salina sau mare?
dilema:
unde mergem 14 zile, la salina ori la mare?
ce ar fi mai folositor pentru afectiunile astea respiratorii?
de preferat ar fi, zic eu si salina si marea, dar 14 zile in ambele locuri nu ne permitem.
asa ca, ce alegem?
Raspunsuri
Dorsilia spune:
MArea Neagra e aproape acolo :) e mai distractiv ca la salina si cred ca mai bine pt intregul corp
Nicoleta spune:
Salut.
Si eu as zice tot mare, dar cu program riguros de aerosoli: noi ne trezeam la 6 (puneam ceasul sa sune!), stateam pe plaja pana la 7.30-8, mergeam la masa, mergeam apoi la plaja tot pe malul marii, pana la 11.30, de la 5 tot pe plaja, seara stat la aerosoli pana spre 10. In 14 zile va creati o imunitate de invidiat!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
mina spune:
Depinde de preferinte....Asa am avut si noi de ales vara trecuta si mai mai sa alegem marea. Noroc ca am fost de proba un we acolo si ne-am lamurit ca lui Matei nu-i place. Nu-i placea apa aia care se agita tot timpul, si mai era si murdara, nisipul care-i intra peste tot si-l murdarea, baltile de apa din nisip si tot asa...era oripilat tot de am jurat ca nu-l mai duc....
In schimb am ales 10 zile la Sovata, in apropiere de salina de la Praid. Aveam si salina, si "mare" pentru ca am facut baie si plaja la lacul Ursu (care nu avea apa agitata si nici murdara, nu avea nisip ci pontoane de lemn si mai avea si apa sarata de inota si un topor ).
Asa ca ganditi-va bine la toate aspectele. Este importanta, de asemenea, si cum stati cu programul zilnic. Daca mergeti la mare si nu puteti respecta programul de aerosoli.....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ingridnen spune:
as zice mai degraba salina...concentratia de sare este mai mare
Noi am fost 3 ani la rand la Slanic Prahova, acolo sant si stranduri, deci e si rost de balaceala :)) Dar ne-am dus si la mare in fiecare an.
Anul acesta mergem doar la mare.. nu ne mai permitem 2 concedii.. si drept sa spun nu ma mai tin nervii sa stau cate 1 ora la coada la intrarea in salina
Ingrid si Cristi 6 ani
Adriana mica spune:
Depinde de afectiunea pe care vreti sa o tratati.
Dudu are probleme la nasuc; l-am operat de polipi, oricum are o sensibilitate in zona respectiva. Nu a facut insa niciodata laringita sau bronsita.
Medicul ORL-ist ne-a recomandat sa mergem doar la mare; in cazul nostru, umiditatea din salina face mai mult rau decat bine.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
filofteia spune:
Si eu (desi de fel consanteanca) as alege salina pentru afectiunile respiratorii. In primul rand la mare trebuie sa prinzi aerosolii, iar 14 zile la mare eu as muri de plictiseala.
In salina concentratia este mai mare, poti face tratamentul la orice ora, pe o perioada mai lunga si va puteti si juca in salina. Pe cand la 6 dimineata nu cred ca aveti chef de joaca pe malul marii.
elyanne spune:
Depinde si de varsta... Am inteles ca pana pe la 3 ani dr. nu le recomanda mai multe de 1-2 ore/zi... si sa urci si sa cobori o mie de trepte pana in salina cu un pici care abia merge drept pe strazi doar pt. o ora... mai bine ma lipsesc... si aleg marea
Ai mei au fost incantati de mare... si vom alege incontinuare marea... e si mai aproape...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
noramadalina spune:
Am si eu un bebe de 6 luni si jumatate si as vrea sa mergem la salina. Doctorul a zis ca este OK, dar o prietena mi-a spus ca nu este indicat sa-l duc inainte de varsta de 3 ani. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc!