Incurajari!
TReaba sta in felul urmator!
1.Firma sotului, 2 linii de credit, una din ele nu se mai prelungeste, ne-am hotarat sa vindem apartamentul si sa luam o casa intr-o comuna. Stres, nervi, plus firma e compusa din 2 asociati, frati intre ei. Beleaua si mai mare.
Nu se discuta prea mult, dar suntem pe un butoi cu pulbere. ma intreb cand se vor spune lucrurile pe fata.
Sfatul meu, nu va asociati cu nimeni niciodata, nici frate sau sora.
2.Copil supraponderal, facut analize => colesterol 200, regim, neintelegeri cu medicii, nu sunt lamurita deloc, trebuie mers la Tg Mures.etc...Mi-e cam teama.
3. Mama mai are 2 luni pana pleaca in Italia, bani nu mai are, eu nu o pot ajuta financiar deloc. Poate cu mancare doar.
Nu prea mai am chef sa mananc, de alte activitati nici atat, si am dupa amieze cand nu pot scoate un cuvant, mi se face rau. Nu stiu ce va fi si ma rog macar copilul sa imi fie sanatos, dar si aici avem de umblat pe la medici. Ce e mai rau, imi imaginez ca va muri.(doamne fereste!). Totul e negru pt mine si astept sa se intample un mare rau.....nu stiu care e ala.......
Tot imi spun ca important e sa fim sanatosi, mai ales fetita....dar....
Una peste alta, nu stiu cum arata viitorul nostru....scurtele momente in care sunt optimista dispar rapid.
Editez ca sa spun ca cei din jur ma vad tare echilibrata, nici pe departe nu sunt asa in ultima vreme. As vrea sa fiu mai puternica, dar nu sunt, deloc, deloc. Si imi imaginez numai lucruri rele. Si uneori ma strange in piept, o apasare ciudata. Nu-mi doresc sa mor, nici vorba, imi doresc sa scap de imaginatia mea bolnava si de scenariile pe care le fac, mai ales in legatura cu fiica mea...
Raspunsuri
cl spune:
O sa fie bine, o sa vezi. Eu o sa iau problemele putin altfel...
1. Copilul o sa fie bine, va tine un usor regim (nu prajeli, nu grasimi, nu unt, smantana etc), faci investigatii suplimentare, daca e cazul si tu o sa te linistesti, in ceea ce-l priveste, da? Daca o sa-l trimiti sa faca si un sport, ar fi nemaipomenit!
2. Mamei tale ii explici ca finaciar stai rau, dar ca esti alaturi de ea, daca are nevoie de ceva sa apeleze la tine. Fii sincera cu ea, spune-i ca si tu ai probleme finaciare si nu numai si ca o poti ajuta in toate modurile posibile, exclus cel financiar.
3. Referitor la firma, nu te consuma. Vedeti la rece ce este de facut si actionati. O sa va fie greu la inceput, dar, incet-incet, se vor rezolva lucrurile, o sa vedeti. Nu te consuma aiurea, ca e foarte importanta sanatatea ta. Ai un copil pe care trebuie sa-l cresti, sa-l vezi la casa lui pe picioarele lui, trebuie sa ajungi sa-ti plimbi nepotii in parc! Apeleaza la un ajutor specializat, daca simti nu mai poti. Vezi insa daca merge (pana ajungi la un terapeut) si terapia de aici. Faptul ca iti descarci sufletul aici e tot un fel de terapie. Vino, descarca-ti sufletul, linisteste-te si ia-o de la capat! Ai o viata frumoasa in fata .
ni-na spune:
Esti destul de lucida si echilibrata dupa formularea mesajului.
Organizeaza-ti lucrurile pe trei coloane:copil,mama si firma
Copilul ca este cu adevarat obligatia ta
Mama ca te doare sufletul de ea
Firma e pe ultimul plan,mai e un sot si un asociat care isi tocesc neuronii.
Sa o luam metodic:organizeaza plecarea la Tg Mures(si eu din Vrancea am auzit de renumele clinicii).Intra pe net,ia trimiteri de la medicul de familie,fa programari,deoarece programarea te obliga oarecum.
Mama ta ce nevoi stringente are?hrana si medicamente.Restul sa astepte.
Firma.duca-se.Sunteti intregi,sanatosi,impreuna ,veti face voi alta(singuri)
De fiecare data cand ma gandesc ca nu mai ramanem cu mai nimic dupa ce achitam ratele multumesc lui D-zeu ca nu trebuie sa platesc operatii,transplanturi si alte d-astea.I-am zis sotului ca ma duc si-n croitorie sau la spalat bude de raman fara munca,bine ca suntem sanatosi si vom iesi la liman.
Curaj!
tyaa spune:
Cl, multumesc ca imi transmiti incurajarile atat de repede.
Intr-adevar, stresul cel mai mare e legat de copilul meu, nu stiu de ce mi-e atat de teama ca o voi pierde. Cam de doi ani incoace asa....Dupa cazul Emmei......mi-era frica de cancer (da-mi una peste cap:D).
Mama din fericire stie situatia si nu-mi cere ajutorul, imi pare MIE rau ca nu am cum sa o ajut.
Eu as vrea sa ii pot ajuta pe toti si am facut-o cat am putut, acum nu mai pot.
Daca nu avem client la apartament poate pierdem acea casa, asa ne-am acoperi una din liniile de credit si ne-am si muta la casa. Asta ne dormim mai demult, dar acum treaba se intampla putin fortat. Vreau sa putem pleca din oras, in plus locul in care vrem sa ne mutam frumos, e la 9 km de Reghin. Vreau afara din oras.
mina spune:
Tyaa,
Trebuie sa intelegi ca in situatia in care esti numai tu te poti ajuta (crede-ma, stiu din experienta....). Incearca sa-ti revii si sa ai putina grija de tine, astfel incat sa ai putere pentru fetita. Ea o sa fie bine, ai sa vezi, insa are nevoie de tine sa fii puternica.
Eu asa as vedea primul pas in situatia in care esti. Daca fata se va simti mai bine, o sa fii mai eliberata de griji si, pas cu pas, vei aborda si celelalte probleme. Tu acum stai in fata unei multimi de probleme nerezolvate si nu stii cu care sa incepi si asta te termina. Ierarhizeaza-le: copilul (si pentru asta trebuie sa ai grija si de tine caci imi pare ca daca nu ai tu grija, nu va avea nimeni).
Mama ta poate ca este intr-o situatie proasta, nu spun sa o lasi balta, insa ea este un adult care este in masura sa gaseasca solutii. Ofera-i sprijinul tau moral, emotional, dar inceteaza sa te consumi ca nu poti face mai mult.
Sotul se consuma cu firma si asta va strica si relatia. Incearca sa te tii departe de problemele firmei un timp, pentru ca odata aduse in casa nu mai scapi de ele.
Daca fetita va fi sanatoasa, daca tu vei avea un tonus bun, celelalte vor fi mai usor de rezolvat. Curaj! Poti sa te mobilizezi!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
tyaa spune:
Mina, acest "daca"......daca as sti sigur ca fata e bine, restul folare la ureche. La Tg. Mures vom merge in iunie, la endocrinologie, celelalte analize au iesit bune. Doar colesterolul la limita de sus. Desi medicii spun ca nu e grav, nu ma pot linistii deloc.
Apoi.......nu de firma mi-e mie mila, daca nu vindem apartamentul, si banca ne someaza sa dam banii inapoi, nu avem de unde. Deci e MUSAI sa vindem. Altfel....nu stiu ce va fi mai incolo, de aici tot stresul, niciodata nu mi-a pasat de bani. Sa avem mancare si locuinta. In rest....
Si sunt constienta ca numai singura ma pot calma, dar imi vin in minte imagini oribile, cu fiica mea, bolnava, sau moarta....si NU STIU DE CE. Asta e frica mea cea mai mare.
Dupa ce termin toate analizele ei......poate ma ocup de mine, de "mintea" mea bolnava. Imi vine sa ma bat singura. De proasta ce sunt.....
mariamunteanu spune:
Tyaa, iti spun sigur ca [,] colesterolul ridicat nu duce la moarte. In familia mea pe partea tatalui, toti au avut colesterol mare, eu la fel (nefiind deloc supra-poderala). Solutia este un regim alimentar sarac in grasimi si sport.
Iti propun sa incepi deja regimul si s-o pui la miscare pe fetita.
Maria
rrox3 spune:
Tyaa Daca copilul e supraponderal nu-i de mirare ca are si colesterolul marit. In plus nu-i chiar atat de imens nici colesterolul asta. Copilul trebuie sa slabeasca, atata tot. Zici ca restul analizelor sunt bune, deci e in regula.
Ce mananca in mod obisnuit copilul tau? Si cati ani are? Te intreb fiindca iti putem sugera ce schimbari sa faci in meniul copilului.
Restul sunt probleme "din capul tau", asa cum bine iti dai seama Ai nevoie de psihoterapie. Fa un efort si incearca sa mergi la un terapeut. Fiindca stiu din proprie experienta ca nu-ti poti folosi ratiunea ca sa impiedici anxietatea.
Da-o-ncolo de firma si nu-ti mai face atatea griji cu casa, cumva or sa se rezolve si astea. Il ai si pe sotul tau alaturi pentru asta. Si nu se rezolva nimic daca te stresezi tu.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
tyaa spune:
RRox3, Elisa va implini 5 ani in septembrie. Am deschis subiectul la "parintii intreaba...", "dureri de cap, frunte". Daca ai vreun sfat il poti scrie acolo.
Merci
patou spune:
eu in locul tau as considera ca responsabilitatea imi apartine doar in ce priveste copilul (sotul se poate descurca si singur cu firma iar mama e persoana matura care stie sa-si poarte singura de grija -daca poti s-o ajuti cu ceva foarte bine dar daca ei nu ii este suficient ceea ce faci pentru ea asta n-as mai considera-o problema mea ci doar a ei)
Cum spuneam eu m-as axa sa am grija doar de copil, de alimentatia lui din care as exclude toate produsele semipreparate. Nu cred ca i-as face vreo investigatie inainte de a-i schimba radical alimentatia ,eventual i-as repeta analizele dupa o luna doua de regim.
tyaa spune:
Asa, intr-adevar, sanatatea fetitei mele ma preocupa cel mai mult.
Mama, stie foarte bine care e situatia, si a primit un salariu in avans, asa ca m-a ajutat ea pe mine, cu bani.
Dar nu stiu de ce ma gandesc la faptul ca fata mea aravea vreo boala incurabila, ca o voi pierde.
Azi noapte am visat ca eram mireasa, la nunta mea (la caminul cultural din satul bunicilor), toata lumea era imbracata in negru. Sper sa nu moara nimeni...
Vreau sa inteleg de ce mereu imi apar imagini cu fiica mea moarta.....