Sarcina si bolile autoimune (2)
Raspunsuri - Pagina 4
luck spune:
goldi
ATPO nu i-am mai facut acum , stiu ca ii am pozitivi (110) si nu cred ca mai era relevant.
Am facut in schimb IgG si celulele NK , sunt curioasa sa primesc rezultatul.
iepumic
parca mi-a mai venit inima la loc daca ziceti ca nu e chiar asa rau , dar eu cand am inceput sa iau eutyrox (dec 2008) ft3 si ft4 erau in limite doar tsh-ul era un pic crescut (5.5).
Maine dimineata merg oricum sa-mi fac din nou analizele si va tin la curent.
one fine day
FELICITARI !!!
iti doresc sarcina usoara si la termen !!!
Hmmm , abia asteptam sa faci fivul in Austria sa vad ce tratament iti daupt anticorpi si uite ce surpriza.Super !!!
Fetelor
sunt suparata , am sunat la Synevo in Cluj pt ca la mine in oras nu este si mi-au spus ca nu au program sambata
Nu stiu ce sa fac , am vrut sa-mi fac pachetul de trombofilie acolo !!!
luck spune:
OneFineDay
am uitat sa intre pt ce este aceasta analiza TNF-alfa?
Si te-as mai ruga frumos daca iti aduci aminte sa-mi spui tratamentul pe care l-ai avut la ultimul fiv de ai raspuns asa de bine si ai mers pe blastocisti.
Numai bine !
iepumic spune:
OneFineDay, cum sa te uitam??? Chiar ma intrebam pe unde ratacesti!Dar uite ca zicala "no news is good news" s-a aplicat! FELICITARI DIN TOT SUFELTUL! N-am inteles eu foarte bine: pana la urma prin FIV ai ramas, nu?
luck, ...TSH creste ca sa tina FT3 si FT4 in limite normale. De aceea trebuie facut tratamentul cu Euthyrox, ca sa ajuti biata tiroida care nu prea se mai descurca singura dupa atatia anticorpi care o ataca. Oricum, daca iti gasesti doza corecta de Euthyrox, TSH se stabilizeaza pana la urma.
Incearca sa te invoiesti de la servici intr-o zi lucratoare ca sa-ti recoltezi analizele...nu e prea usor dar trebuie facut efortul. Rezultatele le poti apoi solicita prin fax sau email.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
iepumic spune:
Fetelor, ajutati-ma si pe mine sa ma lamuresc intr-o privinta. Trebuie sa iau o decizie si sunt foarte in ceata. Am postat aceeasi intrebare si la "Aspirante cu vechime medie" dar voua va mai dau in plus niste indicii.
In dec. 2008, valoarea progesteronului in z21 era 11.65 ng/ml (VN = 3.28-38.63 pt faza luteala). TSH era atunci in jur de 0.01 sub tratament cu Euthyrox (scazuse f mult si riscam o hipertiroidie drept urmare am facut 1 luna pauza de Euthyrox).
In martie 2009, val. era de 2.68 nmol/l (VN = 5.3 - 86, faza luteala)., dar analiza am facut-o in z24 (parca) ca asa s-a putut. TSH era atunci in jur de 7 ("in jur de" fiindca la laboratoare diferite am obtinut rezultate diferite...adica 6.81 la un laborator si 7.78 la altul), sub tratament cu Euthyrox de 25. Moment in care am trecut pe Euthyrox de 50.
Am primit recomandarea de a lua Utrogestan din z14 pana in z25.
Ar trebui sa refac analiza progesteronului in z21 luna aceasta dar pe de alta parte as vrea sa iau Utrogestanul in zilele recomandate...ca am motive sa cred ca poate, luna asta, cu putin ajutor de la Utrogestan...rasare soarele si pe strada mea. Asta ar insemna ca respectiva analiza nu ar fi concludenta daca o fac.
Mentionez ca acum TSH este 2.08, adica fix la mijlocul intervalului normal (0.27-4.2) cu Euthyrox 50.
Hmmm....nu stiu cum sa procedez. Nu vreau nici sa mai aman analizele prea mult dar nici sa ratez o posibila sansa pt o amarata de analiza.
Ceva idei??? PLease?
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
danny1 spune:
iepurasule,eu as amana anal cu o luna.daca vine bebele, oricum tre sa faci anal.ca sa revizuiasca trat.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
iepumic spune:
danny, deja am luat decizia , de ieri iau Utrogestan 200 mg, seara. Am hotarat sa nu arunc o sansa pe apa sambetei.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
Avalon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iepumic Fetelor, ajutati-ma si pe mine sa ma lamuresc intr-o privinta. Trebuie sa iau o decizie si sunt foarte in ceata. Am postat aceeasi intrebare si la "Aspirante cu vechime medie" dar voua va mai dau in plus niste indicii. In dec. 2008, valoarea progesteronului in z21 era 11.65 ng/ml (VN = 3.28-38.63 pt faza luteala). TSH era atunci in jur de 0.01 sub tratament cu Euthyrox (scazuse f mult si riscam o hipertiroidie drept urmare am facut 1 luna pauza de Euthyrox). In martie 2009, val. era de 2.68 nmol/l (VN = 5.3 - 86, faza luteala)., dar analiza am facut-o in z24 (parca) ca asa s-a putut. TSH era atunci in jur de 7 ("in jur de" fiindca la laboratoare diferite am obtinut rezultate diferite...adica 6.81 la un laborator si 7.78 la altul), sub tratament cu Euthyrox de 25. Moment in care am trecut pe Euthyrox de 50. Am primit recomandarea de a lua Utrogestan din z14 pana in z25. Ar trebui sa refac analiza progesteronului in z21 luna aceasta dar pe de alta parte as vrea sa iau Utrogestanul in zilele recomandate...ca am motive sa cred ca poate, luna asta, cu putin ajutor de la Utrogestan...rasare soarele si pe strada mea. Asta ar insemna ca respectiva analiza nu ar fi concludenta daca o fac. Mentionez ca acum TSH este 2.08, adica fix la mijlocul intervalului normal (0.27-4.2) cu Euthyrox 50. Hmmm....nu stiu cum sa procedez. Nu vreau nici sa mai aman analizele prea mult dar nici sa ratez o posibila sansa pt o amarata de analiza. Ceva idei??? PLease? Iepumic Noi pozici cu Iepi-Mici CONCEDIU 2007 All's Well That Ends Well. |
Poti face analiza chiar si in aceste conditii, ea va fi relevanta. Exista 3 posibilitati:
- valoarea sa fie foarte mica (sub valorile normale), si atunci poate ca ai nevoie de mai mult utrogestan, la fiv se dau pana la 9 ovule/zi;
-valoarea sa iasa in limite (cand spun in limite ma gandesc la jumatatea intervalului de valori normale pentru faza luteala) si atunci iti sunt suficiente 2 ovule/zi;
- valoarea sa iasa foarte mare, (cum a iesit la mine de exemplu, aproape de limita superioara a intervalului de valori normale pt faza luteala, in conditiile in care nu luam niciun fel de progesteron si nici sarcina nu a fost atunci cand am facut analiza in ziua 21)- si atunci nu e nevoie de supliment progesteronic.
sper ca m-am facut inteleasa...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 15+
iepumic spune:
Am inteles in mare ideea dar totusi mi se pare ca ar fi ca si cand mi-as face testul de glicemie dupa ce am mancat dulceata.
Oricum, lucrurile sunt putin pe dos, iar nu am reusit sa ma programez la doctor decat inainte de analiza... iar dr. e genul ala care bea zeama de muraturi pe stomacul gol...ma intelegeti. Iar o sa se comporte ca naiba. Dar tb sa ma duc ca la cealalta am programare abia pe 25 iunie si tb sa vad ce este cu anticorpii antispermatici.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
danny1 spune:
Avalon,te-ai intors din concediu?
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans