Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (49)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui dilaural
... eu am folosit la fata cea mare numai NUK si am fost foarte multumita de ele.

si noi la fel!

Care dintre voi aveti prb cu rinichii? eu am vut ceva dureri zilele astea, tind sa cred ca un rinichi are ceva prb, durerea este undeva in lateralul coloanei putin mai sus de talie. O durere ascutita, brusca, de imi tineam si respiratia. Ce pot sa iau in astfel de situatii?

Cri mami de Ale ( 2003) & +26 sapt

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anielas

Fetele care nasc prin cezariana...voi pentru ce fel de anestezie optati?

si eu ma intreb acelasi lucru.
eu n-am trecut niciodata printr-o cezariana, habar n-am ce si cum... am inteles c ala clinica unde voi naste se prectica epidurala. Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

... referitor la anestezii...

La prima nastere am avut anestezie generala... cu toate ca eu nu am dorit.
Dr care ma urmarea la acea vreme mi-a spus ca prof. Marinescu - dir. maternitatii(eu am nascut la Giulesti)nu prea este de acord cu anestezia peridurala la cezariana, ca o sa fie ok, ca si ea are 2 anestezii generale la activ si e mai bine asa...
Am mers pe mana ei... Sincer, a fost f. bine in sensul ca am adormit instantaneu si m-am trezit cand ma mutau de pe masa de operatie pe masa cu rotile cu care te duc la terpie intensiva.

Mi-am revenit repede, fara dureri de cap, greata, vomitat sau altceva...
Vreo ora ai o senzatie asa de ameteala combinata cu somn... te mai trezesti cateva secunde mai vb cu cine e langa tine apoi iar cazi asa ca intr-un somn care tie ti se pare de ore intregi...
In concluzie am fost ok!

Dar de data asta nu mai vreau anestezie totala. Studiile arata ca orice anestezi generala iti scurteaza durata de viata cu 5 ani... Acum nu stiu daca o fii adevarat...

Dar de data asta vreau sa fiu constienta... Apropos de asta ma uitam la cumnata mea care a nascut acum o luna cu anestezie partiala... Mi se pare ca s-a refacut si mai repede decat mine si s-a simtit "pe picioare" si "in putere" mai repede ca mine.
Cu toate ca si eu a doua zi a trebuit sa urc scarile 1 etaj pana la salonul de bebei pt ca de la ora 18.00 nu mai era liftiera
Nu stiu daca are legatura cu tipul de anestezie, dar de data asta voi face peridurala.

Daca aveti intrebari... va astept!

Dilaural cu Andreea Eliza (11.06.2006) si 28 sapt. Daria Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Dilaural ma bucur ca ai primit vesti bune.Ai scapat de stres,da?
Giova daca ar fi dupa capul meu as merge la prima ora in prima zi.Din pacate nu cred ca ne vom putea intalni pt ca merg cu soasa care are un program barbar...nici macar nu stiu in care zi va fi disponibil,daramite ora.Si la astea preferam sa merem impreuna sa fim amandoi multumiti.
Crixia eu am facut si rahie si generela.La rahie a fost de porc pt mine,chit ca nu m-am miscat nu sh ce m-am ales totusi cu niste dureri oribile de creieri si altele.Insa sunt oameni care au fost ok.Ce nu am incercat este epidurala si cred ca e buna din ce am mai citit,ac nu se impune generala.
Amiriam mai ai de scris un mes si scapi de moderare.Asa ar fi normal cu targurile,dar la noi ce e normal?Ideea e ca sunt mai multe reprez. si sunt toate la un loc.
Eu ma fac submarin o vreme...ca fie-mea(are momente cand se misca asa ).Mai dau pe aici cand cum.

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

cate tipuri de anestezie exista?
generala, epidurala si rahie? sau incurc eu ceva!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coccorina spune:

Buna fetele, deja ma simt mai bine de vreo doua zile de cand nu mai e chiar asa cald si presiune atm proasta.....cred deci ca asta a fost cauza de ma simteam ca o leguma. Oricum noi avem acum volumul sangelui marit cu cca 40% deci si asa saraca "pompa", munceste din greu, daramite cand ne mai da batai de cap si vremea. Bine ca a trecut , chiar foarte bine ca azi am facut si un picut de treaba - sters geamuri, praf, baile...ehehhee, harnicute amandoua - clqar ma "ajuta" si bebitza.
Bbelina mea e foarte bine, miscoteste d vreo doua zile asa de mult ca nu mai imi vine sa fac nimik, ci doar sa ma uit la burtica, of doar putin mai avem si gata - pot sa o pupacesc cat VREAU.
Pooh, Lucialu, si celelelate fete - e rau de voi care mergeti asa des la toaleta, eu pot sa spun c asunt un caz foarte fericit - merg pe zi des, dar nu foarte, iar noaptea deloc, si nici constipata nu sunt, merg imediat dimineata dupa ce beau un pic de apa.
Fetele, faza cu anestezia generala iti ia 5 ani din viata e o poveste, nu e adevarat. Mai ales ca in zilele noastre drogul pe care ti-l dau pentru generala e mult imbunatatit fata de inainte. Eu acum 3 ani am fost nevoita sa fac doua anestezii generale la diferenta de o luna, e adevarat ca am fost un pic somnambula vreo 24 ore, dar diferenta fata de rahi sau epidurala unde o greseala fffff mica poate crea complicatiii foarte mari!!!!!! Eu am avut rahi la apendicita la 14 ani si am avut dureri de cap pana pe la 20 de ani mai mereu. Eu una as opta pentru generala, oricum nu poti alapta bebe vreo 2 zile in oricare dintre cazuri.
gata fetele ca deja mi-am depasit portia, va urez o saptamana frumoasa si voioasa!!!!

viitoare mamica fericita!!! 31+ Isabelle
Zambeste, viata e frumoasa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Dilaural...super tare...eu am vreo 5 anestezii generale la activ (poate mai multe ca la cate operatii am facut nu mai stiu exact care cu ce a fost).
Daca ar fi dupa studiile alea "meseriase" inseamna ca mai am putin si mor.
Hai sa fim seriosi acum ca nu e adevarat.
Anesteziile afecteaza serios organismul (mai ales ficatul) dar in nici un caz nu-ti scurteaza viata.
As fi curioasa sa-mi dai si mie link-ul spre acele cercetari sa vad pe ce se bazeaza pt. ca in 6 ani de facultate am auzit de multe efecte nocive ale anesteziilor (accidente, complicatii, etc) dar chiar asa ceva e o noutate totala.
Eu zic, fara suparare, sa scoti randul ala ingrosat de acolo (macar lasa-l scris normal) ca sa nu sperii degeaba fete care nu au alta optiune decat anestezia generala.
Cred ca pe ultima suta de metrii toata lumea e putin speriata si chiar nu e cazul sa se mai sperie de astfel de afirmatii.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Atat e de mare burtica 34+ Robert Constantin
AMR 5 -
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Scuze... n-am vrut sa supar pe nimeni cu remarca mea...
Dar eu asa citisem undeva... nu mai stiu unde sa spun acum...

Si eu am avut ca si singura optiune la prima nastere - anestezia generala si dupa cum v-am spus am fost ok.

Nu pot insa sfatui alte fete ce sa aleaga pt ca nu am incercat altele.

Asteptam sa vedem si alte pareri de la cele care au experimentat mai multe tipuri!

Mergi la inceput

Uite ... am gasit niste explicatii... poate va sunt de folos:

Modalitatile utilizate in cadrul unei operatii cezariana sunt urmatoarele:

AG IOT – cea mai frecvent folosita;

Rahianestezia

Anestezia locala

Anestezie peridurala

Nocivitatea operatiei cezariene asupra nou-nascutului tine totusi si de anestezia folosita, prin influenta ei negativa asupra centrului respirator al fatului.

Anestezia generala pentru operatia cezariana – asigura:

hipnoza

relaxare musculara

analgezie

stabilitate hemodinamica

Anestezia generala, datorita medicatiei narcotice folosite impune o extragere foarte rapida a fatului dupa histerotomie, inainte ca substanta anestezica sa ajunga la fat si sa se produca depresiunea centrilor respiratori ai acestuia.

Atat valorile comparative ale scorului APGAR la un minut si la cinci minute, cat si comparatia intre numarul de feti ce prezinta anomalii neurologice ne demonstreaza inferioritatea anesteziei generale fata de analgezia peridurala de exemplu. Analgezicul de tip opioid se injecteaza dupa extragerea fatului pentru a evita depresia respiratorie.

Starea biochimica a mamei si mai ales a copilului nascut prin operatie cezariana tine nu numai de felul anesteziei ci si de durata ei in special a celei generale care constituie un factor important ce influenteaza starea noului nascut.

Rahianestezia pentru operatia cezariana – prezinta doua inconveniente majore:

hipotensiunea marcata (mai ales daca se asociaza cu sindromul de cava);

cefalee postoperatorie – apare la aproximativ 36-48 h de la operatie.

Din aceste motive procentul de rahianestezii pentru operatia cezariana ramane destul de scazut in comparatie cu anestezia generala de exemplu.

Rahianestezia necontrolata si necorectata in timpul interventiei produce anoxie fetala prin hipotensiune materna, retractia uterului pe fat si scaderea cantitatii de sange din placenta. Daca rahianestezia este controlata si corectata ea nu este nociva pentru fat.

Anestezia locala

Sunt medici care sustin ca anestezia locala este superioara celorlalte tipuri de anestezii pentru ca nu influenteaza negativ nici mama si nici fatul si ofera medicului conditii optime pentru lucru, insa confortul operatorului cat si al mamei in momentul executiei interventiei chirurgicale este inferior celorlalte modalitati de anestezie.

Anestezia peridurala – mai frecvent folosita pentru pacientele care au debutat cu nastere pe cale naturala; in cazul in care se decide terminarea nasterii prin operatie cezariana se continua cu anestezie peridurala. Exista si paciente programete pentru operatie cezariena care solicita anestezie peridurala ca modalitate anestezica.

Ca tehnica, se monteaza cateterul si se injecteaza anestezicul cu 30 minute inainte de inceperea operatiei cezariene. Se poate mari confortul pacientei cu o anestezie intravenoasa suplimentara – (hipnotic de tipul dormicum sau diazepam) – fiind pastrata ventilatia spontana a pacientei.

Trusa de peridurala in principal se gaseste in spitale insa, in aceasta privinta exista diferente de la spital la spital. Nu va sfatuiesc sa o cumparati inainte de a vorbi cu medicul dumneavoastra pentru ca s-ar putea ca medicul anestezist sa prefere numai un anumit tip de truse, astfel ca este bine sa va informati inainte de a o cumpara.

Anestezia epidurala a castigat teren in competitia cu celelalte modalitati de anestezie din timpul operatiei cezariene din mai multe motive:

mama este constienta de ceea ce se intampla si poate actiona in sprijinul unei intrari in viata cat mai agreabila pentru nou-nascut;

riscul anestezic este mult scazut atat in ceea ce priveste mama cat si nou-nascutul;

dozele de anestezic pot fi controlate mult mai eficient, si efectul este mult mai specific.

Anestezia pe care eu o consider optima in cadrul operatiei cezariana este anestezia peridurala, aceeasi pe care o recomand si pentru nasterea vaginala, insa acest lucru depinde de situatia dumneavoastra, a sarcini si implicit a fatului la momentul nasterii; decizia finala fiind luata de anestezist impreuna cu medicul obstetrician ce v-a monitorizat buna dezvoltare a sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Dilaural, n-ai suparat pe nimeni...m-ai inteles gresit.
Incercam sa-ti spun sa nu mai pui cu litere asa de ingrosate o chestie atat de serioasa daca n-ai o sursa de incredere de unde s-o fi aflat.
Ideea e ca sperii lumea si chiar nu e cazul.
Gandeste-te cat de speriata ai fost tu cu brida si ca nu e bine sa sperii aiurea la randul tau.

Eu nu incerc sa zic nimanui ce anestezie sa aleaga (alegerea se face in functie de pacient, de situatie, de antecedentele medicale, de dotarea spitalului, de experienta anestezistului, etc).
Departe de mine sa fac "reclama" unui tip sau altuia de anestezie.

M-a intrigat numai ca ai putut sa scrii asa de mare si hotarat un lucru total nedocumentat.
Ce sa fac...a sarit medicul din mine.

Uite, un pupic ca sa nu crezi ca am avut chef de harta.

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Atat e de mare burtica 34+ Robert Constantin
AMR 5 -
Asa arat eu acum

Mergi la inceput