Puiuti de Randunici 2008!! (264)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

Cami, nici noi nu am facut ROR-ul si cred ca il vom face cand venim de la mare adica la 1 an si 4 luni...asta e...decat sa am surprize in concediu...

Raluca - mami de Briana Maria (06.06.2001) si Sabin Matei (13.03.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=831d37be48d348ed78a9b4&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

Intre timp am gasit asta, asa ca suntem inca in grafic, sper:

Vaccinul ROR, singura salvare īn fa#355;a bolilor copil#259;riei

Rujeola, oreionul #351;i rubeola declan­#351;eaz#259; epidemii, cu prec#259;dere la īnceputul prim#259;verii. Aceste boli ale copil#259;riei sīnt extrem de contagioase #351;i afecteaz#259; mai ales copiii cu vīrste īntre 1 #351;i 3 ani, care nu sīnt vaccina#355;i #351;i nu mai sīnt proteja#355;i de anticorpii proveni#355;i de la mam#259;.

Rujeola (pojarul) se manifest#259; prin febr#259; ridicat#259; (39°-40°C), afte, erup#355;ie, tuse seac#259;, curgerea nasului, l#259;crimare. Rujeola este o boal#259; care pune pacientul la grea īncercare, pentru c#259; virusul rujeolic las#259; organismul cu imunitatea foarte sc#259;zut#259;. Cel mai mare pericol īl reprezint#259; complica#355;iile rujeolei: infec#355;ii ale urechii, conjunctivit#259;, pneumonii, edem cerebral, insuficien#355;#259; hepatic#259; #351;i chiar deces.

Oreionul pro­voa­c#259; febr#259;, dureri de cap #351;i umfl#259;turi du­re­roase la nivelul glandelor salivare. #350;i ore­ionul poate da complica#355;ii grave: meningit#259;, edem cerebral, infertilitate la b#259;rba#355;i.

Rubeola se manifest#259; prin febr#259;, dureri articulare, erup#355;ie cutanat#259; #351;i umflarea ganglionilor. Femeile īns#259;rcinate care au rubeol#259; pot pierde sarcina #351;i pot na#351;te copii cu dizabilit#259;#355;i.

Singura posibilitate de prevenire a acestor trei boli cu complica#355;ii redutabile este vaccinul ROR (contra rujeolei, oreionului #351;i rubeolei). "Acesta se admi­nistrea­z#259; sub forma unei injec#355;ii, la vīrsta de 15-18 luni, vaccinarea revenind cīnd copilul ajunge īn clasa I", ne-a spus dna dr. Elena Duca, #351;eful Departamentului de Epidemiologie din cadrul Inspec#355;iei Sanitare de Stat Ia#351;i. Speciali#351;tii atrag aten#355;ia asupra necesit#259;#355;ii ca vaccinul ROR s#259; fie inclus īn schema na#355;ional#259; de vaccin#259;ri obligatorii. De altfel, aceast#259; propunere a fost adre­sat#259; oficial Ministerului S#259;n#259;t#259;#355;ii de c#259;tre Societatea Romān#259; a Medicilor de Familie #351;i Societatea Romān#259; de Pediatrie. Īn ul­timii ani, s-au īnmul#355;it cazurile de rujeol#259;, oreion #351;i rubeol#259; din cauza unei rate sc#259;zute de vaccinare.

Īn #355;#259;rile occidentale, vaccinul ROR este administrat obligatoriu de aproape 50 de ani. De#351;i asupra lui au planat suspiciuni cum c#259; ar declan#351;a autismul, studiile medicale au infirmat acest aspect. Conform Academiei Americane de Pediatrie, nu exist#259; nici o leg#259;tur#259; īntre autism #351;i vaccinul ROR.

Vaccinarea trebuie amīnat#259; cīnd copilul este bolnav, cīnd este alergic #351;i i se administreaz#259; un tratament antialergic cu gamaglobuline. Vaccinul ROR nu se administreaz#259; nici copiilor cu boli autoimune sau celor care fac chimioterapie #351;i radioterapie.

Raluca - mami de Briana Maria (06.06.2001) si Sabin Matei (13.03.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=831d37be48d348ed78a9b4&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Luny, dupa cum se vede si din cele scrise de Raluca, pe nicaieri nu se prevede clar cum se procedeaza cu vaccinul in situatia in care copilul a facut deja una dintre boli. Ceea ce mi se pare o tampenie majora fiindca uite, E o posibilitate (din cate imi amintesc si Ariel spunea ca Alex a facut rubeola inaintea vaccinului...si mai sunt cazuri). Ce "sanse" sunt ca vaccinandu-l acum cu Priorix sa dezvolte o boala autoimuna nu stiu sa-ti spun (parerea mea de eretica, ce stie insa si putina imunologie, este ca oricum ORICE vaccin creste aceasta sansa si ca e un risc pe care ni-l asumam). Oreionul da intr-un procent ff mic infertilitate la barbati, noua din facultate ni s-a spus la infectioase ca se exagereaza mult prea tare cu aceasta temere. Pai ia gandeste-te, inaintea epocii vaccinarii atatia si atatia copii pe planeta au facut aceasta boala; din ei aproape jumatate erau baieti/barbati. Atat de multi au ramas infertili? Hai sa fim seriosi!!!
Asa ca...noi dealtfel am mai discutat si in particular...Lucrurile stand cum ti le-a prezentat pediatra, in locul tau sa fiu (si avand baiat, bineinteles) eu i-as face doar antirujeolicul, asumandu-mi riscul oreionului si in niciun caz nu i-as face ROR peste rubeola (decat la distanta cat mai mare de timp, dar asta ar insemna sa creasca riscul de a contacta celelalte 2 boli). Sper sa fi inteles ceva. E punctul meu de vedere foarte clar (desi accept ca e atacabil).
Stela, in principiu e relativ ok de tinut urina 6 ore la frigi insa tinand cont ca e vorba de urina cuiva care a avut infectie (si trebuie controlat daca o mai are sau nu) nu e f ok, pt ca pot creste germeni si de aici, rezultat fals de infectie prezenta, tratament recomandat pe degeaba, etc etc. Ideal e de dat cat mai proaspata dar daca nu s-a putut...
L-am vazut rapid pe Patrick, altceva nu am apucat. M-am intors de la Medlife cu rezultatul biopsiei lui tata, ce confirma malignitatea tumorii. In fine, fiecare cu ale lui probleme...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Matei are cel mai probabil roseola (Luny, oare nu o fi avut la fel si Mufa?), a 6-a boala a copilariei. Asteptam cu nerabdare si rezultatele analizelor, maine... Se face cica pana la 2 ani, asa ca le-am luat la rand! Dar cine va avea un sistem imunitar de invidiat la intrarea in colectivitate?? (Mimo, )

Stefan s-a imbracat in Spiderman, iar Matei il aplauda!!!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Hai ca azi sunt in verva , am calcat tot , am fost la piata si acum ma duc sa bucataresc ceva bun. Ideea de la Gudinde

Mai, am luat un cas bun din piata, si a mancat Stef o feliuta cu rosie de ma miram de el, apoi a papat ciorbita si apoi cateva capsuni buneee
Vlad nu prea are pofta de mancare, dar il las in pace...a papat si el putin cas cu rosie, ciorba n-a vrut, in schimb el a papat cirese (ca i-am luat si lui, erau 18 lei azi )

Gecko, se pare ca merit si eu o felie de chec ca l-am facut Pinguin pe Bursucel

Clau, multumim pt. tratatie si tare m-am distrat si eu cu balerina.
Fata, si nu mai vorbi de inghetata, ca eu de 2 luni bolesc si am inghetata la frigi...sper sa nu se expire

Ursulica, multumesc mult pt. pupici, i-am dat la baiat

Ma duc la bucatareala si mai vin sa mai pap de la Clau

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

Luny, dar tu i-ai facut Mufarinului IgG si IgM de rubeola?

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

daaaaa! a fost clar!
nici eu nu stiu despre bolile autoimune, si stiu ca asa mi-ai zis atunci si avea sens,am retinut si exact asa i-am spus pediatrei! ma rog, spre surprinderea mea, a zis ea inainte sa deschid eu gura, eu doar jubilam ca suntem pe aceeasi lungime de unda...stiu si de oreion...eu l-am facut de 2 ori...dar ce naiba sa fac???

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Multzam Naty de lamurire.Daca iese infectie cred ca repet analiza lui,desi daca ar iesi la amandoi iar,e posibil sa nu fi scapat de ea...nu stiu ce sa mai zic...Eu inca am dureri jos in stg si tare mi-e frik ca nu am scapat de inf.ca altceva zau daca mai stiu ce oi avea.
Multzam si fetelor pt raspunsurile referitor la lapte.
Daca Tea nu mai bea seara lapte,inseamna ca abia ajunge la 400 ml/zi..nu stiu daca o fi suficient...
Mai stau la serv ca am venit la 10.00...asta ca sa nu intind coarda prea mult.

mami de TEODORA (1 apr. 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

stela, Mufa a ajuns la 500 si ceva ml lapte pe zi, e normal 500, asa ca-s happy!
bitza si eu ma chinui sa-i schimb somnul...il aman cateva ore, dar nu mai papa la 2 cum era inainte, ci cand se scoala..la 4, cam asa..adica, azi e a doua zi abia, poate se mai regleaza pe parcurs si reuseste sa pape si sa nu mai ceara bibele..daca nu, asta e, la 1 bibe si mancare la trezire, iar seara va papa afara, din mers ca nu sta el locului sa manance, ceva usor, iaurt, fructe, biscuite eventual..si la culcare iar bibe.
ursu
zozeeeeeeeee??????liana?????

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

l-am vazut pe Patrick...scumpul de el...vorbaretul

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Nici pe Adriuta nu am mai vazut-o de mult...

mami de TEODORA (1 apr. 2008)

Mergi la inceput