Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (305)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Piciulika

Erina draga, cum am promis: verificat caposul, conform masuratorilor doctorului:

6 luni: 46 cm
13 luni: 49.2 cm
20 luni: 50.7 cm (si 12.27 kile, 86 cm - asta acum, pe 18 mai)
Deci asta e baiat (nu am pus poze doveditoare, dar este! ) si mai mic cam cu o luna decat printzesa!
La 12 kg +, e un piiic mic peste percentila 50 la greutate. DECI cum ramane cu a ta ca-i slaba?!

(la capos, e pe percentila de 90 - primele 6 luni era pe aia de 97! - dar doctorul nu a spus nicicand ca ar fi bai.)
Asa ca admir-o si bucura-te de frumoasa ta si nu-ti bate cuie in talpa!

Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) si www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael

Piciulika, multumesc ca ti-ai luat din timp sa raspunzi in detaliu. Pupam ursuletul frumos. Eu zic ca e perfect la greutate.

M-am uitat si eu pe graficele Dariei.

6 luni: 44,2
10 luni 46,8
20 luni 48,3 (masurata de mine)

Daria s-a nascut cu PC 35 adica la percentila 50 iar la 3,5 luni deja se situata pe percentila 75 si progresiv pina pe 95 la 10 luni.

Greutate cred ca are si ea 12+ (chiar ar trebui sa o cintaresc ca lumea pentru ca vad in notitele vechi ca in decembrie avea 10.170g) pina in 6 luni cresterea a fost pe 90 apoi s-a stabilizat pe 75.

La inaltime vad ca de la 6 luni a trecut constant mult deasupra 95-ului.

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Sanatate puiutilor bolnaviori...si noi am tras tare rau cu tusea seaca si cateodata productiva a lui Mario. I-am mai bagat cateodata Romergan si i-a trecut...dar din pacate am inceput eu.

In rest sunt putin suparata...poata as spune putin mai mult daca nu as avea speranta ca totul o sa fie bine: am fost ieri la eco si bebe era ok si f bine crescut, dar in schimb am descoperit o mica problemutza: "La nivelul plexurilor coroide se evidentiaza cateva imagini hipoecogene, sugestive pentru mici chisturi de plex coroid". Mi s-a spus ca in mod normal se vor resorbi intre saptamana a 22 pana in saptamana 30 si nu va fi nimic, dar oare ce va intampla daca nu vom respecta normalul? Sau daca in saptamana 30 aflu ca totusi nu este ok?

Betty78 16+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Draga Betty, capul sus si nu iti pierde increderea ca totul va fi bine!!! Aceste chisturi se reabsorb in marea majoritate a cazurilor si nu dau probleme de nici un fel.
Cere si o a doua opinie ca sa te linistesti.
Stiu ca e dificil si teama oricum va persista si poate ar fi bine sa mergi mai devreme de 30 de saptamini la urmatoarea ecografie.

Sanatate si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Betty draga, nu am inteles nimic, dar si eu as gandi ca tine! Nu-ti ramane decat sa ai incredere ca va fi bine, sa gandesti pozitiv pana atunci. Si o sa vezi in sapt 30 ca e bine. Incearca sa nu iti umbresti 14 saptamani de sarcina cu gandul ca voi vetzi fi exceptzia
... stiu sunt sfaturi... Practica ne omoara.

M-a certat Papanash - si zau ca erau o gramada de poze noi-noi: am si sters din unele, ca sa am loc de altele (in pag 7-10). E cel mai lung capitol pana acum: 200 entries.
Asa ca doar pentru Papanas am pus sus putzintelele poze de duminica, in capitolul 20. Cred ca asta ramane cam subtirel...

Va pup si ma retrag, cum am amenitnzat deja, in ceatza deasa...

P.S.
Tot ma intreb de Andries, de Nana, de Rodica, de Tomasa, Myral, Maria - daaaa, Maria..., de Magdaz, Tomitza, Urmy, Dantje... oi fi eu mult dupa sofa, dar voi mai stitzi de ele...?!
Sper ca sunt bine cu toatele, cu puii si familiile lor, si doar sunt ca mine, "neserioase" si nu intra pe la noi.

Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) si www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael

Mergi la inceput

Piciulika, Michael e atit de dulce si un vesel si jumatate!!!
Mi-a placut tare mult portretele ursuletului, joaca cu mingea din capitolul 20 iar de la pagina 9 a capitolului 19 poza cu cei trei drumeti si muntii in departate si poza cu tati care ii citeste lui Michael.

Mergi la inceput

Am fugit la . Va doresc de pe acum un week-end minunat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata si un weekend minunat! Desi vremea nu prea tine cu noi. In plus eu m-am trezit tare devreme, si culmea ca Andrei inca doarme si as mai fi putut sa lenevesc. Asta este!

Sa stiti ca ieri v-am citit intens in timpul conferintei, insa cand a fost vorba de raspuns nu am reusit sa ma inregistrez de pe telefon, asa ca nu a mers sa postez nimic. Dar Cumatra, sa stii ca am citit ce i-ai scris cuscrei si ai primit cartonas galben.

Nici nu mai stiu ce scrisesem ieri, asa ca acum reiau totul din urma, repejor pana nu se trezeste Andrei. Mai vreau sa fac un tortulet si mi-am propus sa merg la sport de la 11. Ieri am mers, insa de aiurita ce sunt aveam la mine 4 bluze si nici o pereche de pantaloni.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Erina, tu chiar nu ai de ce sa iti faci griji cu vorbirea Dariei, ea chiar spune foarte multe.

Ceamica, sanatate multa puiului! Cat despre gradi, daca ai posibilitatea sa nu alegi intre gradi si bona, atunci e ok. Daca ai opta sunt sigura ca ai alege tot gradi, sau si si.

Papanash, cred si eu ca te-a lua emotia legat de gradi ca m-a luat si pe mine de cand postezi tu aici.

Sabina, nu mai fugiti atata de analizele alea, deja copiii tusesc de prea mult timp. Exudatele nici nu sunt mare branza, nu mai cauta scuze ca nu vrea Sofia sa mearga. De cand decide Sofia ce e bine pentru sanatatea ei? O sa faca circ, dureaza 10 secunde, mai plange dupa putin si gata. Ii iei un ponei si ii trece. Nu e de gluma cu chestia asta. Despre alaptat nu stiu ce sa zic, poate ca e cazul sa pui punct daca si organismul tau da semne.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Sabina, legat de vorbit nu imi fac iar griji. Mi se pare ca se straduieste, desi pe undeva e clar o problema cu pronuntarea. El intelege ce ii zici, combina uneori balmajelile lui, insa e greu de inteles. Poate dupa aventura sirului de doctori aiuriti am ramas pe undeva cu o temere mica, desi incerc sa o alung. In rest ma bucur ca esti asa in forma, activa si preocupata si de altceva decat de copii. Bravo tie, si felicitari si pentru expozitii. Eu o sa incerc sa ajung macar la una din ele.

Valentina, multa multa sanatate. Sper sa fie bine de acum. Tare sunt curioasa ce diagnostic i-au pus pana la urma.

Papanash, m-am prapadit de ras cand am citit cum te striga Andrei in somn. Si cum stii ca te striga pe tine?

Rox , mamica

Mergi la inceput

Prisi, ce frumos s-a distrat Miru la curte. mica gradinareasa!

Greyeras, multa sanatate si tie!

Cumatra, sa porti sanatoasa achizitiile. Mi-am luat si eu ieri niste toale sport, niste pantaloni scurti si tricouri, ca nu aveam nimic de mers la turci.

Piciulika, mesajele tale au venit asa cu un suflu de viata si voiosie. Ziceai de pantaloni si julituri. Sigur ca incerc sa ii dau pantaloni peste genunchi lui Andrei, insa uneori mi se pare chiar prea cald. In duminica aceea erau 35 de grade la soare, si la noi e numai soare. Nu ca ar incalzi pantalonii subtiri, insa e mai bine cu ventilatie, zic eu. De acum insa o sa am grija, abia ce s-a vindecat baiatul. In rest vad ca Michael spune o multime, dar macar ma linistesc ca mai sunt si alti copii care prefera ultimele silabe ale cuvintelor. A fost fenomenal cu pupicul pentr blonduta, stie el ce stie.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui papanash

astia de la gradi cica sa nu raman cu Andrei, ca e mai bine sa-l las singur. In caz ca nu se ia cu joaca si cu treaba pe-acolo ma vor suna...

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Nici eu nu am stat cu Alex, nu cred ca ajutam daca stateam. La Andrei am stat la FTK si acum iese in permanenta pe hol sa vada daca e mama acolo.

Dar la Alex am stat sa miorlai pe la ferestre si a fost devastator. Cel putin prima zi.

Rox , mamica

Mergi la inceput