dilema mare suparata foc

dilema mare suparata foc | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

Am o dilema tip SF.
Am 31 ani, 2 nasteri la activ,1.65. Inainte sa raman gravi (2006) cu al doilea copil aveam greutatea mea obisnuita 59 kg, la care ma simt ff bine(eu sunt lata in umeri, deci mai osoasa). Incet am ajuns la 61, apoi am inceput sa iau in greutate, incet dar sigur, dar..pe cantar, nu in cm.
Si acum urmeaza partea de SF: ieri dimineata aveam 64.5 kg si am mancat asa: un sandvis dimineata la 8 si o cana de cereale la 12, 1 mar si un sfert de clatita. Am facut 40 minute Tae bo advanced, 20 minute bicicleta, asta in loc de cina.Seara inainte de culcare aveam 64.6. Dimineata (desi nu mananc nimic noaptea) 65.1. Am venit la birou si m-am dus la doctor ca sa vad acolo (pe un cantar din acela cu greutati, acasa am un Tefal electronic): 67.5 . Refuz sa accept ca am aceasta greutate. De ex. port aceeasi pantaloni, acum, pe care ii purtam la 59 kg. Cred ca la 8 kg in plus, cel putin teoretic, nu as putea sa ii mai port. Imi vin un pic mai stramti, adevarat, dar imi vin bine. Si sunt pantaloni de costum, nu ceva gen largi sau elastici. Faza este insa ca la colegele mele cantarul arata ok. Adica arata asa cum le arata si cantarul de acasa.Numai la mine arata mai mult. Are cineva vreo explicatie rationala?

Baietzii mei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Eunice, ne "vedem " si pe-aici...Hi hi...

Este din cauza cantarului Tefal de-acasa , pe care il am si eu. E tare prost. Eu cand ma cantaresc pe-ala il asez in acelasi loc, dar daca ma urc pe el la o jum de ora, in acelasi loc, arata alta greutate.

Sau mai poate fi si o retentie de apa, nu ai cumva dimineata si seara picioarele mai umflate?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eunice - vad ca ai descris meniul tau de ieri si faptul ca ai facut tae bo. (apropo, te asteptam pe topicul "Tae bo")
asta mananci in fiecare zi? sport faci macar de 3-4 ori pe saptamana?
daca raspunsul este ca asa mananci mereu si faci sport des, intr-adevar e o problema faptul ca te ingrasi.
insa daca te-ai apucat de asta abia acum 2-3 zile, rezultatele apar mai tarziu, dupa mai multa munca.
si diferentele de cateva sute de grame, pana la un kg pe cantare diferite n-ar trebui sa fie luate in considerare, se inscriu in eroarea admisa a cantarului...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Cel mai corect iti masori greutatea acasa dimineata, dezbracata, cu stomacul gol, dupa ce ai eliminat "surplusul".

Daca ai probleme cu cantarul, schimba-l sau pune-i baterii noi. La doctor banuiesc ca te-ai cantarit imbracata, asa ca ar trebui sa scazi macar 1,5-2 kg din 67,5. Daca si colegele tale s-au cantarit imbracate, clar nu e ceva in regula cu cantarul de la doctor, nu e posibil sa le arate aceeasi greutate (asta, desigur, in ideea in care acasa colegele se cantaresc dezbracate).

Probabil in tot SF-ul asta e de vina si o retentie de apa in organism, mai ales daca esti inainte de CM (unele femei au aceasta tendinta, de a retine apa in tesuturi inainte de ciclu).

De asemenea, faptul ca faci miscare/sport duce intr-o prima faza nu neaparat la slabire, ci la tonifierea musculaturii (sau cresterea masei musculare in detrimentul masei adipoase) si redistribuirea greutatii in alt mod.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui lalilu

Eunice, ne "vedem " si pe-aici...Hi hi...

Este din cauza cantarului Tefal de-acasa , pe care il am si eu. E tare prost. Eu cand ma cantaresc pe-ala il asez in acelasi loc, dar daca ma urc pe el la o jum de ora, in acelasi loc, arata alta greutate.

Sau mai poate fi si o retentie de apa, nu ai cumva dimineata si seara picioarele mai umflate?!

Si eu am Tefal si am exact aceasta problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ramonika, da, cam asa mananc zilnic. Adica mai consistent pana la 12 si apoi mai nimic. Legat de Tae bo,am reluat de o saptamana (dupa ce am citit la topicul vostru ), dupa cca 6 luni de pauza. Conditie fizica insa am pentru ca fac programul pt advanced fara probleme. Fasc de 3 ori pe saptamana, plus bicicleta.
Lalilu, da, de cate ori ma urc pe nenorocitul ala de cantar, de atatea ori imi arata alta greutate. DAR, face asta numai la mine. Ca l-a incercat la tot familionul. La copii si sotz arata la fel. De asta zic eu ca e curat SF.Plus ca mi se pare tot SF ca port tot hainele pe care le purtam la 59 kg desi cantarul arata altceva..

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu te mai sui pe cantar, nu-ti face bine la psihic. tine-o tot asa si ai sa observi la haine daca te-ai ingrasat sau ai slabit.
te asteptam la topicul cu tae bo

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Nu stiu daca o fi asa si la tine dar de exemplu cantarul meu arata un pic diferit in functie de pozitionarea picioarelor, cu cat calc mai in fata arata mai mult (cam cu 500 de grame e diferenta la al meu) dar totusi destul cat sa ma demoralizeze mai ales dupa o zi de "being good". Vezi daca nu e si al tau la fel. Si aia cu retentia de apa inainte de ciclu poate fi un factor deloc de neglijat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Dar eu stiu ca daca faci sport asa de intens cum faci tu nici nu are cum sa arate cantaru' mai putin, pentru ca muschii, cantaresc mai mult decat grasimea., De asta nutritionistii recomanda sa tii dieta si dupa ce ai slabit sa faci sport intensiv, pentru ca vei fi dezamagita ca desi incapi in haine mai bine, cantarul arata mai mult...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da de ce te infometezi in halul asta? Eu sunt de parere ca mananci extrem de putin si de prost.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Daca faci sport de 3ori/saptamina trebuie sa si maninci corespunzator adica 3 mese pe zi, fara a sari peste nici una. In plus daca abia te-ai apucat de sport se poate sa mai iei putin in greutate la inceput(cum au zis si fetele, poate e o retentie de apa).
Cintareste-te o singura data pe zi, fara haine, dupa ce ai fost la toaleta si mereu pe acelasi cintar si in acelasi loc (eu de exemplu am avut un soc cind m-am cintarit intr-o camera cu mocheta pe jos - aveam cu 10 kg mai putin!! ).
Pune cintarul pe o suprafata plata (gresie faianta, parchet) si verifica-l sa nu se miste, trebuie sa stea fix.
Nu te mai cintari pe 10 cintare diferite sau in alte momente ale zilei - o data, dimineata, este de-ajuns.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

www.youtube.com/watch?v=3msaH1ET56s&eurl=http%3A%2F%2Fforum%2Edesprecopii%2Ecom%2Fforum%2Ftopic%2Easp%3FNORED%3D1%26topic%5Fid%3D137464&feature=player_embedded/" target="_blank"> Come Back

Mergi la inceput