din nou despre salariul bonelor

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

filofteia, din punct de vedere legal (si nu ma refer doar la legile invatamantului)dar si din punct de vedere al Codului civil strioct pe perioada cat copilul ii este incredintat educatorul/inmvatatorul are responsabilitatea copilului !
Daca, Doamne fereste, i se intampla ceva, il poti trage la raspundere dpdv legal, nu numai sa ii faci resprosuri sau sa iti retragi copilul de la instituita respectiva.
iar daca discutia ti se pare inutila, ai posibilitatea sa nu postezi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Suma de 17 milioane ca salariu pentru o bona mi se pare ENORMA!!! Nu ca nu i-ar merita in cazul in care se ocupa bine de copil, dar la veniturile noastre....mi se pare o gluma, fie-mi cu iertare! Atunci cat ar trebui sa aiba parintii salariu pentru a-si permite sa dea bonei 17 milioane???
Cele care spuneti ca asa e normal si ca in Romania e un pret pertinent, sunt curioasa cum credeti ca ar putea plati cu o asa suma o familie cu un venit pana in 30-40 milioane? Si acestia sunt putini in Romania, crede-ma! A, sau ei nu ar trebui sa aiba nasul sa viseze la o astfel de bona, ca nu-i de ei???!!!
Felicitari celor care isi permit sa dea atata unei bone, dar fiti, va rog, realisti si nu generalizati si spuneti ca asta e normalitatea in Romania de azi...Sunt oameni care au facut facultati, mastere si nu au atata salariu si culmea tupeului..angajeaza bone si nu le dau atatia bani...de ce? Pentru ca salariul lor e undeva la 10-15 milioane pe luna...ei ce alternativa au? Care e solutia voastra pentru ei?
Subiectul nu era despre cat ar merita sa fie salariul unei bone, in cazul in care ne-am permite sa dam oricat... era despre salariul bonelor din Romania de azi, in care bugetarii au niste salarii mizere, in care patronii dau f. putin angajatilor...
Da, sunt si exceptii, dar alea sunt f. putine.

Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_ella2005 spune:

Eu nu cred ca salariul unei bone trebuie sa fie raportat la venitul unei familii. O bona este un anagajat ca oricare altul, iar cine nu isi permite, nu o angajeaza. De visat...poate visa oricine. De ce nu luati in calcul si alternativa cealalta: exista crese de stat si gradinite cu program prelungit - personalul este calificat, iar preturile sunt mici. Sau puteti apela la gradinitele si cresele particulare - personal calificat, numai ca preturile nu mai sunt la fel de mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_ella2005

Eu nu cred ca salariul unei bone trebuie sa fie raportat la venitul unei familii. O bona este un anagajat ca oricare altul, iar cine nu isi permite, nu o angajeaza. De visat...poate visa oricine. De ce nu luati in calcul si alternativa cealalta: exista crese de stat si gradinite cu program prelungit - personalul este calificat, iar preturile sunt mici. Sau puteti apela la gradinitele si cresele particulare - personal calificat, numai ca preturile nu mai sunt la fel de mici.

Tocmai, ca orice angajat, salarul se raporteaza la ce e in economie, la 'pretul pietei'. Ca degeaba ii spun eu patronului meu ca pt aceeasi calificare, acelasi program de lucru si aceeasi munca, colegii mei de facultate castiga acum in Bucuresti, Timisoara, peste 1000 de euro, mie tot 400 de euro o sa-mi dea pe motiv ca 'asta e Piatra Neamtul, asa merg aici salariile'. Desi si salariile bonelor ar trebui sa se raporteze la media veniturilor din zona respectiva. Iar cu cresele si gradinitele .. ori glumesti, ori nu traiesti in Romania. Sunt mult prea putine pt ce numar de copii de varsta prescolara exista. La cresa unde au fost ai mei 1 an de zile, acum se fac liste de asteptare cu 1-2 ani inainte, se inghesuie peste 25 intr-o grupa si tot raman copilasi 'pe dianafara'. La fel cu gradinitele si cresele particulare. In Piatra Neamt de exista o singura astfel de gradinita (deci iti dai seama cam cati copii incap acolo) si aia e la iesirea din oras, deci nu tocmai convenabil pt majoritatea parintilor.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Imi cer scuze autoarei subiectului pentru off-topic, dar nu ma pot abtine: cine nu incape la cresa/gradinita sau n-are bani sa dea spaga pentru a incapea, poate sta la poarta sa viseze, nu? Cam asta ar fi varianta propusa de m_ella2005.
Si daca o bona e un angajat ca oricare altul, afla intai care e salariul mediu pe economie in Romania si apoi mai gandeste-te inainte sa dai astfel de raspunsuri.
Mai urmeaza sa ni se spuna ca daca nu ne permitem sa platim cu un salariu de peste 1000 Ron o bona, atunci de ce am facut copii?!

Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Lora, esti pe aproape, pe mine o directiate de la o gradinita de stat m-a intrebat asa: pe mine m-ati ntrebat cand l-ati facut (pe copil ) daca am locuri in gradinita ?
despre directoarea cu pricina se vorbeste in parc ca are un "curs valutar" de 500 de euro per capita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

Lora, esti pe aproape, pe mine o directiate de la o gradinita de stat m-a intrebat asa: pe mine m-ati ntrebat cand l-ati facut (pe copil ) daca am locuri in gradinita ?

si tu nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Pe lumea aceasta totul este relativ- ce dai, ce primesti, depinde la ce te raportezi
Daca cineva are bani si vrea sa dea fara sa ii pese de pretul pietei si ofera sume astronomice chiar, foarte bine pentru cel ce primeste acei bani
Pentru ceilalti nu mai e asa bine, pentru ca strica piata salariilor
Oricum bonele discuta in parc si macar daca ar discuta lucruri reale...

Banii trebuiesc munciti si raportati la ce stii sa faci, la programul pe care il ai si evident si la nevoile momentului
Sunt bone care altadata nu ar fi iesit din casa pentru mai putin de 1200 lei si care acum se angajeaza pe mai putin, ca au rate la banci...

Relative sunt si referintele, cine le da ci ce pretentii a avut si cum era si persoana, mai meticuloasa sau mai superficiala, asa ca..
nu are rost sa va enervati si sa va contrati pentru nimic, parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Buna , ne_am mutat si noi de curand in Bucuresti si asi dori sa stiu si eu care este salasiul pe ora al unei bone,. Noi o plateam pe bona noastra in Pitesti 7 lei pe ora plus transportul si manca cu noi .
Aici am vazut de la 10 lei la15, 20 de ron pe ora mi se pare mult.

Gwendoline si Kylian

Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gwendoline

Buna , ne_am mutat si noi de curand in Bucuresti si asi dori sa stiu si eu care este salasiul pe ora al unei bone,. Noi o plateam pe bona noastra in Pitesti 7 lei pe ora plus transportul si manca cu noi .
Aici am vazut de la 10 lei la15, 20 de ron pe ora mi se pare mult.

Gwendoline si Kylian

Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)

Tu folosesti bona tot timpul sau o chemi doar cateodata?
In cazul in care e tot timpul, in fiecare zi, 7 lei/ora + transport e ... destul de mult. Adica pentru 9 ore/zi 20 de zile pe luna iese 1260 RON + transport. Eu zic ca la banii astia gasesti fara probleme (chiar si sub gasesti). Si oricum mult mai avantajos sa ii oferi un salariu fix lunar. Si pentru tine, dar si pentru ea, ca e sigura pe pe un venit lunar, nu e stresata de numarul de ore si nu e cu ochii pe ceas :)
Dar .. daca o chemi o ora saptamana asta si 2 ore saptamana viitoare e posibil ca pretul sa fie altul.

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput