din nou despre salariul bonelor

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Gwendoline pai, face ce e platita sa faca. Supravegheaza copilul, cat doarme. Dc tu iti iei bona sa-ti fac menajul atunci, tb platita pe masura. Adik indeplineste 2 functii.
Bona mea supravegheaza strict copilul. In rest nimik. Nici o farfurie sa spele. Ca e dragutza si vrea, asta e partea a doua.
Eu te-as intreba, dc sti ce atributii are o bona????
Confunzi bona cu o menajera.
Dc cumva, cat doarme, bebele tau de 4l, se intampla sa-si traga cearsaful peste fata, pe cine tragi la raspundere??? Pe bona???
O, nu cred, ea era in functia de menajera deja.
Nu inteleg de ce tb sa umilim oamenii??? A, nu ai un venit suficient, hai la noi ca bona, dar imi speli si wc, ca te platesc pt ceva, dar tb sa faci si altceva.
off, chiar m-am enervat , ma scuzati. Cel mai bine ar fi sa vb cu copilul sa nu doarma, sa aiba timpul ocupat femeia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Gwendoline, s-a inteles perfect dar spune doar ce ii convine ! nu vrea sa recunoasca ca da, orele respective sunt exclusiv pentru odihna ei, de aceea evita sa respunda CONCRET la ce ai intrebat

si stai linistita, la mine s-a referit cadn a spus ca ne purtam urat

vreau sa vad daca are curajul sa recunoasca,cu demnitate, daca spune ca se respecta, ca atunci cand doarme copilul STA DEGEABA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

Gwendoline, s-a inteles perfect dar spune doar ce ii convine ! nu vrea sa recunoasca ca da, orele respective sunt exclusiv pentru odihna ei, de aceea evita sa respunda CONCRET la ce ai intrebat

vreau sa vad daca are curajul sa recunoasca,cu demnitate, daca spune ca se respecta, ca atunci cand doarme copilul STA DEGEABA

Si nu crezi ca te-ai purtat urat???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Suchardinica spune:

Draga Aysha, chiar nu aveam de gand sa mai raspund la acest topic, dar pentru ca probabil n-ai sa poti dormi la noapte de grija raspunsului pe care (n-avea grija!) AM CURAJ sa ti-l dau, iti voi raspunde ca pentru cei 500 RON pe care-i primesc pentru cele 10 ore pe zi cate le stau efectiv cu David si pe care chiar le lucrez, poate as merita sa dorm o ora alaturi de el, dar nu o fac. In primul rand pentru ca am o MARE responsabilitate fata de el, in al doilea rand pentru ca nu pot eu dormi stiind ca acel copil se poate trezi oricand, de cele mai multe ori stau cate o ora si-i citesc si-l mangai pe spate pana adoarme, iar o ora sau doua cat el doarme, citesc. Si nu Dostoievski sau Kant pe care le-am citit acum vreo 10 ani, ci carti despre psihologia copilului care ma intereseaza. Probabil ca in viitor vei gasi pe tarabe o carte de acest gen scrisa de mine. Asta pentru cultura ta generala.
Tot ce-am mentionat mai sus este valabil pentru cazul fericit in care David doarme, fiindca sunt zile cum este cea de astazi, caniculara, cand el nu poate dormi si atunci ne jucam, ascultam muzica sau alte activitati similare.
De data aceasta chiar ESTE ultimul raspuns pe care ti-l dau si oricate sageti ai arunca si oricat vei incerca sa ma provoci, fii sigura ca nu-ti voi mai raspunde!
Nu am de gand sa discut cu cineva care este clar ca nu intelege punctul meu de vedere care am si precizat in primul mesaj postat era AL MEU. Am subliniat acest lucru si nu am vrut sa atac pe nimeni. EU doar mi-am exprimat punctul de vedere despre ceea ce CRED EU ca ar trebui sa faca o bona.
Multumesc persoanelor care au inteles ca acest forum ar trebui sa fie un loc unde sa ne exprimam opinia in mod civilizat nu sa "mazilim", sa "decapitam" prin atitudinea noastra pe orice nou-venit in loc sa-l primim cu bratele deschise.
Va imbratisez cu drag pe toate cele care mi-ati inteles opinia si putem discuta privat, daca doriti. Va pup si va doresc multa sanatate voua si puiutilor vostri.

Mergi la inceput

Bai, fetelor, dar ce sunt bonele de vina ca, copiii dorm??? Oare educatoarele ce fac la gradinita cand copiii dorm?? Spala wc, fac sandwich uri pt mamici, pun de-o ciorba??????Sunteti culmea. Si sunteti si foarte rautacioase.

Mergi la inceput

Suchardinica, nu te supara din cauza asta. Chiar nu merita. Sunt pareri si pareri in ceea ce priveste bonele. Eu una am avut doua experiente neplacute cu bonele, dar asta nu-mi da dreptul sa pun totul la zid, sa nu mai acord credit nimanui. Si cu atat mai mult sa consider bona, care mie mi-ar face un mare serviciu sa stea cu copilul meu in timp ce eu as fi plecata, o simpla menajera, sau si bona si menajera la un loc. Asta tine de respectul meu fata de mine, in primul rand.

Eu cand stateam cu fetita acasa, nu faceam nimic altceva decat ma ocupam de copil. Si cand dormea, ma odihneam si eu, in sensul ca ma uitam la televizor. Pentru a putea fi in forta cand se scula. Dar repet, am un copil energic care imi cere toata atentia.

Pe mine una tare m-ar interesa cum iti organizezi ziua cu David, fetita mea are tot 3 ani. Cand vin de la serviciu, de multe ori obosita, ma ia de proaspata si trebuie sa intru in jocul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

Mersi Aysha2!!
Si ai dreptate nu vor sa recunoasca,cu demnitate, daca spune ca se respecta, ca atunci cand doarme copilul STA DEGEABA!

ANDREEA 11 : In primul rand e interzis (pt protectia copilului sa doarma cu un cearceaf sau patura deasupra tocmai din cauza riscului sa nu mai aiba aer cauta si tu pe internet ce trebuie facut pt protectia copilului,deci la mine nu exista asa ceva are un saculet in care doarme. Si fara jucari care pun in pericol copilul.
A face mici treburi in casa( spalat cateva vase , aspitat un pic sau calcat 2 hainute ) inseamna umilinta pt tine?????Atunci inteleg cum tratezi tu o menajera!!!

" A, nu ai un venit suficient, hai la noi ca bona, dar imi speli si wc, ca te platesc pt ceva, dar tb sa faci si altceva."
Vezi din fraza asta reiese ca tu consideri aceasta meserie ca bona a fi pt saraci nai venit fate bona sau menajera!!e o meserie ca ori care meserie nu trebe studi superioare dar e o meserie frumoasa daca sti s_o apreciezi!!Nu stiu de ce va e rusine sa spune-ti a sunt bona si fac cateceva in casa !!
De parca sunte-ti platite cu nimic!! Din cate stiu eu o bona CARE FACE SI CURAT LEGER castiga pana la 20 ron pe ORA nu vi se pare corect? Eu sincer am fost coafeza si salariu care il primeam era de 700ron pe luna lucrat si SAMBATA si DUMINECA _ ore pe zi si sa nu va zic toata ziua in picioare si doar o ORA PAUZA si asta gand e timp nu asa !!
A face si menaj leger binenteles ca va creste pretul unei bone cu toate ca nu e cine stie ce de facut eu zic , ca spalat un vas si aranjat in casa un pic nu e mult , si nu e nici foarte obositor!!D daca nu doriti asta e treaba voastra a parintilor sau a bonelor FIECARE PUNE REGURILE DE LA INCEPUT dupa parerea mea.Nimeni nu iti spune dupa 2 luni de lucru sa speli si veceul daca nu a fost convenit de la inceput!!

Tu compari meseriile de bone cu educatoare? Gandeste te un pic !!!!
Care poate fi diferenta intre o bona si o educatoare ?
si nu mai spune ca suntem rautacioase!

Gwendoline si Kylian

Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gwendoline
Tu compari meseriile de bone cu educatoare? Gandeste te un pic !!!!
Care poate fi diferenta intre o bona si o educatoare ?

Care ar fi diferenta din punctul tau de vedere?

Pentru mine ar fi ideal sa gasesc o bona sau guvernanta, cum vrei sa-i spui, care sa se poarte ca o educatoare. IDEAL!! Si ar fi suficient ce face, adica sa aiba grija de copilul meu. Eu asta mi-as dori. Dar daca vrei mai mult, adica 2 in 1, cum spunea cineva, cauta asa ceva, sau probabil ca ai deja, nu mai stiu exact si nu mai citesc acum din urma.

Mergi la inceput

Draga mea Gwendoline, 1.nu stiu unde ai fost tu coafeza cu 700 ron...Eu stiu ca se ia la procent, 50% din incasari plus spaga, Am prietene coafeze care castiga peste 4000 lei pe luna asta doar din incasari.
2.Da, compar o educatoare cu o bona, pt ca au aceeasi raspundere. O educatoare mai mare, intr-adevar, insa ca si studii sunt pe acolo. Educatoarele au in general, liceul pedagogic, f rar sunt cu Colegiu de Institutori. lucrez in invatamant si stiu.
3.In general bonele, sunt persoane fara servici, care nu au un loc de munca si asa isi castiga o paine. Nu cred ca exista o bona, care sa aiba bani cu duiumul si sa vina la al meu copil din placere.
4.Nu cred ca se discuta aici de bone care iau 20 ron pe ora. Atunci ar veni 200 ron pe zi deci cam 4400 ron pe luna...Deci, nu cred ca asta e salariul unei bone. Eu ma referam strict la preturile pietei;adik 8 ore-8 mil, 5 ore-5mil.
5.Da, mi se pare umilitor sa angajezi pe cineva pt ceva si sa-i ceri si altceva. Nu ai de unde sa sti tu, cum imi taratez eu menajera
6. Chestia cu cearsaful era ipotetica. Hai sa-ti zic alta. Bebe al tau regurgiteaza, bona, da cu aspiratorul, plange, ea nu-l aude, se poate intampla o nenorocire???? Doamne, fereste de asa ceva, dar eu daca angajez pe cineva vreau sa-si respecte sarcinile pt care e angajata. SUPRAVEGHERE SI INGRIJIRE COPIL.
Eu daca, m-as angaja ca bona, nu as accepta si menaj. Trebuie sa fiu in forma pt copil, si sa raspund de el intrutotul. Iti doresc succes sa gasesti bona ideala.
P.S. Aaaaa, dc platesti 20 ron pe ora, vin euFac si menaj, ar veni 8 orecam 3500 lei. Iti convine??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

rautacioasa e putin spun,nu stiu de ce te straduiesti sa convingi lumea ca ai dreptate ca nu ai. Nu o sa-ti gasesti in veci o bona cu pregatirea lui Suchardinica si sa o pui sa faca si menaj. Tampita ar fi sa accepte. O sa gasesti un compromis, care probabil o sa fie ok din punct de vedere al securitatii copilului daca ai noroc, o sa-i dea mancare si o sa ingroase gasca barfitoarelor din parc si o sa lustruiasca casa in timp ce copilul doarme. Basca copilul creste, nu doarme vesnic 4 ore la pranz, banuiesc ca nu vrei sa schimbi bona si atributiile la fiecare 6 luni.
Nu zic ca bona menajera nu e o solutie dar pe pariu ca te vad suparata pe aici peste un an ca nu are vocabular, ca nu invata copilul poezii etc etc?

Mergi la inceput