il ridicam cand cade jos si plange?
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
Pana la urma, atunci cand ridici pe cineva care s-a impiedicat si a cazut, e chestie de politete.
Atunci cand cineva care e langa tine se intinde pe jos (sau doar se dezechilibreaza putin), primul gest care iti vine este sa intinzi mana si sa oferi sprijin.
Nu cred ca are importanta inaltimea de la care s-a cazut. Ca-i de la 90 cm, ca-i de la 190 cm, tot cazatura se cheama ca e.
Eu m-as simti groaznic daca m-as impiedica si m-as lungi pe jos, iar cel de langa mine m-ar indemna sa ma ridic, fara sa ma ajute.
Daca eu, adult, ma simt asa, nu vad de ce copiilor le-ar placea situatia.
trischa spune:
Cand copila mea a invatat sa mearga era pe jos la fel de mult ca pe sus.si nu am ridicat-o eu decat in cazurile cand nu putea ea sa faca asta.
Am incurajat-o mereu,i-am aratat cum sa faca,i-am spus si-i spun mereu ca poate,ca reuseste...
Se urca singura pe scara de la topogan de cand avea 10 luni,singura fara ajutor,am stat mereu langa ea s-o prind daca pune vreun pas gresit dar eu nu am urcat-o pe scara.
Eu nu vad nimic anormal in a lasa copilul sa se ridice singur daca a cazut,si nu cred ca un copil plange de cate ori cade si are nevoie de ajutor.
anca_a spune:
Eu cred asa.
Un copil inconjurat de atentie, dragoste, intelegere samd va cere ajutorul doar daca se va lovi. Caz in care normal ca il ajuti sa se ridice. Un copil crescut in ideea unei caliri prost intelese insa, va plange probabil la fiecare cazatura, cersind astfel atentia care ii este sistematic refuzata.
Somnul ratiunii naste monstri.
Alexia27 spune:
Marius, ai inteles un pic gresit: nu e vorba sa ii ridicam de cate ori cad, ci de cate ori cad si plang. Care planset, evident ca indica o suferinta. SI daca nu eu , atunci cine sa o aline si sa ii dea pupicul si mangaierea de care are nevoie?
Un copil care nu se loveste se va ridica si va pleca singur, are treburi mai interesante decat sa stea pe jos. Atunci nici eu nu ma inghesui sa o ridic, poate doar o intreb "te-ai lovit?", si imi spune ea ce si cum. Iar cand era prea mica sa vorbeasca, lacrimile ei comunicau "m-am lovit, ajuta-ma". Cum sa-i refuz asta?!
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
marius spune:
Am vazut copii care au cazut, s-au uitat in jur, nu era nimeni care sa faca ceva si s-au razgandit in a mai plange. S-au ridicat si au mers mai departe.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Alexia27 spune:
Asta-i din categoria "nu te duci cand plange copilul seara la culcare, ca la un moment dat tace singur". Se numeste resemnare.
Si apropos, unde erau adultii care ar fi trebuit sa fie acolo cand au cazut copiii aceia? Ca totusi vorbim de copii de 1-2-3 ani cand invata sa mearga, alerge, sare. Deja de pe la 4 ani incolo plang numai cand e nasoala treaba.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
RAMONELLA spune:
Eu am vazut si multe mamici care atunci cand cade copilul se panicheaza,striga ioi,vai sau mai stiu eu ce.Sau ii cearta.Atunci copilul plange si mai tare.Asa va face si la urmatoarea cazatura.
Eu am invatat-o pe fetita mea sa rada atunci cand cade.Poate ca ma considerati nebuna.Bineinteles cazaturile mici.Ii zic:a facut Bea poc!Si rade.Si se ridica singurica.Normal ca atunci cand se loveste mai tare si plange o iau in brate si o linistesc.Dar cred ca depinde foarte mult si de atitudinea mamei.Daca mama va fi agitata si speriata,asa va fi si copilul.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
AVoogt spune:
Fetita mea a avut o perioada cand cadea mereu si asta pentru ca mergea si se uita in alta parte. Fiindca nu cadea rau ... mereu am incurajat-o sa se ridice singura si i-am explicat ca trebuie sa se uite pe unde merge .
Binenteles ca a avut parte si de cazaturi mai grele ...atunci da am fugit si am ridicat-o
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
Gargoyle spune:
Fetita mea cade destul de des, niciodata nu se uita pe unde merge si trebuie sa fiu cu ochii pe ea sa nu intre in ceva/cineva. Nenumaratele cazaturi au fost cam toate usoare, mai mult de o vanataie sau o mica julitura nu a avut.
Dar am vazut la ea cand era mai mica (acum are 3 ani), dupa cum am vazut si la alti copii: se uita in jur si daca vede ca esti atent/ingrijorat, o da pe plans-smiorcaiala. Daca nu ma uit, se ridica si gata. Nu vorbesc de momentele in care o doare tare, plansul e de-a dreptul sfasietor si fug instantaneu la ea.
La cazaturile usoare, ca sa o fac sa uite repede, ii zic: "ai cazut buf!ca bolovanul!" si radem amandoua.
Asadar sunt momente in care nu-i nevoie de ajutor si alint... am vazut cateva faze tare haioase, cand copilasul (1-2 ani) a cazut, s-a uitat la mami strambandu-se a plans... Dar cum ea vorbea cu tati si nu se uita la el, a renuntat, s-a ridicat si hai la joaca.
Mami de pisicuta (28.06.2006)
Luna1 spune:
Mai eu cred ca e clar ca vorbim de cazaturi serioase nu de mici impiedicari cand abia invata sa mearga. Si fie-mea rade cand cade, si se arunca uneori intentionat si apoi isi freaca genunghiul si se preface ca plange insa ne referim daca ii ridicam cand au buza sparta, cand au cazut rau pe ciment si si-au julit genunchi cand chiar plang nu pentru a impresiona ci de durere.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)