il ridicam cand cade jos si plange?
Raspunsuri - Pagina 3
Tala spune:
Eu m-am ferit sa fac "IIIHHH" cand a cazut (desi mi-a sarit inima din piept de multe ori) dar am invatat ca daca tipa il doare (si il doare tare pt ca dealtfel e f rezistent - eu as fi plans de multe ori in locul lui la cazaturi in urma carora el se ridica se scutura si pleaca mai departe). Insa, daca e soacra-mea prin apropiere...cu IIIhhh plange (se chinuie sa planga).
Cred ca am observat cu totii ca mai intai copilul se uita in ochii parintelui - daca vede groaza, evident ca o sa planga - se sperie de reactia lui, dar eu mai las 2 secunde pana sa sar si ori spune "buf" si se ridica, ori plange, imi arata buba si vine s-o pup ca sa treaca (si trece de fiecare data dupa o serie de pupici si dupa ce ii spun ca stiu ca l-a durut dar ca va trece)
Important este sa-i invatam realitatea, sa nu exageram reactiile (nici indiferenta nu e o solutie). Cu fiecare 'buba' il invat cate ceva: ce inseamna ustura, arde, julitura, intepatura etc - ca sa-mi poata spune cand e cazul.
hai ca m-am intins prea mult
Bucurie!
ina_nz spune:
Dupa mine e o tampenie sa nu mergi sa ajuti copilul sau sa vezi daca s-a lovit/julit.
Mi-e asa de dor sa pup un degetel mic, murdar si lovit , sa sterg lacrimile de pe obrajorul grasut, sa strang in brate puiul mic si sa-i soptesc cuvinte de alinare.
sunt clipe extraordinare in viata copilului si a mamei...
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
AB spune:
Eu is la jumatate Imi tremura inima cand ii vad picand... repede ma duc, ne uitam impreuna si in timp ce mangai crestetul zic... eh nu-i nimic trece pana te mariti in varianta americana... "nu-i nimic tu esti o prajiturica tare".
Asa ca acum ai mei si cand busesc rau si eu ii mangai c-o mana si cu alta scot dezinfectantul, lor le curg lacrimile si ma asigura pe mine... nu-i nimic mami ...io-s prajiturica tare, dar sa-mi ndai un pupic dupa ce pui bandajul.
Adica trebuie sa le arati ca-ti pasa.... dar nu are rost sa faci un cap de tara dintr-o busitura... e neplacut sa ajungi un copil mai maricel care se oftica din fiecare pietricica in pantof.
Btw este foarte recomandat medical vorbind sa se curete si sa se acopere orice taietura, rana si muscatura de insecta. Stafilococul auriu intra prin aceste "gaurici" din piele si cum exista variante de stafilococ rezistente la majoritatea antibioticelor actuale sau chiar la toate... better safe than sorry si calit
meb spune:
vad ca majoritatea procedeaza ca mine, iar argumentele sint identice.
si eu cred ca daca copilul stie si simte ca parintele ii este intotdeauna alaturi, il ingelege si il ajuta cand ii este greu nu poate decat sa ii faca bine, mai ales pe termen lung.
va pup! si sa avem copii sanatosi si increzatori in sine
mina spune:
N-am sarit niciodata de la locul meu, alba la fatza si exclamand vaaaaai de mine, atunci cand vizigotul cadea. Daca-l vedeam ca e ok, debitam un "scoala, c-avem treaba" si-l lasam intr-ale lui.
Marius are dreptate, am vazut copii care in secunda doi dupa cadere se uita in jur si, la primul semn de panica din partea unui adult, se pun pe urlat. Eu tocmai asta am incercat sa evit la Matei. Dupa un timp am stiut ca pot sa evaluez corect: urla, e nasol. Nu urla, e ok, se ridica singur.
Daca un copil face buf langa mine in parc, depinde cum o face. In general ii tratez la fel ca pe al meu, fiindca in general eu incerc sa incurajez copilul (copiii) facandu-i sa desconsidere lovitura. Ca daca te vaiti mai rau ca ei, le mai trece lunea ailalta
Foooarte adevarata faza cu endorfinele, eu l-am invatat sa se pupe singur, si chiar o face si-i trece (atunci cand nu pot sa prestez eu leacul minune). Inca nu s-a prins ca e leac de copil mic, tre sa am grija sa n-ajungem in clasa a 10=a si sa-si pupe singur picioru sucit la forbal
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
sirimie spune:
eu il ridic cind vad ca se loveste rau si incepe sa plinga. daca doar cade nu il ridic, se ridica singur
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
mihuta spune:
eu tot n-am inteles, ce ar trebui sa invete un copilas care s-a lovit si e lasat pe jos sa planga? Ca doar sa se ridice singur stie deja.
Nici eu nu dramatizez cand cade, ca de altfel fata mea cade de zeci de ori pe zi, dar nici nu bagatelizam durerea. O intreb "te-ai lovit? unde-ai picat ca mami n-a vazut? aici? si cum ai picat? asa?" De multe ori se mai arunca inca o data sa-mi arate. Dar asta nu inseamna ca nu ma duc sa o consolez sau nu o ajut sa se ridice. O scutur, verific juliturile si plecam mai departe. Cand e cu plans stergem si lacrimile, pupam sa treaca si ne consolam ca toata lumea cade, si mami si tati, etc.
Dar a mea e mica, merge doar de 4 luni.
mami de Sophia
popescudora spune:
Eu adineaori am aplicat ce am citit aici. Piticul meu are 8 luni si merge de-a busilea si sta si in picioare daca se sprijina (de obicei il las in premergator tocmai sa nu se loveasca, acum nu stiu ce mi-a venit dar l-am lasat pe jos). In general cand se da cu capul de ceva scot un HIIII mare si el incepe sa planga si sar la el sa il iau in brate. Acum a cazut pe spate (se catara pe o punga de pampersi), eu eram pe forum, m-am uitat calma la el, i-am zambit si l-am intrebat: "Ce e, mami, ai facut buf?" S-a smiorcait de 2 ori uitandu-se la mine, dupa care a revenit la pampersi
Oricum, nu l-as lasa pe jos daca l-as vedea cazand si plangand rau. Mi se pare inuman.
POZE
doxinu spune:
Pe STEFAN il rifdic doar daca vad ca s-a lovit rau si plange.Doar pentru ca s-a impiedicat si asteapta sa-l ridic(la noi nu e cazul ca s-a obisnuit sa se ridice daca nu-l doare)nu.
Oricum sunt atenta la fiecare cazatura cat de mica ar fi,doar ca nu reactonez la toate,daca nu e cazul.