Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (180)
Raspunsuri - Pagina 3
abramburika spune:
alina - ms, poate e cu noroc. Cert e ca ne-am distrat amandoua cu desenele si fluturasul. Pai Maria ta are deja poze desenand, cu desene ... cu tati .. 2 vorbe si poti participa si tu ...
_
Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihuta Am reusit sa iau si celelalte rezultate de la analizele Sophiei, si i-a iesit sideremia (fierul din sange) foarte foarte mica, 9 cand valorile normale erau intre 38-155. Bine, pe net am gasit ca la copiii intre 1 si 3 ani valorile normale sunt intre 25 si 100, dar tot foarte mica e valoarea 9. Colac peste pupaza pediatra e in concediu 2 saptmani asa ca m-am dus la medicul de familie, unde m-a perdafuit printre plansetele isterice ale Sophiei, care au inceput de cand a dat ochii cu el si s-au terminat brusc cand am iesit din cabinet. Doctorul mi-a spus ca el crede ca nu ii dau de mancare Sophiei ca nu exista copil sa n-aiba pofta de mancare, de altfel nu i-a placut ca am facut analize fara stirea lui (nu i-am spus ca am fost la alta pediatra), mi-a spus ca fosfataza alcalina, calciul, proteina C reactiva sunt neimportante si ca trebuia sa fac ASLO si exudat faringial. Pana la urma a reusit sa ma enerveze si i-am reamintit ca la 1 an l-am intrebat daca e cazul sa fac niste analize de rutina si mi-a ras in nas "Uitati-va la ea, pare ea copil anemic?" Eu cand ii spuneam ca n-are pofta de mancare imi spunea ca toate mamele exagereaza, ca se vede dupa copil ca ii merge bine si ia in greutate. Andreea, sa stii ca greutatea nu e asa un indiciu de clar, Sophia are acum 14 kile si 88 cm, e vesela si jucausa, vorbareata si activa,are talpile si palmele roz, deci nu are nici un simptom de carenta de fier. De altfel eu cred ca e ceva cu absorbtia fierului, nu cu lipsa lui din alimenatie. Voi le dati zilnic copiilor carne rosie? Eu ii dadeam cam de 3 ori pe saptamana, dar toate ciorbele erau facute cu supa de carne, in rest loboda, urzici a mancat. E drept ca a avut o perioada proasta cu mancarea, ba masele, ba canini, ba enterocolita, ba antibioticul, dar avea si zile cand manca bine. Plus ca sincer eu n-am reusit niciodata sa o hranesc cu forta. Daca nu vrea scoate din gura si asta e. In fine, m-am intins cat o zi de post, astept sa iasa si rezultatul la testul de giardia si sa vedem cum tolereaza fierul. Ellis, tu cum i-ai dat fier Alessiei, inainte de masa sau cu mancare? mami de Sophia |
La sideremia asta ce hemoglobina a avut ?
Daca este sub limita adica sub 11 eu te-as sfatui sincer sa mergi inca o data si sa-i faci o analiza mai amanuntita numita electroforeza hemoglobinei.
Ce spui tu acolo imi aminteste perfect de rezultatele la analize ale lui Bogdan la un an.
La el s-a dovedit ca anemia este de natura genetica si nu alimentara. Mai precis - talasemie minora.
Nimic grav doar ca in loc de suplimente de fier se ia acid folic. Forma lui fiind mostenita doar de la un parinte ( tata) este foarte usoara si se tine sub control prin cure de 10 zile pe an de acid folic si b complex.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze
Lala_D spune:
Si inca o chestie teribil de importanta : in caz de talasemie minora NU se ia fier, e complet neindicat.
Asa ca ... daca nu stii sigur ce tip de anemie are mai bine opresti fierul pana la rezultate complete.
O zi excelenta !
Lala.
Poze
pussi spune:
bb maine sper sa mergem in Mall, la premaman vor fi reduceri de 40% la haine, desigur cu Tustele ca n-am cu cine sa le las!
mihuta imi pare rau ca treceti prin faza asta. si eu le-as face analizele, dar pediatra imi zice ca sunt ok. De carne? 3 zile/saptamana si 3 zile ou! Manca si oul si carnea cu placere amnadoua. Elena a avut hemoglobina 9 si le-am dat Fierul Hausman(nu stiu exact cum se scriu).. ma pui pe ganduri cu facutul analizelor.
miha o sa caut prin cartile de bucate reteta si pe net!
softurela nu stiu ce sa-ti zic eu am fost alergica polen(2000-2003), dar doar la anumiti plopi, ciudat! De cand s-au taiat plopii respectivi... nu am nimic!
adra la ciorbe cumpar oase de vitel/manzat cu carne pe ele si dupa ce fierbe le dezosez. La snitel, perisoare, ardei umpluti, sarmale vrabioara!
noi ne confruntam de ieri cu crize de personalitate la Ana! Aici simt cel mai greu ca sunt 2!
PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari
DOAMNE AJUTA!
mihuta spune:
Lala, a avut are hemoglobina 9,5 si VEM HEM CHEM modificate in consecinta. Multumesc de sfat si am sa tin cont si de sugestia cu talasemia. Totusi daca unul dintre noi ar fi avut, ar fi aparut pana acum la analize, nu ?
Eu suspectez ori o crestere brusca, a luat vreo 5cm asa ca peste noapte, ori o infectie cu giardia sau ceva similar, mai ales ca eozinofilele (sper ca am scris corect) sunt 8% in loc de 1-5. Numai ca dat fiind terenul ei atopic, pot sa fie crescute si din cauza de alergii. Doctorul de familie mi-a spus ca e posibil si sa fie purtator sanatos de streptococ si ala sa-i pape fierul. Am dubii, mai ales ca lactoferina din laptele matern stiu ca impiedica dezvoltarea bacteriilor de genul asta.
Sincer as fi preferat sa astept cu fierul pana se intoarce pediatra si ne intoarcem si noi din vacanta, dar mi-a fost frica sa o mai tin 2 saptamani cu anemie, mai ales ca nu ma pot baza pe ce mananca ea, ca nu sunt doua zile la fel.
mami de Sophia
Lala_D spune:
Anemia genetica, talasemia se diagnosticheaza numai prin electroforeza hemoglobinei. Asa incat daca voi adultii nu ati facut niciodata aceasta analiza nu aveti cum sa stiti. E posibil sa para din analizele uzuala doar o scadere usoara a hemoglobinei.
Sotul meu a aflat ca are aceasta anemie la 34 de ani DUPA ce a fost diagnosticat Bogdan si ne-am testat amandoi.
O zi excelenta !
Lala.
Poze
mihuta spune:
Multumesc de raspuns, am sa-i fac Sophiei analiza cand ne intoarcem din concediu, sper sa nu gresesc dandu-i fierul prescris intre timp. Ma gandesc ca probabilitatea de a avea talasemie este mult mai mica decat cea de a fi anemica din motive de crestere sau paraziti.
O sa ne facem si noi cu ocazia asta aceasta analiza, in general n-am avut probleme cu fierul, doar eu dupa sarcina o perioada, dar nu se stie niciodata.
Multumesc inca o data.
mami de Sophia
ellis spune:
Multam pt voturi!
sunt in urma cu cititul, mai spicuiesc printre randuri; am inceput un regim disociat si ma doare tare capul...
PUSSI - tata al meu face gem/dulceata, eu nu, dar stiu ca se pune 1/1 la fiert, adica 1 farfurie de cirese, una de zahar, poti pune si zahar vanilinat si la fiert pana scade, amesteci mereu sa nu se lipeasca; o sg data am facut dulceata - de mure+afine
ADRA - ia carne de manzat, rasolul cu os e bun pt ciorba, fierbe -o cam 2-3 ore la foc mic; si vrabioara pt mancare(na, ca a scris si PUSSI)
MIHUTA - fierul se da la distanta de lapte/iaurt..., la distanta de calciu(daca e cazul); il dadeam inainte de masa cu o juma de ora daca nu aveam smantana in mancare, sau intre mese; incepi si da-i 15 pic/ zi pana vine pediatra, neaparat si vreo 8-10 de vitam C deodata cu Fe ca sa il fixeze; incepi cu 2 pic de Fe si cresti treptat; atentie la constipatie! fa-i spanac insa fara smantana,si adauga cartof- acesta fixeaza Fe, da-i out; eu carne rosie ii dau 1-2 sapt, peste cam tot asa; stevia e bogata in Fe, poti sa ii faci mancarica de stevie cu orez; nectarine, mere, caise, banane, prune...cam asta stiu eu si asa am remediat la puica mea; + cele ce ai scris tu deja; succes si voua! si a mea a fost mereu vioaie, chiar si anemica fiind
am uitat sa raspund la intrebarea cu constipatia - daca nu merge cu fructele cunoscute(para, pruna, struguri), poti incerca ceaiul de musetel - milupa, sau lass baby daca e mai serioasa treaba;
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
popbianca spune:
buna seara!
am avut o zi plina la servici....
mihuta...bine ca a reusit asistenta !...Israel...wow!
da'ce doctor...! bine ca te- a mai lamurit lalaD pt. voi!...pt. constipatie...nult iaurt/chefir, suc de mere
abramburika...eu zic sa mergeti ..ce aveti de pierdut...daca nu o sa-ti convina regimul ...veniti acas!
lalaD....salutare...la copilasi....!
bb...la solar ma duc de vreo 10 ori..la 2-3 zile...cand am culoare nu ma mai duc...stau 2-3 sedinte cate 5 min...apoi restul vreo 10-15...dar eu am ten mai alb
felicitari...si multi ani inainte!
eladea...eu ii mai pun bucatele de legume, in special mazare,dar nu se inghesuie la ele...ii pun fructe(struguri, capsuni, cirese, pepene)...care , de obicei, le mananca...
...dar rosii, castraveti, ardei...nu baga nimic
andrabell...la mancaruri nu ma bag...la noi gateste buni
softurela..imi pare rau pt. situatia copilei..dar nu te pot ajuta...nu stiu nimic in domeniu...DD ajuta sa nu fie nimic serios
e vreme urata si ploioasa la noi....sper sa nu fie asa si pe we....vreau si eu la Timi, la reduceri!
acum plec si eu acas...
mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia
mihuta spune:
Ellis, multumesc de raspuns, mie nu mi-a dat vitamina C, mi-a dat 20 de picaturi de Fe, 5ml de 2 ori pe zi de Liv52 si pikovit de care inca n-am cumparat. Am inceput direct cu 20 de picaturi,le-am dat in putin suc de fructe in care am stors un pic de lamaie.I-am dat pe stomacul gol pentru o mai buna absorbtie si sper sa nu i se faca rau. Am lasat-o moale cu lactatele, oricum in general evitam sa ii dau la masa de pranz, tocmai ca sa se asimileze fierul din legume. Asta in zilele in care manca, cand nu manca ziceam mersi ca mananca si iaurt sau sana. Orez nu mancam din cauza de constipatie, stevie si cartof nu le accepta nicicum. Oricum de cateva zile o indopam cu diverse feluri de carne rosie, miel, ficatel, chiftele de curcan, curcan la cuptor. Din fericire pentru absorbtie optima alterneaza (ca asa vrea ea) imbucaturile cu capsuni sau cirese
Oricum ma gandesc sa ne facem noi analiza de care spunea Lala, electroforeza hemoglobinei, ca sa o scutim pe ea de o intepatura.
Bianca, la noi kefirul si iaurtul n-au nici un efect ! Voi va bronzati si eu am facut labute de tarancuta, m-am bronzat natural cu urme de la sandale.
mami de Sophia