Sarcina si bolile autoimune (2)
Raspunsuri - Pagina 12
goldi spune:
Si eu am avut vreo 2 zile palpitatii si o stare de neliniste si normal, m-am gandit ca doza e prea mare - apropo si de vara - si mi-am scazut doza de euthyrox. Am facut dozarea TSH peste cateva zile, ca asa s-a nimerit si iar imi zburase peste 2, de nu-mi venea sa cred
. Drept urmare, m-am intors urgent la doza initiala (75mg) si nu am mai avut mimic ... cred ca de nervi ...
.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
goldi spune:
Ela, bine ai venit 
Raspunsul la intrebarea ta il poate da doar medicul tau.
Poate este doar un simplu accident genetic care nu trebuie sa ingrijoreze. Este dureros, dar trebuie sa treci peste si sa incepi sa speri. Si sa te documentezi ...
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
mara72 spune:
[quote]citat din mesajul lui iepumic
Fetelor, de cateva zile simt iar asa o jena la baza gatului, stiti voi, senzatia aia ca iti apasa ceva pe tiroida si te sufoci. TSH-ul mi-a iesit super ok (adica val = 2 ) nu mai departe de acum 3 saptamani. De la ce ar putea fi starea asta, oare de la oboseala? Nu de alta, dar sunt rupta!
De la stres si oboseala. Eu aveam periodic senzatia de "nod in git", am fost convinsa ca e de la tiroida dar doctorita mi-a zis ca nu e de la asta ci de la oboseala acumulata in timp si ca trece cu odihna si relaxare. Cit despre modificarea dozei de eutirox eu zic sa nu o faci fara sa consulti doctorul.
iepumic spune:
mara, multumesc de raspuns. Si eu cred ca e de la oboseala dar legatura cu tiroida tot are, in sensul ca nu am auzit pe nimeni care sa NU aiba probleme cu tiroida si la oboseala sa se planga de asa ceva.... Of, bine ca mai am putin pana la concediu!
ela, chiar nu stiu ce sa iti spun...![]()

Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
ela2009 spune:
Buna fetelor!
Multumesc de incurajari. Am mai vb si cu dr si mi-a zis sa nu ma mai gandesc la ce a fost. A zis ca se poate sa fie anomalie cromozomila si ca toate sarcinile sunt diferite. Am mai vb si cu sotul meu si acum sunt mai optimista.
iepumic spune:
Ela, ma bucur ca ai devenit mai optimista! Iti doresc succes!
Am intrat scurt sa va salut, voi fi plecata in concediu. Sa ne regasim cu bine!Sper sa gasesc vesti bune de la voi cand ma intorc.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
ela2009 spune:
Buna fetelor!
Iepumic merci mult si tie iti doresc din suflet mult succes.
Concediu placut! 
gaba-rema spune:
Buna fetelor,
Nu am gasit in topicurile recente ceva despre sarcina oprita in evolutie... ma puteti ajuta voi, poate
?
Stit daca in RO se poate aplica si alta metoda decat chiuretajul? Am citi ca in vest se practica tot mai mult 'asteptarea atenta" sau misoprostolul (Cytotec) care induce expulzarea conceptusului neviabil... Sau toti ginecologii de la noi te rimit la chiuretaj fara alte optiuni?
Va multumesc!
Gabi
Avalon spune:
Gabi, depinde de varsta la care embrionul/fatul s-a oprit in evolutie... pana in 5 saptamani de sarcina se elimina ca la menstruatie iar dupa trim.1 cred ca se provoaca expulzia dar atunci cred ca e urmata de curetaj pentru indepartarea placentei...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
19+ 

gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Avalon Gabi, depinde de varsta la care embrionul/fatul s-a oprit in evolutie... pana in 5 saptamani de sarcina se elimina ca la menstruatie iar dupa trim.1 cred ca se provoaca expulzia dar atunci cred ca e urmata de curetaj pentru indepartarea placentei... ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** Avalon 19+ ![]() ![]() |
Multumesc, Avalon
Dupa valorile beta-HCG (vreo 7 teste) si dupa ecografii, estimez ca oprirea in evolutie a avut loc cam in sapt.6 - maxim sapt.7.
Pana ieri n-am avut nici un semn exterior care sa anunte ca e ceva in neregula cu sarcina... Nici un pic de sange, sanii ma dureau, nici o crampa.
De ieri am inceput sa sangerez, azi noapte m-a cam durut pelvusl si am scos cheaguri.
Nu am temperatura si in general ma simt ca la ciclu.
Ma gandeam sa astept sa elimin tot ce vrea sa iasa, apoi sa fac o eco (sau histero?) ca sa vad daca mai sunt produse retinute in uter. Precum si inca o analiza de beta-HCG si progesteron, ca sa vad unde au ajuns...
Eu am tot citit ca prin alte parti nu se mai grabesc atata cu chiuretajul. Ca se opteaza tot mai mult pt. Cytotec si/sau RU486, sau chiar pt. asteptare pur si simplu, insa cu observarea atenta a cum se simte pacienta.
Miercuri ma vad cu gineco (e in concediu acum). Sper sa ma ajute sa evit chiuretajul, caci dupa aceea dureaza mai mult refacerea uterului si ma obliga sa stau f.mult pana la pregatirea pt.FIV...