Burtici fericite de septembrie-octombrie (66)
Raspunsuri - Pagina 13
anamaria1979 spune:
Anadomnica te rog referitor la schimbarea programului am si eu o intrebare. De la cat se poate face asta, exista o conditie anume (luna de sarcina) si ce document mi-ar trebui?
Roxxy80felicitari pentru mot, sa aveti o petrecere reusita ptr Matei.
+ 25
alex25 spune:
Fetele, care e treaba cu lucratul 6 ore cand esti gravida?
Ma intereseaza si pe mine, dar eu stiam ca este valabila chestia asta numai daca te intorci din CIC inainte de a implini copilul 2 ani, se poate si inainte de nastere?
----------------------------------------------
22+ se pare ca fluturasul va fi Alessia ...
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
anamaria1979 spune:
Monica ajuta-ma si pe mine. Cum fac sa pun la semnatura un carut albastru? Pleease
anadomnica spune:
ramsan - imi pare rau ca nu se aplica in cazul tau. Ma gandeam ca oricum vor reduce salariile la restul de angajati, si daca doar tie ti l-ar pastra intreg, conform legii... ma gandeam ca nu ar fi fost un efort financiar atat de mare. Tu cunosti mai bine situatia, si daca e o firma mica probabil ca nu are rost sa insisti. Imi pare rau pt. situatia asta grea, spre sa se rezolve repede.
Pentru celelalte fete care intreaba cum e cu cele 6 ore lucrate si 8 platite: este o ordonanta de urgenta de prin 2003 privind protejarea maternitatii care ne da dreptul sa facem o asemenea cerere, indiferent de luna in care ne aflam si indiferent de conditia medicala a sarcinii. Cel putin asta din informatiile mele. Poate reusesc sa revin luni cu textul legii in original sa lamurim mai bine situatia. Desi eu stiu ca se poate, eu personal nu am facut o asemenea cerere la birou, fiind o situatie mai speciala la mine: eu oricum pot pleca acasa daca mi-e rau si pot veni oricand, si nu am mai vazut rostul sa fac cererea cu pricina.
Doamne ajuta!
18+ Maria
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
alex25 spune:
Pe mine chiar ma intereseaza acest subiect...ce acte imi trebuuiesc si de unde si ce fel de cerere trebuie sa depun ca sa pot beneficia de aceasta ordonanta...astept, poate stie cineva mai exact.
Eu am gasit ceva in legea nr.25 din 2004, art. 13, dar nu scrie clar ce trebuie facut.
----------------------------------------------
22+ se pare ca fluturasul va fi Alessia ...
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
ramsan spune:
Legea este ordonanta de urgenta nr. 96 din 14.10.2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca.
Art. 13. - In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Aceeasi OUG spune de toate drepturile noastre, mai putin cele privitoare la indemnizatia de crestere a copilului ,alocatia de 200 RON pana la 2 ani, sau stimulent.
Camy_pus e valabil si pentru tine... si uite-o aici
http://www.legestart.ro/Ordonanta-de-urgenta-nr-96-din-2003-(MjQ1MjE-).htm
Ramona
Tudor Gruia 21+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
anadomnica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Pe mine chiar ma intereseaza acest subiect...ce acte imi trebuuiesc si de unde si ce fel de cerere trebuie sa depun ca sa pot beneficia de aceasta ordonanta...astept, poate stie cineva mai exact. Eu am gasit ceva in legea nr.25 din 2004, art. 13, dar nu scrie clar ce trebuie facut. ---------------------------------------------- 22+ se pare ca fluturasul va fi Alessia ... Da Doamne sa ne nastem sanatoase |
Alex, cred ca trebuie facuta simplu o cerere de reducere a programuli de lucru conform OUG NR.../ din data . Acum ar trebui cautata sigur ordonanta. Prietena mea a zis ca ma ajuta luni; ea a facut aceasta cerere si va cauta in arhiva sa vada cum se numea ordonanta si ce numar avea.
Doamne ajuta!
18+ Maria
Creste bebe!!!
anadomnica spune:
ramsan - multumim de ajutor. Asadar trebuie doar o "bunavointa" din partea medicului de familie. bafta tuturor
Doamne ajuta!
18+ Maria
Creste bebe!!!
Danuta1979 spune:
Crocodana,
Legea obliga angajatorul sa acopere diferenta de la 85% la 100%din brut primele 6 sapt sin cele 126 zile.
Baza legislativa: OUG 158/2005
amanunte:
http://www.tapusele.ro/concediu-de-maternitate/#more-110
Sper sa-ti foloseasca.
Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
monica_dicut spune:
Eu sunt putin bulversata azi ca e ultima zi de munca, nu prea ma pot concentra si gandi logic
anamaria, te duci in profil personal si la optiuni profil apesi pe plus si ai "semnatura" parca unde pui [ baietel ] asa intre paranteze fara spatii. Nu stiu cat de coerenta sunt...
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 24+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata