Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(90)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Picky, o sa ma gandesc la voi cat stam la mare .
Eu n-am putut sa las copilul sa planga 15 minute inainte sa-l iau in brate. Iarta-ma, nu te judec sub nici o forma, dar americanii spun ca primele 3 luni de viata ale copilului sunt o prelungire a vietii intrauterine, de fapt gestatia ar fi trebuit sa fie de 1 an, insa s-ar fi marit prea mult copilul si nu mai putea iesi . Ideea este ca pana la 3 luni nu poate fi vorba de rasfat sau santaj, cand plange este clar ca are o nevoie care trebuie satisfacuta imediat, nu o face ca sa te supere pe tine. Poate te ajuta sa folosesti un wrap sau sling prin casa, astfel incat sa fii si aproape de copil si sa-ti poti face si treburile zilnice.
Maria, este normal sa-i tremure buzita de jos lui Darius, nu-ti fa griji, sistemul lor nervos nu este inca matur si o sa vezi ca-i tremura si alte parti de corp .
Clody, bucura-te de timpul petrecut cu sotul zilele astea, chiar daca marti o sa plangi iar, macar sa-ti incarci bateriile pana atunci .
Dani3lla, la nunta de ieri au fost nasi cealalta pereche care vrea sa o boteze pe Larisa. Cand am vorbit cu nasii Sabinei prima data despre a 2-a pereche de nasi au zis ok, nici o pb, asa ca le-am dat vestea buna celorlalti. Cand s-au razgandit primii nu am stiut cum sa le spunem celorlalti si am tot amanat momentul, ei nici acum nu stiu. Ieri la nunta am vazut cu cata dragoste se uitau la burtica mea, cel putin nasa era topita, si-a cerut scuze ca nu-si poate tine mainile departe de burtica, vorbea cu Larisa, o alinta cu "scumpa lu' nasica", zicea ca abia asteapta sa o vada, m-a "certat" ca plecam la mare, ca o sa aiba emotii permanent pana revenim, sa nu nasc pe acolo... adica am vazut un interes mult mai mare decat din partea primilor si a fost emotionant. Am hotarat sa vorbim iar cu primii si sa-i intrebam daca nu se mai gandesc in legatura cu a 2-a pereche, si daca vor spune ca ei se retrag, atunci... sanatate!

Ma iertati ca va bat la cap cu maruntisuri, dar mereu am gasit solutii la voi .

Carla, s.36 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun, m-am imbolnavit de nervi, toata noaptea am stat pe net si am citit si am vazut "somersault maneuver", asta este o manevra care se face la nastere cand cordonul este rasucit in jurul gatului si foarte scurt, practic se tine capul copilului in piept, aproape de perineu, apoi se face expulzia corpului in timp de copilul este intors, capul ramane langa perineu. Nu-mi imaginez ca se face asa ceva in Romania, dar poate in urmatorii 50 ani nu se vor mai face atatea cezariene pe motiv de cordon, vor inventa altceva .

Carla, s.36 Larisa si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

salutare fetele

Mariabine ai reveni, iar bebica e un scumpic

Lauraaminunate pozici, bebelina e tare frumoasa

Merci fetele pt raspunsurile cu lohiile, m am linistit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarlaV

Dani3lla, la nunta de ieri au fost nasi cealalta pereche care vrea sa o boteze pe Larisa. Cand am vorbit cu nasii Sabinei prima data despre a 2-a pereche de nasi au zis ok, nici o pb, asa ca le-am dat vestea buna celorlalti. Cand s-au razgandit primii nu am stiut cum sa le spunem celorlalti si am tot amanat momentul, ei nici acum nu stiu. Ieri la nunta am vazut cu cata dragoste se uitau la burtica mea, cel putin nasa era topita, si-a cerut scuze ca nu-si poate tine mainile departe de burtica, vorbea cu Larisa, o alinta cu "scumpa lu' nasica", zicea ca abia asteapta sa o vada, m-a "certat" ca plecam la mare, ca o sa aiba emotii permanent pana revenim, sa nu nasc pe acolo... adica am vazut un interes mult mai mare decat din partea primilor si a fost emotionant. Am hotarat sa vorbim iar cu primii si sa-i intrebam daca nu se mai gandesc in legatura cu a 2-a pereche, si daca vor spune ca ei se retrag, atunci... sanatate!

Ma iertati ca va bat la cap cu maruntisuri, dar mereu am gasit solutii la voi .

Vezi este tocmai ce-ti spuneam...daca ei au ales varianta subtila sa-ti dea de inteles ca nu vor fi acasa cand vei naste atunci poti folosi aceeasi varianta sa le spui ca-ti doresti ca bebelina ta sa fie botezata din suflet nu din obligatie.
Apropo am si eu o intrebare,am o prietena care este de cand a ramas insarcinata ,pentru ca stia de dorinta mea de a boteza un bebel, mi-a propus sa fiu nasica."Problema" este urmatoarea, a aflat acum (are 22 sapt) ca o sa aiba o fetita.Lista aia facuta de babe spune ceva de genul ca ,prima data, trebuie sa botezi un baietel...o crapa oare cerul daca eu voi boteza prima data o fetita?Eu una imi doresc mult...

DANA 37+ cu mumos Denis Andrei

BB isi face de cap cu corpul meu
Nunta noastra-o zi de vis
Vacante - oare cand o fi urmatoarea?
AMR
NASICA MEA PREFERATA

Mergi la inceput

Dani3lla, sunt convinsa ca primii nasi nici nu s-au gandit ca eu voi naste in perioada aceea, nu mi-au dat de inteles in mod special ca nu vor fi in oras, pur si simplu isi vad de treburile lor.

Despre ce spun babele cu botezul eu acum aflu prima data, dar mi se pare total aiurea. Eu stiu ca, daca iti doresti sa faci o fetita, atunci trebuie sa botezi una, dar nici asta nu functioneaza mereu, e normal. Daca iti face placere sa-i botezi fetita, go for it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona.P spune:

Neata fetele!!!
Carla... parerea mea e sa nu renunti la nasii la care ai fost aseara la nunta....nasica chiar pare ca isi doreste din suflet sa increstineze copilul si asta conteaza cel mai mult.Drum bun si distractie maxima !
Clody ... esti super tare...cu toate problemele pe care le ai,nu te lasi!Bravo tie...si griji multe si scoala si singurica ...or sa treaca toate..
Mariiieeeee bine ati venit acasa!Am vazut pozele si i-am transmis si lui fi-mea "informatia"...imi pare rau ca nu o auzi din burtica cum canta melodia aia : "si m-am indragostit de tine,de tine,de tine" Ma bucur din suflet ca e totul ok si ca sunteti in 956-lea cer (ca banuiesc ca al 9-lea e prea jos) .
Daniela ... da,cam asa se spune din batrani,ca e bine sa botezi prima data un baiat,dar pana la urma este ffff bine sa botezi asa ca nu conteaza sexul copilului...tot ce conteaza e sa o faci din inima.
Laura...capul sus si o sa treaca si starea asta!Felicitari si bine ai revenit acasa.Repet si eu ce au zis fetele mai sus...multumim pt intrebari... asa invatam si noi.Si eu cred ca instinctul de mama nu te lasa si tot ceea ce faci cu/pentru bebe este exact ce/cum trebuie.
Kiralina stai mamica linistita si nu iti mai face atatea griji.Sa-ti povestesc... mie in 2 zile...3 dr diferiti mi-au zis asa : fetita are in jur de 2100-2400 g si mai pune pe ea vreo900 g pana la dpn, altul a zis ca are cam 2700 g si mai ia cam 200 g si al trei-lea a zis ca are vreo 1700g ... asa ca ...ma lasi cu prezicerile lor?! nici ei nu au de unde sa stie ca nu sunt acolo in burtica cu un cantar...ei se iau dupa niste masuratori ale oaselor ,iar daca bebe se misca in timpul ala sau greseste masuratoarea chiar si cu 2-3 mm , pot da diferente si de 1-2-3 sapt (daca eu gresesc,rog fetele mai pricepute sa ma corecteze).
La multi ani urez si eu sarbatoritilor de zilele acestea!
Cris...tu cum te mai simti?
Am avut un mesaj mulat mai lung dar bineinteles ca somnoroasa cum sunt,inainte sa-l postez...a aparut tasta "esc"....asa ca asta e o "editie limitata"... nu am mai scris de cateva zile de lene ce am avut in mine ... iar in week-end profit ca e sotul liber si incerc sa nu ma dezlipesc de langa el...

Ramona 36+ cu Bianca Maria

http://bd.lilypie.com/WoLcp2.png

http://picasaweb.google.com/Ramona.Petriman

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

fetele incerc sa tin pasul cu voi dar e ceva mai greu decat credeam

carla.........felicitari pentru cele 9 luni(sper ca nu m-a inselat neuronul)

daniella.........fi-mea il asteapta pe Denis se pare..asa ca un singur ginere o sa am.Cat despre "adunarea babelor" stii vorba aia..cate obiceie atatea bordeie..daca iti doresti sa botezi fetita nu vad ce te-ar impiedica..doar nu vrei ca prietena ta sa faca o echipa de fotbal la fete pana o sa faca si un baietel ca sa botezi

Stiti ceva de Lavinia?A nascut?

38+MIRUNA-ALEXANDRA

multi la burtici si mai multila bebici

AMR cred ca cel mult 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

ancy ..la multi ani

38+MIRUNA-ALEXANDRA

multi la burtici si mai multila bebici

AMR cred ca cel mult 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_du spune:

Buna ziua albinutelor!
Sunt si eu pe fuga, ca de obicei in ultima vreme.....
Maria si Laura, felicitari pentru bebelusii superbi. Sa va creasca mari, sanatosi si norocosi.
Raluca Ioana si Ancy, va doresc din suflet LA MULTI ANI!!!!
Bebe Alexandru mai nou este "comunicativ" (a se citi "marait") in timpul zilei, dar spre norocul nostru doarme noaptea bine (de obicei ne trezeste pe la 4 jumate - 5).
Noi l-am scos afara inca de cand l-am adus de la maternitate, crescand treptat durata plimbarilor. In fiecare zi iesim in parc seara la 8 si ne intoarcem la 9 jumate pentru baita. Mananca de la 10 la 11, apoi somnic.
In privinta hainutelor, pentru ca aici este foarte cald, in casa il tinem in body cu manecuta scurta sau tip maiou, iar afara nu il infofolim, doar mai punem niste pantalonasi si caciulita (plus paturica lui daca e racoare).
Maria si eu am folosit mameloane de silicon si de la Avent si de la Nuk - pe care bebe nu le putea suferi. Initial era oribil: ma dureau rau sanii, iar lapticul curgea si pe bebe si ma patam si eu. Bebe plangea, iar mie imi venea sa imi smulg parul din cap!!!!
Mi-am cumparat o pompita manuala de la Avent si astfel am rezolvat o parte din probleme. Inca il mai pun de cateva ori pe zi la san, pentru ca dr. neonatolog mi-a spus ca folosind exclusiv pompa e posibil sa pierd laptele.
Clody, iti admit taria si optimismul. Dupa cum stii si eu am grija singura de bebe si asa cum spuneau celelalte mamici, poate este mai bine asa. E greu rau la inceput, mai ales daca esti la primul copil, nu ai experienta si pe nimeni care sa te sfatuiasca macar, dar dupa vreo saptamana deja te obisnuiesti.
Aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

buna fetele!

Printesa mea a facut colici cred ca se intareste ca un colacel si a marait toata noaptea si toata ziua; abia acum a adormit si sa dea Dzeu sa doarma macar o ora

ramonaiani, inseamna ca de la baita i se cojeste pielea? vad ca a inceput astazi sa se cojeasca cate putin

multumesc fetele pentru urari

ancy, La Multi Ani

dani3lla, nu e nici o probema daca botezi fetita; eu am botezat prima data o fetita; nu are nimic.Iar anul acesta am 2 baietei de botezat

carla, daca zici ca sunt asa atenti ceilalti nasi nu faci alegera rea

am pus mai multe poze si din spital si de acasa

http://picasaweb.google.com/laurraa14/MayaTeodora?feat=directlink

mami fericita de Maya Teodora binecuvantarea si minunea noastra
Maicuta Domnului si Sf. Stelian ne vegheaza
Maya Teodora *** burticutza ***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09

Mergi la inceput