Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (49)
Raspunsuri - Pagina 8
Rallu spune:
Perfect de acord cu ultimul post.
Asa e foarte bine prezentat: avantaje/ dezavantaje exact cum se invata la scoala.
Ar trebui sa vedeti o operatie cezariana.
Eu una am vazut cu anestezie generala. De cand se injecteaza anestezicul pana se scoate copilul trec intre 3 si 5 min (depinde de rapiditatea chirugului) tocmai ca substanta sa nu apuce sa traverseze placenta si sa ajunga la copil.
Dupa ce se aude primul oracait, operatia se lalaiesteeee cat o zi de post ca nu se mai grabeste nimeni.
Finalul e chiar haios pt. ca toata lumea incepe sa numere instrumentele si tampoanele folosite (astea din urma se arunca pe jos pe un cearceaf alb ca sa se poata tine evidenta lor).
Doamne fereste sa lipseasca vreunul ca-s toti inebuniti si incep sa caute unde s-ar putea ascunde poznasul.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Atat e de mare burtica 34+
Robert Constantin
AMR
5 -
Asa arat eu acum
adrianafedorca spune:
eu am avut anestezie generala laprima cezariana, am avut de ales intre generala si rahie...am facut rahie la op de apendicita si am ramas cu niste dureri de cap groaznice timp de o luna asa ca am ales anestezia generala
acum nu stiu , as face epidurala , dar sa vedem ce-o sa zica si doctorul
dupa cea generala am fost ok, eram ametita rau dar nu mi-a fost rau , n-am mai putut dormi, eram prea emotionata , vroiam sa-l vad pe Cezar , ma gandeam numai la el ce-o face...singurul moment nasol a fost a 2 a zi cand m-am dat jos din pat , m-a cam durut burtica in rest a fost totul ok, de alaptat eu l-am alaptat a 2 a zi , l-am nascut pe 23 aprilie la ora 13,45 si pe 24 aprilie la ora 15 l-am pus la san dar inca nu-mi venise lapticul, dar e f imp sa-l puneti la san sa vina lapticul mai repede
faptul ca nu-mi venise lapticul nu cred ca are vreo legatura cu cezariana, cum se zice, pt ca aveam o mamica in rezerva cu mine care facuse si ea cezariana inaintea mea si care se simtea foarte rau, nu se putea da jos din pat , avea ameteli ..etc si avea lapte sa dea la 5 copii
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
33+
Anastasia Ioana
AMR 6 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
vai Rallu pai mai bine aleg tot generala...ca sa nu-l aud pe dr ca -i lipseste nu stiu ce...si incepe sa-l caute prin burta mea ![]()
![]()
![]()
Rallu tu ce anestezie alegi?
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
33+
Anastasia Ioana
AMR 6 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
adrianafedorca spune:
acum ca tot vb de cezariene sa va zic ce avem voie si ce nu dupa operatie, sau ce mi-au zis mie acum 4 ani :
1) dupa operatie doar apa plata si ceai (fenicul, anason, chimen)
2) a 2 a zi de la op ceai , apa plata si supa de morcov, telina si pastarnac- doar zeama....mama si eu aveam o foameeeee
3) a 3 a zi de la operatie ou fiert tare, iaurt, branza de vaci dietetica, supa de pui -se poate papa si carnita , ceai si apa plata la greu
eu a 3 a zis am inceput sa mananc sanatos ca eram lesinata, ma durea stomacul de foame![]()
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
33+
Anastasia Ioana
AMR 6 saptamani

Rallu spune:
Hi-hi-hi Adriana ai fost comica
.
Tocmai de asta se numara tot ca sa nu avem surprize dupa ce inchid ei plaga.
Nu stiu ce anestezie voi alege.
Dupa cum am zis, exista multi factori care influenteaza aceasta alegere.
Voi discuta cu ginecoloaga si cu anestezista si vom alege de comun acord varianta cea mai buna.
N-are rost sa plec pe o idee si sa vad acolo ca nu e realizabila dorinta mea.
La cerclaj am facut o anestezie "generala" de vreo 10 min cu diazepam si un miorelaxant si a fost ok. Am pus ghilimele pt. ca a fost atat de usoara anestezia incat n-am adormit ci doar eram ametita si n-am simtit.
Am plecat pe picioarele mele (e drept balanganindu-ma) la 10 min dupa ce m-au scos din sala.
"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."
Atat e de mare burtica 34+
Robert Constantin
AMR
5 -
Asa arat eu acum
adrianafedorca spune:
apropo de anestezie, miercuri o sa nasca o prietena tot prin cezariana, a ales epidurala, o sa incerc s-o sun joi sa-mi spuna cum a fost
_
(23 aprilie 2005)
si minunea din burtica
33+
Anastasia Ioana
AMR 6 saptamani

buburuza1979 spune:
| Citat: |
Care dintre voi aveti prb cu rinichii? eu am vut ceva dureri zilele astea, tind sa cred ca un rinichi are ceva prb, durerea este undeva in lateralul coloanei putin mai sus de talie. O durere ascutita, brusca, de imi tineam si respiratia. Ce pot sa iau in astfel de situatii? Cri mami de Ale ( 2003) & +26 sapt ![]() |
CRIXIA eu sunt patita rau ... de am ajuns la spital. exact asa aveam si eu durerea. singurele medicamente permise sunt no-spa cu scobutil... amandoua o data si luate din 8 in 8 ore.
in rest muuuuuuuuullllltaaaa apa ...nimic carbogazos!
nu e cine stie ce tratament dar pana nastem nu putem face altceva decat sa speram ca trec crizele si nu ne chinuie prea tare.
imi pare rau ca si pe tine te-au luat

noi azi am fost la analize si am "donat" cateva eprubete de sange si pipi sa vedem cum stam cu rinichii si am luat si proba de pe col.
pe vineri am rezultatele ... sa speram ca vor fi ok.
sambata am fost si la control si bebe e cu capul in jos si cu picioarele in ficat. ma mairam eu cu ce ma bumbaceste asa de tare pe sub coaste!
noaptea intre 1 juma si 3 are program de dat bataita la mami... are asa o putere de ma lasa fara respiratie cand se intinde. nici o sansa nu am sa adorm inainte de ora 3

maine am si eu eco de trim 3 tot la Muntean la medlife... eu am facut si eco de trim 2 tot la ea si mi-a placut f mult. atat l-a bibilit pe bebe de ma saturasem eu sincer
abia astept sa il vad pe Bubu ca mor de dorul lui!
la mamici si revin maine cu vesti 
s31buburuzul miscacios

sanziana spune:
Crixia eu la primul copil am avut rahie. Organismul meu a reactionat urat, am inceput sa vars de cum a intrat anestezicul in mine, m-a durut capul vreo luna si au mai fost multe alte efecte secundare. Dar asta s-a intamplat la mine, la alte persoane e ok. Chiar ma apuca groaza la gandul unei noi rahii. Am vb cu dr de un altfel de anestezie si mi-a spus ca nu imi recomanda generala pt ca il poate afecta pe bebe. De epidurala nici nu a adus vorba. Cred ca nu are cine face aici epidurala.
Rallu ai spus mai sus ca anesteziile afecteaza ficatul. Daca nu te superi si in masura timpului poti detalia un pic? Care anume anestezii si in ce masura? Multumesc!
Sanziana
s27 si
Codrin Marius (15.08.2006)
pogos spune:
buburuza, bafta maine la eco!
si eu merg la muntean joi, de-abia astept. asa e, te bibileste de te saturi. la mine a mai intrat si sotul dupa ce am stat aproape o ora pe patul ala la eco si a inceput sa-i arate si lui, ca sa inteleaga, ca deh, e tati. pe mine ma luase si somnul, si foamea...e de nota 10.
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si
cu
Tudor Petru
Giova spune:
ma bag si eu ca musca-n lapte cu anesteziile la operatii, adica cezariene.
vad ca la noi la maternitate e la moda peridurala, rahi nu se mai prea face.
daca ar trebui sa fac cezariana, tot pe periduraLA as merge...vreau sa vad imediat bebele, nu dupa ce ma trezesc...chiar nu as vrea sa pierd momentul pt. nimic in lume.
am facut si eu 2 anestezii generale, prima acum vreo 5 ani a fost tare naspa...m-am trezit cam greu din ea si atatea cosmaruri am avut...nasol.
a 2-a a fost cand m-a recusut la 10 sapt. dupa nastere. asta a fost super, cred ca a fost si usoara, caci m-am trezit rapid si am plecat pe picioare acasa. si interventia a durat vreo 10 minute, nu ca la cealalta.
Lucialu nu-i bai, lasa ca ne intalnim cu alta ocazie.
_
Gio
31+ si Marco(06.01.2006)
poze

Ale ( 2003) &