Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (120)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Cristina, MadaIrl saru'mana; asa, mai dati idei ca io nu ma apucasem sa-i arat nasu si gura, deci deja ar putea sa invete...

Si Nancy face pa-pa, o intreb "unde-s orcile?" si ma duce la bideu la baie unde-s depozitate jucariile de baie, da nu bate din palme ca io nu pot sa-i arat cum, fir-ar... Ridica piciorul sa urce scara cand ii zic "sus", imi da mingea...

Andreea, Pisi-mic e tare calina, nu ar musca/zgaria cupilu nici s-o pici cu ceara, prefera sa-si puna coada pe spinare si sa dispara din peisaj daca Nancy sare calul. Celelalte doua da, o si musca, o si zgaraie, da' nu le las si nici caprita nu le mai deranjeaza. Cainele nu stie inca cum sa reactioneze, ii place sa fie bagat in seama da' si sa ti-o iei peste bot mult parca nu merge . Pana acum rezista, n-a marait...

Daca lordul ar sta la mangaiat mai rabdator macar un pic poate a-i putea sa incerci sa-l inveti si tu pe Casian sa-l mangaie "regulamentar" dar depinde tare mult de temperamentul pisicii.

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Va mai amintiti de mine?...
Am si eu un pic de timp sa va mai sciu cite ceva, intre 50 de drumuri la dentist pentru o basina de masea, ramat prin mini-gradina mea cu zarzavaturi si neterminatele treburi si mici reparatii din casa. Acum stau afara la umbra foisorului cu un zgomot suav in spate...sparg niste muncitori o parte din trotuarul casei ...stiti cum e la bloc cind cineva se apuca sa sparga cite ceva si faci spume la gura ca nu mai termina...asa sunt eu acum, numai ca toata afacerea cu zgomotul este la mine in curte . Sebi doarme in zgomotul asta cu geamurile deschise...drept urmare trag concluzia ca eu sunt aiaa defecta.

Vechi si noi....despre noi...
- ne-am confruntat si noi cu problema adormitului lui Sebi la noi in pat. Deja asera a fost a 2-a zi de pus la el in pat, spus noapte buna si plecat. Timpul in care a adormit s-a redus de la 15 minute la 5 minute, iar nivelul de zgomot...(adica urlete ingrozitoare) s-a redus considerabil. Preconizez ca in seara asta Sebi v-a adormi fara urlete si tipete.

- al meu copil nu prea mai bea lapte, dar maninca orice alt produs derivat din lapte pe care i-l dau. Incerc sa schimb tactica si sa nu ii mai dau dimineata si seara. Eu credeam ca el si-a format un relex din a adormi cu laptele, dar se pare ca il intereseaza mult prea putin.

- cind nu ii convine ceva incepe sa dea din miini, caa si cum m-ar batea, lucru care nu prea imi place, dar cu rabdare rezolvam problema.

- de deplasat, a evoluata de la stilul rama sau fluture la stilul catel, iar eu, pe cit posibil il pun sa se deplaseze cu walker-ul in 2 picioare, caci nu preaa agreez metoda catelului...De altfel se tine bine in 2 picioare si imi cauta miinile ca punct de sprijin, numai ca spatele meu are ceva obiectiuni la pozitia aplecat.

- deja vorbeste 2 limbi straine, dar numai in gandul lui ca altfel este destul de tacut in comparatie cu gura ma-sii. Totusi zice cite ceva la genul tata, papa, apa si mama numai daca e foarte suparat (si asta se intampla foarte rar, chiar daca incerc eu sa il necajesc sa il fac sa mai zica)

Cam atat despre si cu Sebi. In rest e un copil normal si cuminte.

Ma duc ca s-a trezit maria-sa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Cristina, ai PM, iubita.
Tocmai am rezolvat, ma ajutat Iza.
Deci, pentru cine vrea sa vada AM PUS POZE PE PICASA.

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Noi aici nu am avut pb cu cerceii sa ii smulga ca dupa ce iau facut gauri a trebuit sa ii tina 6 sapt in ureche si era deja marisoara si s-a invatat cu ei si apoi dupa ce i-am pus aia luati de bunici nu au mai tentat-o. Lu Ami nu i-am facut inca nu stiu ma gandeam sa ii fac acuma inaite sa plecam in concediu ca s-a incalzit si la noi afara da ma gandesc sa ii fac dupa ce venim poate o fi mai bine, chiar nu stiu cum sa fac.
Andreea si matza mea de acasa facea la fel is batrani si ei au ale lor si nu prea au chef de tuhait, daca is matze de alea care chiar dacas batrane au chef de joaca merge da astia cu tabieturi nu ai sanse mari sa stea la joaca.
Boti a mea nu face nik, adik na se batzaie pe muzica se joaca cu tot felul de jucarii tocmai ce am scos o tura noua da nu am insistat sao invat ceva anume, nici la Ari nu am insistat cat a fost mica de la 1 an jumate mai incolo am ajutat-o si i-am aratat, pana atunci ii aratam ce face jucaria si o lasam sa descopere.
Legat de facut cu mana si chestii de astea Ami nu e tare interesata, ii place sa sejoace peekaboo si sa arunce sau sa scape jucarii on purpose si noi sa i le dam inapoi, dacam atata.
Se pare ca suntem cam inapoiate comparativ cu alti pepenasi.
Mai3 eu de astea nu mai cred diete cu supe si etc ca dupa ce te lasi in genere pui la loc, eu am tinut dieta ca sai zic asa mancat cantitati mai mici mai sanatoase nu grase nu prajeli apa multa putine dulciuri si miscare cat se poate.

"God is in the detail"

Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Boti Io i-am luat pur si simplu manutele si am batut din palme, apoi am batut eu din palme in fata ei, apoi i-am luat manutele iar si tot asa. In vreo saptamana a invatat. Ea bate deja din palme de pe la 8 luni. Am vazut ca s-a prins, bine, la inceput nu nimerea palma peste palma dar daca am vazut ca prinde ideea am insistat. Tot asa fac acum cu nasul, gura si ochii. Ea se joaca, adica imi baga degetele in ochi si gura si eu ii spun cum se numesc...cu nasul am inceput cu beep, in joaca, adica ii luam manuta si apasam pe nasul meu si faceam beep, o distra si radea dar dupa un timp am realizat ca ea va intelege ca beep e nas asa ca am schimbat-o, ea ma apasa pe nas sa fac eu beep, eu am zis nas, si uite-asa a invatat unde e nasul meu. Apoi, dupa ce am vazut ca stie, i-am luat manuta si am zis "nasul mamei", apasat pe nasucul ei si zis "nasul juliei". Si uite asa invatam.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Monica,mersi.Motanul sta la mangaita,e ahtiat dupa bagare in seama(desi rasa ii "interzice",dar cine se mai tine de reguli?).Cum vede pe careva dintre noi,cum se pune cu burta in sus,sa-l mangai.Dar...nu suporta sa-l atingi pe burta,deci de aici "fugaritul".Theo la varsta lui Casian,se urca calare pe el,isi infingea manutele in blana si il storcea si asta nu zicea nimic.Dar intre timp,Theo si-a luat-o nevinovata:a intrat in cam pe intuneric si s-a aruncat pe pat,s-au speriat unul de altul si a articulat-o serios.Acum are o urma pe fata de toata frumusetea.Sper ca in timp sa se confunde cu o urma de la varsatul de vant.Si de aceea prefer sa-i tin separat.Dar contra cost ,ca,deh,covoarele tre'sa fie ca si lenjeria de curate.

Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

In alta ordine,
Acuma am vazut ca am facut 2 albume
SCUZATI
Monica, missto faza cu pisi
Mai3 cum a reusit sa il scoata?
Ile, distractie maxima, si un sa fie extaziat de peisaj cupilu.
Ariadnbr si eu o invat nasu, ochii, si uneori imi arata alteori uita
Azi a zis TA_TA.
Asta dupa cateva zile in care ii tot repetam cuvantu, il aratam pe tati in poza si ziceam ta-ta, si cd venea ziceam 'cine a ven? ta-ta'
A prins. Sa vedem cd vine aks daca ii zice.
Monalac, nu dispera, rez tu pana la urma
Ralu, asa e ii subestimam uneori.
Simona, bafta la examene

Ma duc la treburi.
Va pupic

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Bun, ce am scris mai sus a fost scris la 11:00 dar intre timp, un dobitoc care repara ceva pe afara a rezolvat 2 fire si am ramas fara curent...

Ile mai pune o data link-ul cu poze cu fiu-tu sa il vad si eu sa imi dau cu parerea cu cine seamana.

Ciorapi; eu una ii iau in general numai ciorapi simpli fara mutzunei, fara desene dungi si altee motive si i-am luat unii cit de cit rezonabili e la Mothercare. Sunt la set de nu stiu citi. Intradevar inca ii mai pun niste sosete de 3-6 luni luate de la Old Navy, la care nu renunt caci se aseaza de minune pe picior.

Mada si cu Somnul daca vrei ti-l imprumut eu pe Seb si iau eu fetele pentru o perioada ca sa poti sa dormi. Seb se trezeste si nu iti da de stire. Eu una nu stiu exact la ce ora se trezeste, stiu ca ma duc abia in jur de ora 9:00 si il iau din pat si ii incep programul de dimineata.

Boti ce l-am mai invatat eu pe Seb sa faca:
- ne antrenam la pusul formelor in gaura corespunzatoare. Am un "borcan" de la fisher price care cinta in romana si 2 cuburi cu forme diferite luate din piata. Cu alea ne antrenam...Ii dau cite o forma in mana si il ajut sa gaseasca locul pe unde trebuie sa o bage, iar el se chinuie sa o rasuceasca pina nimereste.
- mai devreme il invatam sa se rostogoleasca in iarba
- mai insist sa invete sa nu mai chinuie pisica. Am ajuns la nivelul in care isi baga capul in blana lui sa il pupe.
- incerc sa il invata sa ma pupe, dar citeodata vine cu gura cascata inspre mine si ma umple de bale
- face papa cind ii zic, dar daca cineva insinta ii da cu flit si nu mai face.
- nu bate din palme cind ii zic bravo ci zambeste larg a multumire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Astept si eu sa adoarma Mihaita ca sa pot admira pozele in liniste...

MAria, ma bucur ca te-ai descurcat. Tocmai imi trimisesem PM..

Boti, si eu la fel am facut , cum a facut Ariadna.. II iei manutele ei si bati cu ele,,,

Mona, importanta e atmosfera , invitatii, nu localul...

Ooo..Ralu, ce stie Mirunicimea Sa!! Felicitari!..

Pica, te inteleg perfect cu muncitorii.., dar prefer sa ma calmez ..

Cristina, mami de Mihaita 30.07.2008

O sansa pentru Stefanel

Si Mihaita are nevoie de voi!

TELEDON PT MIHAITA
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

TECK - sa nu imi spui ca ai slabit cu dieta cu bobul de orez!
Eu am slabit 8 kile, mai am inca vreo 8. Hai sa zic minimum 5-6. Acum am 66,5. Cu Erika am ramas insarcinata la 62 de kile. Dar greutatea mea corecta este 58-59...

Eu nu o spal pe Erika pe dinti. Va trebui sa incepem cat de curand. Pana acum mi-a fost cam lene. Mai mosmoneste ea degetarul ala intre dinti. Nu o sa ii pun pasta deocamdata. Nenedent ii luam Elizei. Sunt mai multe modele, trebuie cumparat ala de bebelusi. E un tub mic, de 20 g.

ILE - daaaa, clar! Si caciulile! Si stai ca problema asta o sa o ai si in urmatorii 5-6 ani!

Bai, eu nu pricep cum vine asta, ca dupa ce vine copilul sa iti vezi consortul / consoarta ca pe un frate / sora...
De maxim acord, copilul schimba totul, sau aproape totul, dar eu chestia asta cu scaderea de libidou sa zic asa, nu am trait-o.
Ba din contra, chiar ma enerveaza asta al meu ca e obosit (deh, doarme cam 6 ore pe noapte, mi se pare normal... si alea 6, nu sunt mereu legate, ca mai pune o suzeta la copil, ii mai da un lapte, ...)
Am avut si noi niste perioade de-astea, de oboseala, de stres, dar au trecut. Deci cred eu ca pe nimeni nu paste "decrepeala" decat daca nu face nimic, dar nimic in acest sens...

MADA - observ ca stam DIN NOU la fel cu kilogramele Eu am plecat de pe la 74, dar sa zic 75 mai corect.... He he!

MARINA - oooo, curte... Daca n-ar fi frig iarna, mi-as lua o curte si un cort. Daca mi-ar ajunge banii, mi-as face si o cabana, da' daca nu, cort

KIMMY - tre' sa se rezolve fata. Numa' gaseste resortul potrivit!
In ultima vreme, cel mai atent l-am facut acum cateva zile cand m-am enervat, m-am echipat, m-am incaltat, mi-am luat geanta si m-am carat sa imi caut incaltari.
Si l-am lasat cu teroristele flamande si tipatoare ca vor afara in parc. Si s-a descurcat foarte bine. In mai putin timp decat am crezut, m-a sunat sa imi spuna ca este deja in parc. Eu abia ajunsesem la magazin. Si chiar ma gandeam... Sa ii raspund? Sa ii dau reject?
Si n-as putea spune ca a avut ceva pacate capitale, numai ca m-a enervat ca a venit mai devreme de la birou (vineri) si pac s-a culcat si s-a mai trezit la 6 Acuma, imi dau seama ca am fost cam magarita, omu' era obosit si eu sa fac atata tam tam ...

Cu astea cu mangaiatul pe fata si cu luatul de mana... crezi ca are vreun barbat chef de asta? Zi-i si tu sa te ciupeasca pe fund! Nu sa te mangaie pe fata!
Cre' ca barbatu-miu nu m-a mangaiat niciodata pe fata si daca ar face-o, mi s-ar parea extrem de ciudat.

Ete na, si acuma zici sa nu mai scriem nimic Am vazut asta dupa ce am scris

MONI - da, se gasesc si sosete de bebe, si ciorapei lungi. Tre' sa vezi corespondenta, parca Erikai i-am luat 11. Nr 13 e putin maricel, dar i-am luat si din astea o pereche, ca mi-a placut modelul si la modelul ala nu aveau 11.
Ce ma streseaza la astea de fetite, la cele cu borduri valurite putin, e ca si tesatura e cumva valurita, nu stiu cum sa explic, nu e ca la sosetele sport, si mereu se agata ariciul de soseta... Deci nu au viata lunga...

BOTI - la noi e destul de complicat cu invatatul... Eliza e aiurita rau frate, nu credeam vreodata sa suporte asa tratamente. Bai si degeaba ii atrag atentia... Se tot baga in burta Erikai, asta rade de nu mai poate, dar o apuca de par si o cam trage. Apoi, o necajeste, si pac, Erika o articuleaza cu sete... Exersam si noi cu mai-mai... Nu ne prea iese mereu.
In rest e ascultatoare, ridica mainile cand ii spun (ca sa ii scot ce are pe ea, pe cap), se aseaza in fundulet cand ii spun (se cam ridica in picioare pe canapea si nu se tine de nimic)...
Dar in cea mai mare parte a timpului face cam ce vrea ea.
Aaa... e topita dupa carti! Dar nu carti bebelusesti, cu fosneli si alte de-astea. Nuuu, ea vrea de-astea mari de-ale Elizei, si sta cand ii citesc Elizei, asculta cu mare interes, dar trebuie sa ii arat si pozele. Era cat pe ce sa imi faca varza o carte din care mai citesc eu seara, s-a suparat pe ea ca nu are poze, ci numai scris...

Mergi la inceput