergiu, dar astia nu-l accepta si platesc 40% taxe in fiecare luna...am luat salariul si pt ca drumul in romania la dentist a fost un efort...acum sunt pe zero...dar asta inseamna ca nici bani de pus la cosul cu mancare nu am luna asta...nu mai vorbesc de pus deoparte pt bebe. sunt fffff suparata si trista si ma intreb dk voi ajunge o data sa fiu relaxata in ceea ce priveste cum ne descurcam luna viitoare. gandul ca stau acasa in concediu de materna si imi vin 400 de lire pe luna, nu ma linisteste cu nimik. sunt suparata...parca muncesc pe surcele
pe el nu ma pot baza ca e student si nu-i ajung nici banii sa-si plateasca cheltuielile in casa. cum o sa ne descurcam si cu un copil?

MangaGirl :-) 22+ cu
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Monikus, dar in sapt 12-14 nu ai facut ecografie? Daca da, uita-te acolo si vezi ca ai masurat pliul nucal.
Despre Synevo eu una am mai auzit si de erori de laborator in general (eu am patit-o, sora mea, o colega...la analize diferite). De aceea se recomanda repetarea analizelor..
Pacat ca nu se mai poate face un TT.
Oricum, decizia privind amniocenteza va apartine tie si sotului.
Ce te pot sfatui sa mergi sa faci o ecografie detaliata la un medic f bun. Poate te poate ajuta sa iei o decizie.
Sa va ajute DD sa luati decizia cea mai bune. Va tin pumnii.
Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Danuta, eu nu am facut ecografie decat la 6 sapt si la 16 sapt. Mai rau e ca nici nu mi-a dat poza de la TT. Acum ma gandesc sa ma duc la un alt dr sa mai cer o opinie. Noi nu avem in familie antecedente. In mod normal.... nu as vrea sa fac amnio dar...

La mine riscul e de 1:189 la Trisomy21 iar riscul de avort e de 1% in cazul amniocentezei.

Offff.
Multumesc tutoror pt incurajari.

Monica 18+ cu

Incredibil!

Eu merg la o doctora fara mare renume de la Bucur. Recomandata de cineva care a facut 2 copii ajutata de ea.
Dar am prietene care au mers la alti doctori.
In toate cazurile, ecografiile au fost odata cu controalele LUNARE!
Doctorii care urmaresc sarcina de regula te cheama lunar- asta daca nu ai probleme deosebite, cand te cheama mai des.
Iar la 12-13 sapt cam toti doctorii te trimit la ecografie sau iti fac chiar ei daca au eco...se numeste morfologie 1 si tocmai ca are rostul de a da indicatii despre riscul de sindrom down si altele...
Of...ce doctor ai nimerit si tu...

Nu stiu ce medic iti urmareste sarcina dar nu ti-o urmareste ca la carte - parerea mea. Cel putin in Bucuresti doctorii asa procedeaza...control+eco lunar.

Oricum, faptul ca nu aveti in familie antecedente e un plus important.

Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Offf cred ca stiti si voi cat de greu e sa iei o hotarare ca asta. Sotul si mama nu vor ca eu sa fac amniocenteza pt ca e mai mare riscul de a face avort spontan dupa ea decat riscul iesit la TT. Pe partea cealalta, nu stiu daca as fi in stare sa renunt la copilul asta pe care mi l-am dorit enorm chiar daca ar avea SD. Simt ca imi pierd mintile. Astept insa sa ma vada azi medicul de la doris si apoi va trebui sa iau o decizie. In cazul in care ma decid sa fac totusi amnio trebuie sa o fac sapt viitoare neaparat la dr predoiu la Medlife. Sper insa sa nu ma stoarca de bani, daca va fi cazul.

Multa sanatate tuturor va doresc.

Monica 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

monikus - draga mea, medicii toti iti vor zice probabil sa faci amnio (spiritul vremii e de vina) ... si pt. ca se scot bani frumosi. Decizia trebuie sa-ti apartina in totalitate, pt. ca voi sunteti singurii care veti suferi eventual, medicii... se iau dupa sabloane sau proceduri de lucru sa le numim, si cum ai rezultat sub cut-off te vor sfatui sa faci amnio. Insa cel mai bine si mai bine tu documenteaza-te, gandeste-te si ia o decizie a ta proprie, fara influentele statisticilor. Daca voi decideti sa opriti sarcina in caz de rezultat prost la amnio (Doamne fereste!) ar trebui sa te documentezi si sa stii ca si la amnio exista o mica eroare ... si eu am auzit si de fete care au facut avort dupa amnio si la biopsie fatul a iesit perfect sanatos. Eu nici in ruptul capului nu as vrea sa-mi asum un asemenea risc.
Iti doresc multa, multa liniste, calm, incredere in Bunul Dumnezeu si sa iei o decizie inteleapta cu care sa fii apoi impacata, indiferent de consecinte.

Doamne ajuta!
18+ Maria
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Crocodana, referitor la medical...

Mi-a venit o idee. Daca iti da 14 zile cum vrea el/ea ce o fi...apoi faci pauza un weekend (sambata si duminica - sugestia de la medicul meu de familie cu pauza pe weekend)si apoi iti da alte 14 zile pe alt cod (de exemplu cum am eu: 01- boala obisnuita, cod diagnostic 751- alte afectiuni corelate sarcinii sau ceva de genul)...care e problema?

Bine..eu aici am vb de concediu medical clasic cu 75% din net. Daca e vb de concediu de risc maternal...nu am retinut tu de care ai... atunci pica faza...si nu mai stiu.

Dana 23+ cu Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Hei, hei, fetelor? Ce e jalea asta pe forum?
S-a raspandit depresia or what?

pentru toate, sa fiti calme, fericite si sanatoase!

Monikus, fruntea sus, orice decizie ai lua e decizia perfecta! In asemenea situatii nu exista decizie gresita.

Acum tre sa te gandesti si ce vei face mai departe, daca e sindrom down, intrerupi sarcina or ba?

De la dr mea stiu ca sindromul down este f inselator, adica la echo - oricat ar fi de performant - nu poate fi depistat decat daca e f vizibil stadiul.

Certitudinea ca totul e ok nu ti-o poate da decat amniocenteza. Si tot dr mea spunea ca sunt 3 situatii in care poti pierde sarcina din cauza ei:
- infectie in urma recoltarii (destul de putin pb pt ca sunt dr cu experienta si ustensile f ok. Unii dr recomanda antibiotic inainte si dupa amnio tocmai pt a inlatura aceasta cauza)
- pb cu sarcina - daca ceva nu e ok atunci sunt mari sanse sa se intrerupa in urma amniocentezei. Ca, de obicei, la o pacienta sanatoasa cu sarcina ok nu se intampla astfel de cazuri.
- efort mare dupa amnio (iar, putin pb, pt ca nu cred ca exista nebune care sa dea cu sapa dupa amniocenteza. Tre sa stai linistita, nu in pat sau altceva)

Eu am facut amnio pt ca aveam risc crescut de sindrom edwards (DD: 1/50; TT: 1/70). Evident ca nu s-a confirmat. In legatura cu procedura propriu-zisa: e fffff simpla, emotia e in schimb mare.Ca sa citez iar din dr: nu tre sa-ti fie frica de procedura ci de rezultat.

Pe de alta parte, daca instinctul tau iti spune ca totul e ok cu bb, nu face amnio.

E doar decizia voastra si, asa cum spuneam, nu cred ca exista decizie gresita in aceasta situatie.

Va tinem pumnii sa trecti cu calm si impacare peste acest moment!
Eu trimit un pupic apasat pe burtica !

Drag,

Starchi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Citat:
citat din mesajul lui crocodana
PS. Fetelor stiu ca m-am laudat luni ca am rezolvat cu concediul medical si pe luna iunie, ieri medicul de familie m-a scos iar din minti....nu mai conteaza cum ...ca argumentele erau de doi lei. Ideea ca e nu poate (sau nu vrea) sa imi dea 45 de zile (cf legi 14 pauza, 14 pauza..etc) pe acelasi cod de boala (nu legat de sarcina) ca se presupune ca ar fi trebuit sa ma vindec...
Intrebarea mea pentru cele care au intrat in concediul medical dat de medicul ginecolog, poate ma puteti ajuta: cum ati procedat?
(ati avut intr-adevar pb cu sarcina sau pur si simplu l-ati rugat sa va dea concediu?)
Imi doresc f tare concediu mai devreme pentru ca simt ca nu mai pot...si inainte de sarcina am avut o perioada algomerata cu multe multe ore de munca pe zi...deplasari..etc. Am nevoie de medical doar in iunie (4 sapt) ca apoi la inceput de iulie sunt in prenatal.)Teoretic as fi putut intra mai devreme in prenatal, chiar de la 15 iunie cf legii cu cele 84 de zile....dar si aici ma lovesc de medicul de familie care stie doar de la 32 de sapt.

o zi frumoasa tuturor!

25+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Eu is din 4 mai in medical. Eu am procedat asa...mi-am luat 2 saptamani la medicul de familie, apoi 2 la ginecologie, din 1 iunie sunt in CO si apoi iar pana la prenatal tot de la gine imi voi lua.

Eu chiar am sarcina cu risc...cu fibrom si gemelara...

KIKI 22+ si

Mergi la inceput

Citat:

Offf cred ca stiti si voi cat de greu e sa iei o hotarare ca asta. Sotul si mama nu vor ca eu sa fac amniocenteza pt ca e mai mare riscul de a face avort spontan dupa ea decat riscul iesit la TT. Pe partea cealalta, nu stiu daca as fi in stare sa renunt la copilul asta pe care mi l-am dorit enorm chiar daca ar avea SD. Simt ca imi pierd mintile. Astept insa sa ma vada azi medicul de la doris si apoi va trebui sa iau o decizie. In cazul in care ma decid sa fac totusi amnio trebuie sa o fac sapt viitoare neaparat la dr predoiu la Medlife. Sper insa sa nu ma stoarca de bani, daca va fi cazul.

Multa sanatate tuturor va doresc.

Monica 18+ cu

Poate iti da curaj pozitia mea: eu am renuntat sa fac amnio, pt. ca mi-am zis ca nu fac avort in ruptul capului, chiar sa fie si cu SD copilul. Il iubesc, il astept de multa vreme si am sa-l iubesc indiferent de ce zice lumea, pt. ca Domnul mi l-a dat, si asa cum mi-l da, inseamna ca asa e cel mai bun pt. mine. Totusi sunt increzatoare ca amandoua vom avea bebeline frumoase si sanatoase si ne vom vedea in vacanta urmatoare de vara sa culegem cirese in zonele de nord ale Moldovei

Doamne ajuta!
18+ Maria
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

anadomnica, starchi, danuta si celelalte fete, va multumesc pt sprijin. Mi-ar fi fost foarte greu fara sprijinul vostru. Sa dea Dzeu sa iau decizia care trebuie.

Monica 18+ cu

Mergi la inceput

Citat:

anadomnica, starchi, danuta si celelalte fete, va multumesc pt sprijin. Mi-ar fi fost foarte greu fara sprijinul vostru. Sa dea Dzeu sa iau decizia care trebuie.

Monica 18+ cu

- nu uita, suntem alaturi de tine!

Doamne ajuta!
18+ Maria
Creste bebe!!!

Mergi la inceput