Sarcina si bolile autoimune (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui iepumic

[purple][size=2][font=Comic Sans MS]Avalon, intr-o vreme eram "ceas": ov. in z14, CM in z28. De 3 luni insa m-am cam dereglat...penultimele 2 CM au fost scurte (~25 zile) iar ultimul de 30z, cu ov. in z12 (nu e 100% sigur, ca tocmai luna respectiva nu am notat-o). Luna asta de ex am avut ov in z9. Chiar sunt curioasa ce imi zici . Oare dereglarile astea ar putea fi de la Vitex? Am luat in perioada asta.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Daca faza luteala e de 14 zile fara supliment progesteronic, la 7 zile dupa ovulatie ar trebui sa-ti iasa o valoare pe la mijlocul intervalului fazei luteale.
Vitexul e regulator hormonal, nu cred ca poate produce dereglari, pe mine m-a "rezolvat" cu niste chisturi mari in 2 luni, nu mai retin exact cat timp am luat...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Vitexul
m-a afectat si pe mine in sensul ca CM imi venea regulat la 30 zile iar in timpul tratamentului cu vitex mi-a intarziat cam 7 zile de fiecare data (adica 3 luni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teacdrn spune:

iepumic-iti multumesc tare mult pentru raspuns; nu am refacut TSH si FT4 in acelasi moment cu anticorpii pentru ca am tot facut repetat TSH-ul (e inclus in protocolul de analize pentru FIV) si acesta a fost de fiecare data in limite normale.
Luna aceasta a fost insa la limita superioara 4,31 (ma refer la TSH), in vreme ce acum 2 luni a fost la cea inferioara 0,151. N-am deloc idee de ce pentru ca-n rest m-am situat pe la valoarea 2. Poate e doar o variatie fiziologica.
Vitex-am luat si eu pentru prima data luna trecuta dar nu am reactionat prea bine la el si am fost nevoita sa-l intrerup; mie nu mi-a produs intarziere dar nu am luat decat 10 zile
va pup, Tea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luck

Vitexul
m-a afectat si pe mine in sensul ca CM imi venea regulat la 30 zile iar in timpul tratamentului cu vitex mi-a intarziat cam 7 zile de fiecare data (adica 3 luni).

iti dau eu o explicatie plauzibila, sa-mi zici daca gresesc undeva in scenariul meu:
- inainte de vitex iti venea ciclul la 30 zile dar nu aveai ovulatie 9stiai ca exista cicluri anovulatorii, nu?);
- vitex ti-a lungit faza luteala (prin reglarea progesteronului) si apoi ai ovulat, dar mai tarziu, undeva prin ziua 23 plus faza luteala normala de 14 zile se explica "intrazierea" ta.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Fetelor, neata, ce active ati fost!
OneFineDay, hai ca astept bacilii pe care mi i-ai trimis, dar e cale cam lunga din Suedia asa ca probabil ii voi primi mai tarziu. Bucurati-va din plin de aceste momente, nici nu e altceva mai bun de facut, nu?
Avalon, nu stiu ce sa zic de Vitex asta. Eu cat timp l-am luat am avut 2 CM foarte scurte si apoi unul prea lung. Chestia cu ciclurile anovulatorii poate fi o explicatie: eu mi-am monitorizat ovulatia si am avut vreo 2 luni in care monitorul nu a aratat ovulatie ci doar "high fertility" mai multe zile la rand...in marea majoritate a cazurilor de genul asta, ovulatia nu s-a produs. Mie de fapt dr. imi recomandase Femicur care contine tot Vitex Agnus Castus, insa eu am luat Vitex. Am fost ieri si mi-am facut progesteronul, in cateva zile am rezultatul , sa vedem ce premiu primesti daca ai intuit corect.
tea, cum adica nu ai reactionat prea bine la Vitex? Adica ce s-a intamplat, concret? Eu de ex nu reactionez deloc bine la Utrogestan...am niste ameteli si o stare de dezorientare de nu se poate. Cat despre TSH...eu am indoieli sincere ca poate sa creasca atat de mult in 2 luni fiindca ai fost stresat sau obosit. Eu deja am inceput sa imi dau seama fara analize cand TSH este mare fiindca ma simt obosita, parca as trage o remorca dupa mine, sunt mai sensibila la frig, mai palida etc. De cand fac tratament cu Euthyrox aproape am scapat de chinul cu senzatia permanenta de frig...pai eu aveam mainile si picioarele reci si dardaiam si la 35 de grade! Mi se invineteau unghiile si ma certam cu toti colegii la servici pe aerul conditionat ca ei mureau de cald si mie imi clantaneau dintii.

Ah, sa nu uit. Am "intrat" pe Seleniu, Acid alfa lipoic cu Q10 si L-carnitina. Voiam sa introduc si vitamina E insa din reteta mai veche pe care o am de la dr. nu inteleg cate zile scrie sa iau. E mazgalit ceva de genul :" Vitamina E forte, capsule 100 mg. 1/zi, 2...zile"...cred ca sunt 21 de zile dar nu e absolut deloc clar. Voi ce stiti despre asta?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput

Iepumic, vezi mare atentie cu vitamina E ca nu se ia decat 10 zile pe luna (mai ales forte!), in exces produce efecte invers celor asteptate... Iar utrogestanul se ia vaginal pentru ca da ameteli, sau il iei seara inainte de culcare oral daca nu suporti vaginal.

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

Citat:
citat din mesajul lui luck

OneFineDay
ce doza de puregon ai luat ?
Te rog daca se poate cand ai timp poate imi scri un pic mai detaliat tratamentul tau , din ce zi a CM ai inceput , cate zile de stimulare , cu ce doza etc !!!
FELICITARI !!! inca o data

Draga luck

eu am luat tot timpul 250ml Puregon.
stimularea a inceput din ziua 2 de CM si a durat 12 zile.
protocolul meu e unul foarte foarte simplu, comparativ cu ce am citit eu pe aici pe forum ca se practica prin alte tari.

dar eu nu stiu sincer daca stimularea a avut de-a face cu reusita intr-un fel. Dupa cum ti-am zis, am avut 5 stimulari in total, toate au aratat la fel.

eu cred pur si simplu ca astia 2 "au fost sa fie".

te pup si iti doresc multa multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

fetelor v-am zis ca am facut si acupunctura, sau nu? Eu cred cu tarie ca asta a ajutat FOARTE mult. A fost prima data cand am facut acupunctura- de doua ori in ziua transferului. O data exakt inainte de transfer, ca sa ma relaxez ( si era sa adorm!)si seara in aceeasi zi.

Si am luat seleniu in ultimele 3 luni, nu stiu daca a influentat sau nu...

va pup!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui OneFineDay

fetelor v-am zis ca am facut si acupunctura, sau nu? Eu cred cu tarie ca asta a ajutat FOARTE mult. A fost prima data cand am facut acupunctura- de doua ori in ziua transferului. O data exakt inainte de transfer, ca sa ma relaxez ( si era sa adorm!)si seara in aceeasi zi.

Si am luat seleniu in ultimele 3 luni, nu stiu daca a influentat sau nu...

va pup!

Sunt convinsa ca a ajutat! Conteaza enorm relaxarea inainte de ET si dupa, am mai spus-o si o repet ori de cate ori am ocazia! Eu in seara dinainte de ultimul ET am facut sauna si in noaptea aia am dormit ca un bebelus, iar in ziua ET am luat valium si m-am simtit foarte relaxata.
Dar spune-mi, heparina (TROMBYN sau cum ii zice la voi) cum ai luat-o (doza) si pana cand? Doar la ultima stimulare pana la test?
merci si SARCINA USOARA in continuare!

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Avalon, mi-au iesit rezultatele la progesteron ieri (ti-am zis ca luam de 2 seri Utrogestan, 200 mg intravaginal seara).

Progesteron (z16 cu ovulatia in z9): valoare = 103,1 nmol/L

VN: Barbati :0.7-4.3
Femei: -faza foliculara: 0.6-4.7
-faza ovulatorie: 2.4-9.4
-faza luteala: 5.3-86
-menopauza: 0.3-2.5

La analizele anterioare (acum 2 luni)imi iesise 2,68 nmol/L in z24 (parca), tot in faza luteala.

Ia zii, ce parere ai?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

Mergi la inceput