Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (50)
Raspunsuri - Pagina 11
adrianafedorca spune:
Moni sa ne spui si noua ce cumperi de la farmacie
am si eu o listuta pt farmacie dar nu e mare:
ser fiziologic,
comprese sterile,
crema bepanthene si garmastan
baneocin pudra pt buric (asta am folosit la Cezar sa vedem ce ne zice acum in spital)
si cam atat
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
34+
Anastasia Ioana
AMR 5 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
m_i_s_s_y spune:
FELICITARI MCRISSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E cea mai asteptata semnatura!!!!! Ma bucur tare pentru tine, te-am mai urmarit la aspirante si am vazut cat ai luptat...cred ca esti doxa, poti sa dai un doctorat in medicina
...Iti urez din tot sufletul sa ai sarcina usoara, toate cele 40 de saptamani(adica urmatoarele 36
).
Iar voua dragele mele zmeurele...fi-var dovleceii![]()
![]()
![]()
....maine sunt in piata, la prima ora...ca la pranz ne ghiftuim!!!
Noi suntem bineeeeee. Am intrat in luna a 7-a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
saptamana 27 cu pitica noastra scumpa - MARA 
ce mare sunt
m_i_s_s_y spune:
De emotie am uitat matematica elementara...au mai ramas 34 de saptamani, pe care ti le doresc usoare
Si am schimbat si semnatura!

saptamana 28 cu pitica noastra scumpa - MARA 
ce mare sunt
Motana spune:
Moni, eu cu alaptatul am inceut incursiunea cam asa: as vrea sa SI alaptez, dar normal ca pe afara biberonul, ca na, mi-e jena. Acum am ajuns la: voi alapta excusiv si sunt sigura ca sa poate! Sa stii ca tot cititnd si citind descoperi o gramada de piese care iti deschis puzzle.ul si iti dau o super incredere. Eu sunt ferm convinsa, ca daca procedezi corect (si nu ai probleme medicale), poti sa alaptezi exclusiv.
Daca ai timp cauta La Leche League si orice altceva despre alaptat si te auto convingi, nu trebuie sa iti sugereze nimeni... baga formula, moare de foame etc etc.
In primul rand sa apuce bine sanul, cel mai important, si cu cat mai des cu atat mai mult lapte.
Uite aici cateva pozitii de alaptat www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_twins.html" target="_blank">gemenii
Adriana, am vazut si "Sistemul de alimentatie suplimentara SNS", sunt pe youtibe video de cum sa foloseste, dar in fiecare caz e un consultant care te invata ce si cum, macar la inceput. E super ca idee pentru mamele care vor sa alapteze exclusiv dar nu sunt sigura ca in spitale, de ex. ar sti multi cum sa te ghideze cu el. E tare, nu stiam ca e si la noi!
Perna de alaptat e foarte comoda, o prietena din Ro si-a luat exact de asta de pe site, si mai ales pt 2 bbei cred ca e mai de ajutor. Asta e cea mai po****ra, gen Boppy, dar eu m-am decis la My Breast Friend, www.mybrestfriend.com/" target="_blank">asta, e un pic mai tare si nu aluneca deloc bb de pe ea. Oricum ambele cred ca sunt super ok in comparatie cu .. nimic. Nu te apleci de ramai cu spatele anchilozat ![]()
32+
Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
CriPOD spune:
Vai ce viteza aveti, fie-va mila si de neuronii mei, ca pe cand termin nu mai tin minte ce-i de zis...
mcrissa, ma bucur enorm pt tine! Multa bafta de data asta!
Mai fetelor, hai sa ma clarific, eu cand zic ca am terminat cu cumparaturile si bagajele e dupa legile mele, ca sunt sigura ca multe dintre voi ziceti ca mai trebuie aia sau ailalta dar deja aveti mult mai multe decat mine. Eu merg pe minimum minimorum, uregente doar si ce nu poate/stie tati cumpara singur...![]()
motana, ignor treaba cu mopul si iti raspund doar la ce cred ca merita energie.
De ce roti mari? 1) Pt ca asa am avut la ambii ceilalti, un carut hutza-hutza si unul sport pt mai tarziu. 2) Desi stau in oras am in fata casei un parc cat un cartier, de fapt o padure intretinuta. Rotile mari ma lasa sa merg pe orice teren, prin iarba, prin noroi si zapada fara probleme. Cele cu roti mici merg bine pe loc drept.
Pt spalat hainele lui bb am cumparat de la walmart detergent de-ala eco friendly fara miros si in prima faza il folosesc ala. Dupa vreo cateva sapt il trec pe persilul nostru. Cred ca e walmart si in mx.
Sa stii ca nici over-researchul nu-i bun...
Nici eu nu-mi amintesc sa fi sterilizat mai mult de cateva ori toata viata. De calcat n-am calcat ever lucrurile copiilor. So far, so good, sper sa nu fie asta mai cu sensibilitati.
Apropos, am uita sa va zic ieri... caruciorul... e un peg perego din material de blugi negru su accente de material, ghici, PEPIT!!!
Asta era numele "intern" al flacaului, dar se pare ca il va urmari si dupa ce iese si se face color.
Patricia, ei ala e accident ca la mine, ca tocmai incheiasem capitolul incercari luna precedenta si mi-am luat gandul. Dar n-am folosit protectie, asa ca nu se pune.
Danielle, ce s-a intamplat? De ce ai ajuns la monitorizare? Ai grija...
lucialu, ma mai pocni o nedumerire: cum ii spala pe cap cu chestiunea aia de cadita? Ai vazut pe undeva?
Eu patesc mai nou o chestie. Pana acum, daca ma aplecam, puiutzul ma acomoda, facea si el ce trebuia acolo in burta si colabora. Acum de cateva zile, uneori e de acord cu mine, dar uneori, pur si simplu nu coopereaza. Sta ca lemnul si se impinge. Am doua optiuni: ori il mituiesc cumva, ori ma aplec din genunchi cu spatele drept. Asa cevaaaa....
Ma conditioneaza de la varsta asta, power struggles adevarate...
Fug dupa catel ca-i la aranjat...
Motana spune:
CRIXIA si dilaural, chiar cu folos ati povestit, nu stiam ca te poate ajuta in spital sa iti desfunde canalele (clar as prefera pompa
) acum, daca o sa fie cazul o sa solicit, si sper sa nu fie manual, hehe, dar oricum ar fi, merita dupa cate ati spus.
mcrissa, FELICITARI!!! ![]()
Fetelor, voi beti ceai de frunze de zmeur?
Cateva metode de a induce travaliul, o colega de la Nasterea in apa nu a putut naste natural caci era colul dur si a ajuns la cezariana, a fost extrem de frustrata, desi a mers pe jos km intregi si tot degeaba
www.ehow.com/how_2172418_induce-own-labor.html" target="_blank">1
www.ehow.com/how_4749512_induce-labor-naturally.html" target="_blank">2
www.ehow.com/how_5033756_induce-labor-home.html" target="_blank">3
Desigur, de evitat tot de mai sus daca nu vrem sa ajungem la travaliu! 
Lucilausi mqqm, sorry, no offence cu cadita, kidding, e interesanta si daca mi-o da cineva cadou desigur o folosesc,
doar ca mi se parea pretul prea nejustificat, atata tot. Daca ar fi sa iau tot ce vreau, as lua de ambele cred, dar nu as renunta desigur la cea cu hamac, atata tot.
Da, am Walmart, o sa trag o fuga sa vad ce produse au pe acolo, caci la detergenti trec mereu in fuga, ca "stinks", asa ca nu ii stiu pe dinafara. Am mai citit ca "DREFT" e ok pt haine de bb si au pe acolo si multe folosesc sapun (gen de castille sau marseille). Thx.
32+
Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
pogos spune:
buna seara!
s-au scris atat de multe, incat de-abia am terminat de citit.
perna am si eu. este de gravida, care ma ajuta f mult sa dorm noaptea si se poate folosi si la alaptare. cred ca e f utila.
in legatura cu sterilizatul...eu am fiert la inceput biberoanele, insa ramanea calcarul pe ele, ca un fel de nisip. asa ca am luat un sterilizator pentru microunde de la Primii Pasi si de fiecare data cand il foloseam ma gandeam ce util este un sterilizator. de care o fi el.
garmastanul am inteles ca este foarte bun sa incepi sa-l folosesti dinainte de a naste. eu nu m-am dat la ana si am avut niste rani de ii umpleam gura de sange copilului cand manca, cu protectie de silicon sau fata. asa ca sunt hotarata sa ma apuc de masaj cu garmastan.
eu la ana am folosit ca detergent ariel de la inceput. si am pus si cate putin balsam, Lenor alb, care miroase f slab. nu a avut nici o problema. ca atare, voi folosi la fel si acum.
meleea sa va traiasca nepotica frumoasa!
patricia arati f bine! ce bine ca nu te-ai ingrasat!
azi am fost sa-mi fac analizele de trim III. iar maine de-abia astept sa merg la eco de trim III. nu mai am rabdare.
va doresc noapte buna si sa va odihniti!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si
cu
Tudor Petru
monica2008 spune:
mcrissa felicitari pt samburel

.sa dea dumnezeu sa fie bine sanatos si sa stea in burtica la mami pana la 40 de saptamani

monica mamica in devenire
+34
denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi
amr 6sap
theea spune:
Mcrissa felicitari si o sarcina cat mai usoara si la termen.
Din pacate eu a trebuit sa aman programarea de azi la ecograf pt vineri ,caci pe istetul de sef al lui barbatamiu atunci s-a trezit ca tre sa il mai trimita nu stiu unde .Tre sa mai am rabdare pana vineri de acu sper sa rezist iar duminica imi pleaca barbatu in Rom pt vreo 10 zile o sa o iau razna .Ma bag la somn o seara faina
27+
cezara
meleea spune:
Mcrissa, felicitari !
iar nu dorm , si nu sunt nici acasa ,sunt la mama ca e sotul plecat iar..... nu-mi place deloc cand pleaca
. Si l-am bestelit un pic din cauza saltelei ca el a luat-o , dar nu-i nimic ,o sa luam inca una
mai tare ca asta e moale rau
daca tot sunt singura , parca as pleca si eu la mare vineri dar nu stiu ce sa fac , ca mi-e frica de faptul ca noaptea nu ma ia somnul si ce fac eu...si fara calculator
.
Meleea
31
AMR 9