Burtici fericite de septembrie-octombrie (62)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliapapusa spune:

Fetele si eu sunt terorizata de doctorii care cer spaga.Control ginecologic 50 lei.Control medic familie 30 lei.Nastere naturala 500 lei minim.Nastere cezariana 1000 minim.Toate fetele pana sa intram se intreaba intre ele cat da de teama sa nu greseasca scorul sa i spun asa.Iar preturile afisate sunt cele mai fregvente.Nici eu nu sunt de acord cu ele dar am fost oarecum obligata sa dau.La primul control nu am dat nimic asa ca a inventat urgent ca i se pare ca bebe nu e in evolutie si ca sa fac eco dupa ce i-am dat bani imi calcula si data nasterii si tot.Asta este.

+22 cu Stefania Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

seara buna...
discutia noastra legata de CM-uri si prenatala a ajuns la spaga....
as incerc sa aflu, tocmai pentru ca suntem "la subiect" daca aveti idee, de la prietene, cunostiinte care au nascut recent care sunt "scorurile"...stiu ca sunt medici care cer..si medicii care primesc cat oferi...fara conditii..fara tratament urat...etc..
eu o sa nasc la giulesti, am cochetat mult timp cu nasterea la o maternitate privata...inca nu sunt convinsa 100% ca nu o sa optez pt asa ceva (cel mai teama imi e sa nu se contamineze bebe cu ceva la nastere, a patit-o o prietena, niste bubite care 2 3 ani apareau cu regularite nu mai tin minte cum se numea)....
asadar...voi ati facut un buget pt medic? sau pt nastere la stat?

25+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui gegea

Buna seara si sa avem un nou capitol cu vesti bune si carucioare colorate !

Manga si Adi, felicitari pt baieteii sanatosi din burtici, iar odata veniti pe lume, sa va umple inimile de bucurie si implinire !
Dupe cum se vede, odiseea e una preponderent masculina, sa vedem care va fi scorul in final.

Gegea, multumesc . M-am uitat pe prima pagina, si nr de carucioare albastre e cam la fel cu nr celor roz , restul surpize . Cred ca mamicile cu baieti sunt mai "vocale" ...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Adimercedes multumesc frumos pentru sfaturi. Am hotarat sa mai iau o saptamana elevit sa vad cum imi mai e. Totusi, nu o sa mai iau tardiferon pana vineri cand imi ies analizele si voi vedea daca am lipsa de fier. Nu stiu de ce mi l-a dat dr asa pe ochi frumosi, fara nici o analiza in prealabil. In acelasi timp, iti urez felicitari pt strengarul tau. Sa fie sanatos si sa va bucurati de el.

Monikus, multumesc .

Sper sa iti fie bine cu ce ai hotarat sa iei. Desi eu in continuare cred ca o dieta echilibrata iti va aduce mai mult castig, mai ales ca acum vine la voi sezonul pt toate cele...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Monica lucrurile cumparate erau mai ieftine decat in magazine? Biberoane de sticla de la ce firma ai luat? Ca in farmacii pe la noi n-am vazut, si sa merg direct la tinta . Si acuma intreb si eu, nu va speriati, dar astea de sticla nu am putea sa le fierbem ca pe vremea cand eram noi bebei in loc de sterilizare? Sper ca n-am pus o intrebare foarte tampita . Si sa inteleg ca sunt si standuri cu produse pentru gravidute, din moment ce ti-ai luat pantalonasii. Sa-i porti sanatoasa!

Adi felicitari pentru baiat! Ce frumoasa pereche o sa ai! Sa fiti sanatosi!

La multi ani, elenuta23!

18+

Raluk16, multumesc . Azi am fost la control la gine si am auzit o inimioara puternica . Medicul a zis ca diferenta e doar de 3 zile si ca nu il simt asa puternic din cauza ca placenta e anterior, pe cand la Lisa a fost posterior. Dar vine ea si vremea aia!!!

Eu am sterilizat prin fierbere, mai ales ca Lisa nu a luat biberon, ea era doar cu sanul. Daca bb nu ia biberon, vor fi bani aruncati...

Despre epilare, eu m-am facut singura tot timpul. Pe vremuri ma faceam la salon cu ceara, insa a inceput sa imi creasca firele invers si am renuntat. Mi-am luat epilator si ma fac cu el pe picioare, subrat, brate, zona abdominala (de cand cu sarcina cu Lisa ) si zona inghinala, aproape de chilot. Insa mai "aproape" nu suport. Asa ca pt "dumneaei" mi-am luat aparat de tuns special, ca sa nu ma chinui cu foarfeca. Uite www.shavershop.com.au/products/cid/237/category/personal-groomers/parent/0/t/products/title/personal-groomers" target="_blank">aici cateva variante.

Eu personal nu suport lama, fac eruptie, la fel si de la crema epilatoare! Cu "trimmerul" e cel mai simplu, e suficient de scurt sa nu deranjeze, dar eviti mancarimile, "pielea-shmilger" etc. Uneori, cand sunt pe fuga, ma fac cu el si la subrat...

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

adi, FELICITARI pentru SA fie sanatos si sa stea cumintel la mami in burtica pana la termen

PS: sunt foarte trista pentru ca am vrut sa luam salteluta de cocos pt patutul lui bebe si am constatat cu stupoare ca patutul nostru e atipic, "in afara standardelor europene" dupa cum ni s-a spus DEci va recomand sa nu luati patutul de la BErtoni, oricat de super ar fi el ca si accesorii sa zic asa, veti avea o maaaare problema cu gasit saltea (care este foarte importanta) Veti gasi peste tot numai 120x60 sau 140x70. Pentru restul trebuie sa le taiati sau alte cele...

Monica, multumesc . Sa va fie de bine sesiunea de cumparaturi!

Imi pare rau pt esecul cu patutul. Noi de aceea am evitat sa luam Bertoni pt ca salteaua e atipica si apoi ai batai de cap si cu lenjeria de pat. In plus, ma gandeam ca daca vine bb2 repede, mai bine iau pat mare pt Lisa si patutul il folosesc la bb2. Ceea ce se pare ca si voi face . Da, e bataie de cap cu patuturile atipice. Dar nu cred ca e imposibil sa gasesti saltea!!! Adica, cine importa patuturile, sigur aduce si saltele. Stiu ca sunt mai scumpe, dar decat sa tai sau sa faci la comanda...

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Raluca, s-ar putea sa fie cum zici u in cazul in care te duci cu o scrisorica de la ginecolog ca ai ceva in legatura cu sarcina si sa-ti poata da continuu dar pentru cod de boala obisnuita scrie clar in lege ca nu are voie sa dea mai mult de 14 zile pe luna cum zice crocodana

intradevar eu am dus scrisoare medicala de la ginecolog precum ca am sarcina cu risc si imi da concediul medical pe baza ei. de dat eu nu dau, decat daca chiar simt eu ca merita mai mult, altfel ei pot sa astepte mult si bine. dr meu de fam e chiar spagar, stiu asta de la altii care spun ca face chiar urat cand nu duc ceva. eu nu i-am dat niciodata nimic si totusi e ok, cred ca tine si de atitudinea mea si de faptul ca asa l-am obisnuit.
mi s-a intamplat sa ajung in situatii in care trebuia clar dat ceva, nu doar la medici ci si politisti... si am ramas cu banii in buzunar ca nu am fost in stare sa ii scot.

s-a trezit adinuta, fug

pupici

Raluca 20+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Neata fetele!
Monikus, multumesc pentru sfaturi.
Ideea este ca m-am simtit cam rau din cauza caldurii si sunt pur si simplu extenuata si gandul de a ma duce la doctor dupa care sa bat drumurile sa ma duc la servici ma terminat. Se pare ca suport greu caldura o sa discut cu doctora despre picioarele mele umflatele azi sa vedem ce recomanda.
Am fost ieri la baby expo si am achizitionat o gramada de lucruri foarte utile si la preturi bune. Noroc ca ne-am dus de dimineata ca la 11 era deja invazie de burtici, copilasi si mamici si eram toata ametita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

si acum dqaca tot am scris prima pe ziua de azi sa va servesc cu cafeluta, ceai, laptic, suc de fructe sau tot ce va doreste inimioara.

noi suntem binisor cu bateriile incarcate dupa weekend, cand tati a preluat stafeta.

va pup

Raluca 20+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Neata si de la mine.

Tare matinale ati fost astazi. Eu acum am ajuns la munca. Sper sa fie o saptamana usoara pentru noi toate.

Bineinteles ca dupa ce s-a vorbit in capitolele trecute de arsuri gastrice, a trebuit de aseara sa ma apuce si pe mine. Asa ca... astazi voi lua la recitit capitole vechi ca sa vad ce pot sa fac. Aseara m-am chinuit 3 ore sa adorm din cauza lor.

Si inca ceva. Am observat ca au aparut tzantzarii. Spuneam eu ca am facut o alergie si nu stiu de la ce. Ei bine, s-a luminat situatia. Nu e nici o alergie, sunt doar tzantzarii de vina. Aseara i-am vazut asa ca, astazi trebuie sa ma duc sa cumpar pastile de tzantzari. Prin urmare, aveti grija si la acest aspect.

Va doresc tuturor o zi si o saptamana excelenta.

Monica 17+ cu

Mergi la inceput