Burtici fericite de septembrie-octombrie (63)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Monica, de aia nu l-am declarat nici eu, ca nu se pune problema de furt, numai de zapaceala .

Eu ma tot uit la chicco-uri. Pe cand eram indragostita de trio ala cu 4 roti, acum am vazut ca are manere, nu bara, si tot aici am citit ca e mai comod cu bara. Si nu vad tare bine loc de sprijinit picioarele la bebe cand mai creste. Si ma uitam pe youtube la un filmulet despre duo http://www.youtube.com/watch?v=1tkeNgwSk1g si parca nu-mi place ca n-are landou. Oare e comod pentru bebe mic? Sau de fapt la noi nu va fi tocmai mic, ca nu-l vom tare scoate iarna... Aaaa, si numa la ala trio scrie cat e de usor, la 2 asta nu se mai lauda

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Acum am vazut cat e ceasul. Va pup si va doresc somn usor!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Salutare!

Vreau sa va spun si eu parerea mea despre cateva subiecte discutate in ultimele zile:

1. BIBEROANE - eu am folosit cu mare succes biberoanele de la Avent (care au niste tetine extraordinare care nu permit intrarea aerului);
2. STERILIZATOR - am folosit din acela cu aburi de la Primii Pasi, care se baga la cuptorul cu microunde.
3. CARUT - din tot sufletul va sfatuiesc sa va cumparati carucioare usoare, cele mai usoare. cand eram gravi in luna 7 cu Matei, sotul meu a plecat intr-o delegatie la Cluj si de acolo mi-a trimis o poza cu un carut f f frumos Hauck (marca nemteasca). Era exact cum il visasem eu: rosu cu negru si bej. Bineinteles ca i-am spus sa-l achizitioneze (avea si landou, se facea si sport). Vreau sa va spun ca era super greu si uite asa m-am chinuit eu primele 6 luni cu el (sotul nu avea cum sa ma ajute pt ca era la munca). Nu puteam sa tin puiul in casa, il scoteam de vreo 2 ori pe zi. Ma mir ca nu mi-a plesnit operatia. Cand a facut Matei 6 luni am decis sa cumparam un alt carut sport. In prima zi de utilizare mi-au dat lacrimile de fericire. Nu-mi venea sa cred cat de usor era de manevrat, parca pluteam.
4. SUZETA - nu cumparasem nici una inainte de nastere, in schimb primisem una cadou (marca NUK) la un Baby Expo la care fusesem in timpul sarcinii. A fost ca un dar divin . Sosita acasa de la maternitate, ma chinuiam de o sapt sa alaptez, copilul urla de foame si de iritare (din cauza insistentelor mele de a-i introduce in gurita un san care nu producea nimic), mi-am adus aminte de acea suzeta. Am sterilizat-o si am introdus-o in gurita puiului. Pentru prima data a dormit vreo 2 sau 3 ore legat.
5. PRIMIT DIVERSE DE LA PRIETENI - pt Matei nu am primit niciodata nimic (prieteni cu fetite sau care au nascut dupa mine etc). Nici macar cadouri (la nastere sau botez) nu prea am primit (cum auzisem eu de la niste prietene ca au primit atatea hainute ca nu a fost nevoie sa mai cumpere ele ceva la bebei). Recunosc ca imi placea sa-i cumpar totul nou (aveam si o situatie financiara mult mai buna). Deja la nastere aveam 2 dulapuri pline ochi cu hainute noi.
In schimb, acum am inceput sa gandesc altfel (poate si din cauza faptului ca o ducem mult mai prost dpdv financiar). Am vazut cat de repede cresc si faptul ca, cu cat cresc, nevoile lor sunt si mai mari.
Deja am primit f multe hainute pt fetita (o mare parte le-am primit de la o prietena draga de pe forum). Va trebui sa avem bani pt vaccinurile obligatorii din primele luni (eu am ales sa nu-i fac lui Matei vaccinurile oferite gratis de la stat). Un vaccin costa in jur de 3 milioane (se fac la 2,4,6 si 12 luni)+unele suplimentare (eu am facut Rotarixul - impotriva enterocolitei cu rotavirus - se fac 2 doze pana in 6 luni, adica alte 7 milioane) etc.

Revin cand imi mai aduc aminte ce vroiam sa mai spun si pe cine vroiam sa felicit pt carucioarele colorate, ca am uitat .

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Buna seara !

Am intrat f tarziu in casa, dar m-am instalat comod sa va citesc si mi-a luat ceva vreme. deja e o noua zi.

Discutiile referitoare la cumparaturi pt bebe m-au facut sa imi amintesc de sarcina trecuta, cand pur si simplu, am ales sa "fug" de odiseea gravidutelor de atunci. Eram ingrozita de listutele facute, de cat de multe avea nevoie un prunc, odata sosit pe lume, iar noi nu aveam nici stabilitatea unui camin, fiind si departe de familie. Acum privesc totul mai detasat si intre timp, lucrurile s-au asezat.

Noi avem patut din lemn (de la Daria si pe care l-a folosit pana aproape de 4 ani, evident, fara laterale), dar cam da semne de imposibilitate utilizare pe termen lung (lemnul s-a uscat destul de tare, dar banuiesc ca exista metode de "repunere pe picioare").
In caz ca decidem ca nu se mai poate folosi, optez clar pt. unul la comanda (este un magazin aici, unde iti alegi salteaua la ce dimensiune si compozitie doresti si ei se ocupa mai departe de patut, culoare dorita, cu/fara sertar, cu/fara rotile etc).
Carucior am cumparat unul ieftin si usor de la Baby Care (sper sa nu ma insel) si si-a facut f. bine treaba. Insa, la fel de adevarat este ca eu am scos-o extrem de rar la plimbare pana a implinit 12 luni (a nu se intelege ca nu o duceam nicaieri, dar nu am fost nevoita sa iesim in parcuri la aer, deoarece am socotit aerul din gradina proprie mult mai curat si mai respirabil pt un bebelus).
In loc de sterilizator, am folosit metoda clasica de fierbere (dar o perioada f. scurta la inceput, cand cerea putin supliment la masa de seara, iar suzeta nu a acceptat-o deloc, deci nu era mare lucru de sterilizat).
Pompa de san mi-a cumparat sotul una manuala, cred ca de la Primii pasi, dar nu si-a facut deloc treaba (am si aruncat-o ulterior ca sa nu patesc cum zicea lutoniana, sa imi vina sa mi-o dau de cap ) si oricum necesara mi-a fost doar in zilele cu "furia laptelui". Rar am pupat cate o pauza de 2-3 ore, fara bebe, deci nu a fost nevoie de stocat lapticul.
Nici noi nu ne-am bucurat de lucruri gratis sau macar imprumutate decat de la sora mea (mamica de baietel, deci gama restransa de hainute), cadourile primite de bebelus au fost mai mult in bani si f putin in haine (dar asta nu e ceva de rau, anyway).

Nu stiu daca poate fi utila cuiva experienta mea, insa am vrut sa fiu "in rand" cu mamicile care si-au impartasit-o deja pe-a lor.

S-aveti noapte buna, va pup !

Geani 24+ si Daria (03.04.05)
Varsta Dariei
In sfarsit, poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

buna dimineata fetele ! va invit la o sau un ceiuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Neatza burticutze dragutze

Eu sunt cu AMR-ul ca de luni gata, sunt in concediu
Abia astept!!

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 23+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Buna dimineata fetelor!
Aleesicoo multumim de cafeluta.
uve_got_mail succes la ecografie! Sa vii cu vesti bune! (stai linistita ca de exemplu la Medlife unde am fost eu iti dau ei CD-ul)
Lutonianate invidiez ca esti in United Kingdom si ai scapat cel putin de sistemul sanitar romanesc. Copilasul meu are 25 saptamani si sincer decalajele de greutate intre Medlife si doctora mea nu pot fii explicate (620 g versus 900 g e cam mult), adica era normala o variatie ca sunt ecografe diferite dar nu atat de mare.Sincer nu stiu care greseste. Vedem data viitoare pe 22 iunie cand voi merge iarasi la control.
Monicadin pacate sunt in aceiasi situatie cu lucruri bebe. Nu prea am de la cine sa primesc asa multe. Vom vedea dar asta e..Cel putin verisoara mea mi-a dat patutul ei ca are fetita deja 2 ani. E bun si ala. Restul incercam noi sa le luam pe buzunarul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

monica asa de devreme ai intrat in concediu la 6 lunite?

Mergi la inceput

Monica felicitari pentru concediu! Sunt putin invidioasa recunosc, din cauza caldurii imi vine sa stau numai in casa.
Eu una ma voi duce si in iunie pana spre sfarsit dupa care imi bag CO si prenatal in continuare. Mai am 21 zile de CO. Bine asta in cazul in care nu avem probleme dar nu prea cred ca este o supersarcina (papam, dormim) si e si cumintel baiatul. Chiar asta noapte in somn am uitat ca sunt gravida si m-am intors pe burta (pozitia de nastere before pregnancy) si saracul l-am simtit cum riposta si fugea in partea cealalta de burtica.

Mergi la inceput

Sorry pozitia de somn inainte de nastere am vrut sa scriu dar sunt cam ametitaa in dimineata asta.
+ 25

Mergi la inceput