Puiuti de Randunici 2008 (265)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Asaaa...nu mai discutam despre faptul ca toti urmam aceleasi reguli, ca e clar. Iar despre CE reguli sunt...nu are voie la ce e potential periculos ( dar are voie de exemplu, sa culeaga chistoace , ambalaje de pe jos, pietre, frunze etc. Nu are voie sa le bage in gura, si chiar nu le mai baga. I-am explicat pe ton calm, ferm, de cate ori a fost nevoie, i-am indepartat mana, fara sa ii iau minunile din mana. Avea momente cand intindea coarda si a sasea oara tot le baga in gura, o avertizam ca i le arunc si a saptea oara i le aruncam...Etapele sunt deci : comunicarea cu explicatiile de rigoare, repetarea comunicarii, prezentarea solutiei in eventualitatea in care nu revine asupra deciziei, aplicarea solutiei ) Si niciodata nu revin asupra deciziei pe care am luat-o!

Niciodata nu iau de undeva cu forta ( nu s-a "tavalit" niciodata, e drept, ori am evitat situatiile de genul asta, ori e Sophie asa construita...). A mai facut "nani" pe caldaram, dar m-am aplecat si eu, am vorbit si am ras cu ea despre asta, si s-a ridicat de indata. Nu ii distrag atentia in general, incerc sa "lamuresc" subiectul si sa il "inchid". In general, contez mult pe tonul vocii...Cand ravneste la triciclete copiilor, de exemplu, cerem voie sa ne uitam si noi la trici ( nu am fost refuzate vreodata...), apasa pe butoane, o impinge putin, pe urma o iau de manuta cand vad ca si-a satisfacut curiozitatea si mergem, vorbindu-i despre asta..

Se mai supara si ea cand ii iau de exemplu cutitul din mana, sau cand punem impreuna la loc in raft ceva ce a luat din supermarket, dar o iau in brate si o alin, ii spun ca stiu cat de suparata este si cat de mult si-l dorea, dar e periculos sa ne jucam cu el/nu il putem cumpara etc...en fin, la noi merge foarte bine cu vorba buna, pana acum!

Nu imi place pusul la colt, time-out-ul...Mama, de exemplu, cand faceam vreo traznaie si se supara pe mine/ noi, nu ne pedepsea niciodata,dar avea asa un fel de a ne NU ne privi si de a-si exprima supararea/tristetea/dezacordul/nemultumirea doar prin tonul vocii si prin limbajul trupului, de nu imi mai trebuia nimic, ma simteam mai rau ca la pedeapsa...Chiar trebuie sa o intreb cat de voluntara era chestia asta, sau asa ii venea pur si simplu sa fie.

Imi repet ca sunt la varsta descoperirilor, o las sa incerce, sunt cu ochiul meu vigilent pe ea...Cam asta, desi sunt multe multe de spus, si situatiile in general sunt particulare, intervine si temperamentul copilului....

toate fetele!

Somnorica, ce face bebita mica? Nu ai mai intrat de atunci, sper ca sunt vesti bune despre Iuliuta voastra!!!

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Mimo, ai terminat Grey-ul??!!??

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

Mai Mimo, da cine vrea sa scape de tine???

Raluca - mami de Briana Maria (06.06.2001) si Sabin Matei (13.03.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=831d37be48d348ed78a9b4&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Ralu,Naty mercic de info.Ideea e ca tot zbatandu-se Tea,mercurul ala nu creste deloc (am din ala clasic).Cand era micuta,nici nu il simtea.Sa dau banii acum pe din ala digital?Chicco e mai rapid si sigur?
Naty,de faza cu termometrul sub brat peste 1 an stiu de la o dr de la Grigore de cand am fost atunci la urgenta cand varsa Tea si printre altele a spus ca pana la 1 an termometrul se introduce in fund.De aici am tras eu concluzia ca dupa 1 an poate merge sub brat...nu am incercat insa sa vad daca ar sta cu el.
Cateodata e calduta Tea,nu cred ca e febra si ma lupt sa bag termometrul care nu urca din cauza ca se zbate ea..nu suporta sa simta ceva introdus in fund..
Aseara am simtit-o din nou calduta,am pus pe seama caldurii de ieri,am tot verificat-o dar am lasat-o.Acum ma suna socrela si-mi spune ca o simte tot calduta..nu crede sa fie temperatura mare,dar i-am spus sa-i dea Nurofen...
Aseara in parc se cam racorise bine,ea era in maneca scurta...mi-era si mie frig,dar nu m-am gandit la rau, ci la calire...iar un baietel de 1,2 an o tot alerga sa o pupe si cum o prindea o imbratisa gata gata sa o sugrume..Nu parea bolnavior copilul,dar cine stie....Doamne fere.

mami de TEODORA (1 apr. 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

neatza!

Mimo in starea in care esti iti recomand YES MAN poate iti vine cheful sa faci nebunii si iti trece supararea..

iar cu copiii, asa e.. intervine si comportamentul fiecarui copil si nu numai.. o sa mai vedem noi si pe masura ce cresc..

Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008

Pozici
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Povestea americancei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestea noastra

Mergi la inceput

Stela, e cam complicat cu termometrul clasic. Eu ti-l recomand din suflet pe ala digital. In cateva secunde arata temperatura, fie ca e Chicco sau orice altceva. Eu parca am un Samsung??? si am si Chicco si nu vad nici o diferenta. Ambele au fost in jur de 35 roni de la Centrofarm. Totul e sa aiba varful moale si flexibil sa nu se loveasca copilul cand se misca.

poze
www.onetruemedia.com/shared?p=831d37be48d348ed78a9b4&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Idem Raluca. Nici n-as mai concepe pt Iulia alt termometru decat digital cu varf flexibil. Exista multe marci, al meu e un complet no name dar e f bun (pe verificate) si tot asa a fost, in jur de 30 de ron, nu e deloc o avere si-si face treaba excelent. Pai cu de-ala clasic cred si eu ca biata Tea nu sta

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Clau-iertare!!

La multi ani cu sanatate!!

Alice misca-ti fundul inapoi!! Asa ceva nu ti se permite!! Cui ii arde sa zgarme cu surcica'n gard..mai bine si-ar gasi o ocupatie.. constructiva
Surcica-mi aduse aminte de asta:

O surcica’n capot isi cauta buturugu’: und’ sa ma duc, pe und’ s’o apuc, mi’am gresit crangu’.Un buturug in surtuc cu inima facuta surcele isi cauta surcica sortita. Ultima promisa pe’o lunga lista de surcele’nsurtucate care se’nghesuie buluc printre crengile uscate’n capoate. Surcica n’a sarit departe de buturug, dar sarmana n’o stie, tot crangu’ vede ca surcic’ai langa buturug si buturugu’ tot da si crapa si’o cauta cu sarg. S’or intalni ca ochiu’ boului’n caru’ cu fan... Si, uite-asa soarta e incalecata de sa... Surcica a dat in patima frigului, fin'ca buturugul, dezmostenit de foc, nu ardea decat daca era frig de-a dreptul in mintea sa. Dar ne putem inchipui milostiva, o lovitura de fulger care face din cranguri, stiva..

Mai multe-aici!

Va pupa cu drag si dor,

Ela,mama bici + copilul rautacios din dotare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Multzam fetelor de lamuriri:
Asta e ok? Aveti asa?(nu scrie de varf flexibil): http://www.jucariidejucarii .ro/bebelusi/parafarmaceutice/termometru-pediatric-digi-extra-mic/

Sau asta e mai ok: http://www.bebeplanet .ro/categorie/Sanatate/Termometre/produs/Chicco---Termometru-pediatric-expres/6,47,296,detalii.bebe ???

Plssss, ca vreau sa iau de la farma in drum spre casa.

mami de TEODORA (1 apr. 2008)

Mergi la inceput

Stela, eu am de ala portocaliu si e ok. Bine, ca pretul la farmacie e mult mai mic decat cel de pe site. Dar dupa cum ti-a zis si Naty chiar nu e nevoie sa fie Chicco sau alta firma.

poze

Mergi la inceput