Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (49)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

ia sa va distrati si voi

http://funnyvideos.todaysbigthing.com/2009/05/21

s31
buburuzul miscacios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

buna seara va citsc mereu nu prea am vreme sunt rupta in doua poate si caldura azi a fost o zi nasoala tot ce mi dores e sa ignor vasele rufele sa stau lata va puup o seara frumoasa

Tudor ,Ale ,si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Stiu si eu de cadita aia tummy tub... noi zicem ca "nu exista" asa ceva! Nu ca as influenta pe cineva, dar mi se pare useless, si mai ales sa apara la super pret si ca o inovatie, e prea mult. Daca e sa vb de colici si sa se simta puiul confortabil (si nu doar de mirajul modernitatii), pai sunt metode intr-adevar care satisfac aceste necesitati, ca infasatul, tinutul la piept (sling sau wrap), alaptatul si legatura care se creeaza, sincer, nu cele 10 minute de baie pe zi.
Oricum, ca oricare alta cadita, e ok dupa mine, dar ca si cadita wow, super nush ce, revolutionara... mmm "ma lesi?!"
Mica, deja ai luat cadita aia cu hamac? Vreau si eu, imi place de mor, daca nu mi-o da o prietena de aici cred ca fac cumva sa mi-o aduca cineva din USA, caci imi place tare.

Voi ati luat jucarii la bebei? Ma uitam ieri la unele de 0m+ de la Fisher Price, tare dragute si safe, dar ingeneral se cam intrec cu preturile ei. O floare cu niste sunete atat de melodioase, cand o atingi pe diferite petale, nu de alea zdranganitoare care ma enerveaza de mor (si cred ca si pe un copil)

La operatia cezriana, cred ca Rallu are dreptate, depinde de la caz la caz dar eu cred ca in majoritatea cazurilor e cel mai bine cu epidurala. De fapt am ramas surprinsa sa vad ca se practica la o sacara asa de larga anestezia totala , adica de ce? Nu o lua 5 ani din viata, dar nici nu e f ok, cand era tata in spital, stiu sigur de la o dr anestezist ca e nevoie 6 luni ca organismul sa fie la fel (normal ca se fac si mai des de asta, dar nu ca e super ok).
Apoi la epidurala, lasa tata furtunu' acolo ca iti mai baga imediat o morfina ceva de esti in al 9 lea cer, ce depresie ce durere, nimik!

Va ziceam de cumnata care a 2 zi era acasa dupa cezariana cu epidurala si ah, sa stiti ca a mancat imediat, adica nu dupa 2-3 zile de supe si alte chestii dietetice. Prima masa: hot cakes si ne-a cerut sa ii aducem struguri, si vad ca toate ok. Oricum, nu te bagi nici la ciorba de burta, dar nici cu supa lor de zarzavat 2 zile ca o iau la vale...

Cine vrea sa mentina alaptatul, am gasit ceva interesant despre ce tip de biberon e bine de folosit si de ce: www.epinions.com/content_2282856580" target="_blank">aici. Aici in spital suplimenteaza cu formula daca e cazul, normal, dar nu le da din biberoane, pe m otiv de sterilizare imperfecta sau nush ce, ci cu canita.... ma bucur enorm, nu ca as fi fan formula, dar macar nu le da biberonul din 1 zi de viata

Si am aflat si eu asa ca Nuk e de la Gerber caci aici numa de gerber aud si in ro numa de nuk, dar nu le asociam in vreun fel.

32+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

legat de anestezie, pe la 12 ani la operatie de apendicita mi-au facut rahie si nu am scapt de durerile de cap pana pe la 18 ani.
Anul trecut eu am avut conizatie facuta din nou cu rahie, mi-am revenit imediat si nu am avut nicio problema, fara senzatii de greata sau varsaturi. La 2 zile de la conizatie, mi se desprinsese un fir si m-au anesteziat din nou cu anestezie generala, dar destul de usoara, pt ca m-am trezit cand ma ridicau de pe masa de operatie. Insa revenirea dupa cea de-a 2 anestezie in 2 zile nu a mai fost la fel de placuta....

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Elena, mi-am amintit de protectoarele alea de sani de care ziceai, mi se pare fain asa sa le poti folosi dupa caz, reci sau calde, si chiar ieri am dat peste asa ceva, intamplator. Nu mai retin, de la ce firma ai zis tu ca ti-au luat? Si cate vin in cutie? 2? Ca asa parca vazusem eu aici, nu mai retin ce marca erau.

Merci.

32+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

buna seara si de la noi.a trecut ceva timp de cand n`am mai scris,dar n`am absentat de la citit decat de joi incoace.oricum am avut ce recupera....in sfarsit am avut si eu liber de joi pana azi de la servici,lucru pt care nici nu am intrat pt ca am vrut sa ma ocup putin p`aci prin "gospodarie".dupa 10 ore de munca nu prea mai eram in stare de prea multe,iar zilele astea libere au fost perfecte.am rezolvat o mare parte din ce aveam de facut,cu toate ca oboseam des si ma opream din treaba.
joi am primit o veste super :sora mea,care are deja o pisicuta de 2 ani jumate s`a alaturat celor de la "fulgusori de nov-dec".sunt asa de incantata....parca aveam si alt spor la treaba dupa ce am aflat.
vineri am fost la analize.intai la medicul de familie,apoi la analize.sambata am stat cu surli si cea mica iar duminica am facut ochi la 7 fara pt a merge cu socrii si cumnatii la un gratar.vremea a fost ba ok,ba super cald,ba rece si cu toate astea m`a ars soarele nitel pe alocuri.sunt bronzata cu model....singurul meu regret este ca nu am apucat sa dorm nici dimineata prea mult,pt ca nu mai aveam stare`n pat,nici dupa`masa pt ca ba muream de cald,ba imi stateau in cap hainele intinse in tot patul,asteptand sa fie puse la loc.
iar azi cand sa ma trezesc preferam sa fiu batuta decat sa ma dau jos din pat.noroc ca a trecut ziua repede.si eu am probleme cu umflatul picioarelor,dar de vreo aproape 2 saptamani am probleme si cu un nesimtit de curent care nu`mi da pace.ma doare urechea,toata partea dreapta a capului,dantura....ceafa....tot...nu stiu ce sa ma mai fac.ma trezesc din somn de durere....
meleea,sper sa nu fie prea tarziu sa te felicit pt nepotica!sa fie sanatoasa si sa creasca mare-mare....!
acum ma retrag pt ca sunt franta.am vrut doar sa va salut si uite cat am scris.hehe,va mai saluta cineva de undeva de deasupra buricului.aseara am ras cu lacrimi de ce mi`a facut si cum se misca burtica de ziceai ca acum iese....neastamparatul lui mama mic ....abia astept sa ne tinem in brate....
va pupic si va doresc o seara placuta si somnic pufos!

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

dilaural, lucialu, cocorina, rallu, adrianafedorca, sanziana, giova, siacob va multutumesc ca m-ati facut sa inteleg care-i treaba cu anestezia/iile! Ca si Sanziana, vreau sa stiu care este treaba cu afectarea ficatului, noi trebuie sa-l protejam cat mai mult! Multumesc dragelor!

Buburuza1979, nu-mi plac carbogazoasele, dar zilele trecute ramasesem acasa fara apa plata, si am luat o apa minerala, i-am scos acidul, atat cat s-a putut, si am consumat-o. Cam in perioada aceea m-a dururt fff tare. Ce valori ies proaste la analiza de urina? Este suficient un sumar?

flosideea felicitari sorei tale pt reintrarea in breasla!

Cri mami de Ale ( 2003) & +26 sapt

Mergi la inceput

Citat:

Buburuza1979, nu-mi plac carbogazoasele, dar zilele trecute ramasesem acasa fara apa plata, si am luat o apa minerala, i-am scos acidul, atat cat s-a putut, si am consumat-o. Cam in perioada aceea m-a dururt fff tare. Ce valori ies proaste la analiza de urina? Este suficient un sumar?

mie mi-a iesit sange in urina... si de acolo concluzia doctorului ca elimin nisip sau piatra si s-a iritat tractul urinar (de acolo sangele)
a avut dreptate pt ca dupa 3 zile am "ouat" o pietricica de toata frumusetea de vreo 5 mm si in colturi!

mie mi-a dat si antibiotic o sapt ca sa evitam o eventuala infectie urinara.
cica de cele mai multe ori cand se elimina nisip sau pietre apar si infectiile urinare... mie nu imi aparuse inca din rezultatul analizelor dar mi s-a dat antibiotic preventiv.

s31
buburuzul miscacios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Dar cine hotareste ce fel de anestezie se face? Adica pot sa-i zic dr. ca eu nu vreau asta ca vreau cealalta?
Am si eu la activ cateva generale si una singura partiala. La cea partiala (habar nu am de care) stateam intinsa pe masa perfect constienta, dar ametita de se invartea toata incaperea pe mine. Decat asa mai bine generala.

30+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

mda... bine ca totusi neuronul gravid mai functioneaza din cand in cand

ma dusa capu sa verific pe ciorna pe care am notat de eco si am descoperit cu stupoare ca nu am maine ecografia , ci poimaine pe 27
bine ca m-am uitat pe foaie ca bateam maine degeaba un drum si ce nervi imi faceam

deci inca o zi pana la intalnirea cu Bubu
io ma dau batuta in lupta cu neuronul pe cale de disparitie

s31
buburuzul miscacios

Mergi la inceput