Unul musca, altul ciupeste
Am doi teroristi in casa, unul musca (toti suntem plini de vinatai), altul ciupeste (in special fatza). Au un an si 10 luni ... De fiecare data spun ca nu e frumos, ca nu ne mai jucam cu el, ca ne doare (si mimam ca vai ce ne doare)... dar se pare ca nu sunt afectati (problema este ca asa fac si intre ei, Petru cind e nervos musca iar Stefan cind vrea sa iti arate ca te iubeste, chipeste si trage de tot ce apuca, in mod special de nas).
Aveti ceva sfaturi pentru noi?
Multam,
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi
Raspunsuri
lulu77 spune:
Hahahaha, m-ai facut sa rad ...si sa realizez ca nu numai noi suntem la faza de iubit in stil special, si anume ciupit de obraji, tras de mas si de urechi si mai nou tipat si aruncat pe jos (atunci cand se alinta).In parc ,isi trage prietenii de obraji in fiecare dimineatza cand ii vede .
Deci ,stai linistita ,nu sunteti singuri ,si sigur( cred ,sper, vreau sa fie adevarat) va trece.
Sfaturi ? Astept si eu de la mamicile cu vechime mai mare .
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Luna1 spune:
Carmen te pup, de cand nu te-am vazut. Eu pe Adelise o pun jos din brate sau ma distantez cand musca si zgarie. Cu alti copii nu a facut asa inca insa acasa ne termina pe toti in special pe Cosmin, il trage de par, musca, zgarie. Atunci o iau de unde e si o izolez putin spunandu-i ca a gresit.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Tala spune:
daca-mi aduc bine aminte am supravietuit perioadei de muscaturi (desi nu credeam ca o sa reusesc, paranteza: la un moment dat am crezut ca m-a muscat de 'aorta' - fff rau in zona gatului unde s-a creat o umflatura uriasa) ma indepartam de el - nu reactiona la plans (si erau lacrimi adevarate) sau la repros - mai rau face; sau, o metoda mai 'cruda', il rugam sa-si faca lui ce-mi face mie (atunci muscaturi, acum zgariat) si in felul asta a mai domolit intensitatea...
succes
Bucurie!
first_carmen spune:
Hello,
Luna1 eu te-am mai "vazut" ca citesc la strumfi.
Am incercat sa-l indepartez (pe Petru cel care musca) dar plinge , de fapt tipa , urla de cine stie ce-i fac ... ma tot gindesc ce zic vecinii de noi, ca suntem si in faza de urlat continuu. Pe Stefan (ciupitorul) am plecat eu dar a venit dupa mine cu zimbetul pe buze, el de fapt ma dragalea ... si mie si lui ta-su ne-a dat de citeva ori singele pe nas de la apucaturile lui. Asa ca ne ferim cit putem ...
A, si Petru nu se musca ... ca-l doare ( a incercat odata si nu a mai facut)
Deocamdata afara nu-si manifesta apucaturile astea, doar arunca cu nisip si mai imping ... atit...:(
Or trece pina ajungem la gradinita? Cumva sunt in postura si de parinte cu copilas care musca si a celui muscat (Stefan are mai tot timpul cite o urma de muscatura pe spate de obicei).
Pup
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi
andruskandu spune:
Buna
Fii sigura ca va trece aceasta perioada. Trebuie doar sa ai rabdare si nervi de otel.
Si Andrei musca si ciupea (din dragoste - dar mai putin). Eiii, si cand am vazut ca nu merge cu explicatii, plansete, ca ma doare, am trecut la actiune:
- ma musca el, il muscam si eu, dar asa, sa simta... o data, de doua ori... a renuntat repede la muscaturi.
De ciupit, ciupea mai rar si mai usor, dar tot cam la fel l-am dezvatat.
Idem cu trasul de par... si cu palmele .
Si bineinteles nu aplicate la intensitatea pe care o folosea el, asa mai usurel, dar sa simta si sa inteleaga.
La noi a functionat foarte bine aceasta tactica. A inceput sa muste - ciupeasca - traga de par- din ce in ce mai rar, pana la deloc.
Cu palmele e mai greu, pentru ca de obicei apar in momente de frustrare, si il inteleg ... si atunci incerc sa-i alin cumva supararea. Dar e o alta varsta -- facem curand 3 ani.
Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006
Tala spune:
revin: oricat de mici sunt puiutii care au astfel de 'apucaturi' (cred ca toti le au la o varsta) cred ca e important sa li se explice ca nu e voie sa raneasca. M-am gandit si eu la un moment dat sa-i raspund cu aceeasi moneda, dar daca la violenta raspunzi cu violenta, unde ajungi? Eu l-am rugat sa-si aplice acelasi tratament ca sa vada ca nu e placut - acum, la 2 ani si 9 luni mai musca si zgarie, dar fara sa provoace 'daune' pt ca stie pana unde poate merge. Cand reactiona asa (si durea) mi-am dat seama ca era un mod de a-mi comunica (nu vorbea atunci) ca ceva nu-i convine...rautate nu exista la copii (parerea mea) deci sa nu fim nici noi rai cu ei.
Bucurie!
andruskandu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala revin: oricat de mici sunt puiutii care au astfel de 'apucaturi' (cred ca toti le au la o varsta) cred ca e important sa li se explice ca nu e voie sa raneasca. M-am gandit si eu la un moment dat sa-i raspund cu aceeasi moneda, dar daca la violenta raspunzi cu violenta, unde ajungi? Eu l-am rugat sa-si aplice acelasi tratament ca sa vada ca nu e placut - acum, la 2 ani si 9 luni mai musca si zgarie, dar fara sa provoace 'daune' pt ca stie pana unde poate merge. Cand reactiona asa (si durea) mi-am dat seama ca era un mod de a-mi comunica (nu vorbea atunci) ca ceva nu-i convine...rautate nu exista la copii (parerea mea) deci sa nu fim nici noi rai cu ei. Bucurie! |
Vezi tu... la noi n-a mers asa ca singur nu s-ar fi muscat. Dar iti dai seama ca n-am aplicat aceeasi intensitate, ca l-ar fi durut teribil... doar asa putin... si cu explicatii, ca daca lui nu-i place, sau il doare, si pe mine ma doare, sau nu-mi place.
Dar apoi ne impacam repede, il luam in brate, ii spuneam ca il inteleg cand e suparat, ca-l iubesc orice-ar face, etc... si totul se termina pana la urmatoarea muscatura. Dar au fost din ce in ce mai rare, pentru ca-l vedeam ce vrea sa faca, si doar il amenintam:
- Daca musti, musc si eu.... Vrei?
- Nu!
Si renunta singur la gest. Eventual ma pupa in semn de iertare. Si iar ii spuneam ca-l iubesc, inteleg...
L-am facut sa inteleaga ca raspunsul meu la muscatura lui nu e un gest de razbunare, e doar o parte e axplicatiei "nu-i voie sa musti". Si a inteles.
TELEDON PT. MIHAITA
0.900.900.320 - PT. 10 EURO
0.900.900.325 - PT. 5 EURO
Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006
mina spune:
Si eu am facut la fel ca andruskandu. Pentru ca la varsta aia nu intelegea neam de ce nu e bine ce face, am raspuns cu aceeasi moneda, ca sa inteleaga ca atunci cand ma musca ma doare. A priceput repede, ca e baiat destept. Nu cred ca e vorba de a raspunde la violenta cu violenta, e mai curand vorba de faptul ca el chiar nu intelegea ca ceea ce face nu e bine si la varsta aceea explicatiile erau cam de-a surda. Cand i-am aratat care-s efectele, a inteles.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
mihuta spune:
Problema este ca un copil caruia i se raspunde "cu aceeasi moneda" nu invata ca nu e bine sa musti, ci invata ca nu e bine sa musti pe cel care te poate musca.
Fetita mea de 1 an jumate a fost ciupita inhrozitor de piept de un baietel cu 3 luni mai mare. Motivele nu mai conteaza, gelozia, nesiguranta, chestii specifice varstei. Mama lui mi-a spus ca l-a dezvatat sa o ciupeasca ciupindu-l si ea la randul ei. Asa ca acum nu il mai ciupea decat pe tata "care nu stie sa se impuna". Deci copilul n-a invatat ca nu e ok sa ciupesti, ci doar sa aleaga persoane care nu riposteaza.
Din cate stiu eu, trebuie fizic impiedicat sa muste, ciupeasca, zgarie si sa i se spuna ferm dar calm "nu ciupim/nu muscam/nu lovim", eventual sa i se ofere alternative ne-umane "doar perna", o data, de zece de o suta de ori pana ii intra in capsor ca nu e un comportament tolerat.
mami de Sophia
mina spune:
ok, poate nu am explicat bine, nu l-am muscat neaparat pentru a ma apara sau pentru a-i raspunde cu aceeasi moneda, ci ca sa-l fac sa inteleaga ca daca musti pe cineva, provoci durere. Si am facut-o doar o data. Dupa aceea a mai muscat dar eu nu am ripostat, doar am facut apel la lectia anterioara: ai vazut ca daca musti doare, e rau sa provoci cuiva durere, te rog sa nu mai faci (etc etc etc).
Nu va imaginati ca ne-am muscat unu pe altu pana a inteles ca nu tre sa faca asta
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it