Vitamine romanesti in Germania (27)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna fetelor!

Deci, sa ma exprim mai clar ca v-am bagat rau in ceatza, stiu:

sotzul meu e nascut crescut in Deutschland, parintzii lui insa au fost nascutzi in ro si prin 42 asa au ajuns in lagar in Austria si de acolo in Germania (Das dritte Reisch eigentlich) , ei fiind Donaudeutsche (de pe langa Constantza). Na, si tzadula aia de acum 65 de ani trebuie s-o gasesc eu acum, mai ales a socrului e importanta, fiindca cetatzenia se mosteneste pe linie paterna. Acum a cautat sotzul in Keller si a gasit ceva documente gen personalausweis, flüchtlingausweis, heiratsurkunde , sper sa-mi fie de folos.

Deci celeste, ai dreptate, sotzul a dobandit cetatzenia prin nastere, numai faza e ca tb sa dovedim ca si tatal lui a fost deutsche - poate daca rascolesc mai tare, retrag astia cetatzenia sotzului , l-or acuza ca a dobandit-o ilegal .

tumpi, am facut o banala Käskuchen cu caise, dar eu zic ca mi-a iesit bine, Claudiei (claudi@) si lui Toni le-au placut ..

Claudia, Doamne-ajuta sa nu fie probleme, doar n-or fi nebuni s-o dea jos din autobuz, cumva tb sa se rezolve.

Foi de lasagna facea cineva in ro din aluat pt taitzei, eu sincer nu ma risc, traiasca Barilla! Pofta mare .

celeste, succes si tzie!
tumpi, frumoasa surpriza ii pregatesti sotzului !

lexi, a fost simpatica Maria cu dushul, , ,logic , nu?

Va las, pe mai tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noiembrie spune:

Sara buna la fete!
AdinaF , eu ti-am spus , dupa parerea mea, este vreunul acolo , care chiar nu are mult de lucru, si vrea sa dea dovada de exces de zel.Nici sa nu te gandesti ca sotul a dobindit cetatenia fraudulos , este unul dintre drepturi , atunci cind s-a nascut ...in sfirsit legal , juridic , nu au ce sa va reproseze insa nu inteleg de ce atitea hirtoage!Si sa nu mai zicem ca doar in Romanika , e birocratie ...Iti doresc succes!
Tumpi , eu fac multe dulciuri , ca imi plac , dar intrebarea -de ce nu slabesc? ma framinta si pe mine!Si pentru asta (da nu asta-i motivul, ci pentru joi , cind este Inaltarea ) maine framint cozonaci ....sa-i savurez linga cafeaua cu lapte , de dimineata ....la care va invit cu drag!
Clau , zii despre copila , a ajuns , unde-i , cum e?Bafta si ....liniste!Ca iti trebuie !
Fetelor va doresc o noapte linistita si ne vedem la cafeaua de dimineata(fara incidente neplacute si cu vesti bune)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiriki spune:

Neatza

Am pregatit si am lasat-o in filtru .
O sa apar mai rar pe aici, am treaba multa si ganduri multe....

Va doresc o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Neata vitamine,

Miki multam de cafea, inca e calda.Servici usor si spor si bafta in rezolvarea treburilor.

Codruta,si eu ma gandeam sa fac 2 cozonaci,da nu sti daca am chef sa stau in caldura, sa vad, poate ii bag la crescut in masina de paine, ma mai gandesc.Eu dulciuri as face daca am fi mai multi,dar cum al meu nu prea e acasa si nici nu se omoara dupa orice,asa ca mai bine nu fac.

Cat de slabit, no comment.

Clau, zi-ne de Deni, a ajuns?cum e?

AdinaF,surpriza nu e chiar surpriza ca stie si el de ea,doar ca vroiam ceva mai deosebit pt ziua lui.Acum sa vedem, ca asa cum spuneam nu mai erau locuri libere la hotelul ales si a ramas ca ne anunta daca e ceva.Daca pica oferta asta, sa vad , poate ne orientam catre Sicilia.

Am o groaza de treaba si nu mai am energizat, sa vad poate gasesc vre-unul ratacit in masina, ca altfel nu ma pot apuca de treaba.

O zi buna va urez si insorita.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

a ajuns cu bine, nu a intrebat-o nimeni de sanatate, drumul a fost ok, a dormit, acu face planuri de strand cu fetele .
Adina dupa mintea lor, te-ai maritat cu toata familia sau doar cu sotul, ce ii intereseaza pe ei cetatenia parintilor lui, ne also erlich, ori is io dusa, ori e mai rau ca in ro cu astia, deci du dobandesti dupa sot nu dupa familia lui, dar na chiar daca nu ai poti cere in arhivele lor zeugnisul de cetatenie al parintilor, exista asa ceva doar?????????? nu???? arhivele statului ma refer
Miki multam de cafa

INGERASUL EMMA AIDA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Neata,bine ca a ajuns Deni
Noi am fost ieri la dr.cica s-a pricopsit copila cu ceva streptococ si va trece.toata ziua de ieri a fost cu febra,39,9 si dupa paracetamol scadea la 39,8.macar a dormit un pic mai bine,acum febra mare nu mai are dar tuseste rau.
Trece si asta.
Ieri nu am alergat,a plouat asa de tare ca ar fi trebuit sa inot.de stiam m-as fi dus inainte de ploaie dar mi-am facut planul ca pe racoare e mai bine.asa ca azi tre sa scot parleala.
Miki,multam de cafea
O zi frumoasa va doresc!!

Mergi la inceput

Fetele nimeni numai scrie nimic pe bloq? poze ceva numai puneti, ati cerut id si password dar nu vad sa bagati nimic pe acolo, sau va ocupati numai cu cititul?
Adina am sperat sa pui si tu ceva poze pe acolo sa te cunoastem si noi si de la intalniri nu ati facut poze sau sunt secrete ca si intalnirile, mai,mai.

INGERASUL EMMA AIDA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia74
Celesta vrei sa depui si tu actele ptr cetatean de onoare al Republicii ?

INGERASUL EMMA AIDA

Timisoara Impreuna

Da Clau si astept sa-mi intinda si covorul rosu ca doar onoarea e de partea lor ii onorez cu intentia de a face parte din "gasca"...
Vad eu cand ma voi urni sa ajung la Rathaus ce vor vrea si de la mine. Keep you girls in touch!

„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Adina, sanatate puiutei.Si la noi a tras ieri ploaie, dar ploaia ca ploaia, dar s-a pus pe un vant de pana si Mitzulina mea a intrat in casa.

Clau, io am scris,da momentan nu -mi mai gasesc gandurile,nu-s ce as putea sa mai scriu,poze nu prea am, asa ca....Bine eu nici nu ma invrednicesc sa imi pun ordine in albume, inainte imi facuse albume cu tot ce bucataream mai aparte,acum nici sa pozez nu mai am chef.Nu-s ce-i cu mine, poate programul asta aiurea, ca daca stau sa ma gandesc cam de cand am inteput munca, sunt in lipsa de timp si nici chef nu mai am.

Cumpar chef, are cineva de vanzare?

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Celesta bine zici is curioasa chiar asa de la tine ce vor vrea, astia cred ca iau asa : omu si formularele de einbürgerung idioti bine ca m-am scapat de ei, acu deja ma bazaie sa merg la vot .
Ioana da iubita tu ai scris, foarte bine, asa ne cunoastem mai bine nu? si chef iti dau gratis, am la super oferta :)))) am intors casa iar cu curatenia, mai am sus la deni, am schimbat paturi, am spalat pe jos, acu fac mancare, fata harnica ce ce alta treaba am, dupa masa lucrez.
Corino gata bagajele cand zburati?

INGERASUL EMMA AIDA

Timisoara Impreuna

Mergi la inceput