nastere prin cezariana sau normala
Salut dragele mele!de mult nu am mai intrat pe forum si asta pt ca am fost f ocupata cu baietelul meu de 10 luni jumatate. am nevoie de sfatul vostru:se pare ca sunt din nou insarcinata,azi merg la doctor.Adevarul e ca nu ma simt pregatita nici fizic nici psihic.sunt asa bulversata de vestea ca s-ar putea sa fiu din nou mamica.Intrebare:vreau sa nasc prin cezariana al doilea copil.Primul a fost nastere normala totul a decurs bine(bineinteles ca nu am uitat inca travaliul).vOI ATI NASCUT NORMAL SI AL DOILEA COPIL PRIN CEZARIANA?CUM A FOST?
mULTUMESC!
Raspunsuri
Deus spune:
Felicitari!
Parerile sunt impartite, chiar aici pe forum gasesti daca cauti un topic exact pe tema asta.
Eu am nascut cu cezariana si nu am simtit nimic mi-a fost bine. Normal ca dupa, ai o taietura care trebuie sa-si revina dar din experienta mea pot sa-ti spun ca mai tare m-a durut cand am fost operata de apendicita.
Iti doresc sarcina usoara si multa sanatate!
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
liliana_28 spune:
Eu am nascut prin cezariana insa medicul m-a lasat sa duc sarcina la etrmen. Adica.....mi s-a rupt apa, am fugit la spital si am intrat in sala de operatii cand aveam dilatatie 6. Contractiile erau din minut in minut su urlam cat ma tineau plamanii. PENTRU MINE a fost mult mai bine cu cezariana. Ma cunosc sis tiu cat poate duce psihicul meu. NU stiu cum eram cu creierii daca nasteam normal. Pot spune ca am trecut si prin travaliu si dupa mine recomand cezariana. Refacerea dupa operatie a fost destul de rapida.
Sanatate multa.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Happiness_4_us spune:
Daca ma intrebai inainte sa-l nasc pe Andrei ce prefer, as fi spus clar si raspicat: nastere naturala, din multe considerente!
Acum, daca as ramane din nou insarcinata, ma gandesc serios sa iau in calcul cezariana, din cu totul alte considerente fata de prima data.
Mentionez ca am avut un travaliu de 2 ore cu dureri, usor suportabile, plus 4 ore cu anestezie epidurala. Deci o nastere foarte usoara din punctul meu de vedere, insa mereu o sa-mi pun intrebarea: daca s-a intamplat ceva la nastere, in afara de hipoglicemia severa suferita de Andrei ulterior?
Fa cum simti tu ptr ca sigur instinctul nu te inseala!
Sarcina usoara si la termen!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
ramona24 spune:
Va multumesc.Exact asa simt ca de data aceasta trebuie sa nasc cu cezariana, chiar dc prima nastere a fost relativ usoara.Cam cat timp iti trebuie sa - ti revi dupa cezariana, recuperare totala, pt ca mie mi-au trebuit 2 luni dupa ce am nascut natural!!??
Deus spune:
depinde de organismul tau!
Eu una mi-am revenit repede si usor, altele am citit ca nu le-a fost usor.
De exemplu dr. meu le-a spus la asistente sa nu ma cocoloseasca ci sa ma ridice sa merg singura la baie. Alte colege de salon au stat doua zile late in pat si le-au spalat la fund asistentele. Nu-i usor sa te ridici dar daca vrei poti sa o faci. Nu se rupe asa de usor cum credem noi operatia.
In fiecare zi am umblat si dupa 6 zile am plecat acasa unde nu am avut stare si mi-am reluat activitatile aproape normal.
Cateva luni am simtit linia operatiei parca amortita dar in rest nimic notabil.
Acuma nu se vede si ma simt f bine nici nu stiu ca o am.
Sora mea lucreaza in SUA la terapie intensiva si-mi spune ca la ei este principiul asta sa nu lasi pacientul sa zaca in pat fiindca atunci refacerea dureaza mai mult. Ei dupa operatii pe cord deschis isi ridica la 12 ore pacientii din pat si ii plimba usor. Tot asa in fiecare zi, nu-i lasa sa fie bolnavi:)
La mine la fel, daca medicul mi-ar fi spus sa stau si sa sufar sigur as fi stat ca o leguma sa ma ingrijeasca toata lumea.
Depinde de cat de mult o sa vrei tu sa te refaci repede.
Nu-i asa de rau pe cat suna!
Sanatate multa
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
CRIXIA spune:
Ramona,
Mamicile care au nascut de 2x natural spun ca a 2-a est mult mai usoara.
Cele care au 1 nastere+1 operatie spun ca refacerea dupa nasterea normala este mai rapida. Unele au spus"nu dau nasterea normala pe cezariana!"
Nu putem generaliza, depinde de fiecare organism, suntem unici, si ne manifestam diferit.
Eu zic sa nu te panichezi, nu te gandi la partea grea a nasterii prin care ai trecut, e posibil sa nu te lovesti de aceleasi greutati.
Cel de sus ne da cat putem duce, iar efortul tau va fi rasplatit! E posibil sa fie cu totul mai usor, depinde de multe...!!!!!
Felicitari pentru samburelul ce-l porti, gandeste pozitiv si bucura-te cat poti de acest dar! O sa vezi cat te vei descurca!
Ti-am vandut povesti, chiar daca ma pregatesc de a 2-a nastere, nu-ti pot spune parerea mea personala, caci acum nu am cale de intoarcere, nu pot alege intre natural sau cezariana, am o singura varianta: cezariana, care pe mine ma sperie un pic, imi umbla prin minte intrebari de genul Ce fel de anestezie, Cum va fi refacerea dupa anestezie/operatie, Cum ma voi ocupa de bb???? - asta in conditiile in care prima data am nascut 100%natural, adica fara nici un aditiv(epidurala, perfuzii), lapticul a venit repede si mult, iar de bb m-am ocupat imediat, m-am putut misca ff bine inca din prima zi.
Cri mami de Ale ( 2003) & +26 sapt
Otiliav spune:
Felicitari pentru bb, e mare lucru sa ai copilasi cu varsta apropiata.
Sfatul meu este sa nu-ti faci deocamdata scenarii legate de nastere.
Este mult prea devreme. Eu una sunt patita cu "socoteala de acasa...". Si la a doua nastere tot mi-am furat-o putin. Stiam ca sunt dilatata 3cm si m-am dus la spital cu contractii iar ei m-au trimis acasa cu somnifere ca mai am de asteptat ca nu erau regulate contractiile. De unde credeam ca a trecut greul si voi avea epidurala in scurt timp de la internare am ajuns sa o am dupa vreo 15 ore din acel moment ca m-au trimis acasa dupa care m-au lasat sa ajung la dilatatie 6 .
Si uite asa fiecare nastere cu poveste si cantec. Gaseste un medic si un spital bun si bucura-te de sarcina pana la nastere mai e multa vreme.
Si mai conteaza si ce-ti convine mai mult. Eu mai avand un copil acasa de care trebuia sa am grija am zis ca ma chinui ceva cu travaliul dar macar voi fi in stare sa fac multe lucruri cu cea mare. Si-am reusit si sa-i facem petrecerea de 4 ani la 4 zile dupa ce-am nascut .
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
cristi_2003 spune:
buna ramona
eu am avut cezariana, si imi pare tare rau ca nu am avut voie naturala. la mine a fost tare greu dupa operatie - cand a trecut anestezia a inceput cosmarul. o saptamana m-a durut la orice miscare, aproape si la respiratie. dupa ce am ajuns acasa m-am recuperat mai repede, dar noaptea cand ma trezeam la alaptat de fiecare data abia ma puteam da jos din pat de durere. dupa 6 saptamani a devenit aproape bine, acuma dupa 5 luni rar de tot ma doare locul operatiei, doar ca inca e amortita zona
prima data cand a ragait bebe m-a pufnit rasul - am simtit ca mi se rupe burta
am stranutat - la fel
greu cu luat bebele in brate - mai ales ca al meu era mare.
dar stiu ca sunt si femei care-si revin repede de tot.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
ancadragoman spune:
Eu am nascut natural si fara epidurala,a durut ca naiba ,am avut o taietura frumos executata si a doua zi stateam in fund fara nicio problema dar asta cred ca depinde de fiecare organism in parte.BB 2 il nasc tot natural si zic eu fara epidurala ,nu sunt masochista insa mi-e mai frica de epidurala decat de nastere
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmuletepovestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
TELEDON PENTRU MIHAITA
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro
CRIXIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ancadragoman Eu am nascut natural si fara epidurala,a durut ca naiba ,am avut o taietura frumos executata si a doua zi stateam in fund fara nicio problema dar asta cred ca depinde de fiecare organism in parte.BB 2 il nasc tot natural si zic eu fara epidurala ,nu sunt masochista insa mi-e mai frica de epidurala decat de nastere anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007) poze si filmuletepovestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca SA IL AJUTAM PE ANDREI TELEDON PENTRU MIHAITA 0 900 900 320-10 euro 0 900 900 325-5 euro |
si mie imi e frica de epidurala, acum trebuie sa fac musai cezariana, si ma tem de felul anesteziei, e recuperarea mea, de cum o sa ma pot ocupa de bb.
COmpar cu nasterea normala, naturala, ca si a ta ancadragoman...a durat putin durerea, apoi totul a fost bine, m-am refacut rpd, fara prb.
Cri mami de Ale ( 2003) & +27 sapt