Scoli in Brasov !? - de stat/private/cu specific

Desi mai avem vreo 2 ani pana intram la scoala, incep sa ma interesez de scolile din Brasov.
Exista scoli private in Brasov? Unde, in ce conditii...?
Eu am auzit doar de aceasta: http://www.ggia.ro/
care este o scoala cu profesori nativi americani si care se face in engleza. Tine insa de o misiune religioasa americana si este cam scumpa.
Scoli specializate pe un domeniu sunt din cate stiu:
1. Scoala de muzica - Tudor Ciortea
LICEUL DE MUZICA TUDOR CIORTEA - clasele I - XII
» Adresa: municipiul Brasov, str. Col. Buzoianu nr.1-3
» Telefon: 0268/41.44.48
http://muzicabv.licee.edu.ro/Admiterea.html
2. Scoala de arta plastica - care am inteles ca s-a despartit de cea de muzica si s-a mutat undeva in capataul Racadaului
LICEUL DE ARTE PLASTICE HANS MATTIS TEUTSCH - clasele V - XII
500289 Bra#351;ov str.Valea Cet#259;#355;ii nr. 8
http://www.arta.rdsbv.ro
tel./fax: 0268 541705
3. Scoala sportiva
Liceul cu Program Sportiv
adresa: str. Poarta Schei, nr. 39
telefoane: 0268 41.98.65; fax: 0268 41.98.63;
scolarizare: invatamant primar, gimnazial, liceal
http://www.lpsbrasov.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=1
4. Liceul pedagogic - dar specificul apare doar la liceu presupun.
Liceul “Andrei Muresanu” – fostul Pedagogic
adresa: str. Bisericii “Sf. Nicolae”, nr. 1
telefoane: 0268 47.29.93; fax: 0268 47.29.95;
scolarizare: invatamant primar, gimnazial, liceal
http://www.saguna.ro/onchim2007/52LTAMuresanu.htm
Stie cineva cum e la clasele I-IV? Ce invatatoare sunt?
Mai sunt alte scoli cu specific?
Am putea face un Top al scolilor de stat?
1. Scoala generala nr 5 - cred ca e cea mai faimoasa prin traditie, dar nu am auzit doar lucruri bune despre ea, ba dimpotriva
2. Scoala generala nr 6 - cred ca e cea mai noua si bine dotata
3. ...
Am auzit ca mai nou unele licee primesc elevi incepand cu clasa a V a.
1. Colegiul Andrei Saguna - am inteles ca are elevi incepand cu clasa a V a
2. Colegiul Mesota - de cand primeste elevi ?
3. ...
Scolii in alta limba sau cu clase bilingve:
1. Colegiul Honterus - in limba germana
2. Colegiul Aprily Lajos - in limba maghiara
Exista clase bilingve in engleza sau franceza undeva?
Ma intereseaza orice parere despre scolile din Brasov, buna sau rea. Multumesc.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Raspunsuri

nico_ro spune:
De scoala 6 (cea din Livada Postei, zic bine?) am auzit de bine... Nu stiu foarte multe ca-s din apropierea Bv, doar lucrez in Bv, dar stiu ca la Mesota se primesc elevi dintr-a V-a. Mai stiu de Scoala 12, undeva pe str. De Mijloc ca ar avea clase de germana.
Noi suntem acum la cresa (in Bv, facem "naveta" cu masina) si in toamna facem 3 ani si vrem sa gasim o gradi buna, care sa fie in drumul nostru cat de cat (partea Bartolomeu-Centru-Centru Civic). Vroiam cu predare in germana dar mi s-a cam dat cu flit pe unde am fost, ca nu-s locuri, cica... Voi la ce gradi sunteti?

karina1976 spune:
Subiect interesant si pentru noi, mai ales ca din toamna vom fi scolarei.
Sanziana, scolile cu specific sunt cele mentionate de tine, la Liceul Pedagogic clasele 1-8 sunt ca si la o scoala normala - am o prietena care are fetita acolo, in clasa a 4a.
Ea este multumita.
Apoi:
- scoala 5 - mie mi se pare de fitze, pretentiile materiale f mari - gen schimbat mobila, perdele, etc - la fiecare ciclu; in plus multi copii de bani gata si de aici fitzele de rigoare; mai sunt si exceptii, fireste, insa din auzite cam asta este parerea multora.
- scoala 6 - dotari materiale f ok, personal f bun, am inteles insa ca sunt multi copii in clase si incepe sa se simta.
- noi vom merge la sc. 25 - in Racadau (cea de langa parcul de sus), e aproape de casa, am auzit lucruri bune despre ea, este langa gradinita unde va merge pitica, au personal bun, recomandari de la prietene ai caror copii au terminat aici excelente.
- mai sunt scoli cu rezultate bune, cu ceva renume prin oras, generala 27 - al. vlahuta, 11 - cartierul florilor, 8 - pe verii, in spatele str. toamnei, 15 - mihai viteazu, si una din parcul Tractorul - nu ii stiu insa numarul
Liceele de traditie din oras, Saguna, Mesota, Informatica, Unirea - si parca mai era unul, dar nu mi-l amintesc acum, primesc elevi din clasa a 5-a, asa numitele clase de performanta.
Nu stiu mare lucru despre ele, ca inca nu este cazul, insa stiu ca admiterea se face printr-un examen - fiecare isi stabileste subiectele, la matematica si romana.
Clase bilingve, tot asa, doar Honterus si Lajos; auzisem ca scoala 6 vroia sa inceapa cu o clasa bilingva de engleza, insa nu stiu de cand - anul asta fac doar cu engleza intensiv - nu bilingva.
Cam atata stiu eu, din cat am cautat anul asta ... sper sa fie ok din toamna.
Mai astept si eu pareri ...
Nico_ro, Paul termina gradinita anul asta, la Martinica in Racadau - fosta nr. 66.
Noi suntem f multumiti de ea, mai ales de personal, de dotari ... cam de tot in mare
Cand va veni vremea si Pati va merge tot acolo.
Corina - de
Paul - 04.06.2002 si
Patricia - 13.11.2007
"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"

LunaNoua spune:
Pe mine m-ar interesa o scoala de arta pentru printesa mea, dar ... nu stiu daca se face si carte intr-o astfel de scoala. Sanziana, am vazut ca ai scris in prima postare ca scoala de arta plastica din Brasov s-a separat de muzica. Ai cumva mai multe informatii ? Eu am dar un search rapid pe net, si nu am gasit nimic. Oare e buna de ceva scoala asta ? Stiu ca elevii de la liceul de arte plastice nu sunt prea straluciti la invatatura. Oare sa se fi schimbat ceva ?
Cat despre topul scolilor, eu am auzit numai de bine si despre scoala nr. 22. Asta e parerea altora, ca parerea mea ... este ca toate sunt tot o apa si un pamant. Eu mai vorbesc cu niste fetite din vecinatati. Unele merg la scoala 22, altele la 10, altele la Mesota. Toate povestesc aceleasi fel de grozavii. In plus, cele care merg la Mesota mi se par mult mai stresate. Vin de la scoala cu capul in pamant, carand un rucsac de 3 ori mai mare decat ele, abatute si obosite. Mesota sigur cade de pe lista mea, chiar daca e in top.
www.inana.ro" target="_blank">Art-Biju

sanziana72 spune:
LunaNoua, nu stiu sa iti spun cum mai e acum la Scoala de arta.
Dar acum 20 de ani era super ok. Eu am facut Scoala de arta, clasele I - VIII in aceea perioada si apoi am intrat fara probleme la Saguna si nu am fost singura. Multi dintre colegii mei au intrat la licee bune (Mesota, Saguna, Informatica...).
Pe vremea aceea Muzica si Plastica erau impreuna (eu am facut jumi-juma).
Daca insa nu vrei sa mearga copilul pe directia artistica in continuare, nu cred ca are sens sa faca in continuare si liceul. E bine sa il faca pe un profil care sa aiba continuitate cu facultatea.
Dar pentru o deschidere culturala de mic, mi se pare foarte interesanta scoala de arta. Cred ca exista insa si varianta ca extern.
LICEUL DE ARTE PLASTICE HANS MATTIS TEUTSCH - clasele V - XII
500289 Bra#351;ov str.Valea Cet#259;#355;ii nr. 8
http://www.arta.rdsbv.ro
tel./fax: 0268 541705
LICEUL DE MUZICA TUDOR CIORTEA - clasele I - XII
» Adresa: municipiul Brasov, str. Col. Buzoianu nr.1-3
» Telefon: 0268/41.44.48
http://muzicabv.licee.edu.ro/Admiterea.html
Ma intereseaza care sunt scolile cu clase de limba intensiva (m-ar interesa engleza/franceza/germana)?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

sanziana72 spune:
Cautand informatii despre scoli am dat peste anuntul de mai jos.
Nu mi-e prea clar in ce consta: "-ora 10.00 va avea loc "Targul scolilor generale" locul de desfasurare fiind arena sportiva de la Liceul cu Program Sportiv Brasov,", dar poate voi reusi sa ajung sa vad despre ce e vorba.
http://www.lpsbrasov.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=55
ZILELE SCOLII BRASOVENE
Zilele #351;colii brasovene vor avea loc in perioada 25 – 31 mai 2009 . Pe langa manifestarile gazduite de catre Liceul cu Program Sportiv, se vor mai desfasura si alte actiuni legate de acest eveniment in alte licee si scoli generale, informatii privind aceste manifestari le puteti gasi in programul complet disponibil pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, in meniul "Noutati".
Programul manifestarilor legate de Liceul cu Program Sportiv Brasov cuprinde:
- 25 - 27 mai 2009 in fiecare zi de la ora 14.00, va avea loc concursul sportiv "Micii campioni" – concurs organizat de Liceul cu Program Sportiv Brasov. Vor avea loc Intreceri de atletism, handbal, volei. Coordonator: prof. Sica Liliana – Liceul cu Program Sportiv Brasov.
- 29 mai 2009 ora 10.00 la Aula Universitatii "Translivania" Brasov va avea loc deschiderea Targului Liceelor, unde sunt invitate sa participe toate scolile generale si liceele din judetul Brasov. Coordonator: insp. Balan Danut.
- 30 mai 2009 dupa cum urmeaza:
-orele 09.00 - 18.00 continua Targul Liceelor in Aula Universitatii " Transilvania " Brasov cu spectacole artistice cu elevii de liceu de la orele 11.00 si 15.00.
-ora 10.00 va avea loc "Targul scolilor generale" locul de desfasurare fiind arena sportiva de la Liceul cu Program Sportiv Brasov, coordonator: insp Balan Danut.
-ora 10.30 program sustinut de elevii invatamantului primar din scolile brasovene (parada elevilor, ateliere de lucru, expozitie de desene, spectacol muzical artistic).
-ora 16.00 va avea loc un spectacol artistic sustinut de catre elevii scolilor brasovene, coordonator insp. Balan Danut.
- 31 mai 2009 dupa urmatorul program :
-ora 11.00 va avea loc un spectacol artistic sustinut de catre elevii scolilor brasovene, coordonator insp. Balan Danut.
-ora 16.00 va avea loc premierea elevilor olimpici din scolile brasovene, coordonator insp. Balan Danut.
-ora 17.00 va avea loc un spectacol muzical cu participantii la festivaluri nationale si internationale, coordonator insp. Balan Danut.

diuna spune:
Buna! Interesanta chestie...asta...cu targurile de scoli...Daca fetele direct interesate se vor duce sa consulte ofertele, sunt tare curioasa cu ce se lauda unele scoli fata de altele...
Noi am facut cl 1-4 la sc 25, in Racadau. Nu stiu cum e scoala, cat de bine cotata, dar d-na invatatoare avea cota maxima asa ca am optat pentru ea. Deci am ales dascalul, nu scoala.
Din clasa a V-a , din mai multe ratiuni, am optat ptr Mesota. M-am distrat f tare cand am citit postarea ta, @LunaNoua! Nici fetita mea, nici colegele ei, nu seamana cu descrierea ta. Mai degraba colegii. Fetitele sunt chiar cool, asa cum le si sta bine la varsta lor.
Despre calitatea scolilor...ramane foarte bine situata sc 5, fitze sau nu, copiii sunt f bine pregatiti. Eu verific, atunci cand o caut pe fiimea la diverse concursuri si olimpiade, intreaga lista de rezultate. Sc 5 e nelipsita din tot de top! Va puteti orienta si voi din rezultate la olimpiade de cl 5-8, Canguru etc. Dati cautari si va convingeti.
Fata mea a avut o colega in cl 1-4 care a optat ptr arte plastice din cl 5.Si face si scoala, e chiar o fata cu rezultate bune, dar si cu mult talent. Sunt atatia copii care "vad" matematica, dar atat de putini care picteaza de-ti taie respiratia...E pacat sa irosesti talent.Parerea mea!
Din punctul meu de vedere nivelul unei scoli e sustinut si de competitie, de pregatirea competitorilor.De etalon.
Uuuf, stufos subiect!

anka1 spune:
Diuna, desi Vlad termina anul acesta clasa I, ne-am gandit un pic la viitor si anume la clasa V-a. Fiindca sotul meu a terminat Mesota, el normal ca ar vrea pt Vlad Mesota. Eu nu am detalii legate de clasa V la acest liceu de aceea te rog, spune-mi cum este acolo pt elevii de gimnaziu? Sunt cerinte mult prea mari pt ei? Proefsorii sunt ok? Eu aud numai zvonuri contradictorii, dar nu sunt la prima mana..adica prietena prietenei nu stiu cui are un copil acolo..:-)
Multumesc,
Anca

diuna spune:
@anka 1,se mai schimba muuulte pana intra piciul tau in clasa a V-a...Speram ca in bine!
Ca idee iti pot povesti cate ceva.Intai si intai sa sti ca depinde ffff mult de personalitatea copilului, probabil de aceea si atata contradictie in informatii. Noi am ales Mesota tocmai pentru ca fata mea e o mare vistoare si am sperat ca regimul "Bastilia" o va mobiliza nitel. Asi! Invata dupa-amiaza la scoala, acasa nu a facut NICIODATA teme seara, dupa ce a venit de la cursuri. Ea termina abia cl 5, nu stiu cum va fi in anii urmatori. Iar dimineata, daca o mobilizez repede, nu se omoara cu invatatul. Si are, in acest an scolar, o medie de 9. Ma asteptam sa aiba teme multe, culegeri, studiu particular...Nu.Uneori eu parca le-as da mai mult de lucru.... Repet, depinde de copil, de profesori, chiar de parinti...Copila mea e o studioasa de felul ei, o mare cititoare, un copil interesat de tot si de toate, admiratoare Discovery de toate felurile, poate si de aceea nu resimte scoala ca pe o dificultate. Pe noi ne-a incantat si faptul ca majoritatea sunt copii buni, din familii educate, ca isi masoara fortele cu ei. Deh, mai vedeti voi pana atunci.

anka1 spune:
Multumesc diuna!
Da, mai avem destul pana im clasa V-a. Dar, stii cum e, intrebi din timp si atunci tot nepregatit esti :-)
Informatiile pe care le aveam eu erau contradictorii in sensul ca unii ziceau ca e prea mult, pretentii prea mari, copii stresati. Altii ziceau ca si tine, ca e ok, cerintele nu sunt imense... Vlad este acum la scoala 5 si aici, ce sa zic, sunt pretentii destul de mari la elevi, mie nu mi se pare o scoala "fitoasa" adica numai cu copii de bani gata..etc, ci o scoala cu mai multe pretentii, unele justificate, altele nu... Asa ca probabil pt Vlad Mesota nu va fi un soc..zic eu...
O zi faina,
Anca

Pico spune:
sanziana...foarte bun subiectul.Si pe mine ma intereseaza f. mult.Ioana intra la scoala la anul dar eu am inceput sa ma interesez asa..cat de cat
.
Eu am avut in vedere patru scoli : 22,25,5 si 6.Si le-am comparat dupa rezultatele obtinute la testele nationale.asa cum au facut fetele topul scolilor pe Bucuresti,adica am calculat procentul elevilor care au abtinut note intre 9-10 din totalul elevilor.La fiecare scoala care m-a interesat.
Si a iesit cam asa,in ordine descrescatoare : 5,22,6,25.
deci ma gandesc la 5 si la 22.22 e mai aproape de noi dar are un procent mai mic decat 5 cu aprox. 20%.
Acum ramane sa ma interesez si de invatatoare pt ca ,dupa parerea mea, conteaza cel mai mult.
Anca, te rog ,sa-mi povestesti si mie despre scoala 5(cat mai mult...adica cam ce ti-ai povesti tie daca ai fi in locul meu
...si bune si rele).
Despre sc.6 am auzit ca stau f.bine la ciclul primar dar nu la fel si la cel gimnazial...nu stiu...asa am auzit.
In rest,sper sa schimbam cat mai multe pareri.
Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)