Sarcina si bolile autoimune (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Avalon spune:
Iepumic, comparatia pe care ai gasit-o nu e acelasi lucru, sa-ti spun de ce: pe mine medicul m-a pus sa fac testul betahcg si analiza progesteronului in ziua 14 de la punctie in conditiile in care eram sub tratament injectabil cu progesteron dat tot de medic. Daca nu ar fi fost relevant crezi ca m-ar fi pus s-o fac? Parerea mea e ca nu ai gasit inca un medic competent, atata tot.
Dany, da m-am intors. Sunt ca ala care vrea sa ajute si primeste biiiip.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 15+
goldi spune:
Iepumic, analiza TSH variaza ea insasi in timpul unei zile, anotimp, conditii de stress, etc, adica diferentele pot si zi fiziologice.
De ce ai facut pauza completa o luna ? Mi se pare prea mult; asa ti-a recomandat endocrinologul ?
In fine ...
Avalon ti-a sugerat cea mai buna varianta ca sa impaci si capra si varza , adica sa iei utrogestanul si sa faci totusi analiza, tinand cont ca valoarea iti va iesi mai mare decat normal.
Nu am inteles de care dr te feresti ... gineco sau endocrinolog ? si cine ti-a dat recomandarea de utrogestan, oricum eu as continua cu progesteronul, mai ales ca ai un feeling atat de bun
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
iepumic spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri
Avalon, e bine ca mi-ai dat argumentul respectiv. Merg la 2 medici endocrinologi, la ginec. nu am mai fost de ceva vreme din mai multe motive...Urmatoarul pas ar fi HSG, dar dupa ce vin din vacanta. O sa tin cont de sfatul tau si o sa fac progesteronul. Probabil in z17, ca am ovulat undeva in z9-10. Zic bine?
Goldi, ma refeream la una din endocrinoloage, care e cam ciudata din fire...sau poate n-o fi, dar e incompatibila cu mine, cel putin. La cealalta (cea "de baza", cum s-ar zice) am reusit sa fac programare abia in 25 iunie. Aceasta din urma este si cea care mi-a recomandat Utrogestan si Femicur si mi-a interzis sa fac tratament cu Clomifen fara monitorizare (asa imi daduse dr Calciu), preferand sa il lase ca ultima optiune, daca chiar nu se intampla nimic in cateva luni...si cu monitorizare, bineinteles. Intreruperea de 1 luna a fost un pic fortata, in sensul ca ea imi daduse sa fac pauza 2 saptamani dar picau fix de Revelion si atunci a zis ca lasa, merge si o luna, nu e foarte grav...chiar u a fost, nu crescuse semnificativ TSH, era undeva in jur de 1.2 In schimb dupa ce am reinceput tratamentul cu Euthyrox 25, dupa 2 luni de tratament, TSH a crescut la 7. E posibil sa fi agravat situatia si stresul mai mare de la servici.
Pana la urma...e adevarata chestia aia cu TSH in jur de 1 ca sa ramai gravi sau e suficient sa fie in limite? Eu acum am 2, exact la mijlocul intervalului.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
Avalon spune:
zici bine.
cat tine faza luteala la tine? fara tratament, sa vedem daca iti prezic valoarea progesteronului bine...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 15+
teacdrn spune:
Buna,
dau buzna la subiectul vostru cu o rugaminte. Mi-am facut din proprie initiativa niste analize si am primit acum rezultatul. Pana apuc sa ma dumiresc ce-i cu ele poate ma ajutati cu o sugestie...
Anticorpi anti TPO = 4,5 IU/ml (VN < 5,6)
Anticorpi anti tiroglobulina=42,2UI/ml (VN < 34)
Mentionez ca am facut acum 3 ani TSH si FT4 si erau in limite normale, ulterior, la cerea medicului (pt. protocol FIV), am repetat de multe ori doar TSH-care a iesit de fiecare data normal si nu am simptome de disfunctie tiroidiana.
multumesc anticipat, Tea
iepumic spune:
Avalon, intr-o vreme eram "ceas": ov. in z14, CM in z28. De 3 luni insa m-am cam dereglat...penultimele 2 CM au fost scurte (~25 zile) iar ultimul de 30z, cu ov. in z12 (nu e 100% sigur, ca tocmai luna respectiva nu am notat-o). Luna asta de ex am avut ov in z9. Chiar sunt curioasa ce imi zici . Oare dereglarile astea ar putea fi de la Vitex? Am luat in perioada asta.
tea, antiTPO e ok, antiTG e putin mare dar nu cred ca ai nici un motiv sa te ingrijorezi prea tare. Insa nu mi-e clar daca ai refacut si TSH, T3 si T4 in acelasi timp cu anticorpii. E mult mai relevant sa ii faci in acelasi moment pt. ca se coreleaza...Poti sa ai TSH, T3, T4 in limite normale dar spre extreme (TSH spre extrema de sus si T3,T4 spre cea de jos). In acest caz nu ti se va da tratament dar vei repeta analizele la intervale mai scurte ca sa se convinga dr. ca nu au inceput sa o ia razna. In esenta, e bine ca antiTPO nu e crescut, cred ca nici nu iti pune nimeni diagnostic de tiroidita daca este in limite normale si doar antiTG e putin crescut. Mergi insa la endocrinolog. Pana atunci, nu te stresa prea tare pe tema asta.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
OneFineDay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luck OneFineDay am uitat sa intre pt ce este aceasta analiza TNF-alfa? Si te-as mai ruga frumos daca iti aduci aminte sa-mi spui tratamentul pe care l-ai avut la ultimul fiv de ai raspuns asa de bine si ai mers pe blastocisti. Numai bine ! |
Multumesc din suflet luck si voi totae fetelor minunate care m-ati felicitat.
Nu intru prea des pe DC, de o sapt de cand am facut testul traiesc intr-o lume a mea, doar noi doi, eu si sotul, savuram din plin fiecare secunda de graviditate, ne uitam prin carti, ne gandim la nume...facem tot ce nu am avut curaj sa facem atatia ani....
Draga Luck, ma intrebi de TNF-alfa. Aici se face aceasta analiza cand se face o investigatie mai profunda, in deosebi ptr. cele care au avut avort. Deci nu se face din rutina. TNF-alfa e tot o problema de imunitate, care se trateaza cu niste pastile (de ex heparin). eu am avut TNf-alfa mai ridicat si de aceea mi-au dat Trombyl-ul.
In leg cu tratamentul care l-am avut:
am avut in total 5 IVF/ICSI, la toate am avut exakt acceasi stimulare:
Puregon
Orgalutran
pregnyl
Progesteron
si acuma ultima stimulare am luat Trombyl-ul.
Am primit extra Trombyl deci am in plus, daca vreti careva dintre voi va trimit cu drag!
Deci asa a fost cu noi:
In dec 2008 am facut tratament nr5, care a rezultat in 4 blastocisti frumosi. 2 mi i-a pus atunci, dar nu s-au prins. Am facut un test foarte slab pozitiv inainte de ziua in care trebuia sa-mi vina ciclul, dar apoi mi-a venit ciclul la comanda.
ceilalti 2 blasto au stat frumos la gheata pana acuma.
Amandoi au facut fatza cu brio si eu sunt convinsa ca amandoi s-au prins!
fetelor va doresc din tot sufletul sa reusiti TOATE. never give up!
va pup cu drag!
OneFineDay spune:
citat din mesajul lui iepumic OneFineDay, cum sa te uitam??? Chiar ma intrebam pe unde ratacesti!Dar uite ca zicala "no news is good news" s-a aplicat! FELICITARI DIN TOT SUFELTUL! N-am inteles eu foarte bine: pana la urma prin FIV ai ramas, nu? luck, ...TSH creste ca sa tina FT3 si FT4 in limite normale. De aceea trebuie facut tratamentul cu Euthyrox, ca sa ajuti biata tiroida care nu prea se mai descurca singura dupa atatia anticorpi care o ataca. Oricum, daca iti gasesti doza corecta de Euthyrox, TSH se stabilizeaza pana la urma. Incearca sa te invoiesti de la servici intr-o zi lucratoare ca sa-ti recoltezi analizele...nu e prea usor dar trebuie facut efortul. Rezultatele le poti apoi solicita prin fax sau email. Iepumic Noi pozici cu Iepi-Mici CONCEDIU 2007 All's Well That Ends Well. |
Multumesc mult iepumic! Ce m-as fi facut eu fara sprijinul vostru si sfaturiel voastre pretioasa ???? dar mai ales fara optimismul si umorul vostru?
Din pacate nu intru prea des pe DC ca acuma suntem in mijlocul unei mutari si mult la servici si acasa stam doar in sofa si ne uitam la teste ;-)
Da, prin FIV / FET am reusit, adica transfer blasto congelati.
te pup si iti trimit niste bacili de graviditate ;-)
OneFineDay spune:
citat din mesajul lui danny1 onefineday:FE LI CI TARI mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans |
Danny .....asta da chef! merci mult mult de tot de urari si abia astept sa -i fac pe muzicanti sa cante si ptr tine, ptr fiecare dintre voi!
luck spune:
OneFineDay
ce doza de puregon ai luat ?
Te rog daca se poate cand ai timp poate imi scri un pic mai detaliat tratamentul tau , din ce zi a CM ai inceput , cate zile de stimulare , cu ce doza etc !!!
FELICITARI !!! inca o data