Sarcina si bolile autoimune (2)
Raspunsuri - Pagina 7
goldi spune:
Trombyn nu este aspirina microdozata ?
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
Avalon spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iepumic Avalon, mi-au iesit rezultatele la progesteron ieri (ti-am zis ca luam de 2 seri Utrogestan, 200 mg intravaginal seara). Progesteron (z16 cu ovulatia in z9): valoare = 103,1 nmol/L VN: Barbati :0.7-4.3 Femei: -faza foliculara: 0.6-4.7 -faza ovulatorie: 2.4-9.4 -faza luteala: 5.3-86 -menopauza: 0.3-2.5 La analizele anterioare (acum 2 luni)imi iesise 2,68 nmol/L in z24 (parca), tot in faza luteala. Ia zii, ce parere ai? Iepumic ![]() Noi pozici cu Iepi-Mici CONCEDIU 2007 All's Well That Ends Well. |
Pai a iesit a 3-a posibilitate enumerata de mine ieri:
"Poti face analiza chiar si in aceste conditii, ea va fi relevanta. Exista 3 posibilitati:
- valoarea sa fie foarte mica (sub valorile normale), si atunci poate ca ai nevoie de mai mult utrogestan, la fiv se dau pana la 9 ovule/zi;
-valoarea sa iasa in limite (cand spun in limite ma gandesc la jumatatea intervalului de valori normale pentru faza luteala) si atunci iti sunt suficiente 2 ovule/zi;
- valoarea sa iasa foarte mare, (cum a iesit la mine de exemplu, aproape de limita superioara a intervalului de valori normale pt faza luteala, in conditiile in care nu luam niciun fel de progesteron si nici sarcina nu a fost atunci cand am facut analiza in ziua 21)- si atunci nu e nevoie de supliment progesteronic."
Am scris acolo ce si cum , nu mai scriu inca o data. Cat despre faptul ca ti-a iesit f mica data trecuta, esti sigura ca pe acel ciclu ai ovulat?
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
15+ 
OneFineDay spune:
hello fetele 
Trombylen är aspirina, cred (nu indreznesc sa spun exakt ca nu ma prea pricep).
trombyl iau intr-una, de cand mi-au descoperit anticorpii antitiroidieni. Am luat si pe perioada stimularii, si acuma, pana cand nu stiu (primele 3 luni cred).
ieri am fost la endokrinolog si rezultatele sunr urmatoarele: TSH, T3 si T4- valori perfecte (asa s-a exprimat doctorul, TSH-ul e de 1,1- zice asta ceva de graviditate???)
IN schimb TPO-ul (anticorpii antitiroidieni) sunt de 704, au crescut de la 450 cat am avut ultima oara.
Doctorul zice ca nu este nimic de facut ptr acesti TPO, ca sa-i aducem la valori mai mici. Dar el zice ca ei o sa scada pe parcursul sarcinii.
Dar in acelasi timp si confirma ca la gravidele cu TPO mare riscul de avort este mai mare. Bleahhhhhhhh asta nu vroiam sa stiu 
offff acuma o sa incerc sa nu ma mai gandesc la asta si sa ma bucur de fiecare zi care trece.
va pup!
luck spune:
Avalon ,
da , asta ar fi explicatia , dar , eu de cate ori m-am monitorizat am avut ovulatie, e drept ca in lunile acelea nu m-am monitorizat dar se poate ca in nici una din cele 3 luni sa nu fi avut ovulatie?
In afara de asta la CM de luna asta mi-am facut progesteronul in z2 si este 1.Nu inteleg exact la ce te referi cand spui ca mi-a reglat progesteronul in faza luteala?
Sunt de parere insa ca mi-a facut foarte bine vitexul ,daca am in vedere raspunsul la stimulare.
OneFineDay
ce inseamna "iau intr-una, de cand mi-au descoperit anticorpii antitiroidieni" , de cat timp iei , adica imediat dupa ce ai descoperit ATPO pozitivi ai inceput sa iei?In ce doza pe zi?
iepumic spune:
Multumesc de raspuns, Avalon
. Nu, nu sunt sigura ca atunci am ovulat. De fapt nici pe CM-ul asta nu sunt sigura.
OneFineDay, intr-adevar, anticorpii nu prea scad si nu exista inca vreun tratament recunoscut pt faptul ca i-ar scadea. Ca exista risc de avort, probabil ca dpdv statistic asa este, dar nu inseamna ca trebuie sa ti se intample si tie.
TSH = 1,1 nu indica graviditate dar se leaga putin cu povestea aia pe care am auzit-o ca unii medici tintesc spre un TSH in jur de 1 la pacientele care vor sa ramana gravide si au tiroidita autoimuna. Asa ca ceva legatura probabil ca exista.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
OneFineDay spune:
| citat din mesajul lui luck Avalon , da , asta ar fi explicatia , dar , eu de cate ori m-am monitorizat am avut ovulatie, e drept ca in lunile acelea nu m-am monitorizat dar se poate ca in nici una din cele 3 luni sa nu fi avut ovulatie? In afara de asta la CM de luna asta mi-am facut progesteronul in z2 si este 1.Nu inteleg exact la ce te referi cand spui ca mi-a reglat progesteronul in faza luteala? Sunt de parere insa ca mi-a facut foarte bine vitexul ,daca am in vedere raspunsul la stimulare. OneFineDay ce inseamna "iau intr-una, de cand mi-au descoperit anticorpii antitiroidieni" , de cat timp iei , adica imediat dupa ce ai descoperit ATPO pozitivi ai inceput sa iei?In ce doza pe zi? |
ma scuzati fetelor se pare ca sunt cam ametita, ma exprim ca Raducioiu ;-)
Eu i-au Trombyl din februarie, de cand mi-au iesit ATPO cu asa valoare mare. Doza e de 75 mg pe zi, deci o tabletutza mica pe zi.
DESI doctoritza mea de FIV de la clinica zice ca Trombyl-ul e ptr TNF-alfa si nu ptr ATPO ca la astia din urma nu ai ce sa le faci.....
OneFineDay spune:
| citat din mesajul lui iepumic Multumesc de raspuns, Avalon . Nu, nu sunt sigura ca atunci am ovulat. De fapt nici pe CM-ul asta nu sunt sigura. OneFineDay, intr-adevar, anticorpii nu prea scad si nu exista inca vreun tratament recunoscut pt faptul ca i-ar scadea. Ca exista risc de avort, probabil ca dpdv statistic asa este, dar nu inseamna ca trebuie sa ti se intample si tie. TSH = 1,1 nu indica graviditate dar se leaga putin cu povestea aia pe care am auzit-o ca unii medici tintesc spre un TSH in jur de 1 la pacientele care vor sa ramana gravide si au tiroidita autoimuna. Asa ca ceva legatura probabil ca exista. Iepumic ![]() Noi pozici cu Iepi-Mici CONCEDIU 2007 All's Well That Ends Well. |
inca o data, va multumesc ca-mi raspundeti si ma incurajati, ce m-as face fara voi?

Din cate stiu eu TSH-ul nu indica nimic in leg cu graviditatea, nu-i asa?
Endocrinologul era in orice caz tare multumit ca TSH-ul e 1,1 si a zis ca o sa incercam sa-l tinem asa toata graviditatea. IN 2 sapt iara fac analize.
va pup si va doresc o zi buna!
iepumic spune:
Din cate am reusit eu sa citesc pe net, Trombyl este echivalent cu Aspenter.
Eu nu inteleg totusi rolul acestor 2 medicamente echivalente in problema asta a noastra, legata de anticorpi & co. Poate ma lamureste cineva care stie mai bine? Am citit prospectele si nu se face nici o referire despre vreo aplicabilitate in domeniul acesta despre care discutam aici.
P.S. Singura motivatie care imi vine in minte este ca aceste medicamente se recomanda in cazul stimularii, pentru evitarea formarii de cheaguri/chisturi. Just guessing..
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
teacdrn spune:
iepumic-despre vitex: eu "detin" printre altele si endometrioza exprimata sub forma unui chist la nivelul unui ovar.Acest chist a fost monitorizat prin ecografii repetate si era neschimbat luni la rand. In timpul tratamentului cu Vitex am facut ecografie si chistul "inflorise" binisor, motiv pentru care medicul m-a sfatuit sa renunt la el ca se pare ca in cazul meu face bine endometrului dar nu si endometriozei....
te pup, Tea

tea