Burtici fericite de septembrie-octombrie (66)
Raspunsuri - Pagina 8
alex25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monikus Neata fetelor, multumesc frumos pt raspunsurile si incurajarile voastre. Am fost azi dimineata la Elias unde am vb cu Dr Rodica Cristian. S-a uitat pe analiza de la TT si mi-a spus ca ea ar face amniocenteza in locul meu. Mi-a recomandat si un dr. Predoiu de la Medlife. Nu pot sa mai refac TT pt ca deja sunt in sapt 19 si nu mai am cum sa fac amnio (cica se face in mod normal pana in sapt 20). Ramane sa ma decid daca vreau sa fac amnio sau sa stau cu griji pana la final. Inca nu stiu ce sa fac. Monica 18+ cu |
Sunt sigura ca orice decizie vei lua, va fi cea mai buna, noi suntem alaturi de tine!
----------------------------------------------
22+ se pare ca fluturasul va fi Alessia ...
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
kiki_cri spune:
citat din mesajul lui gegea kiki, in Marasti erau doua camine, parca, nu ? Am stat un an intreg pe Fabricii de Zahar si imi amintesc caminele, magazinasele din zona si internet-caffe-ul. Mie imi placea f mult sa merg sus, la Belvedere, adoram locul ala atat atunci cand eram in high spirits cat si atunci cand vroiam sa fiu singura si linistita. Si eu vreau la intalnire cu voi... Geani 24+ si Daria (03.04.05) Varsta Dariei In sfarsit, poze |
Neata fetelor!
Da, sunt 2 camine mari in Marastisi pe Fabricii de zahar cum zici tu...inseamna ca vreo cativa ani am stat aproape una de alta. Pai hai si tu la Cj la intalnire!
KIKI 22+ si
kemsy spune:
Monikus, suntem alaturi de tine!. Incerc sa-mi imaginez prin ce treci, mai ales ca si eu am avut un episod tulbure la DT, si cateva zile am fost terminata!.
Gianina 22+ cu Loris Stefan
bebe
Danuta1979 spune:
Monikus, dar in sapt 12-14 nu ai facut ecografie? Daca da, uita-te acolo si vezi ca ai masurat pliul nucal.
Despre Synevo eu una am mai auzit si de erori de laborator in general (eu am patit-o, sora mea, o colega...la analize diferite). De aceea se recomanda repetarea analizelor..
Pacat ca nu se mai poate face un TT.
Oricum, decizia privind amniocenteza va apartine tie si sotului.
Ce te pot sfatui sa mergi sa faci o ecografie detaliata la un medic f bun. Poate te poate ajuta sa iei o decizie.
Sa va ajute DD sa luati decizia cea mai bune. Va tin pumnii.
Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
kiki_cri spune:
citat din mesajul lui MangaGirl buna dim si de la londra, deja mi-am baut cafeaua. se anunta o zi minunata. mi-am luat si bilet de romania...dar tot prin bucuresti...sergiu nu poate merge o data cu mine...de fapt el va merge mai devreme si va veni inapoi cu zece zile mai devreme decat mine. asa ca si concediul planuit s-a cam dus pe apa sambetei. ne intersectam acasa vreo 5 zile. anyway...cred ca voi ajunge in bucuresti fetele cu burticute...kiki-cri, la cluj,..nu stiu daca mai ajung. v-am pupat. ma duc la dus :) MangaGirl :-) 22+ cu http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1 poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR www.mariaciubotaru.blogspot.com |
KIKI 22+ si
monikus spune:
citat din mesajul lui Danuta1979 Monikus, dar in sapt 12-14 nu ai facut ecografie? Daca da, uita-te acolo si vezi ca ai masurat pliul nucal. Despre Synevo eu una am mai auzit si de erori de laborator in general (eu am patit-o, sora mea, o colega...la analize diferite). De aceea se recomanda repetarea analizelor.. Pacat ca nu se mai poate face un TT. Oricum, decizia privind amniocenteza va apartine tie si sotului. Ce te pot sfatui sa mergi sa faci o ecografie detaliata la un medic f bun. Poate te poate ajuta sa iei o decizie. Sa va ajute DD sa luati decizia cea mai bune. Va tin pumnii. Dana 23+ cu Alexandra http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1 |
Danuta, eu nu am facut ecografie decat la 6 sapt si la 16 sapt. Mai rau e ca nici nu mi-a dat poza de la TT. Acum ma gandesc sa ma duc la un alt dr sa mai cer o opinie. Noi nu avem in familie antecedente. In mod normal.... nu as vrea sa fac amnio dar...
La mine riscul e de 1:189 la Trisomy21 iar riscul de avort e de 1% in cazul amniocentezei.
Offff.
Multumesc tutoror pt incurajari.
Monica 18+ cu
monica_dicut spune:
Lullaby, bine ai venit Esti in listuta
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 24+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
kiki_cri spune:
Monikus, suntem alaturi de tine orice hotarare vei lua. Eu una as face amino, pt linistea mea, sa nu ma mai framant pana la nastere...dar voi hotarati ce e mai bine.
KIKI 22+ si
crocodana spune:
Monikus,
o sa fie bine, ai sa vezi. Mie medicul la inceputul sarcinii mi-a explicat f clar si frumos cum sta treaba cu aceste teste (sunt doar statistici, mi-a dat exemplul mentionat mai devreme din SUA, etc,) si mi-a spus ca e decizia mea sa le fac sau nu si chiar a mentionat ca un rezultat fals pozitiv ar putea sa ma sperie fara motiv si sa imi creeze o stare de panica pe tot parcursul sarcinii sau sa ma trimita la amniocenteza cand nu e cazul.
El zicea ca in mod normal se fac dupa 35 de ani, se pare ca exista un curent in SUA care sa faca obligatoriu acest test dupa 25 de ani.DIn discutie, am dedus ca nu da prea multe parale pe cele doua teste.
L-am facut totusi, a iesit ok si m-am bucurat insa asa de logic si de frumos mi-a explicat medicul incat sincer sunt convinsa ca si daca ar fi iesit prost ar fi fost ok.
Acum la ultima ecografie Iosup mi-a scris ca ar fi o pb mica la rinichi, nu malformatie ci ceva legat de modul in care se face eliminarea urinei..e mai lenes sau asa ceva...sincer nu am dat nici un fel de importanta.Inainte, am fost la doi medici (adela dinu de la cmu si albu ) si totul era perfect si in regula.
Un medic ginecolog mi-e explicat ca nu e nimic grav mai ales ca a avut posibilitatea sa vada si celelalte ecografii.
O sa insist daca si medicul meu considera ca ar putea fi ceva la morfologia de 32 de sapt.Parca atunci se mai face sau atunci e ultimult eco?
Incearca in primul rand sa te linistesti si sa te bucuri de sarcina!!
PS. Fetelor stiu ca m-am laudat luni ca am rezolvat cu concediul medical si pe luna iunie, ieri medicul de familie m-a scos iar din minti....nu mai conteaza cum ...ca argumentele erau de doi lei. Ideea ca e nu poate (sau nu vrea) sa imi dea 45 de zile (cf legi 14 pauza, 14 pauza..etc) pe acelasi cod de boala (nu legat de sarcina) ca se presupune ca ar fi trebuit sa ma vindec...
Intrebarea mea pentru cele care au intrat in concediul medical dat de medicul ginecolog, poate ma puteti ajuta: cum ati procedat?
(ati avut intr-adevar pb cu sarcina sau pur si simplu l-ati rugat sa va dea concediu?)
Imi doresc f tare concediu mai devreme pentru ca simt ca nu mai pot...si inainte de sarcina am avut o perioada algomerata cu multe multe ore de munca pe zi...deplasari..etc. Am nevoie de medical doar in iunie (4 sapt) ca apoi la inceput de iulie sunt in prenatal.)Teoretic as fi putut intra mai devreme in prenatal, chiar de la 15 iunie cf legii cu cele 84 de zile....dar si aici ma lovesc de medicul de familie care stie doar de la 32 de sapt.
o zi frumoasa tuturor!
25+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea
monikus spune:
citat din mesajul lui anadomnica monikus - hai, capul sus, fetita. Eu sunt in aceeasi situatie cu tine, doar ca mie riscul de trisomie 21 mi-a iesit la DT nu la TT. Si am discutat cu dr-a mea si am decis sa nu fac amniocenteza, pt. ca riscul de avort spontan la amnio este de 1% si ... eu nu vreau sa supun bebe la acest risc. Calculat riscul de SD la tine ar fi undeva la 0,5%, deci relativ mic, asa ca stai linistita. Trebuie sa te gandesti si altfel: toate testele astea si investigatiile sunt facute in proportie de 90% ca o afacere (bani pt. DT, bani pt. TT, stres pt. tine, bani si riscuri pt. amnio... ). Cut-off-ul de 1:250 este calculat pt. USA si nu pt. Romania. In plus, in state nu te pune sa faci TT decat daca te afli deja intr-o grupa de risc (peste 35 ani sau cazuri in familie). ori altfel e afacere curata. Testul ESTE STATISTIC!!! Asa ca nu te impacienta. Daca decizi sa faci amnio, ne rugam pt. tine sa iasa bine. Altfel, te rog sa te linistesti, ca faci rau la bebelina (desi eu aici te inteleg ... eu 2 zile n-am fost om, am plans si nu am putut nici manca nici merge... eram neagra. Sotul insa m-a imbarbatat, am inteles si am citit foarte multe pe marginea subiectului si m-am calmat. Acum sunt in fiecare zi fericita) Doamne ajuta! 18+ Maria |
Multumesc frumos. Nu as vrea sa fac amnio. Acum ca am citit si de experienta ta, parca mai tare nu as mai vrea. Oricum, m-am decis sa ma mai duc la un medic azi, sa mai cer o parere. Mi-am facut programare la Doris pt ca am gasit liber azi dupa-amiaza. Ma decid eu pana la urma.
Monica 18+ cu