Burtici fericite de septembrie-octombrie (64)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Eu nu am avut landou si nici nu i-am simtit lipsa in vreun fel. A stat mandra mea in carucior de la inceput, era atat de mica in carucior...mie nu imi place landoul din mai multe motive, si pentru ca nu ii vad utilitatea pe termen nici macar mediu si pentru ca nu imi place cum arata, mai ales cele captusite cu ceva matlasat alb, bleah, nu va mai spun a ce imi seamana!

Scoica de masina insa vitala, mai spunea cineva, o luam din masina direct in carucior si invers, in casa o leganam in ea, acolo a inceput si diversificarea pt ca daca o puneam intr=o pozitie mai aproape de verticala statea ca pe un fotoliu confortabil anatomic pt ea.

Oricum de cand a stat ca lumea in fundulet si am schimbat scaunul de masina, nu mai tin minte la cate luni, si sta si ea cu fata spre sensul de mers e altceva. Nu a fost suparata in masina niciodata, sta singura in spate si eu o aprovizionez cu apa si jucarii daca vrea, dar vede si ea pe unde merge si admira peisajul si face "pa" la vacute.

Clau 23+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Referitor la landou. Prietena mea, la sfatul careia am cumparat si caruciorul, a nascut in luna noiembrie. Pentru ea, landoul a fost o binecuvantare ca iesea cu fata afara iarna fara probleme. L-a folosit pana pe la 4-5 luni cand nu a mai vrut copilul sa stea in el pt ca vroia sa vada pe unde merge si se frichinea rau in el. DAr pana atunci si mai ales iarna a fost excelent pt ca ferea copilul de vvant, viscol si alte cele.

In plus caruciorul, fiind chiar cu roti micute, a avut o mobilitate extraordinara. A mers excelent pe nisip la mare si pe iarba in parc si la urcat borduri. SI credeti-ma ca anul trecut facusem o pasiune in a-l plimba eu pentru a-l incerca. Incapea in orice lift si orice masina cu portbagaj micut. Eu una am fost foarte incantata si din cauza asta am cumparat la fel.

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 23+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Deci voi ziceti ca nu e nevoie de landou! Pai si cand e mic, mic cum il scoteati la plimbare? Eu ma gandeam ca fiind si frig o sa trebuiasca landou! Sau e buna doar scoica daca se pune pe carucior? Ca eu una habar nu am!

24+ cu

nazdravanul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Fetelor, eu inca de dimineata m-am intristat f f rau cand am vazut o postare aici pe forum. Probabil ca voi supara tare prin cuvintele mele, dar sunt o persoana f sincera si tb sa scriu ceea ce simt. Din pacate, nu prea ma pricep sa o spun frumos si pe un ton cald (off-topic: o admir enorm pe Bia pt cat de frumos spunea ea absolut orica, fara sa jigneasca sau sa intristeze pe cineva).
E vorba de postarea Elenei.
Eu chiar nu pot sa inteleg (poate sunt mai limitata, habar nu am) cum poate cadea cineva in depresie ca nu are baietel/fetita. Eu stiu ca atunci cand iti doresti un bebe trebuie sa te bucuri din tot sufletul pt minunea pe care ti-o da Dzeu. Sunt absolut convinsa ca bebele din burta simte absolut toate starile noastre si gandurile care se indreapta spre el/ea. Eu ma simt super, super vinovata pt primele luni de sarcina candn in urma diverselor internari cu Matei am neglijat-o pe fetita din burta. ma simt vinovata ca ea va purta haine second-hand (desi Matei nu a purtat), ca nu va beneficia de balansoar/patut noi, ca nu vorbesc cu ea la fel de mult cum vorbeam cu Matei etc. Ma enervam cumplit cand am ramas gravi si toata lumea imi spunea ca acum tb sa fac fata pt ca am deja un baiat si fetele sunt mai gingase etc. Eu le spuneam ca imi doresc un copil, indiferent de sexul lui. Mi se parea ca toti fac o nedreptate fata de bebele din burta.
Credeti-ma ca am o prietena care incearca de 6 ani sa ramana gravi. A facut toate investigatiile posibile si este intr-o stare de deprimare totala. nu intelege cu ce a gresit in aceasta viata de nu poate avea si ea parte de aceasta minune. Ea isi doreste o minune in burtica, nu conteaza ca e fetita sau baiat.
Mi-aduc aminte ca atunci cand am ramas gravi cu Matei eu nu ma vedeam decat mamica de fetita. Cand mi-a spus Iosup ca e baiat, am uitat intr-o secunda de dorinta mea anterioara. In jumatate de ora stiau toate rudele/prietenii mei de putulica mea. Le spuneam cum o sa-l imbrac super smecher si o sa-l trimit la fete etc (minte nebuna ).

Ellena, probabil ca te vei supara pe mine ca sunt atat de dura sau ca indraznesc sa te judec, dar simteam ca tb sa spun ceea ce gandesc. Recunosc cu mana pe inima ca imi plac la nebunie postarile/sfaturile tale. Chiar am fost alaturi de tine atunci cand ai avut o discutie in contradictoriu cu Danuta, dar in aceasta situatie nu pot sa te inteleg.

In speranta ca nu te vei enerva f tare cand vei citi ceea am scris, iti trimit o .

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clodute spune:

Buna buna,

revin cu link-urile cerute
pentru carucior si eu tot zippy http://www. inglesina .ro/prestashop/product.php?id_product=14

steamer incalzitor biberoane blender ... http://www. bebelusultau. ro/detalii.php?cod=PT04

nu uitati si termometru ... recomandabil unul cu virf flexibil pentru fundulet... cele suzeta sau de frunte nu indica mereu ok....

patut http://www. babycomfort. ro/produse/237-paturi-copii/252-paturi-copii-tucor-baby-120-cm/1054-pat-lemn-pentru-copii-felix-h-natur---lacuit.html

Cam astea au fost...

Acum la inceput nu e nevoie de stemer...asta cind plecati cu copilul in vacante si cind incepeti diversificarea....

Pup pe o raza de soare si un fir de nisip ca valuri nu sunt...

Clodute mami de Patrick si
cu Karolina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Sa ma laud si eu cu aptitudinile sotului. Si nazdravanul meu are pat facut de sot. De fapt, a facut paturi supraetajate in speranta ca vom avea pana la urma doi copii. Deocamdata patul de deasupra e pe post de loc de depozitare, dar o sa-i vina si lui randul. Eu una sunt tare incantata ca l-am facut cum am vrut, cu grilaje de protectie si sus si jos, cu posibilitatea de a-l face doua paturi diferite, cu doua lazi imense sub patul de jos (bucuria mea). Patut nu cred ca l-as pune sa faca fiindca mi se pare ca nu merita efortul.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui santorini

Deci voi ziceti ca nu e nevoie de landou! Pai si cand e mic, mic cum il scoteati la plimbare? Eu ma gandeam ca fiind si frig o sa trebuiasca landou! Sau e buna doar scoica daca se pune pe carucior? Ca eu una habar nu am!

24+ cu

nazdravanul meu

Eu una nu am avut landou si nici scoica care sa se potriveasca la carut. Am primit un carut simplu si l-am scos pe puiutul meu direct in el din a doua zi dupa ce am venit de la maternitate (se intindea aproape perfect la orizontala). Pur si simplu i-am asezat o paturica sub el si un cersafior deasupra (era luna mai) si am iesit la plimbare. Sunt in aceeasi situatie si de data asta si voi proceda la fel. Imi plac lucrurile astea de bebelusi si daca le-as avea (sau as avea resurse suficiente) probabil ca le-as folosi. Dar se poate si fara si nu ma plang. Puiul meu s-a descurcat de minune. I-a placut caruciorul, nu l-am carat niciodata in brate si nici nu a cerut sa fie luat din el decat dupa ce invatase sa mearga si voia pe jos. Asa ca daca aveti landou e bine, daca nu aveti, tot bine. Parerea mea.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Si la caruciorul fara landou e f ok iarna, are acoperitoare de carucior din acelasi material precum caruciorul (sau sac petnru iarna de-a dreptul) dar o sa vedeti voi cum arata bebeii imbracati in cosmonaut (stiu fetele despre ce vorbesc), sunt atat de dulci!!!! tin minte si acum ca o scoteam pe alessia iarna (eu am scos-o afara mereu, chit ca era cald sau nu, nu o sa stea toata iarna in casa, nici numai vara afara) imbracata in cosmonaut - era si mai mare decat ea, si arata super dulce

Roxxy cat de frumos ai scris...eu deocamdata am doar sentimente de vinovatie fata de Alessia care nu va stii ce a lovit-o - si anume un bb care ii ia din atentia mamei ei, dar cum eu ii spun de n ori pe zi cat o iubesc si o dragalesc si o pupacesc, sper sa fiu in stare (fizic) si dupa aceea, sa simta ca e iubita in continuare.

Am avut si am mici sentimente de vinovatie si fata de bebita mica din burtica pt ca nu ma gandesc asa de mult la ea ca la o prima sarcina, tot asa va purta hainute de la alessia dar ma bucur tare pt ca am haine fff frumoase, pantofiori la fel, va avea patut si carucior de la surioara mai mare. Insa sunt convinsa ca dupa ce o voi "cunoaste" si pe cea mica o voi iubi la fel de mult ca intensitate.

Da, Ellena a parut ca si prima oara a fost suparata si acum iar...nu are rost, vor fi 2 copii minunati.

Clau 23+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Bia - admiratii pt. aptitudinile sotului. Sa stii ca am sa-l pun si pe al meu sa-mi faca pat supraetajat... cand va mai creste bebe, fiindca sper sa fac cel putin 2 copii ( 3 sau 4 ar fi minunat - eu sunt din familie cu 4 copii). Acum... finantele stand mai prost (noi abia ne terminam casa, abia ce m-au sunat astia azi sa-mi spuna ca au tras si gazul) si avem o multime de cheltuieli m-am gandit sa pun sotul la treaba chiar si pt. patut de bebe(materia prima deja exista in magazie). Insa pana in toamna mai este timp... si vedem ce si cum. Acum tragem tare intai de toate sa terminam casuta cu tot ce-i trebuie: mai avem de cumparat mobila de bucatarie, de facut gardul la strada si aleile betonate in curte - trotuarele adica, sa nu ne scufundam in glod cand ploua. Dupa ce vad chestiile astea majore terminate incep sa ma ocup si de dormitoare... care cred ca se vor reduce la unul singur in care voi locui eu cu bebe pt. inceput. Sa nu va mirati, ca noi casa o facem la Falticeni, jud. Suceava, insa acum muncim si locuim langa Iasi (avem apartament de servici - lucram amandoi la aceeasi firma). Asa ca dupa nastere eu ma retrag in cuibul de la Falticeni - unde o am pe mama la 4 case distanta de mine - iar sotul ramane pe baricade la munca sa asigure o buna parte din cheltuielile familiei marite.
La inceput nu am vrut sa-i scriu Elenei, dar m-a impresionat raspunsul sincer al lui Roxxy80 si vin si eu sa o sustin pe aceasta din urma: eu ma numar printre fetele care se chinuie de ani buni sa faca un bebe. Acum m-a binecuvantat Domnul. Recunosc ca mi-as fi dorit mai tare un baietel, dar ma bucur imens de fetita mea si deja gasesc o multime de motive sa o iubesc nespus. Daca... Elena... daca nu stii ce sa faci cu 2 fete, daca tu intr-adevar vorbesti serios (desi inclin sa cred ca au fost vorbe spuse la suparare si ca acum ti-a mai trecut), iti propun sa o dai unei familii care se chinuie de ani buni sa aiba un copilas. Daca te gandesti asa... sigur ti se va rupe inima si nu vei suporta sa o dai, desi, crede-ma vei face un cuplu super, super fericit. Eu de cate ori nu m-am gandit sa adopt un copil in anii in care asteptarea a fost asa de grea... Stii din cate familii ai de ales pt. a face una fericita??

Doamne ajuta!
17+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Alex25 un pahar cu apa si culcat pe partea stanga
Mi-a placut foarte mult carutul. In State nu exista landouri si mi-ar place si mie unul. De carat de aici nici gand, nu vreau sa ma agit prea mult, ca ar fi doar placerea mea. Peter a avut un carut normal, care se dadea putin pe spate si peste care se putea pune scoica si totul a fost ok.

Fetelor, ce oferta de de toate aveti! E drept ca la noi e mai mare, dar ce conteaza ca alegi 1 carut din 20 in RO sau 1 din 50 in USA, ai de unde alege. Dar preturile sunt mari, recunosc. Ori n-am stiut eu sa caut, ori ce-am vazut pana acum e regula, dar mi se par cam scumpe. La escala in Paris am vazut un tatic roman care tragea dupa el un balansoar Fisher-Price si m-am gandit ca de vina o fi pretul, asa era.
Am iesit la plimbare prin centru si am vazut numai caruturi frumoase, toti copiii imbracati frumos,chiar prea frumos, dar mi s-au parut cam multe caciulite cand afara sunt 23 grade Am vazut si copii dezbracati, chiar multi.
Am iesit la o plimbare in parc cu un cuplu unchi-matusa care la 5 min. ma intrebau daca ma trage curentul si ma puneau sa-l imbrac pe Peter Chelnerul la terasa si-a cerut scuze ca sucul e rece Pe mine m-a amuzat atentia lor.

Diana 25 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput