Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (180)
Raspunsuri - Pagina 5
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Nu stiu daca intr-un spital de stat ai aceleasi posibilitati. |
Nuuu...nici vorba de asa ceva.
Eu m-am rugat de dr sa ma lase cu Robert care plangea atata de tare...
Iar el m-a invitat politicos sa-l operez eu.
Nesimtitul!
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
pufulet74 spune:
Salutam fetele dragi,
In primul rind pupam toate frumoasele si frumosii, am vazut multe poze si sunt niste minuni mici 
BB, imi pare rau ca trebuie operata Iasmina mica, dar cred ca mai bine acum decit mai tirziu, o sa isi revina repede si o sa fie bine, va tin pumnii !
Ank, am citit de Raul si ma bucur tare mult ca e bine acum, am simtit toata bucuria si fericirea cind scriai vestile bune, m-au impresionat mesajele 
Andra, cred ca tu intrebai la un moment dat de fontanela, si Joshua mai are inca fontanela deschisa, pediatra mi-a zis sa ii dau o data la doua zile picaturi de acum incolo.
Mihuta, legat de fier, Joshua este ovo-lacto-vegetarian (asta apropo de discutiile legate de cita carne e nevoie), i-am facut analizele la un an si o luna si avea fierul 47, atunci pediatra mi-a zis ca e anemie dar nu severa, asta in conditiile in care eu ii dadusem anterior cam o luna si ceva Fier Hausmann dar se pare cam fara rezultate. Apoi am citit ca fierul bivalent se absoarbe mai usor decit cel trivalent (cum e Hausmann). Am cautat si am avut surpriza sa constat ca fier bivalent nu se gaseste in preparate, singura varianta pe care am gasit-o a fost un produs de la Calivita, care continea acel fier bivalent (sub forma de fumarat feros).
I-am dat cam o luna si jumatate si acum i-am refacut analizele iar fierul a crescut la 76, ceea ce e nesperat de bine. Acum am incercat sa corectez si din alimentatie insa in ultima perioada a mincat foarte rau asa ca nu stiu cit a contat mincarea.
------------------------
Flory
de
Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
pufulet74 spune:
Sa va spun si o veste buna la noi, am reusit sa scot suptul de dimineata, si am ramas doar la prinz, seara si o data noaptea, ceea ce eu zic ca e foarte bine, in conditiile in care cu doua saptamini inainte abia daca minca ceva, tot timpul vroia sa suga. Acum a si inceput sa manince mai bine, cel putin dimineata si la prinz maninca bine si seara cind cum.
------------------------
Flory
de
mihuta spune:
Flory, bine ai revenit, felicitari pentru scosul suptului. Cum ati reusit?
In legatura cu fierul 47, nu stiu ce valoare avea hemoglobina, ca dupa ea se constata anemia, dar la copii valorile normale sunt intre 25 si 100, nu intre 40 si 150 ca la adulti. Asa ca probabil Joshua nu era deloc anemic, daca hemoglobina era peste 10.2.
Am sa caut si eu fier bivalent, dar parca stiam ca cel de la Calivita e sub forma de pastile, sau ma insel?
mami de Sophia
pufulet74 spune:
Buna dimineata :) Valoarea de care zic eu imi aparea la sideremie, si cum zici si tu pe analize apareau la intervale insa pediatra imi zisese ca nu e ok, ca eu nu gasisem :(
Oricum, fierul de la Calivita e tare bun, e sub forma de pastile si am avut vreo 3 zile de incercari sa vad cum i-l dau, dizolvat nu a mers si pina la urma il pisam cu mojarul si il amestecam in 3 sau 4 lingurite de mincare, pe care i le dadeam primele :) Si are si vitamina C inclusa
Vezi ca au site, poti sa gasesti acolo
Cu suptul, prima zi cind am scos suptul de dimineata a fost cind am mers la analize, ca mi s-a spus ca nu e voie sa manince 8 ore inainte, asa ca dimineata aia nu i-am dat (partea buna e ca am avut motivatie puternica, ca altfel nu stiu daca as fi rezistat la plinsul disperat). Iar apoi pe drumul inapoi am trecut pe linga o brutarie unde fac niste branzoaice foarte bune si care tare ii plac, i-am cumparat una si culmea, ca a mincat-o in drum spre casa. Apoi acasa i-am facut ceai, i-am distrat atentia si a trecut cumva pina la prinz. A doua zi a mai fost necajit rau dar cam in 3 zile s-a obisnuit si acum practic suge noaptea pe la 2-3 si apoi la 9 e lesinat de foame.
Eu sunt multumita acum, am zis ca mai stau inca citeva saptamini pina il scot cel de la prinz, oricum, la mine disperarea era ca deja ajunsese sa nu manince aproape nimic, vroia doar sa suga (asta in conditiile in care cam de 3 luni stagna cam la 9,9 kg).
------------------------
Flory
de
ellis spune:
LALA - imi pare rau pentru problema avuta cu Andrei, bine ca a trecut si s-a rezolvat!
FLORY - felicitari pt reusita, mai ales ca puiul papa mai bine!
Ellis,mami de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
ancadragoman spune:
| citat din mesajul lui mihuta Tot citesc articole si opinii ale diversilor pediatri din alte tari si vad ca acolo sideremia nu e considerata foarte importanta, ca hemoglobina peste 9 se corecteaza din alimentatie, ca se recomanda exact ce stiam, continoarea alaptatului acolo unde este cazul, evitarea laptelui de vaca si oferirea de mancaruri bogate in fier, gen broccoli, cartof dulce, bostan, caise, stafide, ovaz, spanac, carne rosie, ficat.Cam toate astea sunt deja in alimentatia Sophiei, mai putin stafidele la care am renuntat din cauza de dinti. Mai am o intrebare pentru voi, cum sa contracarez constipatia pe care o va produce fierul, in conditiile in care Sophia oricum are scaun rar si tare ? mami de Sophia |
Imi pare rau pentru analizele proaste ale Sophiei si vreau sa spun ca tare m-am enervat cand am citit reactia medicului ,cum adica nu ii dai mancare?e nebun?

Eu pe Maria am dres-o de constipatie cu Humana Milksucher pus in lapte dimineata si seara,daa inca o alaptezi il poti pune in suc sau ce lichide mai bea ea.
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
TELEDON PENTRU MIHAITA
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro
ancadragoman spune:
| citat din mesajul lui mihuta Lala, a avut are hemoglobina 9,5 si VEM HEM CHEM modificate in consecinta. Multumesc de sfat si am sa tin cont si de sugestia cu talasemia. Totusi daca unul dintre noi ar fi avut, ar fi aparut pana acum la analize, nu ? Eu suspectez ori o crestere brusca, a luat vreo 5cm asa ca peste noapte, ori o infectie cu giardia sau ceva similar, mai ales ca eozinofilele (sper ca am scris corect) sunt 8% in loc de 1-5. Numai ca dat fiind terenul ei atopic, pot sa fie crescute si din cauza de alergii. Doctorul de familie mi-a spus ca e posibil si sa fie purtator sanatos de streptococ si ala sa-i pape fierul. Am dubii, mai ales ca lactoferina din laptele matern stiu ca impiedica dezvoltarea bacteriilor de genul asta. Sincer as fi preferat sa astept cu fierul pana se intoarce pediatra si ne intoarcem si noi din vacanta, dar mi-a fost frica sa o mai tin 2 saptamani cu anemie, mai ales ca nu ma pot baza pe ce mananca ea, ca nu sunt doua zile la fel. mami de Sophia |
parerea mea este sa astepti pediatra ca nu prea e de joaca cu chestia asta,adica nici surplusul de fier nu est bun

anca
de
SA IL AJUTAM PE ANDREI
TELEDON PENTRU MIHAITA
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro
Ank83 spune:
| citat din mesajul lui ancadragoman si la noi doar carne daca se poate anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmuletepovestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca SA IL AJUTAM PE ANDREI TELEDON PENTRU MIHAITA 0 900 900 320-10 euro 0 900 900 325-5 euro |
noi am dato pe oua lactae si vegetale doar
...tine baiatul la silueta Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008 Poze pitici
ancadragoman spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mariussimiuc
Nuuu...nici vorba de asa ceva. Eu m-am rugat de dr sa ma lase cu Robert care plangea atata de tare... Iar el m-a invitat politicos sa-l operez eu. Nesimtitul! Miha si comorile Vreau sa nu mai fiu diferit De la lume adunate si-napoi la lume date...Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... ![]() |
Eu am stat cu Maria in sala de fiecare data cand medicul i-a facut cate ceva ...la Budimex
anca
de
SA IL AJUTAM PE ANDREI
TELEDON PENTRU MIHAITA
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro